Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Διαβασα τα σχολια σας στα τελευταια posts για τις tronic μπαταριες και τον αντιστοιχο φορτιστη. Πηγα τις προαλλες στα lidl και πηρα ενα πακετακι. Τον φορτιστη και ενα σετακι με σχεδον ολες τις μπαταριες.
Στο θεμα μας τωρα. Πρεπει να προσεξω κατι σχετικα με τις μπαταριες επειδη δεν ειναι λιθιου? Ειναι οπως οι λιθιου μπαταριες που εχουμε στα κινητα? Τις φορτιζουμε δηλαδη οποτε θελουμε? Προς το παρον αυτα μου ερχονται στο μυαλο ως αποριες?
Αν σκεφτειτε και κατι αλλο που πρεπει να το ξερω,καλοδεχουμενο.

Τελος,για οποιον ξερει,λετε να εχω καποιο θεμα,επειδη αυτα θα τα παρω μαζι μου στο αεροπλανο για πτηση εσωτερικου? Λετε να μου τις κρατησουν?

Διαβασα τα σχολια σας στα τελευταια posts για τις tronic μπαταριες και τον αντιστοιχο φορτιστη. Πηγα τις προαλλες στα lidl και πηρα ενα πακετακι. Τον φορτιστη και ενα σετακι με σχεδον ολες τις μπαταριες.
Στο θεμα μας τωρα. Πρεπει να προσεξω κατι σχετικα με τις μπαταριες επειδη δεν ειναι λιθιου? Ειναι οπως οι λιθιου μπαταριες που εχουμε στα κινητα? Τις φορτιζουμε δηλαδη οποτε θελουμε? Προς το παρον αυτα μου ερχονται στο μυαλο ως αποριες?
Αν σκεφτειτε και κατι αλλο που πρεπει να το ξερω,καλοδεχουμενο.

Τελος,για οποιον ξερει,λετε να εχω καποιο θεμα,επειδη αυτα θα τα παρω μαζι μου στο αεροπλανο για πτηση εσωτερικου? Λετε να μου τις κρατησουν?

Δεν χρειαζεται να προσεξεις τιποτα,θα τα αναλαβει ολα ο φορτιστης απ'οτι ειδα.Μπορει να ειναι αυτοματος αλλα φρεσκαρει,τσεκαρει και φορτιζει χωρις να ζεσταινει τις μπαταριες.Τον αγορασα κι'εγω χθες και μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ το οτι συμπεριφερθηκε σε κατι παλιες αχρηστες με πολυ διαφορετικο τροπο.Μαλιστα 3-4 ΑΑΑ τις φορτιζε πανω απο 12 ωρες ! χωρις να γινουν κατι περισσοτερο απο χλιαρες πριν αναψει το πρασινο (τις αφησα απο περιεργεια) και απο τις 20 ~ παλιες που φρεσκαρα-φορτισα μονο μια ΑΑ μου ανεβασε θερμοκρασια .Πολυ καλη αγορα πιστευω.

Κοίτα, στους φακούς ισχύει ότι ισχύει και στα κινητά σχετικά με τις μπαταρίες, υπάρχουν επώνυμες μπαταρίες που είναι όπως οι γνήσιες των κινητων, και οι όχι επώνυμες που είναι όπως οι μαιμου των κινητών!
Όσο για τις πτήσεις, δε θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα!

Συνήθως υπάρχουν οι original μπαταρίες δηλ. αυτές με την φίρμα του εργοστασίου κάθε συσκευής (ή αυτές που προτείνει σαν φίρμα) ,οι επώνυμες συμβατές από τις γνωστές πολυεθνικές εταιρίες ,και οι απλά συμβατές (που περιλαμβάνει και τις μαιμού) με ότι κυκλοφορεί από Κίνα μεριά.Η ποιότητα σε όλες τις περιπτώσεις είναι όμως σχετική γιατί βλέπει κανείς και μεγάλοι κατασκευστές γα λόγους κόστους έχουν χαλάσει, και παρότι πουλάνε υπερκοστολογημένα τα προιόντα τους και νομίζει κανείς ότι εξασφαλίζει πολύ καλύτερη ποιότητα,στην πράξη δεν αξίζουν τα χρήματα τους.

Τελος όσο αφορά τις πτήσεις ,καλύτερα να ρωτά κανεις την αεροπορική του εταιρία.Αλλες απαγορεύουν πράγματα που δεν πάνε το μυαλό μας, και στις αποσκευές σε καλούν να τις ανοιξεις για τον έλεγχο τους.

Το fasttech δεν προσφέρει άλλο δωρεάν αποστολή για κάποιες μπαταρίες.

No more free shipping for bare lithium batteries (cylindrical and button types)
In response to customer comments and demands, effective immediately FastTech will stop offering free shipping on all bare batteries such as 18650, 18500, and CR123, and button type batteries such as CR2, CR2012, etc.

You may still order these via premium shipping methods which are usually paid services. Shipping fees for these shipping methods are calculated and presented during checkout.

Free shipping for these items will return when a suitable shipping method becomes available for them.

Thank you.

http://www.fasttech.com/forums/stickies/t/1088992/no-more-free-shipping-for-bare-lithium-batteries

Αγορές πλέον από το παρακάτω κατάστημα. (υπάρχουν και κουπόνια)

http://www.banggood.com/Wholesale-Battery-And-Case--c-2022.html

Last edited:

Λεπτομερειες, ειδικα με την μεθοδο αποστολης?

Δυο φορες μου εχουν στειλει με tr number που τελειωνει σε DE(deuch post)

χμμμμ θελω μονο μπαταριες. Λιγες για να κανω μια δοκιμαστικη αγορα

μιλας για μπαατριες ειδικα αυτον τον καιρο?

Φακούς παραγγειλα χωρίς μπαταρίες. Στο ΒLF που διαβάζω πολοί λένε ότι και τις μπαταρίες με τον ίδιο τρόπο τις στέλνουν χωρίς προβλημα.
Εγώ θα δοκιμαζα αφού υπάρχει η ασφάλεια του paypal

λοιπον μολις εκανα μια παραγγελια απο το bangood που ειχε μπαταριες και κουτακια...

εσπασαν την παραγγελαι στα 2 με τις μπαταριες ξεχωριστα.
Για να δουμε...

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

λοιπον μολις εκανα μια παραγγελια απο το bangood που ειχε μπαταριες και κουτακια...

εσπασαν την παραγγελαι στα 2 με τις μπαταριες ξεχωριστα.
Για να δουμε...

Το ίδιο έκανα και εγώ το πρωί ... Παράγγειλα μία μπαταρία μαζί με κάτι άλλα.... Για δοκιμή. Ελπίζω να έρθουν ! :chinese:

Εβαλα στον Τρονικ τις Ενελουπ ΧΧ (η πρωτη φορτιση εγινε στα 500mA,στον Μαχα 401) και ζεσταθηκαν αρκετα σε αντιθεση με τις Τρονικ εκο,τις απλες ασπρες Ενελουπ και τις Ιμεντιον.Στο PDF της Σανυο αναφερει οτι μια θερμοκρασια των 50 βαθμων κελσιου,θεωρειται επιτρεπτη κατα την φορτιση των Ενελουπ..οποτε μηπως υπερβαλουμε οταν δινουμε λιγοτερο ρευμα απο τα 1000mA που συνιστα η Σανυο;
Η εμπειρια τι λεει;

Γενικά οι ΧΧ φαίνεται εχουν προβληματάκια σε συμπεριφορά,περίμενε όμως μερικές φορτίσεις να στρώσουν πρωτου βγάλεις συμπερασμα. Οι καινούριες με την φίρμα της Panasonic (όλες οι Sanyo πλεον σαν Panasonic eneloop φαινεται θα κυκλοφορούν) και οι φασόν σαν Duracell όλες 2450 είναι καλύτερες.

Η θερμοκρασία που δίνεται, είναι στο πλαισιο λειτουργίας ασφαλείας μην σκασει η μπαταρία,δεν σημαίνει ότι η φόρτιση γίνεται σωστά.Οταν ζεσταίνονται κατά την κρίση μας μη φυσιολογικά οι μπαταρίες ,ειναι κανόνας θέλουν προσοχή και έλεγχο με πιό εξιδεικευμένο φορτιστη που δείχνει τάση και χωρητικότητα .Αν έκανε το ίδιο και σε άλλες μπαταρίες,απλα φταίει ο φορτιστής .Πολλα όμως εξαρτάται απο την ποιότητα και την κατάσταση της μπαταρίας.Και προσωπικά έχω πάρει κατα καιρούς Εneloop ελαττωματικές όπως ανεφερα πιο πανω προσφατα ,δεν ακυρώνει όμως την ποιοτητα της φίρμας,απλά έτυχε,όπως γίνεται σε όλα τα προιόντα.

Αν οι μπαταρίες είναι καλες και δεις ότι η συμπεριφορά με τον συγκεκριμένο φορτιστή δεν είναι καλη,μπορεί να ειναι και θεμα συμβατότητας και χρησιμοποιείς τον άλλο φορτιστή.

Last edited:

Nα προσθεσω ότι οι νεας "γενιας" ΧΧ είναι και με την φίρμα της Panasonic http://www.e-shop.gr/product?id=ANA.PAN91031 Αυτές τις έχει τεστάρει φίλος φωτογράφος και η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλύτερη σε σχεση με τις μαυρες sanyo XX σε διαφορους φορτιστές (και ταχυφορτιστές) .Εναλλακτική πάντως κορυφαία παραμένει η http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1414 που δεν έχει από ότι ξερω προβλήματα με παρτίδες σε σταθερότητα τουλαχιστον με ότι κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Last edited:

Ευχαριστώ για τις πολυ ενδιαφερουσες πληροφορίες Λεωνίδα,απο τις καινούριες μονο οι νεες xx ζεσταθηκαν οποτε θα τις φορτιζω μονο με τον Μάχα 401 για 3-4 φορτίσεις ακόμα και βλέπω μετά.
Οι υπόλοιπες πού θά χρησιμοποιώ (Ενελουπ 2000,Tronic eco και Powerex Imedion 2100) δέν έδειξαν κάτι τό παράξενο.

Δεν υπαρχουν τετοιες χωρητικοτητες :))

Αν θες κατι οικονομικο προτιμησε μια Panasonic στα 2600μαω, μια χαρα δουλεια θα κανει. Τουλαχιστον ειναι εγγυημενες, και στα μαω αλλα κυριως στην κατασκευη.

keeppower 3600mah http://www.keeppower.com.cn/products_detail.php?id=440

20131029160339.jpg

Τι να σου κανει η Πανασονικ με μονο 3600μαω, πολυ πισω βρισκεται, οταν η κινεζικη παραπανω δινει 4000μαω :))