Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εγω θα επαιρνα τις μπαταριες Jetbeam.
Δεν τις εχω δοκιμασει αλλα η εταιρεια ειναι πολυ γνωστη και που μολις προσφατα αποσπαστηκε απο την Νιtecore, οποτε υποθετω οτι χρησιμοποιουν ιδια (αξιοπιστη) τεχνολογια στις μπαταριες.

Aκομα καλυτερα να παρεις Panasonic 3400 με 8.5 δολλαριακια την μια απο το λινκ που εδωσε o Jpil παραπανω. Δεν το συζηταμε..

Καλη πληροφορηση αυτη με το wallbuys.
Αξιοπιστο site που φαινεται οτι βρηκε ακρη με την αποστολη μπαταριων. Και σε εξαιρετικες τιμες απ´οτι βλεπω

Υπαρχει σε καποιο αξιοπιστο καταστημα η nice AA lithium με τιμη σαν του fasttech,,?

Οπου το βρισκω ειναι καπως υψηλη η τιμη..

οχι την Solarforce

αν η Jetbeam ειναι σαν την nitecore 2600 και παλι οχι γιατι σε μετρησεις δεν πηγε πολυ καλα. Αν βρεις αναφορα οτι εχει στοιχεια sanyo 2600 μεσα τοτε ΟΚ. (Χιωτης, η μπαατρια δεν ειναι καινουργια..εχει τουλαχιστον 2 χρονια σε κυκλοφορια)

H nitecore 3100 einai Ok, εχει σιγουρα panasonic μεσα

Δε μου αρεσαν καποια σχολια σε αυτον τον πωλητη και ας ειναι ο φθηνοτερος λεω να μην τον επιλεξω..
Ευχαριστω παντως..

Δε μου αρεσαν καποια σχολια σε αυτον τον πωλητη και ας ειναι ο φθηνοτερος λεω να μην τον επιλεξω..
Ευχαριστω παντως..

Έχει και άλλους που τις πουλάνε στο Ebay, απλά αυτός ο πωλητής είναι ο φθηνότερος.

Αν μπορει να ξερει κανεις ότι έχει επώνυμα μέρη εσωτερικά αγοράζει ,ο καθενας διαφημιζει το εμπορευμα του.
Είναι θεωρητικά όμως πιο αξιόπιστο προιόν το ιδιο σε πιό επωνυμη φίρμα δεύτερης,τρίτης κλασης για το κόστος από μια απλά συμβατή μπαταρία από άγνωστο κατασκευαστή (αν και η συγκεκριμένη γράφει και made in Japan).

κατι εχεις χασει στην ολη ιστορια....

τετοιες μπαταριες εχουν πραγματι Αυθενιτκα στοιχεια πανασονικ μεσα.
Την διαφορα την κανει η πλακετα προστασιας. Που μπορει να εχει χαμηλο οριο αποκοπης και η μπαταρια (σαν συνολο) να κλαταρει στα 2-3 Αμπερ. Εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις. Αλλα ευτυχως ακομα ειμαστε πολυ καλα γενικως.

Απο οτι φαινεται υπαρχει καποιος μεγαλος "περιτυλιχτης" απο τον οποιο αγοραζουν οι περισσοτεροι. Σε ολα τα μαγαζια βλεπεις αυτο τον τυπο του ασημενιου δισκου που εξεχει στον πατο της μπαταριας.

Επισης (κατι που ηθελα να πω απο καιρο)

Για να παρεις τα 3400 ή και τα 3100mah πρεπει να εκφορτισεις την μπαταρια στα 2,5Βολτ. Ετσι τις εφτιαξε η πανασονικ και ετσι τις βαθμονομει.
Η πλακετα δηλαδη θα κοψει παραπανω....
ο HKJ εχει μετρησεις και να θα τις ξαναβρω θα τις ποσταρω

Ενοείς να την εκφορτίσεις με τη χρήση ή υπάρχει άλλος τροπος?

ναι..στην χρηση

με αυτο το σκεπτικο εγω προτιμω να παρω μια σανυο των 2600 που εχει και καλυτερη καμπυλη αποδοσης στα φορτια

Φυσικά ό τρόπος κατασκευής και λειτουργίας παίζει ρόλο,αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να ξέρει κάποιος τι ακριβώς παίρνει (και τι περιλαμβανει) με ότι πουλα καθένας,εκτός αν έχει δοκιμάσει ενα συγκεκριμένο Χ μάρκας προιόν όπως το παραπάνω του eshop, και το προτείνει σαν ευχαριστημένος.

Εκτός αν νομίζει κανείς ότι η καθε panasonic,sanyo δεν παραγει και β' ποιοτητας προιόντα για διαφορους λόγους, που και αυτα πρέπει να πουληθούν με κάποιους τρόπους να μην ζημιώνουν σαν εταιρίες.Το ίδιο και ο "περιτυλιχτης" ,δουλεύει και αγοράζει και υλικά από όπου βρει και τα πουλα σε ποιοτητες αναλογα.Το θέμα είναι ποιός είναι καλύτερος και σε ποιό συμβατό προιόν και φυσικά σε τιμή .Αλλιως αγοράζει κανείς μια γνήσια Panasonic,Sanyo μπαταρια και είναι πιο σίγουρος.

ναι αλλα και στις μπαταριες με πρστασια γνησια στοιχεια εχει μεσα. Ενταξεθ μπορει να ειναι β ποιοτητας.
Το ζητημα ειναι οτι σε ενα βιομηχανικο προιον που προοριζεται για βιομηχανικη χρηση δεν μπορεις να ξερεις την ποιοτητα του οταν το αγοραζεις λιανικη απο μεταπωλητη.
με το σκεπτικο αυτο λοιπον ακομα και απο το ακλυτερο Αμερικανικο μαγαζι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποσο απεχει μια πανασονικ απο τις προδιαγραφες
μια ενδειξη της ποιοτητας ειναι το ταιριασμα μερικων τοιχειων μεταξυ τους. Στις φθηνες επωνυμες νλεπουμε διαφορες. Στις μεταποιημενες πανασονικ οχι ακομα. (δες τις μετρησεις του ΗΚJ ξανα)
Επισης το να κανεις δοκιμες σε μπαατριες δεν ειναι ευκολη υποθεση επισης

Αλλα πες οτι αγορασεις μπαατριες με β ποιοτητας στοιχεια μεσα. Ακομα και αν απεχεις 20% απο τις προδαγραφες αυτο δεν παιζει ρολο οταν η πλακετα σε περιοριζει στα 2 αμπερ πχ. Αρα αυτη ειναι η προτεραιοτητα να ελεγξεις

Ενοείς να την εκφορτίσεις με τη χρήση ή υπάρχει άλλος τροπος?

ναι..στην χρηση

με αυτο το σκεπτικο εγω προτιμω να παρω μια σανυο των 2600 που εχει και καλυτερη καμπυλη αποδοσης στα φορτια
Ερ:
1. Να την αφήσω ελεύθερα να πάει στα 2,5V πριν τη βάλω για φόρτηση?
2. Αν ναι, έτσι πρέπει να το κανω πάντα ή μονο σε μια φορτηση?

θεωρητικα με αυτες μπορεις να απς τοσο χαμηλα. Αλλα μην ξεχνας τον παραγοντα χρονο στο τοσο χαμηλο βολταζ που εχω αναλυσει πριν λιγο καιρο