Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

κατι ασχετο.
εχω κατι επαναφορτιζομενες μπαταριες ΑΑ στην συσκευασια τους, αφορτιστες μερικα χρονια.
δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα αν θα τις χρησιμοποιησω τωρα?

Καλημερα παιδες.
Ψαχνω καλες μπαταριες, επαναφορτιζομενες για 2-3 φακους που εχω ΑΑ
Ο τυπος 14500 ειναι ιδιος με ΑΑ ή οχι;
Επίσης αξιζει να παω σε λιθιου;

Κορυφή στις επαναφορτιζόμενες ΑΑ θεωρούνται οι eneloop, κάτι καλύτερο από αυτές δε θα βρεις. Βέβαια κοστίζουν κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες. Οι 14500 είναι το ίδιο μέγεθος με τις ΑΑ αλλά δίνουν διαφορετικά βόλτ (3,7v οι 14500 έναντι 1,2 οι AA). Πιθανόν, αν οι φακοί σου δεν είναι σχεδιασμένοι να λειτουργήσουν με 14500, να χαλάσουν. Επίσης οι 14500 χρειάζονται και φορτιστή κατάλληλο για μπαταρίες λιθίου.

Καλημερα παιδες.
Ψαχνω καλες μπαταριες, επαναφορτιζομενες για 2-3 φακους που εχω ΑΑ
Ο τυπος 14500 ειναι ιδιος με ΑΑ ή οχι;
Επίσης αξιζει να παω σε λιθιου;

Μπαταριες ΝiMH AA (ΑΑΑ) αγοραζουμε φρεσκιες, τελευταιου τυπου και καλες απο nkon.nl
http://eu.nkon.nl/rechargeable/aa-size/4-aa-eneloop-batterijen-bk-3mcce.html

Το μεγεθος 14500 ειναι ιδιο με τις ΑΑ αλκαλικες/ΝιΜΗ (ιδιες διαστασεις), αλλα αυτου του τυπου οι επαναφορτιζομενες, ειναι χημειας λιθιου και εχουν μεγαλυτερο βολταζ, οποτε δεν κανουν για φακους προδιαγραφων αλκαλικων η ΝιΜΗ (τυπου eneloop).

Αν θες φακο να φεγγει πανω απο 1000 λουμενς, αναγκαστικα θα πας σε μπαταριες λιθιου και φυσικα σε ειδικο φορτιστη.

Καλησπέρα ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Όχι δεν έχω κανένα ειδικό φακό προς το παρόν, και λογικά η 14500 μόνο ζημιά θα τους κάνει λογικά. Οπότε πάω για απλές eneloop.. Σε σχέση με μια αλκαλικη, ποια είναι η αυτονομία τους; καλύτερη ή χειρότερη; πχ 1900 mah

Οι eneloop εχουν σαφεστατα καλυτερη συμπεριφορα και αυτονομια απο τις αλκαλικες.

HighVoltageLevel.jpg

Ο φορτιστης Ι4 της Νitecore φορτιζει και επαναφορτιζομενες λιθιου (14500 και αλλες) και επαναφορτιζομενες NiMH

Όπως φαίνεται στις προδιαγραφές του ναι τις φορτίζει. Το ελπίζω δηλαδή γιατί περιμένω δύο 14500 και ελπίζω να κάνει δουλειά.

Ευχαριστώ Χιώτης..
Έχω ένα φορτιστή από πιο παλιά που φορτιζα κάτι Panasonic nimh, φαντάζομαι δεν θα έχω κανένα θέμα με τις eneloop έτσι;

ψηνομαι να αγορασω τον φορτιστη της nitecore, αλλα αυτον με τις ψηφιακες ενδειξεις(digital).
αξιζει ή να παρω τον απλο με τα μισα λεφτα?

-Nαι, μπορεις να τον χρησιμοποιησεις για τις eneloop.

-Για τον nitecore με τις ψηφιακες ενδειξεις, μια χαρα γκατζετακι ειναι, αλλα προσωπικα δεν τις χρειαζομαι! Μου αρκει να φορτιζουν οι μπαταριες :))

Last edited:

ψηνομαι να αγορασω τον φορτιστη της nitecore, αλλα αυτον με τις ψηφιακες ενδειξεις(digital).
αξιζει ή να παρω τον απλο με τα μισα λεφτα?

Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, ή περιμένεις να δοκιμαστεί ή πας στο προηγούμενο μοντέλο.

Ψήνεται κανένας άλλος για nkon? Για να μοιραστούμε μεταφορικά..

Λίγες ημέρες πριν αν το έλεγες...

Aquacell batteries are activated when you add water. Once they have expired, they can be recycled, but not recharged.

Δεν γραφει ποσο διαρκουν σε σχεση με μια αλκαλικη. Νομιζω οτι διαρκουν περιπου το ιδιο. Αλλιως θα το ανεφεραν.

Ειναι καλο που ειναι παναλαφρες και ενεργοποιουνται μονο οταν τους βαλεις νερο.
Δηλαδη μπορεις να εχεις μεγαλο αποθεμα απο αδειες μπαταριες που δεν εχει ημερομηνια ληξης. Αρχιζουν να λειτουργουν οταν βαλεις νερο.

Πρωτη φορα ακουω για τετοιες μπαταριες. Προσωπικα θα τις δοκιμαζα.