Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Aπό εδώ belli ,εδώ βάζουμε ένα μάτσο site απο το εξωτερικό,νά μήν βάλουμε καί τά ενχώρια καταστήματα πού έχουν πολυ καλες τιμές ? .Πιστεύω ότι πρέπει νά επιβραβεύουμε τα ενχώρια καταστήματα που συναγωνίζονται σε τιμες καταστήματα του εξωτερικού.

http://www.teomav.gr/2013/09/nitecore-intellicharger-i4.html#.VO3m_Sx3JOQ
+1000 επαυξανω!!

ειχα παρει απο γερμανο enelop aaa αλλα δεν κρατησαν πολυ

Φιλε μου οι eneloop ειναι οι καλυτερες μπαταριες αν διαβασεις ολα τα review,το να μην σου κράτησαν πολυ μπορει να ηταν η παρτίδα,η κακη χρηση.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Aπό εδώ belli ,εδώ βάζουμε ένα μάτσο site απο το εξωτερικό,νά μήν βάλουμε καί τά ενχώρια καταστήματα πού έχουν πολυ καλες τιμές ? .Πιστεύω ότι πρέπει νά επιβραβεύουμε τα ενχώρια καταστήματα που συναγωνίζονται σε τιμες καταστήματα του εξωτερικού.

http://www.teomav.gr/2013/09/nitecore-intellicharger-i4.html#.VO3m_Sx3JOQ

Ευχαριστώ, φιλε :)
-10% για τα παιδιά απο το φόρουμ.

Δεν είναι ότι καλύτερο αυτού του είδους η φόρτιση.

Εγώ έχω τέσσερις ενελουπ που τις φορτίζω εναλλάξ σε φορτιστή και είμαι άρχοντας.

βασικα για την δουλεια αυτη μονο οι Lite απο τις eneloop κανουν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eυχαριστω Κωστα,απο οτι διαβαζω δυιστανται οι αποψεις ο Mr Happy που εχει και πειρα τον αποριπτει ,ενω ο verdog εχει πολυ καλη αποψη.
Εσυ Κωστα που εχεις εμπειρια ποια ειναι η αποψη σου για τον παραπανω φορτιστη ; με ενδιαφερει να φορτιζει σωστα τις μπαταριες και να εχει καλο termination πανω απολα.

δεν εχω διαβασει παρα μικρο μερος του τοπικ...

Στο termination παιζει ρολο και ο βαθμος φορτισης..πολυ χαμηλο και σχεδον ολοι μπερδευονται..

Έχω βάλει eneloop AAA στο τηλέφωνο αρκετό καιρό τώρα καθώς οι δικές του τα είχαν παίξει και κρατάνε μια χαρά.
Ευχαριστούμε τον teomav για την προσφορά του!

Προ ημερών έπεσαν στα χέρια μου δύο μπαταρίες Laptop και αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν τις ήθελαν πλέον προέβηκα σε λεπτή επέμβαση αφαίρεσης των στοιχείων που είχαν μέσα.

Τα αποτελέσματα ήταν 8x Samsung ICR18650-22E και 6x Sanyo UR18650A όλες τους ονομαστικής χωρητικότητας 2200mah.

Μετρήθηκαν και βρέθηκαν οι μεν Samsung στα 3,8v οι δε Sanyo στα 3,6v. Ξεκίνησα την φόρτιση με τον Nitecore i4 που έχω σε ζευγάρια.

Στην πρώτη φόρτιση οι Samsung έφτασαν από 4,00v έως και 4,10v εκτός από ένα ζευγάρι που κόλλησε στα 3,90v σε όλες έγινε τερματισμός της φόρτισης από τον φορτιστή εκτός από το ζευγάρι που είχε κολλήσει στα 3,90v. Σε καμία δεν παρουσιάστηκε αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την φόρτιση. Αφού της δοκίμασα όλες για κάνα δύο μέρες (φυσικά καμιά δεν άδειασε μιας και ο χρόνος ήταν λίγος) τις έβαλα ξανά για φόρτιση, αυτήν την φορά ανά τέσσερις, έγινε τερματισμός σε όλες στα 4,17v το προβληματικό ζευγάρι τερμάτισε και αυτό στα 4,15v ούτε αυτήν την φορά παρουσιάστηκε αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την φόρτιση.

Πάμε στις Sanyo τώρα, εδώ τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά μιας και δεν τερματίστηκε ποτέ η πρώτη φόρτιση σε καμία από τις μπαταρίες, κόλλησαν όλες από τα 3,8v έως τα 4,0v στην καλύτερη και σχεδόν όλες ζεματούσαν όταν τις έβγαλα από τον φορτιστή. Αφού τις χρησιμοποίησα και αυτές λίγο για να πέσει η τάση τους επανέλαβα την φόρτιση. Πάλι σε ζευγάρια και χωρίς να το περιμένω η φόρτιση γίνετε κανονικά και τερματίζει σε όλα τα στοιχεία από 4,15v έως 4.17v χωρίς καμιά αύξηση θερμοκρασίας.

Εδώ να αναφέρω πως η μπαταρία με τις Samsung ήταν σε χρήση μέχρι και μια εβδομάδα πριν μου την δώσουν ενώ η άλλη με τις Sanyo είχε αποστρατευτεί ενώ ήταν σε καλή κατάσταση εδώ και έναν χρόνο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρήσω την πραγματική τους πλέον χωρητικότητα; Εκ πρώτης άποψης φαίνονται να αξίζουν επόμενο τεστ είναι να τις φορτίσω στο φουλ και να τις αφήσω λίγο καιρό να δω εάν ξεφορτίζουν μόνες τους. Πάντως 3-4 μέρες που τις άφησα είχα μονο στις Sanyo μια μικρή απωλεια από 0,01v εως 0,03v

Last edited:
Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ο πιο εύκολος και φθηνός τροπος ειναι να τις αδειασεις σε 2,7-3,0 βολτ και μετά να τις φορτίσεις με τον φορτιστη Soshine SC-S7. Στην οθονη του οποίου θα δεις αυτα που ζητας με απόκλιση +/- 8% που δεν ειναι σημαντική στην περίπτωση αυτη.
Τον φορτιστη όμως πρεπει να τον αγορασεις :)

Το καλυτερο πιστευω ειναι μετρηση χωρητικοτητας σε αποφορτιση...σε μπαταριες λαπτοπ που τσεκαρα ενω στη φορτιση δεν ειχε θεμα, στην αποφορτιση οι κακες μπαταριες αδειαζανε σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα απο τις υπολοιπες...

Μια προχειρη προταση απο μενα(αν ειναι λαθος ας με διορθωσετε!) θα ηταν αφου φορτισεις ολες τις μπαταριες, υστερα τις κανεις αποφορτιση μια μια σε εναν φακο(που εχει προειδοποιηση χαμηλης τασης) στην μεγαλη σκαλα σημειωνοντας χρονο εως να αναβοσβησει το λεντ (δηλαδη εχει ενεργοποιηθει η προειδοποιηση του drive του φακου).Οποτε πρεπει να εισαι απικο και να μην καθυστερησεις να αντιληφθεις το αναβοσβησμα. Αν υπαρχει αρκετη αποκλιση τοτε ξεχωριζεις τις καλες απο τις κακες...Εννοειται οτι ολες οι μπαταριες πρεπει να αναγραφουν την ιδια ονομαστικη χωρητικοτητα.

Last edited:

παιδια οι μπαταριες 2αα nimh 1.2 v στα ποσα βολτ είναι φορτισμενη?και κατω από ποια βολτ θελει φορτισμα?

Το καλυτερο πιστευω ειναι μετρηση χωρητικοτητας σε αποφορτιση...σε μπαταριες λαπτοπ που τσεκαρα ενω στη φορτιση δεν ειχε θεμα, στην αποφορτιση οι κακες μπαταριες αδειαζανε σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα απο τις υπολοιπες...

Καλυτερα, ναι, αν και η διαφορα δεν θα ειναι καθολου σημαντική, αλλα οχι με τον τροπο που λες ( με τον φακο ) γιατι δεν θα σου δωσει την καθαρη εικόνα. Ο τροπος που ανέφερα ειναι πιο ακριβής και με λιγα χρηματα, διαφορετικά Imax charger.
Η κακες μπαταριες και φορτιζονται γρυγορα επειδή εχουν χασει "το αποθηκευτικό τους χώρο" για ενεργεια.

Last edited:

λοιπον. ο ηλιας εχει δικιο για την μεθοδο...
πριν λιγο καιρο εμτρησα την χωρητικοτηατ καποιων μπαταριων κινητων

σε παλια σχεδον αχρηστη ματαρια φορτιζε 2-3 φορες περισσοτερο χρονο απο αυτον που θα δικαιολογουσε η πραγματικη χωρητικοτητα.
την αποφορτιση την εκανα με ενα led και εναν driver με τσιπακια 7135. αλλα τα εβγαλα ολα εκτος απο ενα.
Ειναι σημαντικο να μην εχει μεγαλο φορτιο η μπαταρια, εκτος και αν θες να την μετρησεις σε πραγματικες συνθηκες χρησης

αλλα μπακαλακο, με προβληαμτιζει ΠΟΛΥ η απροθυμια των μπαταριων να φορτιστουν.
Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις δυο ωμικες αντιστασεις (κεραμικες) και με αυτες να μετρησεις την συνθετη αντισταση τους

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις δυο ωμικες αντιστασεις (κεραμικες) και με αυτες να μετρησεις την συνθετη αντισταση τους

Το οποίο γίνετε πως; και τι θα μας δείξει;

πριν λιγο καιρο εμτρησα την χωρητικοτηατ καποιων μπαταριων κινητων

σε παλια σχεδον αχρηστη ματαρια φορτιζε 2-3 φορες περισσοτερο χρονο απο αυτον που θα δικαιολογουσε η πραγματικη χωρητικοτητα.
την αποφορτιση την εκανα με ενα led και εναν driver με τσιπακια 7135. αλλα τα εβγαλα ολα εκτος απο ενα.
Ειναι σημαντικο να μην εχει μεγαλο φορτιο η μπαταρια, εκτος και αν θες να την μετρησεις σε πραγματικες συνθηκες χρησης

αλλα μπακαλακο, με προβληαμτιζει ΠΟΛΥ η απροθυμια των μπαταριων να φορτιστουν.

Δεν συμφωνω Κωστα. Αφου το ξερεις οτι με τσιπακια 7135 δεν τραβαει ιδιο ρευμα κατα την διαρκια εκφορτισεις, πρεπει να εισαι συνεχεια με την ενδειξη πολυμετρου. Χωρητικοτητα της μπαταριας ετσι δεν θα μαθουμε, στο περιπου μονο. Ο κανόνας οτι Η κακες μπαταριες και φορτιζονται γρυγορα επειδή εχουν χασει "το αποθηκευτικό τους χώρο ισχύει και δεν επιβεβαιωνεται μόνο απο μενα. Δεν ξερω τώρα γιατι στο δικο σου φορτιστη γίνετε το διαφορετικό ( ισως ο φορτιστης δεν εχει το σωστό έλεγχο ). Υπαρχουν παρα πολυ τέτοιοι στην αγορα.
Τωρα να ξερουμε την εσωτερική αντίσταση τις μιας μπαταριας ειναι καλο, αλλα αυτο δεν μας λεει τιποτα αυτο για την χωρητικότητά της πραμα που ζητούσε ο φιλος μας. Να μη φορτώνουμε στους νεους χρήστες αυτα πιστευω εγω.
Με τον φορτιστη που προτείνω - εύκολα με μικρή απόκλιση μετρας χωρητικοτητα μιας μπαταριας. Για εναν νεο και οχι μονο χρήστη ειναι πολυ καλο. Ο συγκεκριμενος φορτιστης ποτε δεν μου εβγαλε την απόκλιση μεγαλύτερη απο 10%.