Μπαταρίες-Φορτιστές

Σε ΑΑ και ΑΑΑ ποιες μπαταρίες είναι οι μέγιστες σε χωρητικότητα (μάρκα-μοντέλο) επειδή με ενδιαφέρει να κρατά για όσο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα γίνεται; Υπάρχει κάποια πρόταση;
Οι πραγματικά ισχυρότερες σε θέμα mAh Ni-MH αυτή την στιγμή είναι οι αυθεντικές Eneloop Pro 5th Generation 2015 :
1) AAA / BK-4HCD E 950mAh , 500 κύκλοι , 85% αυτοεκφόρτιση σε 1 χρόνο
2) AA / BK-3HCD E 2500mAh , 500 κύκλοι , 85% αυτοεκφόρτιση σε 1 χρόνο
Ότι άλλο περισσότερο διαβάζετε από άλλα brand είναι παραμύθι , επίσης άν οι περισσότερες made in Japan του εμπορίου με
φαινομενικά αυθεντικό label είναι Κινέζικες "κουστουμαρισμένες" τότε φανταστείτε τι είναι και αυτές που έχουν και άλλο brand ...
Επίσης οι Eneloop AAA BK-4MCCE & ΑΑ BK-3MCCE είναι και επισήμως Κινέζικη παραγωγή 2016 !

Μάλλον δεν θα το πρόσεξες. η τιμή είναι για πακέτο 24 τεμαχίων σε πλαστική θήκη.

Χρήση ως επί το πλείστον σε ποντίκια και κοντρόλ τηλεόρασης και συναγερμού αυτ-του.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-Φορτιστές

Οκ..σωστα....
Να σου πω παντως, σε αυτη την χρηση οτιδηποτε επωνυμο απο ευρωπαικη εταιρια θα σε καλυψει. οχι φυσικα "τσιν τσογν κινα"

@Antonis_Maestros ευχαριστώ για την απάντηση σου!
Θα ήθελα να ρωτήσω και προς εσένα και όποιον άλλον γνωρίζει, οι κωδικοί που αναφέρθηκαν πχ BK-... κλπ σε μία αναζήτηση για Eneloop δεν τους βρίσκω. Μόνο τα mAh. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, αν επιλέξω τη σειρά Pro που ναι μεν έχει μεγαλύτερο αριθμό σε mAh όμως αν κατάλαβα σωστά αντέχει λιγότερες φορτίσεις, ο χρόνος αποφόρτισης όταν δηλαδή θα είναι στη συσκευή, θα δώσει παραπάνω διάρκεια; Ή να πάω στην απλή σειρά;
Απλώς έχω τουλάχιστον μια συσκευή που καταναλώνει γρήγορα τις μπαταρίες, ίσως βέβαια να φταίει ότι είναι και παλιές.

@Antonis_Maestros ευχαριστώ για την απάντηση σου!
Θα ήθελα να ρωτήσω και προς εσένα και όποιον άλλον γνωρίζει, οι κωδικοί που αναφέρθηκαν πχ BK-... κλπ σε μία αναζήτηση για Eneloop δεν τους βρίσκω. Μόνο τα mAh. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, αν επιλέξω τη σειρά Pro που ναι μεν έχει μεγαλύτερο αριθμό σε mAh όμως αν κατάλαβα σωστά αντέχει λιγότερες φορτίσεις, ο χρόνος αποφόρτισης όταν δηλαδή θα είναι στη συσκευή, θα δώσει παραπάνω διάρκεια; Ή να πάω στην απλή σειρά;
Απλώς έχω τουλάχιστον μια συσκευή που καταναλώνει γρήγορα τις μπαταρίες, ίσως βέβαια να φταίει ότι είναι και παλιές.

Όπως εξήγησα παραπάνω στις συσκευές χαμηλού ρεύματος όπως τηλεκοντρόλ που είναι το 90% των συσκευών που χρησιμοποιούμε
ειδοποιός διαφορά είναι η λειτουργία σε βάθος χρόνου δηλ οι πολλοί κύκλοι εκφόρτισης γιατί οι Eneloop Lite 4th generation μπορούν
να δώσουν 5000 κύκλους άρα η διάρκειά τους ξεπερνά τα 15 χρόνια χρήσης σε αυτές τις συσκευές και θα πληρώσετε 100 φορές λιγότερα
χρήματα σε σχέση χρήσης μπαταριών μιάς χρήσης αλκαλικών μπαταριών ή λιθίου και το 90% αυτοεκφόρτιση σημαίνει ότι σε έναν χρόνο
μή λειτουργίας της συσκευής ή σε αποθήκευση χάνουν μόνο το 90% της χωρητικότητάς τους δηλ έχουν χαμηλή αυτοεκφόρτιση.

Οι ΑΑ μέγεθος τελευταίας γενιάς , αντίθετα από ότι συμβαίνει στις Li-Ion , όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχουν τόσο μεγαλύτερο
ρεύμα μπορούν να αποδώσουν και να διαρκέσουν περισσότερο αλλά και λιγότερους κύκλους λειτουργίας , οπότε για το 10% των
συσκευών μας που καταναλώνουν μεγαλύτερο ρεύμα όπως κάμερες , παιγχνίδια χρησιμοποιούμε την νέα γενιά Eneloop Pro που
παρέχουν υψηλότερο ρεύμα και διαρκούν περισσότερο στην συσκευή μέχρι να ξανα-φορτιστούν αλλά το τίμημα είναι οι μόνο 500
κύκλοι πλήρους εκφόρτισης μέχρι να τις αντικαταστήσουμε.

Οι μπαταρίες Pro AAA & AA υπάρχουν στο εμπόριο στην Ελλάδα Εδώ η ΑΑ και εδώ η ΑΑΑ αλλά επιφυλάσσομαι άν είναι γνήσιες
γιατί υπάρχουν παντού κλώνοι όπως στις Li-Ion που έχω ήδη αναφερθεί και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο Brand μπαταρίας
που να πλησιάζει σε απόδοση τις χημικές φόρμουλες της Eneloop που η Panasonic συνεχίζει να διατηρεί την πατέντα , κατά συναίπεια
μόνο τα παράνομα αντίγραφα της μπορούν να την πλησιάσουν ...

Διαβάστε αυτό το επίσημο Website για την Enellop Pro να μάθετε άπαντα περί της μπαταρίας αυτής και γιατί ότι Eneloop αγοράζετε
από το Ebay/Amazon και ειδικά IKEA είναι re-wrapped Κινέζικες.

Με τους ακριβούς Charger-Tester μπαταριών μπορείται να πάρετε μία ιδέα της χωρητικότητας τους καθώς και σε ότι άλλη διαθέτετε
κάνοντας μια εκφόρτιση στο 1Α που θα απογυμνώσει κάθε αλήθεια για το τι κρατάτε στα "χέρια σας" ...

Ελπίζω να βοήθησα

Και ιδια φορμουλα να ειναι αλλα Κινεζος πισω απο το Made in Japan του ΙΚΕΑ εγω προτιμω το 1/4 της τιμης.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Jeo_hv-8bHI

Εχω αγορασει 8 που τις συνδεσα σε σειρα και τις εβαλα στο τηλεκατευθυνομενο του μικρου και ειναι πραγματικα φοβερες σε διαρκεια.

Επειδή τυγχάνει να έχω τις γνήσιες Eneloop Pro AA BK-3HCD E 2500mAh που πλήρωσα 8 euros + taxes κάθε μία από Γερμανία
οι καμπύλες του video για αυτήν είναι τελείως λάθος , πιθανόν γιατί και αυτή είναι μούφα , η μπαταρία αυτή στην μία ώρα εκφόρτισης
στο 1Α όχι 0,43Α του ταλαίπωρου , είναι μόνιμα πάνω από 1,2V (καθοριστικά σημαντικό για ισχυρές καταναλώσεις) και στην λήξη όλες
είναι πάνω από 2400mAh , στα 0,5Α είναι 2500mAh ,έχω κάνει benchmark καιρό τώρα και στοκάρισα για πολλά επόμενα χρόνια ...

H μπαταρία Ni-MH 2100-2500mAh που θά πέσει κάτω από 1,2V σε λιγότερο από 5 λεπτά εκφόρτισης σε ρεύμα 1/5 της χωρητικότητάς
της είναι trush σε σύγκριση με την αυθεντική Eneloop , είναι δε το ίδιο πρόβλημα με μία "ΤrustFire" Κινέζικη Li-Ion που όταν τραβάς
10Α σε ένα φακό η τάση της πέφτει στα 3,5V από τα 4,2V , ενώ η σωστή γνήσια Sony/Samsung θα κρατήσει τα 4V έτσι ο φακός με
direct mosfet θα δώσει τα μισά Lumen από την γνήσια 15Α , άσχετα άν και οι δύο μπαταρίες δώσουν τα ίδια mAh , για να τα πώ στην
γλώσσα των "φακουδιάρηδων" , ή αλλιώς το τηλεκατευθυνόμενο θα τρέχει στην μισή ταχύτητα ...
Η Κινέζικη EBL δείχνει νάναι η μόνη που είναι χημική αντιγραφή αλλά το θέμα Ni-MH τελείωσε για μένα για πολλά χρόνια.

Γράφω ήδη τι να κάνετε για να το διαπιστώσετε από μόνοι σας και όχι να βασίζεστε στην ενημέρωση των "views" , σας δίνω
τα φώτα μου και όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται "ακούει" , αλλιώς πράξτε κατά βούληση και πείστε τον εαυτό σας γι' αυτό.
Το ότι πληρώνεις παίρνεις θα είναι πάντα απαράβατος κανόνας , αρέσει δεν αρέσει ...

Που θα μπορούσα να βρω γνήσιες Eneloop;
Μία συσκευή που μέχρι τώρα έχω δει ότι αδειάζει γρήγορα τις μπαταρίες ΑΑ είναι ένα Brinno Door Eye μαζί με το παρελκόμενο αισθητήρα που χρησιμοποιεί μία μπαταρία CR2450.
Οπότε πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει να επενδύσω σε μια τετράδα καλές και ποιες άραγε, μαζί και σε ένα καλό φορτιστή.

Που θα μπορούσα να βρω γνήσιες Eneloop;
Μία συσκευή που μέχρι τώρα έχω δει ότι αδειάζει γρήγορα τις μπαταρίες ΑΑ είναι ένα Brinno Door Eye μαζί με το παρελκόμενο αισθητήρα που χρησιμοποιεί μία μπαταρία CR2450.
Οπότε πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει να επενδύσω σε μια τετράδα καλές και ποιες άραγε, μαζί και σε ένα καλό φορτιστή.

Επένδυση είναι η σύνδεση με τροφοδοτικό σε σύνδεση 220V , επόμενο βήμα είναι επαναφορτιζόμενες ισχύος και τέλος τεράστια χασούρα
η χρήση μπαταριών μιάς χρήσεως που θα πληρώσεις 2 φορές το κόστος της κάμερας σε ένα χρόνο ...
Οι ισχυρότερες μπαταρίες όπως έγραψα πριν Eneloop Pro AA υπάρχουν Εδώ , απλά επιφυλάσσομαι άν είναι γνήσιες

Αυτό ήθελα κι εγώ για ρεύμα, αλλά είναι λίγο δύσκολο το σημείο.
Από τις Eneloop λες η απλή σειρά (άσπρες) ή pro (μαύρες) ;
Να σκεφτείς ότι το πολύ ανά 15-20 ημέρες αδειάζουν. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνεται με Eneloop.
Απαραίτητα όμως μαζί με την αγορά των μπαταριών πρέπει να είναι κι ο φορτιστής και μάλλον κάποιος καλός.

Last edited by a moderator:
Μια θηκη για μπαταριες οπως αυτη σε λογικη τιμη παιζει....;Aν και με ενδιαφερει κυριος για 3Α και 2Α...καθε ειδους προταση δεκτη...

https://www.profitstore.gr/products...ti-mpatarion-gia-aaa-aa-c-d-9v-flat/196-43174

Εdit:Βρηκα το ιδιο στα μισα λεφτα σχεδον....!!!

https://www.mrclick.gr/product/organotis-mpatarion-battery-tester-93-temachion-oem/

Το βαζω εδω εαν θελετε το μεταφερετε...

παρατηρω οτι για μπαατριες φακων η μιση αχρηστη θα σου ειναι...
Δεν κοιτας για κουτακια 4χΑΑ που συνδεονται μεταξυ τους?

Kωστη αυτο που εβαλες με τις 93 μπαταριες στα 18 ευρω μου φαινεται πολυ καλο και σε καλη τιμη.

Εχω δυο τετοια σχεδον τα ιδια, ενα για τις επαναφορτιζομενες και ενα για τις αλκαλικες. Ειναι πολυ βολικα.
Στις κενες θεσης που λεει ο Κωστας μπορεις να βαζεις τις αδειες μπαταριες προς φορτιση καθως και συσκευασιες με μπαταριες κουμπια.

Hg1j0iZh.jpg

Mια χαρα τις εχεις τοποθετημενες.....ωραια και προσεγμενα....!!!

Αν δεν βρω κατι αλλο θα προχωρησω σε αγορα του συγκεκριμενου καθως εχει πολλες θηκες που καλυπτουν ολο το φασμα μεγεθων μπαταριας που μελλοντικα μπορει να αγοραστουν....ευχαριστω Μιχαλη...

Κώστα για τις θήκες που θες ψάξε στο ebay. έχει τεράστια γκάμα. ΑΑ, ΑΑΑ, 18650 κ.λ.π. αρκεί να έχεις υπομονή μέχρι να έρθουν στα χέρια σου. καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Εγώ πριν από χρόνια από εκεί τις πήρα. μια χαρά και πάμφθηνες. αρκεί στο ξανά λέω να έχεις υπομονή.
Προσοχή βέβαια και στο τελωνείο. όχι πάνω από 20 η παραγγελία. ( αν και φοβάμαι ότι και σε χαμηλότερη τιμή ο κίνδυνος υπάρχει )

Ενδεικτικά.. https://www.ebay.com/sch/i.html?_fr...5&_osacat=0&_odkw=baterry+plastic+cases&rt=nc

Ευχαριστω Γιωργο.....πραγματι παιζουν σε πολυ χαμηλωτερες τιμες στο ebay.....δεν ξερω ομως εαν θα παραγγηλω απο εξω η απο εδω για τους λογους που ανεφερες.....συν οτι αυτη που ανεβασα εξ αρχης μουαρεσει αρκετα και εχει ολα τα βαλαντια..θα δουμε εν τελη τι θα παρω/κανω...