Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

Φυσικα επαναφορτιζομενες.

2500mAh οι ΑΑ στα 4 ευρω η τετραδα.

μια χαρά ειναι απο mAh αλλα πόσους κύκλους φόρτισης μπορούν να βγάλουν ?
τις έχει δοκιμάσει κανένας ?

υ.γ
βέβαια το ποσό ειναι αστείο όποτε και για δοκιμή μια χαρά είναι.

παιδια εχω μια απορια .συγκεκριμενα εχω aw επαναφ/νες 18650,14500,rcr.οι οποιες ολες αναγραφουν 3,7v πανω.οταν τις μετραμε εχουν μεγαλυτερα στοιχεια και οπως εχετε γραψει πρεπει για λογους ασφαλειας και συντηρησης να μην ξεπερνανε συγκεκριμενα φορτια.αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι γραφουν 3,7 ενω ειναι αλλα τα φορτια οταν τις μετραμε.

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

3,7 βολτ ειναι ονομαστικη ταση . 3,7 ειναι αδεια μπαταρια. 4,2 πληρες φορτισμενη.

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

μη τη διαφορα Οτι ο AW δινει λιγο διαφορετικα για τις δικες του...

Απάντηση: Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

μη τη διαφορα Οτι ο AW δινει λιγο διαφορετικα για τις δικες του...
νομιζω αυτα -
LiIon Battery Charge Status
4.2V - 100%

4.1V – 87%

4.0V – 75%

3.9V – 55%

3.8V – 30%

3.5V – 0%

επισις -
να θυμάστε ότι μια μπαταρία αποθηκεύμενη σε πλήρη φόρτιση σε θερμοκρασία δωματίου χάνει το 20% είναι ονομαστική χωρητικότητα ενός έτους. μια πλήρως φορτισμενη μπαταρια αποθηκεύμενη σε 0C χάνει μόνο το 4% σε ένα έτος. Προσπαθήστε μπαταριες να αποθήκευετε στο ψυγείο όταν δεν χρησιμοποιείται;) μιλαμε παντα για λιθιου.

Last edited:

αν αποθηκευτει στο ψυγειο δεν υπαρχει προβλημα υγροποιησης?

δεν ειναι καλο ενα ξηρο περιβαλλον?

για παρατεταμενη φυλαξη στο ψυγειο η μπαταρια να ειναι φορτισμενη στα 40% ( 3,8-3,9βολτ ) που ειναι και ιδανικο και απολιες ειναι 2% το χρονο. να την εχετε σε πλαστικη σακουλα.

απο οτι ειδα και στους 25 βαθμους ειναι καλα. Αν χρησημοποιει καποιος τις μπαταριες καθε μερα οτι ειναι οκ. Δηλαδη τα χρηματα της στο χρονο τα εχει βγαλει. Οταν δεις οτι εχει πεσει η αποδοση της σε ενα φακο που κραταγε 1 ωρα, και τωρα ειναι στα 20 λετα ναι θελεις αλλαγη γιατι μπορει να σε αφησει τελειως μια μερα.

με σωστη αποθηκευση ( και χριση ) οι μπαταριες μπορει να λειτουργισουν καλα ( > 80% χωρητικοτητα ) πανω απο 6-7 χρονια ( CPF )

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Νομιθζω οτι ο Old4570 στο CPF τις εχει δοκιμασει