Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

Ερώτηξη: Οι φορτιστές που έρχονται με τις Eneloops, αξίζουν τίποτα; Θέλω να πω είναι ασφαλείς για έναν καινούριο χρήστη ή καλύτερα ένας δοκιμασμένος φορτιστής;

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

yuk,αν θελεις και αυτος ειναι καλος
http://eu.nkon.nl/maha-powerex-sanyo-eneloop-chargers/sanyo-eneloop-lader-mqr06.html
Έξοδος: 1,2 V, 1120mA × 2 (AA) / 1,2 V, 560mA × 2 (AAA)

Charge Control:Peak-Cut-Control Ρύθμιση φορτίου: Peak-Cut-Control

Charging Time: Χρόνος φόρτισης:
220 minutes (1-4 AA) 220 λεπτά (1-4 AA)
110 minutes (2 AA) 110 λεπτά (2 AA)
75 minutes (1 AA) 75 λεπτά (1 AA)

200 minutes (1-4 AAA) 200 λεπτά (1-4 AAA)
100 minutes (2 AAA) 100 λεπτά (2 AAA)
65 minutes (1 AAA) 65 λεπτά (1 ΑΑΑ)

Charge-Indicator: 4 LEDs Charge-Δείκτης: 4 LED

Size: 105 × 65 × 27 mm Μέγεθος: 105 × 65 × 27 χιλιοστά

Weight:ca. Βάρος: ca. 111 g 111 g

Last edited:

Ευχαριστώ teomav,
Βασικά το πρότζεκτ είναι το εξής: θέλω να πάρω 2 ΑΑ Eneloop και ένα φορτιστή για ένα ξαδελφο, αλλά να μη δώσω πολλά γιατί δεν δικαιολογεί τη χρήση που θα κάνει. Από την άλλη ο φορτιστής όμως θα πρέπει να είναι καλός ώστε αν τον ξεχάσει να μην έχει ατυχήματα, αλλά παράλληλα και εύκολος στη χρήση.

teomav, αυτός ο Sanyo σε ειδοποιεί όταν φορτίσουν οι μπαταρίες;

Ωραίος κι αυτός ο Titanium!
Βασικά θα πάω σε έναν Γερμανό και αν έχει τον MQR06 θα τον χτυπήσω από εκεί με τις μπαταρίες και τελείωσε. ;)

εχω την εκδοση του σε 4ΑΑ..ειναι λιγο αργος αλλα φορτιζει τις μπαταριες σε πιο χαμηλη θερμοκρασια, και ολοκληρωμενα

Φορτιστης WF-139
Αριστερη θεση :4,09
Δεξια θεση:4,10

Μπαταριες aw 18650 2.200mah οι οποιες οταν αγοραστηκαν φορτισθηκαν πληρως, επαιξαν λιγο στον φακο (ενδειξεις περιπου στο 3,70) και ξαναφορτισθηκαν πλην λιγο. Με το που αναβε το πρασινο λαμπακι στις θεσεις οι μπαταριες βγαιναν απο τον φορτιστη. Εχω την εντυπωση μετα απο 4-5 φορτισεις πως θα πιασουν τα 4,20v

Επι της ευκαιριας για να δω πως δουλευει ο ψηφιακος φορτιστης του lidl εβαλα μεσα κατι παλιες μπαταριες του lidl (αυτες που ηταν γκρι AA 2500 mah). Μετα την φορτιστη επαιρνα 1,30V.
Εβαλα 3 απο αυτες μεσα σε παιδικο παιχνιδι. Μεσα σε 1-2 μερες καπουτ. Τις εβαζα στον φορτιστη και σε ουτε 5 λεπτα ηταν παλι πληρως φορτισμενες. Απο οτι καταλαβα μετα απο λιγο πεφτει αρκετα το βολταζ και δεν μπορουν να δουλεψουν για αρκετη ωρα, τουλαχιστον σε παιδικα παιχνιδια. Ο λογος που αγορασα τις καινουργιες του lidl ηταν για να της χρησιμοποιησω σε τηλεκατευθυνση η οποια χρειαζεται μεσα οκτω (08) AA για να λειτουργησει. Λετε να παθω καμια πλακα να κοπει γρηγορα το βολταζ και να χασω το τηλεκατευθυνομενο;
Οι αλκαλικες καινουργιες εχουν περιπου 1,60 αρχικο βολταζ.
Γνωριζει κανεις να πει καμια γνωμη;

μολις χθες διαβασα οτι αυτες του lidl tronic δεν ειναι πολυ καλες..μαλλον ειναι ansmann....

οι νεες ειναι χαμηλης αποφορτισης LSD...να δουμε λενε...

και μην μπερδευεσαι...αλλη ταση οι αλκκαλικες, αλλη οι επαναφορτιζομενες...(1,5)

αν βγηκαν φορισμενες 1,3, τελειωσαν

Λοιπον εβαλα και τις καινουργιες του lidl σημερα (τις κοκκινες). Πηρα ενδειξεις μετα απο φορτιση απο 1,27 έως 1,37 (η συγκεκριμενη εμεινε πολυ ωρα στον φορτιστη και ειχε ζεσταθει καπως). Μιας και εχουν ονομαστικη 1,2v μηπως ειναι 1,30v η κανονικη φορτιση τους;

χθες τεσταρα τις TrustFire Protected 16340 880mAh ( μαυρο-κοκκινο ) και αποτελεσματα που πηρα απο ενα φακο (που δουλευει με μια rcr123) στα 1,2Α ηταν εντυπωσιακα. 10% παραπανω runtime απο AW Protected 16340 750mAh . ολες η μπαταριες ηταν πληρες φορτισμενες στα 4,19βολτ και τα τεσταρα 2 φορες.
πως εγινε αυτο?

ναι, Κωστα, αλλα πιστευα οτι AW εχουν και την μεγαλυτερη χωρητικοτητα (σε rcr123 ). τα εχω 3μηνες και εκανα πειπου 30 φορτισεις.