MPC-HC thread

Έχεις κατα πάσα πιθανότητα d3d fullscreen & madvr
Άνοιξε τον χωρίς να παιΖει αρχείο και άλλαξε το:
Options--> playback --> output
Ξετικαρε το κουτί d3d fullscreen

Μόλις κατέβασα την τελευταία έκδοση του mpc-hc, και έχω το εξής πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνεις καμία απολύτως ρύθμιση ,ούτε με δεξί κλικ ούτε με διπλό για να φύγεις από το full screen ,με αποτέλεσμα ακόμα και τα play η pause να λειτουργούν μόνο από το τηλεκοντρόλ και όχι από το ποντίκι.
Δεν μπορώ ούτε καν να επιλέξω γλώσσα η υπότιτλους ..!
Καμία ιδέα κανείς..?
Μήπως στο Output είναι τσεκαρισμένη η επιλογή D3D Fullscreen;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την απάντηση. Θα το ψάξω μόλις πάω σπίτι ,γιατί γράφω απ τη δουλειά..

Last edited:
κοίτα επειδή κάνει πολύ καλή δουλειά το ΜΑdVR+D3D Fullscreen καλό είναι να το έχεις ενεργοποιημένο.
καλό είναι να τον έχεις έτοιμο ρυθμισμένο σωστά ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να πειράζεις κάτι.
πρωτη δουλειά πηγαινε options-->playback --> εχει μια καρτελα αρχικη εκει λεει στη μεση δεξια
output -->τσεκαρε το Auto-zoom:Auto fit
βαλέ τους υποτιτλους να παίζει πάντα ελληνικους στα subtitles-->fonts-->Greek
και στο Misc -->Always default to external subtitles if available
επίσης ριξε μια ματιά στις συντομευσεις
στα οPtions->keys ριξε μια ματια σε οποια θελεις να χρησιμοποιείς
πχ με Ctrl+F απερνεργοποιέιται η D3D , και με alt+x κλείνει ο MPC-HC

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί χωρίς το haali media splitter έχω hiccup συχνά και ακανόνιστα? Οχι ότι με πειράζει να το 'χω ενεργοποιημένο απλά μου φαίνεται περίεργο.

προφανώς κάποιο άλλο φιλτρο δεν συνεργάζεται σωστα με τον haali.
Πολύ πιθανόν να παιζεις με ffdshow bitstream και .mkv με DTS-HD

Το απεγκατέστησα τελειως αλλά δε μ'άρεσε η κίνηση. Μέχρι και 24.000(!) είδα στο framerate και τρελλάθηκα. Οπότε το ξαναεγκατέστησα. Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι η πράσινη γραμμή σε σχέση με την κόκκινη δεν είναι τελείως ευθεία. Το θέμα είναι ότι φαίνεται μόνο σε παλιές ταινίες και στο πανάρισμα της κάμερας (και το βλέπω μόνο εγώ). Το θέμα είναι οτι έχω κάνει όλα τα προβλεπόμενα και δε λέει να στρώσει. Σπεκς hd4350, E5200, samsung lcd B650,

παιδια, θελω να βαλω καθυστερηση στους υποτιτλους αλλά δεν λειτουργεί πύτε από το μενού ούτε από το πληκρολόγιο. τι λέτε να κάνω;

Αν επιλέξεις subresync από το μενού δε σου εμφανίζει τους υπότιτλους με τους χρονισμούς τους;
Εκεί αν αλλάξεις το χρόνο δεν πετυχαίνεις την καθυστέρηση που θες;;;

Κατεβασα και εγκατεστησα κι εγω την τελευταια εκδοση MPC-HC x 86 οπως και τον τελευταιο madVR render.

Αντιμετωπιζω ομως το εξης προβλημα:

Το Autochange δεν μου δουλευει σωστα. Θετει την οθονη στη συχνοτητα που του οριζω αλλα η ταινια μου κανει κολληματα/σπασιματα ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ μου δειχνει κατι σαν "ειδωλο"!!

Δηλαδη, το περιγραμμα των αντικειμενων φαινεται διπλο και χρωματισμενο...
Ή καλυτερα, τα ιδια τα αντικειμενα της οθονης (ηθοποιοι, σκηνικα κλπ) φαινονται διπλά!

Ξερετε τι μπορει να ειναι?

Attachments

• fullscreen.jpg
    fullscreen.jpg
    69.4 KB · Views: 19
  • output.jpg
    output.jpg
    77.4 KB · Views: 19
Κατεβασα και εγκατεστησα κι εγω την τελευταια εκδοση MPC-HC x 86 οπως και τον τελευταιο madVR render.

Το Autochange δεν μου δουλευει σωστα. Θετει την οθονη στη συχνοτητα που του οριζω αλλα η ταινια μου κανει κολληματα/σπασιματα ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ μου δειχνει κατι σαν "ειδωλο"!!

Ή καλυτερα, τα ιδια τα αντικειμενα της οθονης (ηθοποιοι, σκηνικα κλπ) φαινονται διπλά!

Στο δεύτερο screenshot το Autochange είναι απενεργοποιημένο.

Για το άλλο πρόβλημα, μάλλον 3D ταινία βλέπεις :p

Last edited:
Αν επιλέξεις subresync από το μενού δε σου εμφανίζει τους υπότιτλους με τους χρονισμούς τους;
Εκεί αν αλλάξεις το χρόνο δεν πετυχαίνεις την καθυστέρηση που θες;;;

Τίποτα δεν αλλάζει και από ότι βλέπω οι υπότιτλοι τελικά είναι πλήρως συγχρονισμένοι από πριν. Επιλέγω έναν υπότιτλο και πάει στον χρόνο του αλλά βγαίνει με καθυστέρηση παρότι είναι σωστός ο χρονισμός.

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    12.5 KB · Views: 9
Απάντηση: Re: MPC-HC thread

παιζει πολυ σοβαρα να ειναι 3D Οπως είπε κι ο Κωστας.

εχω προσπαθησει απειρα setup
και με το autochange το εσωτερικο και με το Autohotkey
εμένα ποτε δεν μου δουλεψε σωστα.
Αφου εχεις και τηλεόραση και Pc
ασε την τηλεόραση μονιμα στο 24p
Μονο χειροκίνητα έχω δει προκοπή.

Και κατι αλλο.
Ιωαννα εσύ που δεν εχεις ηχεια HD ,ενισχυτες κτλ
απλα βαλε τον MPC-HC με τον MAdVR ,
τιποτα αλλο και σεταρε την τηλεόραση στα 24p.
Δεν χρειάζεται να κανεις τιποτα αλλο.
Δηλαδή στην καρτελα Options-->internal filters
κοιταξε ολα τα κουτακια να ειναι τικαρισμενα.
ΑΠο οτι ξερω ο Mpc-hc τα παει καλα με τις Nvidia.
(Μονο με τις ιντελ HD εχει προβλημα)

Τίποτα δεν αλλάζει και από ότι βλέπω οι υπότιτλοι τελικά είναι πλήρως συγχρονισμένοι από πριν. Επιλέγω έναν υπότιτλο και πάει στον χρόνο του αλλά βγαίνει με καθυστέρηση παρότι είναι σωστός ο χρονισμός.

Αν πας στο χρόνο τησ preview στήλης μπορείς κάνοντας κλικ να τον αλλάξεις σε κανά δεύτερο μπρος ή πίσω...

Για δες το...

1232893047350.png

Στο δικό μου σύστημα το autochange δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα μου είναι με την ΑΤΙ (CCC 11.5). Δεν μου βγάζει επιλογή 23Hz με αποτέλεσμα να έχω spikes όταν παίζω αρχεία 23,976. Σε PAL όλα καλά, 50Ηz και απόλυτα ομαλές γραμμές.

Αν πας στο χρόνο τησ preview στήλης μπορείς κάνοντας κλικ να τον αλλάξεις σε κανά δεύτερο μπρος ή πίσω...

Για δες το...

1232893047350.png

Τελικά έτσι λειτουργεί, αλλά δν γίνεται να κάνω το ίδιο για κάθε υπότιτλο.
Μήπως η λύση είναι το directvobsub; Πως γίνεται να το ενεργοποιήσω;

Δεν το κάνεις για καθε υπότιτλο...
Αν αλλάξεις τον χρονισμό σε έναν αλλάζει για όλους...
δεςτο...

1) bluray rips τα παιζω με load direcory, αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα επιλογη για subtitles...any clue>?

2) Control panel nvidia, ποια αναλυση βάζω για τον προτζεκτορα benq w 1000 που υποστηριζει 24p ? εχει να επιλεξω σε 23,50,59,60

Last edited: