ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Λοιπόν στείλαμε ο Μάκης Ευμορφόπουλος κι εγώ τον Αλέξη Τρυφωνίδη να μας πάρει από ένα κομμάτι.
Τον περιμένουμε εδώ σε μένα εν μέσω ξηρών καρπών και ουϊσκακίου.
Άντε πάλι έξοδα.

Το ήξερα..... δεν επρεπε να σας πω τιποτα....:devil-smiley-029:

Πες του Μάκη μολις στρωσει το 865 θα του φερω το 855 για Α/Β τεστ....

Άντε...καλοριζικα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

:slapface: :music-smiley-005: :grandpa:

πλακα πλακα με μπερδεψατε...ποιο ειναι το Χαι Εννττ το 865 η το 855????

Ρε Ευάγγελε εσύ εδώ στη Hi End ? (πλάκα κάνω :ernaehrung004: .., χαιρετισμούς).

Επειδή τυχαίνει να έχω ακούσει το CD του Βαγγέλη, θεωρώ μεγάλο κοπλιμέντο για το Bluesky να "τολμά' να συγκρίνεται μαζί του.

Τώρα, για τα δύσκολα περάσματα, σε πολυπληθή ορχήστρες, μπορώ να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο CD ίσως θέλει εύκολο φορτίο, δηλ. προ με μεγάλη αντίσταση εισόδου (φυσικά, παθητικοί προ θα έπρεπε να αποκλείονται).

Καλό ψάξιμο.

Τι να κάνουμε Σταύρο! Μου βάλαν το μικρόβιο κάτι άθλιοι ψιθυριστές.

Η αντίσταση εισόδου του προενισχυτή μου είναι 50 ΚΩ, οπότε δεν νομίζω ότι αποτελεί δύσκολο φορτίο.

Εγω εν το χω δει ακομα αλλαα????? μπαάς και δεν εχει opamp και εχει pure τρανζιστορακια του 10λεπτου και βγουν αληθεια τα περι digitilas αηδιας που πολλοι αναφέρουν για τα opamps (εχει και τελεστικους με 50λεπτα) ????????

Να σας πώ και γω τις εντυπώσεις μου για το 865.
Σε σχέση με το consonanse CD120 που εχω που είναι και η μοναδική πηγή με την οποια εχω ακούσει σπίτι μου, ο ήχος του 865 είναι πιο flat (δε ξέρω αν το περιγράφω σωστά, εννοώ οτι δεν έχει ζωντάνια, στο 120 υπάρχει περισσοτερο ’’πάθος’’) τα μπάσα του είναι ενα πραγμα, σε ενα τύμπανο πχ η μεμβρανη ακουγεται λιγότερο, τα καμπανακια, πιατινια εχουν λιγότερη έκταση και τελευταια παρατήρηση οτι με το volume του pre στην ίδια θέση η ενταση του 865 είναι αρκετα πιο χαμηλή. Αυτα, δεν εχω μεγαλη πείρα αλλά αυτα άκουσα μετα απο 2 μέρες που με καποια διαλείματα επαιξε όλο το 24ωρο.

τωρα ειδα ΤΗΝ FOTO ΤΟΥ INTERNERY KING με το eprom ,αυτο σιγουρα κουβαλαει τον αλγοριθμο για το mpeg2 (αλλη μέγαλη αμαρτία) λετε να κανει που...α και με το αudio???

Εγω εν το χω δει ακομα αλλαα????? μπαάς και δεν εχει opamp και εχει pure τρανζιστορακια του 10λεπτου και βγουν αληθεια τα περι digitilas αηδιας που πολλοι αναφέρουν για τα opamps (εχει και τελεστικους με 50λεπτα) ????????

Βασίλη, μόλις πριν λίγο σου αγόρασα ένα "εργαλείο" από το Carrefour στον Κηφισό (δίπλα στο MediaMarkt). Εψαξα και σου βρήκα ένα από τα καλά, οπότε τώρα έχεις κι εσύ το δικό σου "μπλεσκατούλι" .

Ο τελεστικός (dual opamp) φαίνεται σε κάποια φωτογραφία από αυτές που ανέβασα στις πρώτες σeλίδες αυτού του thread. Κάθεται δίπλα στα RCA της αναλογικής εξόδου. Φαίνεται να είναι κάποιος αντίστοιχος με τον JRC4558 γιατί γράφει επάνω F4558. Ξέρεις εσύ τώρα, κατάλαβες -bye-

Last edited:
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η.
Θα επανέλθω σύντομα με πιο αναλυτικές παρατηρήσεις.

Κανείς όμως δεν είπε το μεγάλο του πρόβλημα: δεν εμφανίζει στην οθόνη το track number. Απαράδεκτο.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Να σας πώ και γω τις εντυπώσεις μου για το 865.
Σε σχέση με το consonanse CD120 που εχω που είναι και η μοναδική πηγή με την οποια εχω ακούσει σπίτι μου, ο ήχος του 865 είναι πιο flat (δε ξέρω αν το περιγράφω σωστά, εννοώ οτι δεν έχει ζωντάνια, στο 120 υπάρχει περισσοτερο ’’πάθος’’) τα μπάσα του είναι ενα πραγμα, σε ενα τύμπανο πχ η μεμβρανη ακουγεται λιγότερο, τα καμπανακια, πιατινια εχουν λιγότερη έκταση και τελευταια παρατήρηση οτι με το volume του pre στην ίδια θέση η ενταση του 865 είναι αρκετα πιο χαμηλή. Αυτα, δεν εχω μεγαλη πείρα αλλά αυτα άκουσα μετα απο 2 μέρες που με καποια διαλείματα επαιξε όλο το 24ωρο.

H μέγιστη σταθμη στο DV-865 είναι όντως χαμηλότερη από το consumer standard (2 Volts RMS). Μέτρησα 1,67 Volts RMS .

Και σήμερα τα πάει μια χαρά το εργαλείο.

Παίζει το

με τον τελικό στο κλιπάρισμα και αφου έχει μετακινηθεί η θέση ακρόασης στο 1 μέτρο απ τα στουντιακά 15ιντσα monitor
icon10.gif

Γειά σου βρε Μαρινόπουλε με τα ωραία σου :music-smiley-005:

China rulez :award:

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η.
Θα επανέλθω σύντομα με πιο αναλυτικές παρατηρήσεις.

Κανείς όμως δεν είπε το μεγάλο του πρόβλημα: δεν εμφανίζει στην οθόνη το track number. Απαράδεκτο.

Πολύ καλά κάνει και δεν εμφανίζει τα tracks. Το μηχάνημα είναι φτιαγμένο για να ακούς μουσική από την αρχή έως το τέλος, ολόκληρο το CD. Οπως και στο βινύλιο , όπως και σε μια ζωντανή συναυλία.

Το "μπλεσκατούλι" σχεδιάστηκε για να εκπαιδεύσει τους χαϊεντάδες στην ακρόαση της κλασικής (κυρίως) μουσικής. Η μουσική δεν είναι: "βάλε το 2" ή "βαλε το 12 ".

-bye-

Last edited:
Λοιπόν , όπως είπα και λίγο πιό πάνω το περίφημο Blue Sky αγοράστηκε σήμερα . Στις 17.00 συνδέθηκε στο σύστημα , και αμέσως ένα cd τοποθετήθηκε εντός του να παίζει σε χαμηλή ένταση . Λίγο αργότερα παραχώρησε τη θέση του σε ένα dvd της κόρης μου και μόλις το τελευταίο τελείωσε , γύρω στις 19.00 το Bluesky ετοιμάστηκε να κοντράρει το Theta miles μου .

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε το player δεν είχε στρώσει ακόμη , αλλά είχα υπ' όψη μου αυτό που είπε ο Παναγιωτίδης , ότι δηλαδή άνοιξε μετά από δυο λεπτά.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής :
Evening Blue / Traffic
Money , money , money / Nils Longdren and his funk unit ( ACT)
Locomotive / Thelonious Monk
Living on my own και Barcelona / Freddie mercury ( στο δεύτερο με την Μονσερα Καμπαγιέ )
Return to forever / Chick Corea

Ετοιμάστηκα λοιπόν κι εγώ να συγκεντρωθώ σε χροιές φωνών και οργάνων , σε μπάσα , σε μεσαία , σε εικόνα κλπ . Δυστυχώς όλα αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία . Το BlueSky παίζει όπως ακριβώς περιμένεις να παίξει ένα μηχάνημα των 34 ευρώ ( εγώ το πήρα λίγο ακριβά ) : ΧΑΛΙΑ. Ηταν κούφιο , άδειο , χωρίς βάθος , τσίγκινο , φώναζε χωρίς λόγο και ηχούσε απόλυτα ψεύτικο . Με λίγα λόγια δεν έπαιζε μουσική . Μακράν το χειρότερο player που έχω ακούσει ( βεβαίως δεν έχω ακούσει πολλά ) . Εάν κόστιζε 100 ευρώ θα έκλαιγα τα πεταμένα μου λεφτά .

Βεβαίως όλα αυτά , με δεδομένο , ότι έπαιξε σχεδόν κατευθείαν , όντας απολύτως άστρωτο . Με αυτό όμως το δεδομένο , τύφλα νάχει το νερό του Καματερού. (Και ναι άλλαξα και την φάση .)

Συμπέρασμα ; Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι είμαι τελείως κουφός και ότι η θέση μου δεν είναι εδώ , στην χάϊ εντ κατηγορία , αλλά μάλλον στην lo-fi.