ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Οσον αφορά το θέμα που είχε τεθεί με το χρώμα του display, αν δηλαδή είναι κίτρινο ή πορτοκαλοκίτρινο ή πορτοκαλί, αυτό τελικά έχει να κάνει με την τάση τροφοδοσίας των +5V. Ορισμένα DV-865 βγάζουν υψηλότερη τάση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται ποιο φωτεινή η οθόνη (display). Οσο ποιο μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω, τόσο ποιο κίτρινο γίνεται το display.

Oταν η τάση ρυθμιστεί ακριβώς στα 5 volts, το display γίνεται πορτοκαλί.

Οταν γίνει πορτοκαλί το μπλεσκατούλι ακούγεται καλύτερα.

Χθες ένα κίτρινο μπλεσκατούλι που είχα μετά την προσθήκη εξωτερικού καλού ρυθμιζόμενου γραμμικού τροφοδοτικού έγινε πορτοκαλί.

Αυτά για την δική σας ενημέρωση.

Στην DIY κατηγορία συνεχίζουμε να παίζουμε μπάλα .
Εννοείται ότι παίζουμε για το κέφι μας και μάλιστα χωρίς διαιτητή :BDGBGDB55:

Οταν προκύπτει κάτι ενδιαφέρον θα σας ενημερώνω .

Last edited:
όλες αυτές οι τάσεις που δοκίμασες και δίνει το τροφοδοτικό του, τι εντάσεις θέλουν ?
Πχ είδα ότι έβαλες κάτι μπαταρίες μολύβδου.
θεωρητικά οι απαιτήσεις ρεύματος πρέπει να είναι μικρές...
μήπως κανα δυό μπαταριούλες μέσα και να το κάνουμε και φορητό?

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

όλες αυτές οι τάσεις που δοκίμασες και δίνει το τροφοδοτικό του, τι εντάσεις θέλουν ?
Πχ είδα ότι έβαλες κάτι μπαταρίες μολύβδου.
θεωρητικά οι απαιτήσεις ρεύματος πρέπει να είναι μικρές...
μήπως κανα δυό μπαταριούλες μέσα και να το κάνουμε και φορητό?
Δυστυχώς αλλά οι απαιτήσεις σε ρέυμα της cpu ΖΟΡΑΝ, δέν είναι τόσο μικρές οσο δειχνεί (σχεδιασμός για rack mount και οχι γιά mobile)-bye- -bye- -bye-

Last edited:
Δημήτρη , στην DIY έχουν γίνει οι μετρήσεις που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν και τα αντίστοιχα συνοδευτικά σχόλια .

Με απλές μπαταρίες μικρής χωρητικότητας δεν γίνεται δουλειά.

Για την τάση των +5 Volts, που τροφοδοτεί τα ψηφιακά κυκλώματα και το transport, η κατανάλωση ρεύματος σε κατάσταση "play" είναι γύρω στα 0,9 Α (900mA).
Πολύ μεγάλη κατανάλωση για τροφοδοσία από κοινές μπαταρίες.

Το δικό μου το setup με τις μπαταρίες επαρκεί για περίπου 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Επαρκέστατος χρόνος σε περίπτωση "κόντρας" με κάποιο δυνατό εργαλείο.

Εναλλακτικά θα έχω την δυνατότητα επιλογής μεταξυ της λειτουργίας με μπαταρίες ή με ρεύμα. Για καθημερινή χρήση θα επιλέγω τον διακοπτη που θα απομονώνει τις μπαταρίες και θα ενεργοποιεί την τροφοδοσία ρεύματος. Θα υπάρχει και έξυπνο κύκλωμα για την φόρτιση των μπαταριών ώστε αυτές να είναι πάντα πλήρως φορτισμένες και έτοιμες για όλα.

Η ίδια κατασκευή με ελάχιστες μετατροπές θα μπορεί να τροφοδοτεί και το Tascam CD-01 PRO. Το πως ακούγετε το Tascam με μπαταρίες υποθέτω ότι δεν το έχει ακούσει ποτέ κανένας . Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι ακόμα νωρίς. Εγιναν όμως κάποιες πρώτες πειραματικές δοκιμές αλλά όπως είπα είναι ακόμα νωρίς για να τις σχολιάσω. Δεν αφορούν το παρόν θέμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Βασίλη καλημέρα!
Ναι μου αρέσει. Μου ακούγεται ένα κλικ μουσικώτερο (απ´την αναλογική έξοδο πάντα) απ´το 63 (που είναι και ΜΚ2 RRR...) και συγνώμη αν δεν μπορώ να γίνω γλαφυρώτερος στις περιγραφές μου - δεν είμαι δα και κριτικός ηχητικών συστημάτων - απλά μουσική ακούω τα βράδια μου...
Α και μην το ξεχάσω, πρόκειται και για άριστο αναπαραγωγέα παιδικών ταινειών σε όλα τα φορμά, κάτι που ενθουσιάζει τις κόρες μου...(σε 36" crt tv).
Υ.Γ. Χθες βράδυ έβαλα στο μπλεσκατούλι ένα δικάναλο SACD. Οχι μόνο το έπαιξε καλά, αλλά εμφάνισε και το λογότυπο HDCD στο panel της tv. Πλάκα έχει τελικά!

Με βαθιά εκτίμηση

Γιάννης

Μάλλον αναφέρεσαι στο cd layer του SACD...

Προφανώς αναφέρεται στο CD layer του SACD και προφανώς θα δοκίμασε το Time Out The Dave Brubeck Quartet που είχε δώσει το Hitech πριν από μερικούς μήνες του οποίου το CD layer ήταν γραμμένο σε HDCD ενώ το SACD layer ήταν δικάναλο. Ετσι δεν είναι;
Γιατί δοικάζοντας άλλο SACD και διαβάζοντας το CD layer θα έπαιζε απλό CD και όχι HDCD

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Οσον αφορά το θέμα που είχε τεθεί με το χρώμα του display, αν δηλαδή είναι κίτρινο ή πορτοκαλοκίτρινο ή πορτοκαλί, αυτό τελικά έχει να κάνει με την τάση τροφοδοσίας των +5V. Ορισμένα DV-865 βγάζουν υψηλότερη τάση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται ποιο φωτεινή η οθόνη (display). Οσο ποιο μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω, τόσο ποιο κίτρινο γίνεται το display.

Oταν η τάση ρυθμιστεί ακριβώς στα 5 volts, το display γίνεται πορτοκαλί.

Οταν γίνει πορτοκαλί το μπλεσκατούλι ακούγεται καλύτερα.

Χθες ένα κίτρινο μπλεσκατούλι που είχα μετά την προσθήκη εξωτερικού καλού ρυθμιζόμενου γραμμικού τροφοδοτικού έγινε πορτοκαλί.

Αυτά για την δική σας ενημέρωση.

Στην DIY κατηγορία συνεχίζουμε να παίζουμε μπάλα .
Εννοείται ότι παίζουμε για το κέφι μας και μάλιστα χωρίς διαιτητή :BDGBGDB55:

Οταν προκύπτει κάτι ενδιαφέρον θα σας ενημερώνω .

... όχι μόνο αυτό. Όσο η τάση αποκλίνει από την νόρμα των 5 V , τόσο η ακουστή παραμόρφωση αυξάνει κατακόρυφα! Το player αυτό είναι εξαιρετικά επιρρεπής στην απόλυτη τιμή της συγκεκριμένης τάσης. Επίσης, προβληματική είναι η χρήση DIY τροφοδοσίας, μιάς και το player ζητάει το ίδιο 5 W, και το κύκλωμα σταθεροποίησης του τροφοδοτικού περίπου άλλα 5 W, σύνολο 10 W @ +5 V !!!

καλά βρε παιδιά τι θέλει 1 Α από το μηχάνημα αυτό?
Τι τραβάει τόσο ρεύμα?

Προσπερνωντας την ποιοτητα κατασκευης,ο ηχος του,ειναι συμπαθεστατος και ''γλυκος''. Στρωμενο πλεον,δεν περιμενω καποια βελτιωση. Το προβλημα με την ελειψη της ενδειξης των tracks ομως,μου δυσκολευει τη ζωη... Αραγε,θα μπορεσει καποιος να κανει κατι? Δυσκολο μου φαινεται,αλλα,μηπως ασχοληθηκε κανεις με το συγκεκριμενο θεμα? Κατα τα αλλα μια χαρα,παντα για την τιμη του και σε σχεση με το dvd-963sa της Philips.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

καλά βρε παιδιά τι θέλει 1 Α από το μηχάνημα αυτό?
Τι τραβάει τόσο ρεύμα?
Ειναι λογικές απαιτήσεις για ένα dsp αυτο το ρέυμα ( και εδω δεν εχουμε ενα dsp απλα , ειναι ολόκληρη cpu)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

... όχι μόνο αυτό. Όσο η τάση αποκλίνει από την νόρμα των 5 V , τόσο η ακουστή παραμόρφωση αυξάνει κατακόρυφα! Το player αυτό είναι εξαιρετικά επιρρεπής στην απόλυτη τιμή της συγκεκριμένης τάσης. Επίσης, προβληματική είναι η χρήση DIY τροφοδοσίας, μιάς και το player ζητάει το ίδιο 5 W, και το κύκλωμα σταθεροποίησης του τροφοδοτικού περίπου άλλα 5 W, σύνολο 10 W @ +5 V !!!

οπότε το παλμοτροφοδοτικο δέν ειναι κακη λύση (το υπολογιζω εμπειρικα γύρω στα 30 -40 watt ) αλλα εχει ενα κάρο θόρυβο , με δυο κολπάκια θα είναι ενταξει νομίζω .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

οπότε το παλμοτροφοδοτικο δέν ειναι κακη λύση (το υπολογιζω εμπειρικα γύρω στα 30 -40 watt ) αλλα εχει ενα κάρο θόρυβο , με δυο κολπάκια θα είναι ενταξει νομίζω .

Μα απ το παλμο προσπαθούμε ν απαλαγούμε.

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Επίσης, προβληματική είναι η χρήση DIY τροφοδοσίας, μιάς και το player ζητάει το ίδιο 5 W, και το κύκλωμα σταθεροποίησης του τροφοδοτικού περίπου άλλα 5 W, σύνολο 10 W @ +5 V !!!

Που είναι το πρόβλημα Σταύρο;

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Και αυτό ισχύει και για τα απλά μουσικά CDs.

Aυτά ας τα ακούσει το μέλος ιερέας, ή κοινώς ο "παπούλης".

ΑΚΟΥΩ ΤΕΚΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ :jester:

:flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Που είναι το πρόβλημα Σταύρο;

ΤΑ REGULATORS τυπου 78χχ και lmxx εχουν κόρο το 1ΑΜΠΕΡ Οποτέ πρέπει να καταφύγουμε σε μεταλικά socket τρανζιστορ αλλα μιλαμε για τεραστιες σε αναλογία με το μηχανημα ψύχτρες οπότε παει αλλλου το θεμα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Μα απ το παλμο προσπαθούμε ν απαλαγούμε.
Η τάση από την ΔΕΗ ανορθώνεται κατ' ευθείαν και οδηγείται σε ένα μετασχηματιστή ελεγχόμενο από ένα τρανζίστορ. Με το τρανζίστορ να λειτουργεί σαν διακόπτης on/off στο πρωτεύον του μετασχηματιστή γίνεται διακοπτόμενη παροχή τάσης σε πολύ υψηλή συχνότητα (40-200 kHz) με τετραγωνικούς παλμούς. "Παίζοντας" με το εύρος και τη συχνότητα των παλμών, μπορούμε να καθορίζουμε επακριβώς την τάση εξόδου. Έτσι, πρώτ' απ' όλα δεν έχουμε ανάγκη ύπαρξης σταδίου σταθεροποίησης, και λόγω της υψηλής συχνότητας μπορούμε να χρησιμοποιούμε μικρής χωρητικότητας και μεγέθους πυκνωτές. Ο δε μετασχηματιστής αλλάζει δραματικά μέγεθος και γίνεται πολύ μικρός.

Εγώ θα επανέλθω στο ίδιο ερώτημα.
Εντάξει τραβάει 900 mΑ.
Σήμερα ένα σετάκι επαναφορτιζόμενες έχουν 2000mA.
Αρα θεωρητικά το παίζουν δυό ώρες και μετά φορτίζεις.
Η ερώτηση είναι θέλει τα 5 V τζαστ?

Και μη βαράτε ερώτηση κάνω.
Σκέφτομαι πχ ότι τα φορητά πάνω κάτω τον ίδιο οδηγό έχουν, άντε δεν έχουν dsp cpu...
Που (λέω τώρα) αν παίζεις cd και όχι dvd ώστε να κανει επεξεργασία εικόνας και να ψηθεί γιατί να τραβάει ρεύμα...