Μπομπινόφωνα

'Ημουν παρών στο ξεπαρθένιασμα του εν λόγω μπομπινοφώνου και ομολογώ οτι έπαιζε απίστευτα..

Γειά σας και πάλι! Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά!Λοιπόν είχαμε μιά νέα υιοθεσία, ένα πανέμορφο μωρό που
έκανα δικό μου το βράδυ των Χριστουγέννων. Είναι ένα Dokorder 1120
της ONKYO. Σπάνιο σχετικά κομμάτι και στην κατάσταση που είναι,
ακόμα περισσότερο. Δεν θα πω τιμή, γιατί θα με βρίσετε!
Απολαύστε το!:award:

http://www.youtube.com/watch?v=l2SHooLyBCY&feature=youtu.be

Νά να καλά το mr2 της Korg με το οποίο "'εκλεψα" σχεδόν όλη την δίωρη μπομπίνα που έχε ετοιμάσει ο Νότης για την περίσταση.

Ό χώρος του Νότη πλέον είναι κανονικότατα ένας ναός της μουσικής γεμάτος μπομπινόφωνα, χιλιάδες λαχταριστά βινύλια όλα ένα κι ένα και με τους τοίχος διακοσμημένους με διάφορους άγιους της μουσικής τύπου miles, gilespie, morrison, hendrix κπλ. Το μεράκι και η αγάπη για την μουσική και τον αναλογικό ήχο μιάς άλης ομορφότεης πιο ρομαντικής εποχής ξεχειλίζουν και αποτην πιό ξεχασμένη γωνία του.. Πραγματικά σού έρχεται να κάνεις τον σταυρό σου με το που ανοίγει η συρόμενη πόρτα για να μπείς.

Επιτέλους ανέπνευσε και ο Luxman και οι πηγές με τα γαιδούρια της Kef που ήταν το τελευταίο πράγμα που έμενε να πάρει απόφαση ο Νότης να μετακομίσει εκεί αλλα όχι το πιό ασήμαντο. Πλέον ο ήχος είναι πληρέστατος και μουσικότατος χωρίς να κουράζει καθόλου η να αδικεί τα καμάρια του..

Πραγματικά θα επρεπε να κόβεις εισητήριο φίλε Νότη για όσους σε επισκέπτονται στην ηχητικά και αισθητικά χρονομηχανή που έχεις φτιάξει, η οποία είναι βάλσαμο για τις ταλαιπωρημένες ψυχές μας απο το γκρίζο, λασπώδες, δύσοσμο σήμερα..

Νότη μου πάντα τέτοια σου εύχομαι!..

Last edited:
Αγορά μπομπινόφωνου(μαγνητόφωνο ταινίας).

Γειά σας.Έχω στην κατοχή μου περίπου 30 ταινίες μαγνητοφώνου(καρούλια) με τραγούδια διάφορα.Επειδή το παλιό μου μπομπινόφωνο δεν φτιάχνεται μιά και έχω τόσες ταινίες σκέφτομαι να αγοράσω ένα ίδιο(grundig tk-145) ή ένα AKAI X-201D το οποίο η αλήθεια είναι το ''ζαχαρώνω'' πιο πολύ.Πιστεύω οτι πρέπει να προμηθευτώ και ένα σέτ -(pinch roller,ιμάντα για το καπσταν)- ανταλλακτικά απο το e-bay ώστε να είμαι οκ σε περίπτωση που χρειαστώ αλλαγή.Επίσης μου είπε ένας φίλος που έχει ενα(REVOX B77) καλύτερα να προτιμήσω το AKAI ή κάποιο άλλο όπως technics Rs-1500,revox B77,studer -----,Ampex κλπ. επειδή είναι άμεσης οδήγησης με 3 μοτέρ συνήθως για να μήν υπάρχουν ράουλα και ιμάντες ώστε να είναι δύσκολη η συντήρηση του.Τι λέτε εσείς????????Ασχολείται κανείς με μπομπινόφωνα?Κυρίως θα το πάρω για λόγους συλλεκτικούς και όχι να γράψω κλπ.Ορίστε και 2 φωτό.Μία με akai χ-201d και μία με revox b77.Revox R2R 001.jpg090439_AKAI X-200.jpg

Re: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Οι παλιές ταινίες-γραμμένες ή άγραφες-δεν είναι κατάλληλες για αναπαραγωγή/εγγραφή, χωρίς κάποιες ώρες "ψήσιμο" σε ειδικό φούρνο σε 50-60 βαθμούς. Αν δεν γίνει αυτό προηγουμένως και επιχειρηθεί να γραφτούν ή να διαβαστούν θα μείνουν οι μισές πάνω στις κεφαλές και θα καταστραφούν ανεπανόρθωτα.
Δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί ένα απλό φουρνάκι του εμπορίου ώστε να λειτουργεί στις σωστές θερμοκρασίες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tape_baking

Ο Θέμης έχει δίκιο,
Σε διαφορετικές ταινίες μεν, αλλά στην πληροφορική πάντα θεωρούμε ότι και ένα γύρισμα μπρος- πίσω είναι απαραίτητο για την τάση της ταινίας. http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/iseries/v5r4/index.jsp?topic=/rzam4/rzam4retension.htm
Φυσικά πρώτα το φουρνάκι ένα είναι να γίνει κάτι.
Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι συζητάμε για ταινίες που δεν έχουν παιχτεί εδώ και χρόνια.

Αχχχ ρε παιδιά!!!!Εδώ έχω πάθει πλάκα με τα εν λόγω μηχανάκια κι εσείς μου λέτε για ταινίες.Ας το πάρω πρώτα(Θεού θέλοντος και Βενιζέλου επιτρέποντος) και βλέπουμε για ταινίες.Σας ζηλεύω πάντως με τα μηχανήματά σας.Έχω στην κατοχή μου ένα σκασμό απο ενισχυτές-ηχεία-πικάπ-σιντιπλεϊερ-βινύλια κλπ. αλλά είχα ακούσει πιο παλιά ένα ΑΚΑΙ Χ-201 D το κομμάτι ''light my fire'' απο τους DOORS και ακόμα θυμάμαι πώς έπαιζε.............. ζωντάνια στον ήχο!Ναδούμε πότε θα πάρω κανένα ΑΚΑΙ η κανένα REVOX.Πάντως μόνο και μόνο να το έχω στο playroom μου φτάνει......

Re: Αγορά μπομπινόφωνου(μαγνητόφωνο ταινίας).

Από όσα αναφέρετε, εγώ θα έπερνα Β77 (all times classic) ή RS1500, που τα έχει απωθημένα όταν ήμουν νεός. Είναι άλλη κλάση σε σχέση με το 201. Όχι πως δεν υπήρχαν διαμάντια σε AKAI ή TEAC.

http://www.vintagerecorders.co.uk/

Last edited:
Πελάτης δίνει ένα REVOX A77 1/4 track με hubs και reels, τελευταίας γενιάς. Μάλλον είναι το θρυλικότερο να το βλέπει κανείς στο ράφι του και φυσικά να το ακούει αν έχει ζωντανές ταινίες.

Re: Αγορά μπομπινόφωνου(μαγνητόφωνο ταινίας).

Οπτικά και μόνο το REVOX έχει σαφές προβάδισμα. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το όνομα REVOX έχει συνδεθεί με τα Studio. Όχι όπως τα STUDER αλλά εκεί κοντά. Ένας ήχος που πραγματικά δεν ξεχνιέται. ΤΟ.... μηχάνημα εγγραφής - αναπαραγωγής.

Τα posts από γειτονικό παρεμφερές νήμα με το ίδιο περιεχόμενο μεταφέρθηκαν και ενσωματώθηκαν εδώ προς διευκόλυνση όλων.

Συνεχίζετε με την ησυχία σας. :music-smiley-005:

Μου φαίνεται έτσι όπως μπριζώθηκα με τα μπομπινόφωνα σκέφτομαι να δώσω τα 2 technics mk2 που έχω και να πάρω ένα revox η ένα teac!

ρε παιδιά να κάνω μια (χαζή) ερώτηση

τι μουσική ακούτε από τις ταινίες; εννοώ τις γράφετε εσείς από κάποιο άλλο μέσο, οπότε πρέπει να υπάρχει ας πούμε ένα πολύ καλό πικάπ;

Δώσε το ένα, τι θα κάνεις τον dj ;! Ίσως χρειαστείς και λίγα ψιλά
ακόμα για το Revox (στο Γερμανικό ebay 350 - 550 Ε). Όσο για
τις ταινίες, μην ανησυχείς καθόλου. Βρίσκεις στο ίδιο ebay πολλές
ταινίες και καρούλια σε καταπληκτικές τιμές. Μόνο να αποφεύγεις
τις AMPEX, είναι καλές μονο για λίγο χρόνο και κάποια στιγμή μαδάνε.
Οι TDK - MAXELL - BASF - EMI - REVOX - AGFA είναι καλές και αξιόπιστες
σε δεύτερες ή και τρίτες επανηχογραφήσεις.
Καλωσόρισες στο club της ''μπομπινοφωνολαγνείας''!!!

Δες και ένα από τα επτά παιδιά μου

http://www.youtube.com/watch?v=Nj-XBAm1AmI&list=PL04CB89CA9E0A828F&index=36&feature=plpp_video

ρε παιδιά να κάνω μια (χαζή) ερώτηση

τι μουσική ακούτε από τις ταινίες; εννοώ τις γράφετε εσείς από κάποιο άλλο μέσο, οπότε πρέπει να υπάρχει ας πούμε ένα πολύ καλό πικάπ;

Μπορείς και από το cd σου να γράψεις, αλλά μετα θα το ......πετάξεις!
Το πικάπ και πολύ καλό να μην είναι, γίνεται πολύ καλό όταν γράψει την ταινία.:award:

δες κι εσύ ένα άλλο απο τα παιδιά μου!

http://www.youtube.com/watch?v=8USQurzqcvM

ενδιαφέροντα, αν και δεν είναι για μένα (τουλάχιστον επί του παρόντος) για πολλούς λόγους
απλά είχα απορία τι ακούτε από τις ταινίες και είστε ενθουσιασμένοι ή αν απλά έχουν συναισθηματική αξία

Καλησπερες, τι γνωμη εχετε για το AIWA TP-1012?
Aν μπορειτε να μου δωσετε μερικες πληροφοριες για αυτο, γιατι μολις επεσε στα χερια μου, και δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο ξανα.

Ένα απο τα 7 παιδιά σου?????πολύτεκνος?????Όσο για τα μκ2 δεν θέλω να το δώσω αλλά αν βρώ κατι καλό το έδωσα!

Καλησπερες, τι γνωμη εχετε για το AIWA TP-1012?
Aν μπορειτε να μου δωσετε μερικες πληροφοριες για αυτο, γιατι μολις επεσε στα χερια μου, και δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο ξανα.

Δεν το ήξερα καν το συγκεκριμένο μαγνητόφωνο, παρά το μικρό του μέγεθος καί βάρος,
παίρνει και τις μεγάλες ταινίες (10.5''). Είναι μοντέλο του '72 αρκετα παλιό θα έλεγα άν
και αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Άν είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση το δικό σου
θα σου κάνει καλή παρέα στον καφέ σου και κάποιες νύχτες με χαμηλό φωτισμό.......θα το
εκτιμήσεις δεώντος!

Country: Japan

Manufacturer/Brand: Aiwa Co. Ltd.; Tokyo
Year: 1972 ? Type: Recorder and/or Player
Semiconductors (the count is only for transistors) Semiconductors present.
Principle Audio-Amplification
Wave bands - without
Details Tape Recorder
Power type and voltage Line / Batteries (any type) / AC 110-240 / DC 12 Volt
Loudspeaker 2 Loudspeakers
Power out 5 W
from Radiomuseum.org Model: Tape Recorder TP-1012 - Aiwa Co. Ltd.; Tokyo
Material Modern plastics (no Bakelite or Catalin)
Shape Portable, e.g. Portable Radio (with or without mains > 8 inch).
Dimensions (WHD) 320 x 320 x 120 mm / 12.6 x 12.6 x 4.7 inch
Notes Aiwa TP-1012; 4 Spur Stereotonbandgerät.
Batteriespeisung 8x 1,5 V oder 12 VDC Netzgerät,
Geschwindigkeiten 4,75, 9,5 und 19 cm/s. Spulendurchmesser bis 18cm.
Net weight (2.2 lb = 1 kg) 6 kg / 13 lb 3.5 oz (13.216 lb)

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Τελωνείο δεν πληρώνεις τίποτα, ούτε από Αμερική. Εγώ έφερα ένα 28 κιλά
και μου πήρανε 2 Ευρώ. Τώρα αν πρόκειται για AKAI και δεν έχει GX είναι
μοντέλο πριν το '75 και δεν είναι γυάλινες / φερίτη. Αυτό δεν ισχύει για άλλες
μάρκες.

και ποσο κοστισε η μεταφορα? Για ενα otari mx5050 ,μου ειπε καποιος πωλητης απο U.S οτι κοστιζαν τα μεταφορικα 330$....και απ'οτι ξερω απο την εμπειρια μου στο ebay,για αντικειμενα ανω των 150-200 ευρω,πληρωνεις τελωνειο το 1/3...