Μπομπινόφωνα

Kαλημερα και καλη Χρονια σε ολους!
Μετα από πολύ καθυστερηση ηρθε εχθες το πρωι.
Η φωτο είναι από κινητο. Για τα χρονια του είναι σε αριστη κατασταση,με δυο αμυχες στην επαωδυση ξυλου μονο.

Ο χώρος του Νότη που βρεθήκαμε χθες για καφεδάκι, γεμάτος με δίσκους, ταινίες και βιβλία. Μπροστά από τις θέσεις ακρόασης παρατάσσεται το αναλογικό του οπλοστάσιο. Το ένα μηχάνημα ομορφότερο από το άλλο. Κυριολεκτικά οπτικοακουστική πανδαισία. Akai, Pioneer, Teac, Sony, Dokorder, συντελεστές και αυτουργοί του ωραίου, πλήρους, ξεκούραστου και "θεραπευτικού" ήχου για ταλαιπωρημένα αυτιά από τη ψηφιακή υπερέκθεση και τις καθημερινές ...ηχορρυπαντικές ειδήσεις.

Η μουσική υπέροχη, μέσα από τις μπομπίνες-compilations και βινύλια του Νότη. Για δύο ώρες, βρετανικό και Σικάγο μπλουζ, σόουλ φανκ, τζαζ και ψυχεδέλεια, μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές, που το επίκεντρο ήταν η μουσική μυσταγωγία και οι δημιουργοί της. Το τελετουργικό της ακρόασης, τμήμα και αυτό της απόλαυσης και μάλιστα αναπόσπαστο και καθοριστικό...

Νότη, να'σαι καλά και πάντα να ακούς τη μουσική με τους δικούς σου "όρους και προϋποθέσεις"...

ωραία πράγματα !!!! ....

εγώ λέω μετά το Α77mkIV να πάρω και ένα Β77 mkII

http://www.tonepublications.com/old-school/revox-a77-and-b77/

πάρε και ένα τέτοιο

http://www.aggeliopolis.gr/tessaloniki/Bagonia_Trenoy_gia_grafeia_konteiner_troxospito_10806047.htm
7002408741.jpg

όπως πας....θα σου χρειαστεί:2thumb22sup:

ένα akai gx230d μπορεί να βγει στη γύρα πάντως
(μαζί με δύο ταινίες - μια γραμμένη από μένα για ακρόαση και μία για παιχνίδι) ...

έχει ένα ελαφρό φύσημα αλλά κατά τα λοιπά παίζει και γράφει εξαιρετικά ....

όποιος θέλει στέλνει πμ .....

Γειά σας παιδιά.Βρήκα ένα μπομπινόφωνο AKAI X201D προσεγμένο σε άριστη κατάσταση και εγγραφή-αναπαραγωγή τέλεια.Τιμή είναι στα 350ευρά.Τι λέτε αξίζει? Έχω και απο ένα παλιό grundig παροπλισμένο λόγω δυσεύρετων ανταλλακτικών αρκετές ταινίες(20 περίπου) ώστε να τις εκμεταλλευτώ και να στολίσω το σαλόνι μου!Στο e-bay βλέπω οτι υπάρχει αφθονία σε ανταλλακτικά(κάπσταν-ιμάντες-κεφαλές κλπ) αλλά σίγουρα δεν θα το πάρω για να παίζει απο το πρωί ώς το βράδυ 365 μέρες το χρόνο.Έχει 3 ταχύτητες 1-7/8, 3-3/4 και 7-1/2 ips.Βέβαια οι ταινίες που έχω είναι γραμμένες σε 1-7/8 και 3-3/4.

imho 350 ευρώ είναι πολλά ...

σε αυτά τα λεφτά χτυπάς από τον μπαυ σειρά 6 με κεφαλές gx ....
ρίξε μια ματιά στο γερμανικό μπαυ που έχει και φθηνά μεταφορικά ....

το ανταλλακτικό που θα σε προβληματίσει είναι οι κεφαλές, αυτές δεν βρίσκονται εύκολα, και αν βρεθούν το μηχάνημα θα χρειάζεται μετά καλιμπράρισμα ..
ωστόσο , οι gx κεφαλές των akai φημίζονται για την διάρκεια τους ....

ρίξε μια ματιά εδώ να δεις τα μοντέλα της akai (http://slbender.exactpages.com/akai5.html), επέλεξε κάποιο που να σου αρέσει και μετά στήσε καρτέρι στον μπαυ μέχρι να βρεις ένα σε καλή κατάσταση και λογική τιμή ......

Το θέμα είναι οτι με το e-bay βρίσκω καλύτερες τιμές αλλά αν αγο´ρασω απο Ελλάδα μπορώ και να το δώ να παίζει επιτόπου πριν το αγοράσω.Βέβαια απο την άλλη όντως 300 ευρώ είναι πολλά.Το ψάχνω για κάτι σε πιο συμφέρουσα τιμή και απο μοντέλα μου είπαν οτι και τα sony και τα philips είναι καλά

ρίξε μια ματιά στο tapeheads.net ...

εκεί θα δεις τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και κριτικές για διάφορα μηχανήματα ...

*από τα σόνυ εχω διαβάσει καλά σχόλια για τη σειρά 7 ενώ η φίλιπς έχει ένα consumer μοντέλο με 7,5/15 Ips ........

Kαλημερα και καλη Χρονια σε ολους!
Μετα από πολύ καθυστερηση ηρθε εχθες το πρωι.
Η φωτο είναι από κινητο. Για τα χρονια του είναι σε αριστη κατασταση,με δυο αμυχες στην επενδυση ξυλου μονο.

Σημερα καταφερα να ασχοληθω λιγο μαζι του,λογω ότι δεν ειχα μπομπίνες,και λογω ελλειψης χρονου.
Ενας πελατης μου, μου εφερε σημερα δυο μπομπίνες ώστε να το δοκιμασω.

Αφου τις τοποθετησα, το εβαλα να παιξει. Δεν το εχω συνδεσει με τον ενισχυτή ακομα,και εβαλα να ακουσω από τα ακουστικα. Παρατηρησα ότι στην μια μπομπινα ακουγοταν ο ηχος μονο από το ένα ακουστικο,και σαν να επαιζε με παραπανω στροφες. Στην δευτερη μπομπινα ακουγοταν και από τα δυο ακουστικα,αλλα παλι επαιζε με παραπανω στροφες.

είναι prerecorded ταινίες ? ή σπιτικές εγγραφές ?

αν είναι σπιτικές μήπως φταίνε οι ταινίες? αφού λες ότι στη μία παίζει μόνο το ένα κανάλι ..

κoίτα και το capstan sleeve , καθώς η ταχύτητα αλλάζει από εκεί και όχι από τον διακόπτη ...

http://www.grandcanyontuberadio.com/capstan bushing/capstan_sleeve.htm

Last edited: