Μπομπινόφωνα

Τελικά δεν αντιστάθηκα και το πήρα. Είναι πολύ βολικό διότι παίρνει κεφαλές εναλλάξιμες με 2 και 4 track και έχει και χαμηλές ταχύτητες (σε αντίθεση με το PR90 που έχω και τρέχει με 7 και 15 ips), έτσι μπορώ πρακτικά να ακούσω κάθε ηχογράφηση που υπάρχει σε ταινία.
Ακόμα υπόδειγμα είναι ο τρόπος κίνησης που ονομάζεται ωμέγα drive και η UHER ισχυρίζεται πως καταπονεί λιγότερο τη ταινία.
Το 631 ήταν το τελευταίο της R2R μηχάνημα και μάλλον το πιο ολοκληρωμένο και πολύπλοκο. Η απόδοση του σε ένα πρόχειρο έλεγχο είναι εξαιρετική.

Ωραία Ντίνο,χαίρομαι που πληθαίνουμε,στο δρόμο είναι και ένα Studer B67 για παλαιό μέλος και αγαπημένο φίλο.

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Ωραία Ντίνο,χαίρομαι που πληθαίνουμε,στο δρόμο είναι και ένα Studer B67 για παλαιό μέλος και αγαπημένο φίλο.

επίτηδες το κάνετε, ε?

Γεώργιε καλορίζικο είναι άλλωστε μια άλλη κλάση το Β67, παλιό αλλά κλασικό και κυρίως επισκευάσιμο
(δύσκολα αλλά εφικτό χωρίς software να σε μπλοκάρει), την εποχή του Α80, ήταν το αμέσως πιο κάτω στην χρήση σε studio.

Παρεμπιπτόντως ετοίμασε το φίλο σου και για την αγορά ενός Tektronix 465 που ταιριάζει γάντι στο Β67, ξέρεις εσύ....

Το SG 631 το πήρα διότι το πέτυχα σε καλή τιμή και είχε άλλα τρία block κεφαλών για κάθε χρήση και κυρίως
διότι ένας φίλος βρήκε παλιές ταινίες ξεχασμένες σε ένα βανάκι τηλεοπτικών μεταδόσεων (μάλλον συναυλίες).
Υπάρχει λοιπόν μεγάλη περιέργεια για την ανάκτηση του υλικού. Αν αξίζει το κόπο θα σας ενημερώσω.

Η δεύτερη χρήση θα αφορά μικρές ηχογραφήσεις τώρα που η κόρη μου μαθαίνει πιάνο,
(ταυτόχρονα με την ψηφιακή λήψη, άλλωστε στην ηχογράφηση την προτεραιότητα θα την δώσω στα μικρόφωνα και τους ενισχυτές).

Ντίνο ο φίλος έχει διάφορα Τεκ. Πριν λίγες μέρες μιλούσα με άλλο φίλο που έχει 2 Telefunken M15A και μου έλεγε καλά λόγια για το Uher.

Metaxas_GQT_Reel_to_reel_hifinews_jan_2018_1_ol.jpg

Ο πατριώτης έχει ξεφύγει...

Πέτρο το γνωρίζω το Τ. Δεν θα το ήθελα. Αν πάθει κάτι και είναι στην Ελλάδα "δεν σε σώνει ούτε η Πενικιλίνη" Ακόμα και έξω από εδώ πάλι δύσκολα.

Άυριο,πρώτα ο Θεός, περιμένω αυτό σε Master Tape Copy
Βορειοελλαδικό!! συγκρότημα για το οποίο ακούω πολύ καλά λόγια! Θα ενημερώσω αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος για αυτή τη μουσική.

https://www.youtube.com/watch?v=Ay6JDvC8eC4

Attachments

• Naxastras III.jpg
    Naxastras III.jpg
    66.5 KB · Views: 95