Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Δηλαδή κανάλι HD δεν θα δουμε τον αιωνα τον άπαντα ...

Όταν θα ανέβουν στον δορυφόρο οι κρατικές πολυπλεξίες -πιστευω σύντομα εντός Γενάρη- θα μπορεί αμέσως να τις κατεβάσει στην Κρήτη σε Ρογδιά και Μάλαξα τουλάχιστον. Πάντων το 2014 είναι ψηφιακή χρονιά και μέσα στο έτος θα παίρνουν ψηφιακό σήμα σιγά σιγά όλες οι περιοχές.

Ο αγώνας μπάσκετ Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός γίνεται με HD μετάδοση; Πάντως εμένα μου φαίνεται SD!

Το HD πάει περίπατο προς το παρών

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Μπορεί ο εκφωνήτης να λέει HD αλλά μόνο HD δεν είναι...

Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Ο αγώνας μπάσκετ Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός γίνεται με HD μετάδοση; Πάντως εμένα μου φαίνεται SD!

Ουδεμια σχεση με το HD του Sport 1 select HD (23.5'), αν και, οπτικα, ουτε αυτο μου φαινεται "γνησιο" (το bitrate ειναι γυρω στο 6900), μηπως γινεται up στο στουντιο;

Last edited:

Δεν είναι HD, η παραγωγή μπορεί να είναι HD για τους Ιταλούς, αλλά δεν νομίζω να έχει σηκωθεί HD από την Overon για την Euroleague

Πάντως σε σχέση με τα ελληνικά κανάλια οι ευρωπαίοι κάνουν καλύτερες παραγωγές.Περισσότερες κάμερες, μικρόφωνα στα καλάθια για να ακούγεται ο ήχος από το γήπεδο, super slow motion κάμερες. Παλιότερα και η Nova έκανε τέτοιες παραγωγές αλλά τελευταία μόνο τα βασικά.

Κάνουν οικονομία.. Έχουν ρίξει τις τιμές και μαζί και τις απαιτήσεις

Πάντως σε σχέση με τα ελληνικά κανάλια οι ευρωπαίοι κάνουν καλύτερες παραγωγές.Περισσότερες κάμερες, μικρόφωνα στα καλάθια για να ακούγεται ο ήχος από το γήπεδο, super slow motion κάμερες. Παλιότερα και η Nova έκανε τέτοιες παραγωγές αλλά τελευταία μόνο τα βασικά.
Μςγάλη κουβέντα είπες τώρα. Και ειδικά στον ήχο η διαφορά είναι τεράστια. Ο ήχος από τα ελληνικά γήπεδα, ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, είναι σκέτος θόρυβος/βαβούρα/βουητό. Και από πάνω έιναι και ένας εκφωνητής που γκαρίζει.

Και επίσης μόνο τα ελληνικά κανάλια χρησιμοποιούν ακόμα κάμερα φιξαρισμένη στο χρονόμετρο ώστε να δείχνουν το χρόνο που απομένει για τη λήξη του αγώνα και τα 24 δευτερόλεπτα της επίθεσης ενώ στις αλλες χώρες το χρονόμετρο συνδέεεται ψηφιακά με τα γραφικά για το σκορ.

Παλιά χρησιμοποιούσαν ψηφιακό χρονόμετρο των γραφικών για το σκορ. Τώρα τελευταία αναβαθμίστηκε με κάμερα φιξαρισμένη στο χρονόμετρο ώστε να δείχνουν το χρόνο που απομένει για τη λήξη του αγώνα και τα 24 δευτερόλεπτα της επίθεσης ακριβώς όπως στην Αμερική. Είναι πιο επίσημο αυτό το ρολόι.

Όπως λέει και ο Γιώργος, το επίσημο χρονόμετρο σε διοργανώσεις είναι το ψηφιακό του σταδίου και η προβολή του γίνεται με κάμερα. Ακόμα και το instant replay έχει αυτό το χρονόμετρο. Στην Ελλάδα δυστυχώς επειδή οι περισσότεροι πίνακες των γηπέδων είναι παλιοί, δεν υποστηρίζουν πρωτόκολλο για να επικοινωνεί με την εφαρμογή των γραφικών για την οπτικοποιηση του χρόνου. Σε κάποια γήπεδα είναι εφικτό οακα και του παοκ. Στα υπόλοιπα δυστυχώς όχι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να υπάρχει και το κανονικό χρονόμετρο στις μεταδόσεις διαθέσιμο για τους διαιτητές.

ΗD σήμερα ο αγώνας. Η εικόνα, επειδή το βλέπω και στο Canal+, είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην ΔΤ είναι πιο φωτεινή. Οι όποιες άλλες ενστάσεις (SD γραφικά, πχ) είναι θέμα των Τούρκων.

Η ΔΤ πιο φωτεινή; Δηλαδή στο Canal+ βλέπεις τον αγώνα με τη λάμπα στο χέρι; ;)

Σκοτεινή μου φαίνεται η δική μας μετάδοση.

Eιδικά οι εξέδρες, είναι λες και έχει επιβληθεί συσκότιση λόγω αναμονής βομβαρδισμού.
Κάτσε όμως, γιατί σαν να παίρνει μπρος η ομάδα...

Status
Not open for further replies.