Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

ευτυχώς λέει τις μαγικές λέξεις...

Μα νομίζω ότι εννοείται αυτό... Σοβαρός άνθρωπος είναι...
Είπαμε ναι στη ρύθμιση του VTA αλλά να μη γινόμαστε και ανώμαλοι...

το σουρωτήρι πρώτο φίλε μου...:fahne90::ernaehrung004:

Γραβιέρα είναι...
Αλλά όταν σας τραβούσα από το μανίκι εσένα και τον Ντοκ για να το ακούσετε μου το παίζατε κουρασμένοι! :ernaehrung004:

η βασική ένσταση πάει στην σφαρική.
αν μιλάμε γιά απλή συνηθισμένη σφαιρική (και όχι ακριβείας γεωδαιτική που είναι πιό σπάνια περίπτωση) μιλάμε γιά ευαισθησία της τάξης των 60 πρώτων ανα 2 mm. Που σημαίνει χαλαρά ότι μπορείς να φτάσεις κοντά στην αντίστοιχη επίδραση αλλαγής ύψους 1 mm στην βάση...
Επίσης να έχουμε υπόψη ότι τα κελύφη δεν προσφέρονται πάντα ως οριζόντιες ή επίπεδες επιφάνειες γιά την τοποθέτηση της σφαιρικής.

Τώρα γιά την παραλληλία με κανόνα ή καλοσχεδιασμένο και χωρίς προβλήματα προτράκτορ πετυχαίνεις αυτό που λες, κάπου 0.00003-4, από απόσταση παρατήρησης γύρω στα 20 εκατοστά και αναλογικά από πιό μακρυά, που είναι επαρκές ΑΝ ο βραχίονας είναι αυστηρά σωληνωτός και ευθύγραμμος. Στον δικό μου που είναι S δεν ευχαριστιέμαι ποτέ την διαδικασία. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο κανόνας ή το προτράκτορ πρέπει να πατάει επάνω στο δίσκο που θα πρέπει να είναι αυστηρά επίπεδος.

Γενικά γιά να καταλήξω, εντάξει, χρειάζεται το vta. Αλλά προσωπικά το ρυθμίζω μόνο όταν αλλάζω κεφαλή. Καλό είναι να απομυθοποιούμε ορισμένα πράγματα.

Γραβιέρα είναι...
Αλλά όταν σας τραβούσα από το μανίκι εσένα και τον Ντοκ για να το ακούσετε μου το παίζατε κουρασμένοι! :ernaehrung004:

φίλε μου προσπαθούσαμε τεχνηέντως να αποφύγουμε να φανεί ότι είμαστε κουφοί...:ernaehrung004:

αλλά η πρόσκληση είναι καταγεγραμμένη στα υπόψη...:worshippy:

Γενικά γιά να καταλήξω, εντάξει, χρειάζεται το vta. Αλλά προσωπικά το ρυθμίζω μόνο όταν αλλάζω κεφαλή. Καλό είναι να απομυθοποιούμε ορισμένα πράγματα.

Μα αυτό νομίζω λέμε όλοι όσοι τουλάχιστον έχουμε ασχοληθεί περισσότερο από το να ψάχνουμε κείμενα στο google...

Για αυτό έφερα και το παράδειγμα με τις κεφαλές στο post 398...
Όλες αυτές οι ρυθμίσεις (γεωμετρία, βάρος ανάγνωσης, VTA κλπ) γίνονται κατά βάση όταν αλλάζουμε κεφαλή.
Άντε το βάρος το ελέγχουμε μία στο τόσο αλλά αυτό είναι εύκολο και παίρνει μερικά δευτερόλεπτα...
Τώρα αν κάποιος αγόρασε πικάπ για να παίζει με τις ρυθμίσεις είναι άλλο θέμα...

φίλε μου προσπαθούσαμε τεχνηέντως να αποφύγουμε να φανεί ότι είμαστε κουφοί...:ernaehrung004:

αλλά η πρόσκληση είναι καταγεγραμμένη στα υπόψη...:worshippy:

Άντε να δούμε...
Και καλά, στον Ντοκ έχω υποσχεθεί ακρόαση Burial και ποιεί τη νήσσαν...
Εσύ δεν έχεις λόγο να το αποφεύγεις... Θα είμαι ευγενικός μιας και από τότε που έβαλα Bathory στον Γαϊμβράσιο δεν ξανακατέβηκε Αθήνα... :flipout:

Τώρα αν κάποιος αγόρασε πικάπ για να παίζει με τις ρυθμίσεις είναι άλλο θέμα...

ποιός, μα ποιός θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο....:ADFAD2:

it makes me wonder....

θα επανακάμψω μάνα μου, προς ακρόαση έμενταλ...
σε πρώτη ευκαιρία.:worshippy:

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Άντε να δούμε...
Εσύ δεν έχεις λόγο να το αποφεύγεις... Θα είμαι ευγενικός μιας και από τότε που έβαλα Bathory στον Γαϊμβράσιο δεν ξανακατέβηκε Αθήνα... :flipout:

τζιμισκη με Quorthon ρυθμιζεις το vta?γι'αυτο δεν σου καθεται...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

τζιμισκη με Quorthon ρυθμιζεις το vta?γι'αυτο δεν σου καθεται...:flipout:

Όχι... Με το Antibroacastination song των SOD... Που τελειώνει πριν κουνήσεις το χέρι σου από την κεφαλή στο ρυθμιστικό του VTA... :ADFADF1:

Το έχουμε κουράσει αυτό με το VTA. Απλά είναι τα πράγματα! Με δεδομένο
ότι έχει ρυθμιστεί σωστά το αντίβαρο και η δύναμη ανάγνωσης, ρυθμίζουμε το
VTA, ώστε το κάτω μέρος του σώματος της κεφαλής να είναι παράλληλο με την
επιφάνεια του δίσκου, ή ακόμα καλύτερα η ακίδα κάθετη στο επίπεδο του δίσκου.
Γιά όσους δε, θέλουν να παίζουν με το VTA, χωρίς να αλλάζουν ρύθμιση κάθε
φορά, απλά χρησιμοποιήστε διαφορετικού πάχους ματ γιά το πλατό!!!!!

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Άντε να δούμε...

Την επόμενη φορά που θα κατέβω Αθήνα , θα έρθω .

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Γιατί φίλε? Γιά δώσε μιά εξήγηση.

Νομίζω και εγώ ότι έχει δίκιο ο Κόγιας.

Και εδώ να δεις τώρα το μεγάλο μπέρδεμα άμα το ψάξουμε. Αλλά είμαι σίγουρος ότι Κώστας θα το παραθέσει.

Θηρίο Κώστα πάρε το αίμα σου πίσω. :twoguns:

Last edited:
Παχύμετρο με ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού;

Τι θερμοκρασία σώματος είχες όταν έκανες τη μέτρηση; :Banane0::D

Στα εκατοστά του χιλιοστού ακόμα και τα μικρόμετρα χειρός επηρεάζονται από τη θερμοκρασία.

Εδώ και τώρα μέτρηση με laser!!!! :flipout::flipout:

Γιατι ρε κουμπαρε ξερεις κανενα παχυμετρο με διαφορετική ακριβεια???
και 10 ευρω να δωσεις δυο δεκαδικά θα σου βγαλει...του χιλιοστου
αυτο σημαινει εκατοστο του χιλιοστου, αν πρεπει να στο εξηγησω 30ευρω την ωρα.
Σε περιμενα πιο εξυπνο και να πεις οτι η βελονα παταει μεσα στις αυλακώσεις οι οποιες εχουν διαφορετικό πάχος...εκει παμε για laser:firstprize:

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Εξ'αρχής δηλώνω ότι διαφωνώ πλήρως με τον Κόγια, αλλά θέλω να δω πως θα
τεκμηριωθεί η αντίθετη άποψη!!!

Μην βιάζεσαι.

Έχει δίκιο. Περίμενε και θα δείς.

καλή σας μέρα....

βασικά όπως δηλώνω και καλώς καταλάβατε γεωμετρώ....
και η γεωμετρία έχει καθιερωθεί με ε όπως και η γεωδαισία.... (αν και ετυμολογικά προέρχεται από το γαία)

πάμε παρακάτω.
Δεν είναι θέμα τύχης, είναι μιά συνήθεια (τοπογραφική) να παίρνουμε κατά κανόνα στις μικρές γωνίες την εφαπτομένη αντί του ημιτόνου.. Είναι πιό εύκολο, όταν θέλουμε να βρούμε τάξη μεγέθους ή ακόμα και το ίδιο το νούμερο. Άλλωστε τα νούμερα που εμπλέκονται με την αλλαγή του vta είναι αμελητέα, όπως σαφώς και το L μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ίσο με την κάθετη πλευρά του τριγώνου (προβολή επί του πλατώ).

εσείς καλώς το εντοπίζετε, δεν αλλάζει την ουσία.
Βέβαια εγώ με την παραδοχή με 4 χιλιοστά βρίσκω 1.04 μοίρες, εσείς με μιά 1 μοίρα 0.385. Εντάξει. Μη βάλετε 4. Βάλτε 3.85. Βρείτε τρόπο βέβαια και άμα ακούσετε και τη διαφορά να σας στείλω ματζούνι....(φιλικά βεβαίως βεβαίως, το ματζούνι είναι ωραίο πράγμα)

Αν συνεπώς πρέπει να αλλάξουμε vta πρέπει να δώσουμε 1/10 του χιλιοστού στην έδραση. Αντε βρείτε τρόπο να γίνει αυτό ανά πάσα ώρα και στιγμή και με ακρίβεια. Μπαίνει παχύμετρο εκεί ? Μόνο αν υπάρχει μικροβατικός βερνιέρος. Δηλαδή ήμουνα νιός και γέρασα...

Στο manual του sme που έχω, λέει γιά το vta εν έτει 1980 "φροντίζουμε το στέλεχος του βραχίονα να είναι παράλληλο με την επιφάνεια του δίσκου".
Αργότερα μας μάθανε οι χαιεντάδες να ψειρίζουμε τη μαϊμού...

(λες και ανακαλύφθηκε η αξία του 35 χρόνια μετά... - η κονόμα ανακαλύφθηκε...)

καλή μέρα σας και πάλι

τωρα πλακα κανετε, +-0,1μοιρα βγαζω ή δεν φαινεται καλά??
εσεις βαζεται παχος 4mm, ειναι δυνατόν η διαφορα σε πάχος ενος λεπτου και ενός παχυ δισκου να ειναι 4mm????
2,41mm ειχε πάχος ο πιο παχυς δισκός που μετρησα....
αν δεν καταλαβαινετε τα μεγέθη ...40Ε/Η

Γιατι ρε κουμπαρε ξερεις κανενα παχυμετρο με διαφορετική ακριβεια???
και 10 ευρω να δωσεις δυο δεκαδικά θα σου βγαλει...του χιλιοστου
αυτο σημαινει εκατοστο του χιλιοστου, αν πρεπει να στο εξηγησω 30ευρω την ωρα.
Σε περιμενα πιο εξυπνο και να πεις οτι η βελονα παταει μεσα στις αυλακώσεις οι οποιες εχουν διαφορετικό πάχος...εκει παμε για laser:firstprize:

Όχι βρε, εντάξει, το παληκάρι το διευκρίνησε, γιατί αρπάχτηκα και έγω.

Είχε πειραχτικό χαρακτήρα το σχόλιο του.