ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Δε μπορείς να συγκρίνεις το Sky Italia των 5,5 εκατομμυρίων συνδρομητών με τη Nova. Είναι άλλα τα μεγέθη.

Καταρχην συμφωνω οτι ειναι υπερβολικο να φωναζει καποιος για 1 ευρω, ειδικα απο την στιγμη που προκειται για αυξηση στον ΦΠΑ και οχι στην τιμη της υπηρεσιας.

Απο κει και περα, ΟΚ, ας μην συγκρινουμε την τιμη του full pack της Nova με τα Sky UK-Italia-Deutchland, Digital +, CanalSat και οτιδηποτε αλλο τετοιου βεληνεκους.
Ας κανουμε λοιπον μια συγκριση με Dolce, Digitalb, Tring, Bulsatcom κλπ...

Με οτι και να την συγκρινουμε στον Ευρωπαϊκο χωρο, η Nova βγαινει σημαντικα ακριβοτερη για παραπλησιο ή και κατωτερο περιεχομενο.

Αν πιστευουμε οτι τα Κεντροευρωπαϊκα πακετα καλως ειναι φθηνοτερα επειδη εχουν πολλους συνδρομητες και τα Ανατολικοευρωπαϊκα καλως ειναι φθηνοτερα επειδη το κατα κεφαλην εισοδημα ειναι χαμηλοτερο, απλα εφευρισκουμε δικαιολογιες εκει που δεν υπαρχουν.

Με συγχωρείς πολύ.
Αυτοί φταίνε ή όσοι πληρώνετε για αυτό το παλιοσκουπίδι που λέγεται
τηλεόραση?
Εσύ δηλαδή αν ήσουνα ΝΟΒΑ και έβρισκες να το πω ευγενικά, "θύματα"
να σου τα σκάνε τι θα έκανες?
Δεν φτάνει που δημιουργούνε συνειδήσεις περνώντας διάφορα περίεργα πρότυπα και γενιές του καναπέ, να τους πληρώνουμε κιόλας???
Τέσπα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο τόνος του ποστ είναι πολύ φιλικός:smile:.
Αλλά ρε παιδί μου να δίνετε τόσα λεφτά για αυτό το χαζοκούτι???
Άντε , πετάχτε τα και βγείτε έξω, μπήκε η Άνοιξη για τα καλά!!:D

Αναρωτιέμαι αν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις ολόκληρο το νήμα ...
Επειδή για να είμαι ειλικρινής έχω αρχίσει να χάνω την υπομονή μου, θα παρακαλέσω για τελευταία φορά να προσέχετε τί και πώς το γράφετε.

Οσο για τις παραινέσεις σου, νομίζω οτι βρίσκεσαι σε διαφορετική φάση απο το υπόλοιπο νήμα, χώρια που έχουν ήδη ξανασυζητηθεί πολλάκις ...

Καταρχην συμφωνω οτι ειναι υπερβολικο να φωναζει καποιος για 1 ευρω, ειδικα απο την στιγμη που προκειται για αυξηση στον ΦΠΑ και οχι στην τιμη της υπηρεσιας.

Απο κει και περα, ΟΚ, ας μην συγκρινουμε την τιμη του full pack της Nova με τα Sky UK-Italia-Deutchland, Digital +, CanalSat και οτιδηποτε αλλο τετοιου βεληνεκους.
Ας κανουμε λοιπον μια συγκριση με Dolce, Digitalb, Tring, Bulsatcom κλπ...

Με οτι και να την συγκρινουμε στον Ευρωπαϊκο χωρο, η Nova βγαινει σημαντικα ακριβοτερη για παραπλησιο ή και κατωτερο περιεχομενο.

Αν πιστευουμε οτι τα Κεντροευρωπαϊκα πακετα καλως ειναι φθηνοτερα επειδη εχουν πολλους συνδρομητες και τα Ανατολικοευρωπαϊκα καλως ειναι φθηνοτερα επειδη το κατα κεφαλην εισοδημα ειναι χαμηλοτερο, απλα εφευρισκουμε δικαιολογιες εκει που δεν υπαρχουν.

Σε αυτό που λες εγώ θα αφαιρούσα το "καλώς". Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουμε αυτό που μας αρμόζει, όσο άσχημο ή σκληρό κι αν ακούγεται. Αυτό ΔΕΝ είναι δικαιολογία, είναι γεγονός...

Όποιος θεωρεί ότι είναι υπέρογκο το ποσό της ακατανόμαστης ας αποχωρήσει από αυτήν. Γιατί τόση βαβούρα για το θέμα; Όσοι έκαναν συνδρομή δεν ήξεραν εκ των προταίρων την τιμή του πακέτου; Δεν διάλεξαν με νηφάλια κρίση να προσχωρήσουν σε αυτό; Δεν ήξεραν ότι εκεί στην Κάντζα είναι κλέφτες; Δεν ήξεραν ότι η ποιότητα είναι αυτή ενός σάπιου φρούτου που εξωτερικά είναι όμορφο αλλά μέσα δεν τρώγεται; Ας αφήσουν τις συγκρίσεις με άλλα δυτικοευρωπαϊκά (ή και ανατολικά) πακέτα και ας δράσουν άμμεσα. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα (το τελευταίο πάει σύννεφο...) Μόνο η τιμωρία της ακατανόμαστης θα διορθώσει τα πράγματα. Και αν κάποιοι την χρησιμοποιούν για την θέαση των καναλιών Πανελλαδικής εμβέλειας (πράγμα παράνομο δεδομένης της δωρεάν εκπομπής τους) ας το ξανασκεφτούν. Στο κάτω κάτω της γραφής ούτε αυτά παίζουν κάτι αξιόλογο που να δικαιολογεί τα χρήματα του υποπακέτου που τα περιέχει.
Φτάνουν τα κλαψουρίσματα! Αποχώρηση τώρα! Διακοπή τώρα!
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Θα έλεγα και άλλα αλλά θα γίνω πολύ κακός...

Όποιος θεωρεί ότι είναι υπέρογκο το ποσό της ακατανόμαστης ας αποχωρήσει από αυτήν. Γιατί τόση βαβούρα για το θέμα; Όσοι έκαναν συνδρομή δεν ήξεραν εκ των προταίρων την τιμή του πακέτου; Δεν διάλεξαν με νηφάλια κρίση να προσχωρήσουν σε αυτό; Δεν ήξεραν ότι εκεί στην Κάντζα είναι κλέφτες; Δεν ήξεραν ότι η ποιότητα είναι αυτή ενός σάπιου φρούτου που εξωτερικά είναι όμορφο αλλά μέσα δεν τρώγεται; Ας αφήσουν τις συγκρίσεις με άλλα δυτικοευρωπαϊκά (ή και ανατολικά) πακέτα και ας δράσουν άμμεσα. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα (το τελευταίο πάει σύννεφο...) Μόνο η τιμωρία της ακατανόμαστης θα διορθώσει τα πράγματα. Και αν κάποιοι την χρησιμοποιούν για την θέαση των καναλιών Πανελλαδικής εμβέλειας (πράγμα παράνομο δεδομένης της δωρεάν εκπομπής τους) ας το ξανασκεφτούν. Στο κάτω κάτω της γραφής ούτε αυτά παίζουν κάτι αξιόλογο που να δικαιολογεί τα χρήματα του υποπακέτου που τα περιέχει.
Φτάνουν τα κλαψουρίσματα! Αποχώρηση τώρα! Διακοπή τώρα!
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Θα έλεγα και άλλα αλλά θα γίνω πολύ κακός...

Κύριοι, μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς επιδιώκετε με αυτά που γράφετε ??
Εντελώς πληροφοριακά, το υπερτονισμένο κομμάτι θα φύγει απο το post ΑΝ δεν προσκομιστούν αποδείξεις οτι οι εν λόγω ΟΝΤΩΣ είναι όπως τους περιγράφεις.

Κάποτε θα πρέπει όχι μόνο να λέμε διάφορα αλλά και να τα αποδεικνύουμε συνάμα. Εκτός κι αν η ψυχή σας είναι μαγνήτης μηνύσεων ...

Εσύ δηλαδή αν ήσουνα ΝΟΒΑ και έβρισκες να το πω ευγενικά, "θύματα"
να σου τα σκάνε τι θα έκανες?

Προσωπικά δεν αισθάνομαι θύμα ή "θύμα" ή αυτό που θα έλεγες αν δεν ήσουν ευγενικός.
Ίσως να ξέρεις καλύτερα ...

Τα ευρωπαϊκά πακέτα δεν είναι φτηνότερα. Είναι καλύτερα. Το full πακέτο τους έχει παραπλήσια τιμή με Nova. Απλώς στο full πακέτο έχουν ανώτερο, ποιοτικότερο, καλύτερο περιεχόμενο.

Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να συγκριθώ με χώρες όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το 1/3 του ελληνικού. Αν φτάσουμε κι εμείς εκεί, όπως η Ρουμανία (που και αυτή πέρασε από το ΔΝΤ αν θυμάμαι καλά), τότε θα έχουμε και εδώ χαμηλή τιμή στη Nova. Καλύτερα όμως να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τα ευρωπαϊκά πακέτα δεν είναι φτηνότερα. Είναι καλύτερα. Το full πακέτο τους έχει παραπλήσια τιμή με Nova. Απλώς στο full πακέτο έχουν ανώτερο, ποιοτικότερο, καλύτερο περιεχόμενο.

Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να συγκριθώ με χώρες όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το 1/3 του ελληνικού. Αν φτάσουμε κι εμείς εκεί, όπως η Ρουμανία (που και αυτή πέρασε από το ΔΝΤ αν θυμάμαι καλά), τότε θα έχουμε και εδώ χαμηλή τιμή στη Nova. Καλύτερα όμως να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Πάνο, απο τη στιγμή που το μέσο κατα κεφαλήν εισόδημα των εκεί κατοίκων είναι τουλάχιστον 50-60% υψηλότερο του δικού μας, τότε είναι ΚΑΙ φθηνότεροι (ως value for money) !

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Εγώ ξέρω ότι το αλβανικό πακέτο προσφέρει κανάλια hd....τώρα τι άλλο να γράψουμε...

Εγώ θα το πήγαινα και πιο πέρα : ΟΛΑ τα πακέτα προσφέρουν ΚΑΙ HD κανάλια, πλην της Nova ...

(Ακόμη και τα εκπαιδευτικά...)

Ρε παιδιά τί είναι αυτά που γράφετε.
1 Ναι, το πακέτο της Νοβα είναι ακριβό (ειδικά αν σκεφθείς και το κατα κεφαλήν εισόδημα)
2 Ναι είναι απαράδεκτο να γίνεται αυξηση ένα (!) ευρώ λες και θα χάσει η βενετιά βελόνι
3 Ναι το πακέτο ειναι ΣΑΦΩΣ υποδεέστερο ακόμη και από τα αλβανικά (ΔΕΝ είναι ρατσιστικό αυτό. Απλά αυτοί ξεκίνησαν αργότερα και σήμερα δίνουν HD).

ΑΛΛΑ

ΔΕΝ είναι κλέφτες. Απορώ με την ...αφέλεια ορισμένων (Αλλη λέξη δεν γίνεται να γράψω). Εσείς πάτε και τα δίνεται. Κλοπή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.

Σίμος

Ρε παιδιά τί είναι αυτά που γράφετε.
1 Ναι, το πακέτο της Νοβα είναι ακριβό (ειδικά αν σκεφθείς και το κατα κεφαλήν εισόδημα)
2 Ναι είναι απαράδεκτο να γίνεται αυξηση ένα (!) ευρώ λες και θα χάσει η βενετιά βελόνι
3 Ναι το πακέτο ειναι ΣΑΦΩΣ υποδεέστερο ακόμη και από τα αλβανικά (ΔΕΝ είναι ρατσιστικό αυτό. Απλά αυτοί ξεκίνησαν αργότερα και σήμερα δίνουν HD).

ΑΛΛΑ

ΔΕΝ είναι κλέφτες. Απορώ με την ...αφέλεια ορισμένων (Αλλη λέξη δεν γίνεται να γράψω). Εσείς πάτε και τα δίνεται. Κλοπή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.

Σίμος

Σίμο μου, η αύξηση δεν έγινε επειδή η Nova ξύπνησε ένα πρωί και είπε "δεν ανεβάζω 1 Ευρώ την μηνιαία συνδρομή?".
Ο ΦΠΑ πήγε απο 19% σε 21% και αυτή η αύξηση του ΦΠΑ μεταφράζεται σε 1 Ευρώ. Αυτό είναι όλο ...

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Το 1 ευρώ κάνει την διαφορά ;

Εννοείται ότι ο κάθένας από εμάς θα κάνει ότι θέλει ιεραρχώντας τις δικές του ανάγκες πρώτα.
Πάντως με αφορμή αυτό που έγραψε ο Μιχάλης θέλω να πω το εξής, ολίγον off topic.
Άμα μου δώσουν από 1 ευρώ όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας θα φτωχύνει κανείς? Δεν κάνει τη διαφορά το 1 ευρώ...σε αυτούς.
Σε μένα πάντως θα την κάνει γιατί θα βρεθώ κατά 10 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος.

Σίμο μου, η αύξηση δεν έγινε επειδή η Nova ξύπνησε ένα πρωί και είπε "δεν ανεβάζω 1 Ευρώ την μηνιαία συνδρομή?".
Ο ΦΠΑ πήγε απο 19% σε 21% και αυτή η αύξηση του ΦΠΑ μεταφράζεται σε 1 Ευρώ. Αυτό είναι όλο ...

Φίλιππε το κατάλαβα αυτό. Δεν ήθελα να το αναφέρω για να είμαι λακωνικός.Το "...έχασε η βενετια βελόνι..." εκεί κολούσε και αναφέρεται στο οτι θα μπορούσαν ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ αυτή την αύξηση να μην την κάνουν τώρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το θέμα όλου του νήματος (περα από τις ...αφέλειες που γράφονται) είναι ακριβως αυτό.
Ο κόσμος αισθάνεται κοροιδία επειδή έγινε αύξηση 1 ευρώ. Όπως και να το κάνουμε κτυπάει αχημα. Επικοινωνιακά νομίζω οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά για την Νοβα. Λες και αν κάνανε σε ένα χρόνο (ΜΕ HD κανάλια) μια αυξηση θα "...έχανε η βενετια βελόνι...".
Νομίζω οτι η διοίκηση της Νοβα που πήρε αυτή την απόφαση, έδειξε με την κίνηση αυτή ποιά ακριβώς άποψη έχει για τους πελάτες της. Και αυτοί επειδή το κατάλαβαν σκούζουν.

Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλα και των υπολοίπων.

Σίμος

Απορω ακομα που ειναι ανοικτο το νημα αυτο!!! αρε μαναμ εσκασα στο τσιπουρο.

” Το πολύ το κυρ´ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς ”
Ε, μη σκας και για το θέμα. Αλλωστε το τσίπουρο είναι σαφώς πιο υγιεινό και κοστίζει λιγότερο!

Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Φίλιππε το κατάλαβα αυτό. Δεν ήθελα να το αναφέρω για να είμαι λακωνικός.Το "...έχασε η βενετια βελόνι..." εκεί κολούσε και αναφέρεται στο οτι θα μπορούσαν ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ αυτή την αύξηση να μην την κάνουν τώρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το θέμα όλου του νήματος (περα από τις ...αφέλειες που γράφονται) είναι ακριβως αυτό.
Ο κόσμος αισθάνεται κοροιδία επειδή έγινε αύξηση 1 ευρώ. Όπως και να το κάνουμε κτυπάει αχημα. Επικοινωνιακά νομίζω οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά για την Νοβα. Λες και αν κάνανε σε ένα χρόνο (ΜΕ HD κανάλια) μια αυξηση θα "...έχανε η βενετια βελόνι...".
Νομίζω οτι η διοίκηση της Νοβα που πήρε αυτή την απόφαση, έδειξε με την κίνηση αυτή ποιά ακριβώς άποψη έχει για τους πελάτες της. Και αυτοί επειδή το κατάλαβαν σκούζουν.

Σίμος
Αυτό είναι το ζουμί. Ναι μεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ, αλλά όταν πουλάς ακριβές και υπετιμημένες υπηρεσίες σε χαλεπούς καιρούς, οφείλεις να απορροφήσεις την επιβάρυνση.

Ομως, αντικειμενικά είναι σωστό. Ο ΦΠΑ είναι του καταναλωτή και αυτός πληρώνει το μάρμαρο.

Ε, μη σκας και για το θέμα. Αλλωστε το τσίπουρο είναι σαφώς πιο υγιεινό και κοστίζει λιγότερο!
Εσκασα φιλε μου, δεν παει αλλο με αυτα που διαβαζω. Για ολα μα για ολα οτι και να κανει η νοβα την πυροβολουν, εεεεεε οχι ειναι αδικια για αυτα που γραφουνε καπια ατομα.

Αυτό είναι το ζουμί. Ναι μεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ, αλλά όταν πουλάς ακριβές και υπετιμημένες υπηρεσίες σε χαλεπούς καιρούς, οφείλεις να απορροφήσεις την επιβάρυνση.
Το γραωα ποιο πανω οτι αλλου ειναι το ζουμι, αλλα δεν το καταλαβαν καπια ατομα, μονον εσυ το ειπες.
Τωρα με το Δ.Ν.Τ να δεις συνδρομες που θα εχουν απο τον αλλο μηνα και μετα. Σορυ για αυτα που γραφω αλλα εσκασα, και εκτος απο αυτου γραφτηκαν και καπια λογια που για μενα δεν επρεπε να γραφτουν καθολου.

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Σίμος

Ομως, αντικειμενικά είναι σωστό. Ο ΦΠΑ είναι του καταναλωτή και αυτός πληρώνει το μάρμαρο.

Δεν είδα καμία διαμαρτυρία για την ίδια αύξηση σε άλλες υπηρεσίες. Κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία, Internet, ΔΕΗ, ύδρευση κτλ κτλ κτλ. Όλες πέρασαν το ΦΠΑ στα τιμολόγιά τους. Και γιατί να μη το κάνουν;

Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, η Nova ΔΕΝ αύξησε τις τιμές. Το κράτος αύξησε το ΦΠΑ, και η Nova οφείλει να το παρακρατεί, να κάνει δηλαδή το φοροεισπράκτορα. Οι τιμές (προ ΦΠΑ) είναι ίδιες. Αν δε καταλαβαίνετε τη διαφορά, έχετε πρόβλημα αντίληψης.

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Δεν είδα καμία διαμαρτυρία για την ίδια αύξηση σε άλλες υπηρεσίες. Κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία, Internet, ΔΕΗ, ύδρευση κτλ κτλ κτλ. Όλες πέρασαν το ΦΠΑ στα τιμολόγιά τους. Και γιατί να μη το κάνουν;

Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, η Nova ΔΕΝ αύξησε τις τιμές. Το κράτος αύξησε το ΦΠΑ, και η Nova οφείλει να το παρακρατεί, να κάνει δηλαδή το φοροεισπράκτορα. Οι τιμές (προ ΦΠΑ) είναι ίδιες. Αν δε καταλαβαίνετε τη διαφορά, έχετε πρόβλημα αντίληψης.

Αγαπητε φιλε μην υποτιμας τους αλλους για την αντιληψη τους γιατι θα μπορουσα να σου επιστρεψω τον ιδιο χαρακτηρισμο.
Εσυ δηλαδη γιατι δεν καταλαβαινεις πως δεν μιλουν για την αυξηση αυτη καθαυτη αλλα για την αδυναμια μιας επιχειρησης να απορροφησει τον ΦΠΑ οταν οι υπηρεσιες της για το ελληνικο εισοδημα ειναι σαφως υπερτιμημενες?
Αυτο φυσικα δεν εξαιρει και τους αλλους οι οποιοι εκαναν ακριβως το ιδιο αναμεσα τους και οι παμπτωχες εταιριες τηλεφωνιας.
Νικος