Nέα Cosmote IP TV - OTT

Μιλάμε δηλαδή για περιπου 11Mbps bitrate κατά μέσο όρο. Ποια κανάλια αν επιτρέπεται;

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Πολύ σωστά φίλε antonispgs,κι εγώ χρησιμοποιώντας βάση το 10 για τα bits (αν δεν μου διέφυγε κάτι στους υπολογισμούς λόγω και της ώρας) βγάζω για bitrate περίπου στα 12,5 Mbps.Ίσως εσύ το υπολόγισες με βάση το 2 και να είσαι ακόμα πιο σωστός.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο φίλος ποιά κανάλια παρακολουθούσε κατά βάση σε αυτό το 6ωρο,για να δούμε το συγκεκριμένο bitrate ποιά κανάλια αφορά (HD ή όχι).

Πάμε με τους υπολογισμούς:

Σε 6 h = 21600 s κατανάλωσε 34 GB
Σε 1 s κατανάλωσε x GB

Επομένως:

21600 x = 34 ,ή ισοδύναμα x = 34/21600 GB = 0.00157407407 GB

Δηλαδή κάθε 1s καταναλώνει 0.00157407407 GB δηλαδή έχουμε bitrate 0.00157407407 GBps

Τώρα το 0.00157407407 GBps = 0.00157407407 * 1000 MBps
= 1,57407407 MBps
= 1,57407407 * 8 Mbps
= 12,59259256 Mbps

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Πολύ σωστά φίλε antonispgs,κι εγώ χρησιμοποιώντας βάση το 10 για τα bits (αν δεν μου διέφυγε κάτι στους υπολογισμούς λόγω και της ώρας) βγάζω για bitrate περίπου στα 12,5 Mbps.Ίσως εσύ το υπολόγισες με βάση το 2 και να είσαι ακόμα πιο σωστός.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο φίλος ποιά κανάλια παρακολουθούσε κατά βάση σε αυτό το 6ωρο,για να δούμε το συγκεκριμένο bitrate ποιά κανάλια αφορά (HD ή όχι).

Πάμε με τους υπολογισμούς:

Σε 6 h = 21600 s κατανάλωσε 34 GB
Σε 1 s κατανάλωσε x GB

Επομένως:

21600 x = 34 ,ή ισοδύναμα x = 34/21600 GB = 0.00157407407 GB

Δηλαδή κάθε 1s καταναλώνει 0.00157407407 GB δηλαδή έχουμε bitrate 0.00157407407 GBps

Τώρα το 0.00157407407 GBps = 0.00157407407 * 1000 MBps
= 1,57407407 MBps
= 1,57407407 * 8 Mbps
= 12,59259256 Mbps

Τόσο ακριβώς είναι. Ωστόσο υπολόγισα ότι έστω 1-1.5Mbps δεν είναι καθαρό bitrate αλλά overhead, φυρα όπως θες πες το. Για αυτό και είπα χονδρικά 11. Και 10 να είναι, και 9 να είναι, εφόσον είμαστε σίγουροι ότι ο φίλος δεν μέτρησε άλλο traffic από άλλη πηγή, πρόκειται για κάτι σχεδόν άπιαστο για άλλου τύπου πλατφόρμες. Τα συγκεκριμένα ελεύθερα κανάλια στην cosmote δορυφορική παίζουν από 5-6Mbps.

Πήγα στο The Mall στο Μαρούσι και είδα από κοντά το box και την υπηρεσία. Πλήρης απογοήτευση, μα πλήρης. Στο laptop είναι πολύ καλύτερη. Μια απλή εφαρμογή σε tv box με Android TV λογισμικό. Εικόνα χάλια. Το παληκάρι ανέφερε ότι είχε θέμα το internet, βλακείες.

Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Πήγα στο The Mall στο Μαρούσι και είδα από κοντά το box και την υπηρεσία. Πλήρης απογοήτευση, μα πλήρης. Στο laptop είναι πολύ καλύτερη. Μια απλή εφαρμογή σε tv box με Android TV λογισμικό. Εικόνα χάλια. Το παληκάρι ανέφερε ότι είχε θέμα το internet, βλακείες.
Φίλε σορρυ, εμείς που την χρησιμοποιούμε τόσο καιρό...γιατί δεν έχουμε την ίδια αποψη. Μήπως βλέπουμε αλλη εικόνα?

Φίλε σορρυ, εμείς που την χρησιμοποιούμε τόσο καιρό...γιατί δεν έχουμε την ίδια αποψη. Μήπως βλέπουμε αλλη εικόνα?

.....άστους καλύτερα να βάλουν δορυφορική υπηρεσία!!!!.... ....όσο ενημερωνεις τόσο απαγοητεύεσαι από την ημιμάθεια...

Να ρωτήσω κάτι. Θέλω να βάλω cosmote tv αλλά το θέλω σε δυο τηλεοράσεις, ας μην πω σε τρεις. Να βάλω δορυφορικό με multiroom ή γίνεται και με ott το οποίο θέλω κιόλας.

Να ρωτήσω κάτι. Θέλω να βάλω cosmote tv αλλά το θέλω σε δυο τηλεοράσεις, ας μην πω σε τρεις. Να βάλω δορυφορικό με multiroom ή γίνεται και με ott το οποίο θέλω κιόλας.

...με ott υπάρχει η δυνατοτητα....να βλέπεις σε 2 τηλεοράσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Μπορώ να προμηθευτώ και δεύτερο tv box?

Η COSMOTE TV εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε 2 συσκευές και αναπαραγωγή του περιεχομένου να γίνεται σε μία.

Με την προσθήκη του πακέτου επιπλέον συσκευών, δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης σε έως 4 συσκευές και η ταυτόχρονη θέαση επιτρέπεται σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.

Το πακέτο επιπλέον συσκευών διατίθεται με χρέωση 5 /μήνα ενώ για τις υπηρεσίες COSMOTE DP με TV και COSMOTE TV Over the Top πακέτα συμβολαίου θα διατίθεται δωρεάν έως το τέλος του 2020. Το πακέτο αυτό δεν είναι συμβατό με SPORTS Daily pass.

.....περισσότερες πληροφορίες ας δώσουν οι ''ειδήμονες'' που απαξιώνουν μια υπηρεσια δίχως να την έχουν χρησιμοποιήσει...(δεν αφορά εσένα η μομφή)

Κάποιοι δεν θέλουν να ακούνε. Όταν πας να δεις μια υπηρεσία για την αγοράσεις και είναι χάλια τι πρέπει να κάνεις; Αν τώρα δεν θέλετε να ακούσετε την εμπειρία του γράψτε λάθος ρε αδελφέ. Δεν κάηκε και το μαγαζί μας.

Απλά τα πράγματα
Όποιος έχει σύνδεση 100/200Mbps πάει στανταράκι ΟΤΤ
Με 50αρα το σκέφτεται και με 24αρα ... μια χαρά είναι και το δορυφορικό ;)

Απλά τα πράγματα
Όποιος έχει σύνδεση 100/200Mbps πάει στανταράκι ΟΤΤ
Με 50αρα το σκέφτεται και με 24αρα ... μια χαρά είναι και το δορυφορικό ;)

Πολύ σωστά. Το θέμα είναι ότι οι προοπτικές της νέας υπηρεσίας είναι ασύγκριτες με τη στασιμότητα που υπάρχει στο δορυφορικό ως προς την ποιότητα εικόνας. Επομένως καλύτερα άλλες λύσεις, παρά να πληρώνω για μια υπηρεσία που δεν αξίζει. Για εμάς που μάλλον ποτέ δεν θα αποκτήσουμε vdsl λογω τοποθεσίας, προβλέπεται καμια καινούρια τεχνολογία τα επόμενα χρόνια ώστε να πάμε λίγο παραπάνω; Άραγε θα ξεκλειδώσουν ποτέ το speedbooster ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά με το ott;

Δηλαδή με σύνδεση μέχρι 15mbps η εικόνα του ott δεν είναι καλύτερη από αυτή του δορυφορου;

Σίγουρα θα είναι. Ο δορυφόρος με το ζόρι φτάνει τα 7-8Mbps και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όμως αν είναι όλη η σύνδεση να «τρώγεται» από το ott, είναι και αυτό ένα πρόβλημα.

Οποιος εχει δορυφορικο οτε μπορει να ζητησει να του δωσουν ενα απο τα μινι πακ για 3 μηνες δωρεαν .πχ οποιος εχει σινεμα πακ παιρνει το αναλογο ,οποιος εχει φουλ πακ διαλεγει πιο μινι πακ θελει .για να δει την νεα υπηρεσια .και πριν ληξει η 3 μηνες τους λες σταματηστε για να μην χρεωθειται .απλα χρειαζεται να κανετε ενα κοσμοτε αιντι και ενα τηλ. Επικοινωνιας να δωσετε.πρεπει ομως να παρετε το 13888 και να το απαιτησετε ως υφισταμενος πελατης διαλιως δεν το δινουν .μην σας πουν για μποξακι η υπηρεσια δουλευει σε φορητες συσκευες μονο κινητο ,ταμπλετ , λαπτοπ.πουθενα αλλου και απο 1 μεχρι 7 το αργοτερο μερες το εχεις .

Δηλαδή με σύνδεση μέχρι 15mbps η εικόνα του ott δεν είναι καλύτερη από αυτή του δορυφορου;

...έχω αναφέρει και πιο πριν.....

...με 12αρα νοβα σύνδεση και συνδεδεμενος με wifi και επιπλεον 8~9 συσκευές online ταυτοχρονα...η ροή της εικόνας ήταν εφάμιλλη με την δορυφορικη!
...με 50αρα συνδεση οτε και συνδεδεμενος με wifi και επιπλεον 2 συσκευές online ταυτοχρονα...η ροή της εικόνας ήταν πολύ καλύτερη από δορυφορικη!

...αυτή είναι μια αναφορά , ενός απλού χρήστη, ....δεν έχεις παρα να ακούσεις και άλλες γνωμες....και εαν υπάρχει η δυνατοτητα ....να διαπιστωσεις ο ιδιος την θέαση της υπηρεσίας.

...με 50αρα συνδεση οτε και συνδεδεμενος με wifi και επιπλεον 2 συσκευές online ταυτοχρονα...η ροή της εικόνας ήταν πολύ καλύτερη από δορυφορικη!
Εγώ με 200άρα γραμμή, που στα κανάλια πλην 4Κ δεν έχει καμία διαφορά, έχω πολύ καλή εικόνα, οπως λέει ο φίλος, συνολικά η υπηρεσία παιδιά οσο κ να την έκραζα στην αρχή, ειναι καλύτερη από τον δορυφόρικό. Μονο η καθυστέρηση στα Live match Με ενοχλεί, ολα τα άλλα ειναι πολύ καλά. Να σου έρχεται ειδοποίηση για γκολ...κ να το βλέπεις μετά απο 10 κ βάλε δευτερόλεπτα...