Νέα για Cosmote TV

To κοστος ειναι ετησιο αναφερει το δτ,επισης γραφει οτι ειναι κ αυξημένη η ζητηση,φαντάζομαι διοτι μεχρι τωρα δεν ζητουσε αυτα τα ποσά.βλεπω να μενουν 10 καναλια,οπως λεει κ o voys περι σκούπας προκειται συν οτι αποφασισαν να παρουν χρηματα απο οσα παραμεινουν αλλα αν παραμεινουν με 1mbps bitrate δεν προκειται να δεχθουν. κ η αληθεια ειναι περαν 5 καναλιων ολα τα υπόλοιπα ειναι φουλ τηλεπωλησεις.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτή την είδηση είναι το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Δηλαδή, τώρα πληρώνουν; γιατί αν όντως πληρώνουν, τότε κάποια κανάλια θα το κάνουν σίγουρα και στη νέα κατάσταση.

Αν όμως δε πληρώνουν καθόλου ή πληρώνουν ένα ποσό της τάξεως των 3-5.000 , τότε βλέπω ένα 80-90% να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στο νέο τίμημα.

Είναι πολλά τα λεφτά.Εδώ πολλά δεν μπορούν να πληρώσουν τα 3000 της digea

Συμφωνώ. Επειδή ζω στην επαρχία υπάρχουν περιφερειακά κανάλια που δεν μπορούν να πληρώσουν την Digea και κάθε τόσο πέφτει "μαύρο". Βασικά αυτά που δεν πληρώνουν τους κατεβάζουν το bitrate και είναι φουλ στο πιξέλιασμα. Σιγά να μην μπορούν να δώσουν αυτά τα λεφτά που ζητάει η Cosmote.
Ευκαιρία πάντως για ξεκαθάρισμα να φύγει η σαβούρα και να "ανασάνουν" οι αναμεταδότες. Πιστεύω ότι τελικά θα μείνουν 5-6 σοβαρά περιφερειακά...

Δεν γίνεται να έχεις τόσα περιφερειακά με τόσο τηλεμαρκετινγκ.Άντε να γίνει το ξεκαθάρισμα.

Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Το πιάσαμε το νόημα.. στον νέο αναμεταδότη θα μπούν τα 5 επίγεια, και καμια 15αριά ακόμα τοπικά.
Αντε και οποιος έχει κάνα καναλάκι που εκπέμπει στο χωριο του.. ήρθε η ώρα να το βλέπουν και στο διπλανό χωριό

βρε κατσε να δουμε πρωτα τι θα μπει στον νεο αναμεταδοτη!

επισης εαν θεωρησουμε πως αρκετοι απο τους σταθμους δεν θα δεχθουν να πληρωσουν τοτε μπορει να εχουμε και πληρης αναδιοργανωση των καναλιων στους αναμεταδοτες.

Για να δουμε ποια απο τα παρακατω θα παραμεινουν?

11843 V
Crete TV
Star Kentrikis Elladas

12054 H
ERT 1
ANT 1
Channel 9
TV Kosmos
ANT 1 Europe

12169 H
Ionian TV
Nea TV
Action 24

12207 H
Alert
Mega TV
Smile TV
Alpha TV
SKAI Tileorasi
Star

12284 H
New TV
SBC
Makedonia TV (Greece)
E TV (Epsilon TV)
Kontra Channel
TV100

12399 H
Delta TV
Epirus TV 1
Blue Sky
ART
Diktio TV
Extra 3
Corfu Channel
Aigaio TV
TRT Greece

Σόρρυ βρε παιδιά αλλά το έχω χάσει. Όταν έφυγε το Alpha από την Νόβα γράφτηκε ότι ή Cosmote πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια για να τα αναμεταδίδει, κάτι που η Νόβα δεν έκανε, με σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο και εν καιρώ θέμα στη Νόβα.
Τώρα διαβάζω ότι ζητάει από τα περιφερειακά να την πληρώνουν για να τα μεταδίδει. Δηλαδή ζητάει από π.χ. το Epirus TV να την πληρώνει για να πληρώνει τον π.χ. Σκάι.
Είμαστε σοβαροί;;;

Ο ΟΤΕ θα μπορούσε άνετα να «ισοφαρίσει» το μηνιαίο μίσθωμα (ή μεγάλο μέρος του) που ζητάει από τα περιφερειακά κανάλια για τη δορυφορική τους μετάδοση, με διαφημιστικά πακέτα όλων των υπηρεσιών του. Με αυτόν τον τρόπο:

α) Ο ΟΤΕ μετατρέπει τα περιφερειακά κανάλια σε διαφημιστικές πλατφόρμες των υπηρεσιών του σε ολόκληρη τη χώρα.

β) Ο ΟΤΕ αποκτάει σημαντικό προβάδισμα ως επιλογή επιδοτούμενου παρόχου πλατφόρμας Freeview, καθώς θα μεταφέρει δορυφορικά και τα περιφερειακά κανάλια που θέλουν να βλέπουν οι κάτοικοι των «λευκών περιοχών».

γ) Τα περιφερειακά κανάλια αποκτούν δορυφορική κάλυψη με ό,τι σημαίνει αυτό για την επιρροή και την εμπορική τους προοπτική.

Όσο για την ποιότητα του περιεχομένου των περιφερειακών καναλιών, είναι καιρός το ΕΣΡ να προχωρήσει στην αδειοδότησή τους με προδιαγραφές και στο σχετικό «ξεκαθάρισμα».

Σε διαφημιστικό μηνυμα του ότε αναφέρει οτι το cartoon network on demand θα ειναι διαθεσιμο απο 1 Νοεμβρίου.το ίδιο άραγε ισχύει για cnn και ,tcm?

Όσον αφορα τα τοπικά συμφωνώ σε ολα με τοn paksat
προβαδισμα εχει ήδη στις λευκες περιοχές προς στιγμήν λόγω του αριθμού των καναλιών του.αλλα με αυτη την αποφαση σίγουρα ο αριθμός θα διαφοροποιηθεί.το εσρ πρεπει να βάλει ένα πλαφόν επιτελους στην τηλεπωληση.
Αυτο που δεν εχω καταλάβει ειναι αν ειναι υποχρεωμένες απο νομο οι πλατφόρμες να πληρώνουν τα πανελλαδικά.νομιζω οτι ο ότε ζητα χρήματα για την μετάδοση στο δορυφόρο αλλα κ τα πανελλαδικά ζητούν για το μεταδιδομενο προγραμμα
Θεωρώ οτι εφόσον λαμβάνονται ελεύθερα με αποκωδικοποιητές θα πρεπε ελεύθερα κ οι συνδρομητικές να τα αναμεταδιδουν,μπορει να ειναι λάθος η αποψη μου αλλα αυτο νομιζω.

Αυτο που δεν εχω καταλάβει ειναι αν ειναι υποχρεωμένες απο νομο οι πλατφόρμες να πληρώνουν τα πανελλαδικά.νομιζω οτι ο ότε ζητα χρήματα για την μετάδοση στο δορυφόρο αλλα κ τα πανελλαδικά ζητούν για το μεταδιδομενο προγραμμα. Θεωρώ οτι εφόσον λαμβάνονται ελεύθερα με αποκωδικοποιητές θα πρεπε ελεύθερα κ οι συνδρομητικές να τα αναμεταδιδουν,μπορει να ειναι λάθος η αποψη μου αλλα αυτο νομιζω.

Στον πρόσφατο νόμο 4563/2018 για την τηλεοπτική κάλυψη των Λευκών Περιοχών αναφέρεται (άρθρο 5, παράγραφος 4):

«Στην περίπτωση επιλογής από τους δικαιούχους του έργου της τεχνολογίας δορυφορικής ευρυεκπομπής ή της απόκτησης των υπηρεσιών της παραγράφου 2 του παρόντος, μέσω σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας που πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΡΤ Α.Ε.), υποχρεούνται να προσφέρουν αζημίως τα προγράμματά τους στον πάροχο της επιλογής των δικαιούχων, ο οποίος υποχρεούται να τα μεταφέρει αζημίως μέσω του δικτύου του σε εκείνους».

Σε διαφημιστικό μηνυμα του ότε αναφέρει οτι το cartoon network on demand θα ειναι διαθεσιμο απο 1 Νοεμβρίου.το ίδιο άραγε ισχύει για cnn και ,tcm?
Που είδες το διαφημιστικό;;; Στο promo κανάλι;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@paksat αυτο ομως μήπως αφορα μονο για την κάλυψη των λευκών;και για τα υπόλοιπα δεν ισχύει;
@pepis σε πανελλαδικό.αφορουσε προώθηση στο παιδικό προγραμμα

Σόρρυ βρε παιδιά αλλά το έχω χάσει. Όταν έφυγε το Alpha από την Νόβα γράφτηκε ότι ή Cosmote πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια για να τα αναμεταδίδει, κάτι που η Νόβα δεν έκανε, με σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο και εν καιρώ θέμα στη Νόβα.
Τώρα διαβάζω ότι ζητάει από τα περιφερειακά να την πληρώνουν για να τα μεταδίδει. Δηλαδή ζητάει από π.χ. το Epirus TV να την πληρώνει για να πληρώνει τον π.χ. Σκάι.
Είμαστε σοβαροί;;;

Επειδή έχω καταγωγή από Γιάννενα και έχω συγγενείς εκεί που ξέρουν τον ιδιοκτήτη του και τους ρώτησα μου είπαν με σιγουριά ότι δεν πλήρωνε για τη μετάδοση του TV1. Αν βγει είναι αιτία να κόψω τη Cosmote. Πλάκα κάνω, αλλά δεν θα μου κάτσει καλά αν βγει.
Συγκρίνουμε όμως μήλα με πορτοκάλια. Τα πανελλαδικά δεν κερδίζουν κάτι πραγματικά από τη δορυφορική μετάδοση. Έχουν δικαίωμα εκπομπής σε όλη τη χώρα. Ίσα ίσα σε περιπτώσεις τύπου Αnt1 χάνουν, γιατί ο κάτοικος Γερμανίας βάζει Cosmote TV αντί για Αnt1 Europe.
Αντίθετα τα περιφερειακά κερδίζουν κάτι, πανελλαδική δορυφορική κάλυψη.

Ίσα ίσα σε περιπτώσεις τύπου Αnt1 χάνουν, γιατί ο κάτοικος Γερμανίας βάζει Cosmote TV αντί για Αnt1 Europe.

Αν δεν κάνω λάθος, μόνο ο ΑΝΤ1 έχει επί πληρωμή την υπηρεσία του στην Ευρώπη. Ο Σκάι έχει το Web TV και τα on demand δωρεάν στο εξωτερικό και για κανάλια όπως το σταρ, βρίσκεις τις εκπομπές τους εύκολα στο YouTube.

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, θεωρώ τελείως στενόμυαλο να ζητούν συνδρομή για υπηρεσία που είναι δωρεάν εντός Ελλάδος. Ο κόσμος δεν βλέπει τις εκπομπές τους και άρα χάνουν ακροαματικότητα και οι διαφημιζομενοι χάνουν υποψήφια πελατεία. Με λίγες τεχνικές γνώσεις θα μπορούσαν να πουλάνε διαφημίσεις και στο WebTV με πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

Εγώ έκοψα τον ΟΤΕ tv όταν δεν μου δίνανε αξιόλογη προσφορά και πλέον βλέπω τα κανάλια της digea στους 3.1e.

Θεωρώ χαζο να μην υπάρχει δορυφορικό Freeview (Freesat) για τα ελληνικά κανάλια. Οι Άγγλοι έχουν ΠΟΛΛΑ ελεύθερα στο Freesat και έχει πανευρωπαϊκή λήψη. Πιάνεις κανάλια από όλο το Η.Β. και μπορείς να δεις από live αθλητικά μέχρι σαπιλες τύπου δημοπρασίες και ενεχυροδανειστήρια που έδειχνε το history και Discovery. Φυσικά το καλύτερα και νεότερα προγράμματα είναι στο sky, αλλά και τα ελεύθερα κανάλια κάπως επιβιώνουν.

Αν δεν κάνω λάθος, μόνο ο ΑΝΤ1 έχει επί πληρωμή την υπηρεσία του στην Ευρώπη. Ο Σκάι έχει το Web TV και τα on demand δωρεάν στο εξωτερικό και για κανάλια όπως το σταρ, βρίσκεις τις εκπομπές τους εύκολα στο YouTube.

Ναι, αλλά όπως είπες και εσύ η WEB TV πολλών καναλιών είναι διαθέσιμη και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.
Πχ η WEB TV του Alpha είναι διαθέσιμη (οι δικές του παραγωγές) και στη Γερμανία.
Η WEB TV του Αlpha έχει διαφημίσεις. Αν κάποιος βάλει Cosmote TV στη Γερμανία, πόσο μάλλον που έχει και replay, ο Alpha χάνει χρήματα που θέλει να τα πάρει από κάπου αλλού.

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, θεωρώ τελείως στενόμυαλο να ζητούν συνδρομή για υπηρεσία που είναι δωρεάν εντός Ελλάδος. Ο κόσμος δεν βλέπει τις εκπομπές τους και άρα χάνουν ακροαματικότητα και οι διαφημιζομενοι χάνουν υποψήφια πελατεία. Με λίγες τεχνικές γνώσεις θα μπορούσαν να πουλάνε διαφημίσεις και στο WebTV με πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

H WEB TV δεν είναι δωρεάν, τη "πληρώνεις" με διαφημίσεις. Ακόμη και για το replay δεν βρίσκω να είναι τελείως παράλογο να ζητάνε χρήματα, γιατί υπηρεσίες σαν το replay φέρνουν συνδρομητές στη Cosmote.
Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι θέλουν περισσότερους συνδρομητές, αλλά θα τους φέρει η κάθε Cosmote; Αφού ήδη οι "νόμιμοι" συνδρομητές της Cosmote έχουν πρόσβαση στο προγραμμά τους μέσω Digea. Αν χάνουν συνδρομητές τους χάνουν λόγω ποιότητας των προγραμμάτων τους, όχι γιατί οι τηλεθεατές δεν έχουν πρόσβαση στα προγραμμά τους. Μια χαρά έχουν μέσω Digea.

Θεωρώ χαζο να μην υπάρχει δορυφορικό Freeview (Freesat) για τα ελληνικά κανάλια. Οι Άγγλοι έχουν ΠΟΛΛΑ ελεύθερα στο Freesat και έχει πανευρωπαϊκή λήψη. Πιάνεις κανάλια από όλο το Η.Β. και μπορείς να δεις από live αθλητικά μέχρι σαπιλες τύπου δημοπρασίες και ενεχυροδανειστήρια που έδειχνε το history και Discovery. Φυσικά το καλύτερα και νεότερα προγράμματα είναι στο sky, αλλά και τα ελεύθερα κανάλια κάπως επιβιώνουν.

Μακάρι η Digea να κάνει δικό της ελληνικό freeview.
Είσαι σίγουρος όμως ότι στην Αγγλία που υπάρχει ο Sky ή η Virgin παίζουν το ITV δωρεάν;
Δεν νομίζω, πχ κοίτα τι έγινε αναμέσα στη Virgin και το ITV και το πως ζητάει χρήματα για τα κανάλια της.

https://www.telegraph.co.uk/busines...olyn-mccall-seeks-peace-deal-fees-war-virgin/

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν συνδέω την cosmote TV με τα ελεύθερα κανάλια. Θεωρώ ότι θα έπρεπε όλα τα πανελλαδικά κανάλια και όσα τοπικά θέλουν να μαζευτούν και να νοικιάσουν 2-3 αναμεταδότες μόνοι τους, χωρίς cosmote η nova και να εκπέμψουν Freesat. Φυσικά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο με την κοντόφθαλμη λογική πολλών Ελλήνων ιδιοκτητών.

Οι διαφημίσεις επιρρεαζουν και τους Έλληνες του εξωτερικού οπότε live προγράμματα σε Freesat απλά θα αυξησουν τους πελάτες.

Όπως είπες, το WebTV ορισμένων έχει διαφημίσεις και έτσι θα έπρεπε να είναι και διαθέσιμο πανευρωπαϊκά. Νομίζω συζητούσε η ΕΕ να επιτρέψουν το roaming streaming υπηρεσιών.

Για το Freesat δες εδώ https://www.freesat.co.uk/whats/full-channel-list/

Υ.γ. νομίζω είμαστε λίγο off topic και καλό θα ήταν κάποιος να μεταφέρει τα μηνύματα.

Οι Άγγλοι έχουν ΠΟΛΛΑ ελεύθερα στο Freesat και έχει πανευρωπαϊκή λήψη.

Μακαρι να ειχε πανευρωπαϊκη καλυψη το Freesat, αλλα δεν...
Δυστυχως η δορυφορικη δεσμη εκπομπης ειναι αυστηρα "ζουμαρισμενη" στην επικρατεια τους και οποιος πιανει Freesat στην Ευρωπη απλα εκμεταλευεται τα "απονερα" του σηματος.

Στην Βορεια Ευρωπη κατι γινεται, στην Ελλαδα χρειαζεσαι πιατο ανω των 2.5 μετρων για μετρια ληψη του Freesat!