Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση

Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Αγαπήτε Κυριάκο καλημέρα.

Το να πατήσεις το delete σαν Διαχειριστής σε μια σκέψη, σε ένα μπράβο, σε πολλά μπράβο, σε ένα σχόλιο, σε μια απάντηση που ίσως έχει δοθεί με κόπο & με χρόνο, ας είναι & σε λάθος νήμα, ίσως να μην λειτουργεί πάντα θετικά. Μερικές φορές ίσως λειτουργήσει & ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΆ για .....πολλά πράγματα, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Απλα οπως ξερεις πρεπει να λειτουργουμε με καποιους κανονες.
Το κουμπι οπως σωστα αναφερει ο Νικος μπορουσε να εχει πατηθει χωρις να γραφει τπτ καθως ολα αναφερονται στο πρωτο ποστ.
Ετσι σωστα αναρωτιεται γιατι δεν εγινε.
Δεν εγινε για τους λογους που αναφερεις.
Ολα τα ποστ μεταφερθηκαν δεν διαγραφησαν.
Νομιζω ειναι σωστο να θελουμε να διατηρησουμε κατι που εχει και την δικια σου φαντασια και κοπο και να μην χαθει αναμεσα στα μπραβο και πολυ ωραια.

Αυτο συμβαινει σε 3 απο τα 200 ποστ που εχουμε στην ενοτητα μας.
Εδω, στις αγγελιες και στις παρουσιασεις εργαλειων.

και ξαναλεω δεν απαγορευονται οι ερωτησεις και οι διευκρινησεις.
Ολα θα ενσωματονωνται οπως γινεται ηδη στις 4 σελιδες αυτες στο αρχικο ποστοι του κατασκευαστη.

Το θεμα για τα νηματα 'χωρις σχολια' ειναι υπο συζητηση και θα πραξουμε το βελτιστο για την κατηγορια μας, τα μελη μας και τους αναγνωστες μας.

Μια μικρη διορθωση για να μην παρεξηγουμαι.

Αυτο που εχω ζητησει ειναι να μην υπαρχουν σχολια του στυλ "μπραβο", "πολυ καλο", ωραια παρουσιαση" κλπ κλπ και απο κατω τα αντιστοια "ευχαριστω"

Οποιος εχει αποριες, θελει διευκρινιστικες ερωτησει κλπ μπορει να κανει το ποστ και να λαβει την απαντηση απο τον δημιουργο.

Αυτο θα εχει εφαρμογη ΜΟΝΟ στα νηματα που αφορουν παρουσιασεις τα οποια σε ολο το φορουμ μας ειναι 5 τον αριθμο.

Απάντηση: Re: Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση

Αυτο που εχω ζητησει ειναι να μην υπαρχουν σχολια του στυλ "μπραβο", "πολυ καλο", ωραια παρουσιαση" κλπ κλπ και απο κατω τα αντιστοια "ευχαριστω"

Για αυτό τα φόρουμ έχουν τα "like"!

Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν ΟΛΗ η δομή των υπόλοιπων νημάτων είναι όπως είναι, δύσκολο φρενάρεις ή "καλουπώνεις" ένα τέτοιο νήμα με κατασκευές. Δεν μπορεί να είναι εκθετήριο φωτογραφιών. Δεν πουλάμε φωτιστικά.

Για παράδειγμα αυτός ο φίλος που ρώτησε για το πως συνδέω - στερεώνω τα φωτιστικά είναι δύσκολο να πάρει κάπου αλλού την απάντηση του ή να μην μπορεί να πει ένα ευχαριστώ στο ίδιο νήμα.
Ή ο άλλος να μπορεί να πει ένα μπράβο στον δημιουργό που κουράστηκε & ίσως να θέλει την "ανταμοιβή του" δημόσια στο ίδιο νήμα, έστω & με ένα button LIKE.

Για εμένα αν υπήρχε στο forum ένα καλύτερο "ψαχτήρι" με πραγματικό focus στην επιθυμητή αναζήτηση όλα θα ήταν καλύτερα & πολύ ευκολότερα.

Παππούς Κ.

Τα μελη παρακαλουνται να δηλωσουν εαν επιθυμουν ανοιχτα νηματα (δηλαδη με σχολια) στη θεση των υπαρχοντων κλειστων (οπου δεν επιτρεπονται τα σχολια).
Εξαιρειται το νημα με τις αγγελιες που διεπεται απο τους κανονες του φορουμ. Παραδειγμα κλειστων νηματων ειναι τα 'φωτιστικα', 'οι ευκαιριες εργαλειων' κλπ.

Μια απαντηση "Ανοικτα" η "Κλειστα" ειναι αρκετη. Τα επιχειρηματα της μιας η της αλλης αποψης ειναι σεβαστα αλλα ας μην τα αναφερουμε και αρχισουμε αντιπαραθεσεις.

Δευτερα μεσανυχτα κλεινει η ψηφοφορια και θα δουμε που βρισκομαστε.

Ψηφιζω Ανοικτα

Last edited:
Εγω ενα θα πω.

Ειναι κριμα να χαθει η πολυ καλη δουλεια που εχει γινει απο ολους.

Ειναι κριμα να χανονται τα reviews και οι κριτικες που με κοπο γραφονται.

Στα συγκεκριμενα νηματα ειδικα των παρουσιασεων εκατσαμια εβδομαδα να τα ξεχωρισω ωστε να ειναι καπου μαζεμενα.

και να ξαναπω ΔΕΝ τιθεται θεμα ανοιχτα η κλειστα.

Ανοιχτα ειναι τα θεματα δεν ειναι κλειδωμενα.

Ο καθενας μπορει να γραφει και να σχολιαζει.

Τα μελη παρακαλουνται να δηλωσουν εαν επιθυμουν ανοιχτα νηματα (δηλαδη με σχολια) στη θεση των υπαρχοντων κλειστων (οπου δεν επιτρεπονται τα σχολια).
Εξαιρειται το νημα με τις αγγελιες που διεπεται απο τους κανονες του φορουμ. Παραδειγμα κλειστων νηματων ειναι τα 'φωτιστικα', 'οι ευκαιριες εργαλειων' κλπ.

Μια απαντηση "Ανοικτα" η "Κλειστα" ειναι αρκετη. Τα επιχειρηματα της μιας η της αλλης αποψης ειναι σεβαστα αλλα ας μην τα αναφερουμε και αρχισουμε αντιπαραθεσεις.

Δευτερα μεσανυχτα κλεινει η ψηφοφορια και θα δουμε που βρισκομαστε.
Τα παραδειγματα "κλειστων" threads που αναφερεις Μιχαλη ειναι τα πιο ξεκουραστα και ευαναγνωστα μακραν. (Προσωπικα δεν θα τα χαρακτηριζα "κλειστα" αλλα καθαρα, γι'αυτο και χρησιμοποιω εισαγωγικα στη λεξη).
Για τον λογο αυτο θα συμφωνησω με τον Κυριακο και θα ψηφισω "κλειστα".

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ θα επιθυμούσα να ενεργοποιηθεί επιτέλους το κουμπί"LIKE" ...νομίζω ότι η πλατφόρμα το υποστηρίζει. Θα έλυνε όλα τα προβλήματα των υπερφορτωμένων νημάτων.
Αυτό είναι ένα θέμα πρέπει να συζητηθεί με την διαχείριση του forum.
Τους λόγους που το αποτρέπουν δεν τους γνωρίζω .... αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τα περιττά σχόλια.
Οι απορίες και ερωτήσεις επάνω σε μια κατασκευή που παρουσιάζεται είναι φυσιολογικές και ουσιαστικά είναι και πραγματικός λόγος της ύπαρξης ενός forum.

Εγώ θα επιθυμούσα να ενεργοποιηθεί επιτέλους το κουμπί"LIKE" ...νομίζω ότι η πλατφόρμα το υποστηρίζει. Θα έλυνε όλα τα προβλήματα των υπερφορτωμένων νημάτων.
Τους λόγους που το αποτρέπουν δεν τους γνωρίζω .... αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τα περιττά σχόλια.
Οι απορίες και ερωτήσεις επάνω σε μια κατασκευή που παρουσιάζεται είναι φυσιολογικές και ουσιαστικά είναι και πραγματικός λόγος της ύπαρξης ενός forum.

smile-clipart-3217702_f260.jpg

I like it !

θα μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο ή και παράλληλα με το like δηλ. να ανεβάζει κάποιος την κατασκευή του και τα σχόλια ή παρατηρήσεις των υπολοίπων να μην εμφανίζονται όλα δημόσια παρά μόνο με επιλογή και δεν θα βαρύνουν το θέμα με σελίδες γιατί ξεκινά η παρουσίαση και τα σχόλια φθάνουν 3 και 4 σελίδες.
δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά το έχω δει στην ομάδα Ξυλότορνος - Ελληνική Ομάδα Ξυλοτορναδόρων στην google. έτσι είναι συγκεντρωμένα πολλά σε μια ανάρτηση όπως σχολιασμοί-παρατηρήσεις-ερωτήσεις κλπ.
ευχαριστώ για την υπομονή σας

Εγώ πάλι Κύριοι πιστεύω ότι τα σχόλια στις κατασκευές δίνουν χαρά στους δημιουργούς καθώς και ιδέες και δύναμη για τη συνέχεια. Ας γίνονται λοιπόν δύο τρεντ για κάθε κατηγορία, ένα που θα παρουσιάζει ο καθένας μας την κατασκευή του κι ένα που εκτός από την παρουσίαση θα περιλαμβάνει και τα σχόλια.

Προτιμώ ανοικτά γιατί τά forum είναι γιά μετάδοση γνώσης,εμπειρίας,σχολιασμό,αλλά όταν παραγίνετε τό off-topic μέ άλλα ντ άλλων νά μεταφέρονται τά άσχετα post,καί νά γίνεται η ανάλογη παρατήρηση.
Δέν θά ήταν άσχημο νά μπεί καί ένα κουμπί like,γιά κάποιον πού δέν θά είχε κάποια ερώτηση,διευκρίνηση,σχολιασμό,παρά μόνο νά μπεί καί να πεί ένα μπράβο,ωραίο,γειά στά χέρια σου,κ.τ.λ

Δημήτρη αυτό "αλλά όταν παραγίνετε τό off-topic μέ άλλα ντ άλλων νά μεταφέρονται τά άσχετα post" που είπες είναι που δημιουργεί το πρόβλημα διότι δεν είναι αντικειμενικά ορισμένο, είναι κάτι σχετικό και φλού...πως κρίνεις ότι κάτι παράγινε? εσένα μπορεί να μην σε ενοχλούν 10 σελίδες με ευχαριστήρια, εμένα να με ενοχλούν οι 5 σελίδες και κάποιον άλλον οι 2 σελίδες...και πάει λέγοντας...καταλαβαίνεις το νόημα αυτού που λέω (δεν είναι προσωπικό προς Θεού)...επίσης τι είναι το off topic σε μία κατασκευή που κάποιος παρουσιάζει? για σένα μπορεί να μην είναι τίποτα, ενώ για μένα οι 10 σελίδες ευχαριστιών είναι off topic...καταλαβαίνεις?

όλα λύνονται από μόνα τους χωρίς να γεμίσουμε με ένα σκασμό threads και όλοι είναι ευχαριστημένοι με το ΚΟΥΜΠΙ LIKE....γίνεται η παρουσίαση, από κάτω γράφονται σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή (που ενδιαφέρουν όλους έτσι και αλλιώς) και όσοι θέλουν πατάνε στο LIKE και χαίρεται και ο δημιουργούς με το άθροισμα που αυξάνει στο LIKE που δείχνει πόσο πολύ άρεσε στο φόρουμ αυτό που έκανε.

Λιγες ωρες ακομα μεχρι τις 12 και κλεινει η καλπη :)

Οσοι συναδελφοι θελουν να πουν και εκεινοι την αποψη τους αναφορικα με το αρχικο ερωτημα (νηματα με η χωρις σχολια), ας το κανουν.

Για το "κουμπι like" εχει τεθει ηδη ερωτηση στην διαχειριση και θα ηταν ευχης εργον να μπορει να γινει στην υπαρχουσα εκδοση του vbulletin.

Re: Απάντηση: Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση

Δημήτρη αυτό "αλλά όταν παραγίνετε τό off-topic μέ άλλα ντ άλλων νά μεταφέρονται τά άσχετα post" που είπες είναι που δημιουργεί το πρόβλημα διότι δεν είναι αντικειμενικά ορισμένο, είναι κάτι σχετικό και φλού...πως κρίνεις ότι κάτι παράγινε? εσένα μπορεί να μην σε ενοχλούν 10 σελίδες με ευχαριστήρια, εμένα να με ενοχλούν οι 5 σελίδες και κάποιον άλλον οι 2 σελίδες...και πάει λέγοντας...καταλαβαίνεις το νόημα αυτού που λέω (δεν είναι προσωπικό προς Θεού)...επίσης τι είναι το off topic σε μία κατασκευή που κάποιος παρουσιάζει? για σένα μπορεί να μην είναι τίποτα, ενώ για μένα οι 10 σελίδες ευχαριστιών είναι off topic...καταλαβαίνεις?

όλα λύνονται από μόνα τους χωρίς να γεμίσουμε με ένα σκασμό threads και όλοι είναι ευχαριστημένοι με το ΚΟΥΜΠΙ LIKE....γίνεται η παρουσίαση, από κάτω γράφονται σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή (που ενδιαφέρουν όλους έτσι και αλλιώς) και όσοι θέλουν πατάνε στο LIKE και χαίρεται και ο δημιουργούς με το άθροισμα που αυξάνει στο LIKE που δείχνει πόσο πολύ άρεσε στο φόρουμ αυτό που έκανε.

Κατάλαβα φίλε Σωτήρη τό ερώτημα σου,δέν σέ παρεξηγώ πρός Θεού
Απλά πράγματα είναι όλα,σέ μιά κατασκευή όταν ξεφεύγει τό θέμα άμεσα από τήν καθεαυτού κατασκευή καί νά πηγαίνει πρός διάφορες κατευθύνσης άσχετες πρός τό κυρίως θέμα.
Π.χ φτιάχνεις κάτι καί σέ ρωτάω πώς τό βλεπεις το παγκοπρίονο PTS10 Βosch είσαι ευχαριστημένος ? μέχρι εκεί όλα οκ γιατί τό PTS10 τό χρησιμοποιήσες στήν κατασκευή σου,άν κάποιος πεί μετά ρέ παιδιά τό παγκοπρίονο Einhell τό έχει κανείς να μάς πεί εντυπώσεις ? εκεί "σφυρίχτρα" off-topic.Δηλαδή τά σχόλια νά είναι στήν κατασκευή τού Σωτήρη,καί στά εργαλεία του Σωτήρη καί μόνον.
Οσο γιά τό Like τό προανέφερα ότι συμφωνώ,γιά να μειωθούν τά μπράβο-γειά στά χέρια σου-πανέμορφο κ.τ.λ,καί φυσικά καί αυτό νά είναι προαιρετικό,γιατί άλλος μπορεί να θέλει νά δηλώσει τόν υπέρμετρο η μή θαυμασμό του μέ λόγια γιά μιά κατασκευή καί όχι μέ ένα Like.