Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Τι διαφορα ειχε η πχ Ρουμανια του Τσαουσεσκου απο τις Φιλλιπινες του Μαρκος? Ακρα αριστερα και ακρα δεξια ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος και οι λογικοι πολιτες δεν πρεπει να πεφτουν στην παγιδα. Συμφωνω εν γενει με τις τοποθετησεις του Σπυρου Σουρλα. Μου αρεσουν οι ανθρωποι που σκεφτονται και ειναι ηπιων τονων στις αναλυσεις τους. Μονο με ηρεμια και καθαρο μυαλο μπορεις να καταληξεις σε χρησιμες αποψεις.

Τωρα αμα πω τιποτα για τον Αλβανο τον Συρο και τον Βουλγαρο θα με πουνε ρατσιστη?
Και να σκεφτεις οτι αμεσως μετα εγινε αλλη πορεια κατα του ρατσισμου...απο τα γνωστα ΜΚΟ.

Τωρα αμα πω τιποτα για τον Αλβανο τον Συρο και τον Βουλγαρο θα με πουνε ρατσιστη?
Και να σκεφτεις οτι αμεσως μετα εγινε αλλη πορεια κατα του ρατσισμου...απο τα γνωστα ΜΚΟ.

Φυσικά..
Τί ρωτάς και εσύ ??:antlers:

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Τι διαφορα ειχε η πχ Ρουμανια του Τσαουσεσκου απο τις Φιλλιπινες του Μαρκος? Ακρα αριστερα και ακρα δεξια ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος και οι λογικοι πολιτες δεν πρεπει να πεφτουν στην παγιδα. Συμφωνω εν γενει με τις τοποθετησεις του Σπυρου Σουρλα. Μου αρεσουν οι ανθρωποι που σκεφτονται και ειναι ηπιων τονων στις αναλυσεις τους. Μονο με ηρεμια και καθαρο μυαλο μπορεις να καταληξεις σε χρησιμες αποψεις.

Το θέμα αυτό εύκολα αντιμετωπίζεται μέ ´καταγγελτικό´λόγο.
Ευτυχώς συνετέλεσαν πολλοί-μέ πρώτους τούς Διαχειριστές-στό να μήν ´ξεφύγει´πρός μιά τέτοια κατεύθυνση.Και αυτό τιμά το Avclub.
Αλλως τε υπάρχουν πάμπολλα blogs και φόρα στά οποία μπορεί ο καθένας να βγάλει τό άχτι του εάν τό έχει ανάγκη..
Aνθρωποι τής γενιάς μου ,πού έχουμε συμμετάσχει -αντιστεκόμενοι στην βία τής τότε εποχής και χωρίς νά δημιουργουμε εμείς βία,φυσικά-σέ αντίστοιχες καταστάσεις οφείλουμε κατά την γνώμη μου νά βλέπουμε τά σημερινά γεγονότα απο μιάν απόσταση.
Προσωπική μου γνώμη φυσικά.
Ολες αυτές τίς μέρες το βασικό μου συναίσθημα είναι η λύπη και η αμηχανία .
Τα γεγονότα και η ´εξέλιξη ´τής Κοινωνίας,έχουν διαλύσει τίς βεβαιότητες πού υπήρχαν.
Αλλά όσον αφορά εμένα,οφείλω,νά μήν προβάλλω τίς ματαιωμένες ´επαναστατικές´βλέψεις τής Γενιάς μου στούς νεότερους.
Η ´κατάθλιψη´γιά τήν αποτυχημένη έκβαση τών οραμάτων τής Γενιάς μου δέν ´θεραπεύεται´μέ την ψευδαίσθηση ότι μιά δικαιολογημένη νεανική εξέγερση μπορεί να μετατραπεί σέ ´Επανάσταση´.
Γνώμη μου πάντα.
Αλλως τε εδώ και καιρό έχω πάψει να πιστεύω πώς η ´Βία είναι η μαμμή τής Ιστορίας´,γιατί απλούστατα η ίδια η Ιστορία το διέψευσε ......................

Σπυρο συμφωνω απολυτα αν και η βια εμφανιζεται παρα το οτι κανεις τυποις δεν την επικαλειται . Και φοβαμαι οτι τα επομενα χρονια θα δουμε πολυ βια...Νομιζω οτι αυτο που ζουμε ειναι το 1ο επεισοδιο απο μια μακρα σειρα γεγονοτων που θα αλλαξουν ριζικα τις ζωες μας τα επομενα χρονια.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Σπυρο συμφωνω απολυτα αν και η βια εμφανιζεται παρα το οτι κανεις τυποις δεν την επικαλειται . Και φοβαμαι οτι τα επομενα χρονια θα δουμε πολυ βια...Νομιζω οτι αυτο που ζουμε ειναι το 1ο επεισοδιο απο μια μακρα σειρα γεγονοτων που θα αλλαξουν ριζικα τις ζωες μας τα επομενα χρονια.
Συμφωνώ.
Εξ´ού και η αμηχανία μου.
Η οικονομική κρίση πού πλήττει μεγάλες μερίδες πληθυσμού καί έχει ήδη εισέλθει στην χώρα μας θά οδηγήσει και σε άλλα επεισόδια και μάλιστα μέ μικρότερες αφορμές.
Και η Ελλάδα ,έχοντας διαλύσει τον Κοινωνικό της ιστό εδώ και καιρό,θα βρεθεί μπροστά σέ πράξεις μεγαλύτερης Καταστολής καί Τυφλής Βίας ταυτόχρονα..
Υ.Γ.
Ομως δέν έχω διαπιστώσει καμιά αυτοκριτική απο πρώην και νύν κρατούντες(καί Πανευρωπαϊκά)γιά την αποτυχία τού ακραίου Καπιταλισμού τής τελευταίας δωδεκαετίας.
Προφανώς η τρανταχτή αποτυχία τού ´Υπαρκτού Σοσιαλισμού´τούς αποθράσυνε...

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ομως δέν έχω διαπιστώσει καμιά αυτοκριτική απο πρώην και νύν κρατούντες(καί Πανευρωπαϊκά)γιά την αποτυχία τού ακραίου Καπιταλισμού τής τελευταίας δωδεκαετίας.
Προφανώς η τρανταχτή αποτυχία τού ´Υπαρκτού Σοσιαλισμού´τούς αποθράσυνε...

Μολις περιεγραψες εν συντομια τα πολιτικοοικονομικα αιτια που οδηγησαν μεσα σε 25 χρονια τον κοσμο (οικονομια, αποψεις και στοχους) σε επερχομενη μεγαλη κριση. Επιζημιοι πολιτικοι, απληστια των τραπεζων και ελλειψη ισορροπιας στην παγκοσμια πολιτικη σκηνη. Αυτα ειναι τα αιτια. Και το χειροτερο ειναι οτι αυτοι που ειναι αρμοδιοι δεν μπορουν να βρουν λυσεις για να βγουμε απο αυτον τον λαβυρινθο. Και αν δεν βρουν συντομα τον δρομο μυριζει μπαρουτι στην ατμοσφαιρα.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Μωρε να πεις ελεύθερα... μόνο μην πέσεις στην παγίδα και βρίζοντας αυτούς ξεχάσεις να σχολιάσεις και τους 5 Έλληνες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εσείς δεν είστε αυτός που μας κάλεσε να "διεισδύσουμε" σε μαθητικές συνελεύσεις και να καταγγείλουμε στον εισαγγελέα "έκνομες" πράξεις, κοινώς να γίνουμε χαφιέδες;
Μην ξεχάσετε να παραλάβετε το πηλίκιό σας από το βεστιάριο...

Δεν νομίζω . Ούτε καν την ιδιότητα σου , υπό την οποία θα "διεισδύσεις" στις μαθητικές συνελεύσεις δεν ξέρω .

Το πηλήκιο θα το πάρω ευχαρίστως . Αλλωστε είναι από το ίδιο βεστιάριο που δίνει και την κουκούλα που χρησιμοποιείς εσύ .

Ήθελαν και δεύτερο θύμα;
Από την έκθεση της αστυνομίας αποδεικνύεται ότι το βλήμα που τραυμάτισε τον μαθητή στο Περιστέρι είναι σφαίρα περιστρόφου (πιθανότατα διαμετρήματος 38 SPECIAL ) και ότι το άτομο που πυροβόλησε, έριξε κατευθείαν στο ψαχνό. Δηλαδή, ως εκ θαύματος δεν υπάρχει δεύτερο θύμα, μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας «η βολίδα δεν φέρει εμφανείς μεγάλες παραμορφώσεις που να παραπέμπουν σε πρόσκρουση ή σε εποστρακισμό σε σκληρή επιφάνεια». Άρα, έριξε στα ίσια. Η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο η σφαίρα να έχει χρησιμοποιηθεί από περίστροφο «357 MAGNUM». Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι λόγω των ιδιαίτερων κατασκευαστικών χαρακτηριστικών της βολίδας, ερευνάται και το ενδεχόμενο να μην είναι εργοστασιακής κατασκευής. Κάλυκας δεν βρέθηκε επειδή επρόκειτο για περίστροφο.
Το θέμα είναι πως ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας έσπευσε να πει ότι είναι από αεροβόλο; Γιατί η Αστυνομία έσπευσε με καθυστέρηση ωρών στο σημείο; Τι τρέχει επιτέλους; Πρόκειται για παρακρατικούς κύκλους, ή πάλι εκπυρσοκρότησε το περίστροφο κάποιου θερμόαιμου αστυνομικού;
Υπό αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας, τα πράγματα αντί να εκτονωθούν, θα ενταθούν. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το ίδιο και η κυβέρνηση. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποτροπιάσει η κατάσταση.

http://www.antinews.gr/?p=4698

357_Magnum.jpg

S%26W-686x2.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/.357_Magnum

Last edited:
Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η συζήτηση τείνει να ακολουθήσει τα χαοτικά γεγονότα των ημερών: συνεχής αλλαγή του θέματος, μικρή εμβάθυνση, επιπόλαια συμπεράσματα, αναζήτηση αντιπάλων, απόδοση ιδιοτήτων και αρκετές προκλήσεις. Το μόνο που μας λείπει είναι τα ρεβόλβερ αγνώστων κατόχων.

Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να περιορίσετε τις τοποθετήσεις σας στα γεγονότα και τις ενδεχόμενες αιτίες και συνέπειές τους. Αποφύγετε τσουβαλιάσματα, υποθέσεις για τις πεποιθήσεις των συνομιλητών σας και ακραίες -δίκην γλαφυρότητας- τοποθετήσεις.

Και, κυρίως, ψυχραιμία.

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ποιος ειπε οτι οι δεξιοι ειναι οι κακοι και οι αριστεροι οι καλοι?? Δεν ειδα πουθενα αυτο γραμμενο. Το σιγουρο ειναι οτι στα ακρα υπαρχει προβλημα. Ακρα δεξια και ακρα αριστερα συναντωνται στην περιφρονηση της αποψης του αλλου, στην απαξιωση της ζωης του και στον εξευτελισμο του ανθρωπινου πολιτισμου.

Νόμιζα ότι ήταν προφανές πως το σχόλιο μου ήταν σκωπτικό, ακριβώς γιατι τα περισσότερα ΜΜΕ εδώ και κάμποσα χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν γι αυτό (ότι δηλαδή εκ προοιμίου ο αριστερός στην ελλάδα είναι καλός και ο δεξιός κακός...)

Αυτό είναι που λένε "Βρήκαμε μπ@@λο , ας μαμήσουμε και εμείς"..

τώρα βέβαια αν εγώ έκαιγα αλβανική σημαία στα Τίρανα,δεν θέλω να ξέρω τί θα παθαινα αλλά άστο..

Θα με "χαρακτηρίσουν" μερικοί..:flipout:

Πολύ απλά...δεν θα τολμούσες να το κάνεις φοβούμενος τις συνέπειες!

Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η συζήτηση τείνει να ακολουθήσει τα χαοτικά γεγονότα των ημερών: συνεχής αλλαγή του θέματος, μικρή εμβάθυνση, επιπόλαια συμπεράσματα, αναζήτηση αντιπάλων, απόδοση ιδιοτήτων και αρκετές προκλήσεις. Το μόνο που μας λείπει είναι τα ρεβόλβερ αγνώστων κατόχων.

Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να περιορίσετε τις τοποθετήσεις σας στα γεγονότα και τις ενδεχόμενες αιτίες και συνέπειές τους. Αποφύγετε τσουβαλιάσματα, υποθέσεις για τις πεποιθήσεις των συνομιλητών σας και ακραίες -δίκην γλαφυρότητας- τοποθετήσεις.

Και, κυρίως, ψυχραιμία.

Αν αποτελει μομφη προς εμενα ,...για το ρεβολβερ .Η τοποθετηση της φωτο εγινε για να συνειδητοποιησουμε (!) ισως περισσοτερο οτι τα πραγματα ειναι αντικειμενικα και οχι θεωρητικο διηγημα ,ταυτοχρονα ποσεςι ομοιοτητες με φαρ ουεστ εχει. Δεν νομιζεις?
Επισης ,καταλαβαινουμε γιατι δεν υπαρχουν καλυκες στους πυροβολισμους εναντιον του νεαρου στο Περιστερι ...κλπ

Υ>Σ μια εικονα δεν αποτελει χιλιες λεξεις?:afro:

Last edited:
Αριστεριστές και αντιεξουσιαστές βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες. Οι συγκρούσεις τους κάποτε ήταν συχνό φαινόμενο και στην Αθήνα (1989 αν θυμάμαι καλά).

Οι αντιεξουσιαστές θεωρούν τους αριστεριστές (σύμφωνα με το ΚΚΕ) αριστεριστής είναι αυτός που βρίσκεται πέραν των ιδεών του μαρξισμού-λενινισμού (του ορθόδοξου μάλλον, διότι με αυτό τον όρο απευθύνεται στα άλλα ΚΚ στην Ελλάδα).

Μακιγιάζ: μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά επιβάλλεται! Όσο καλύτερα βαμμένη είσαι, τόσο περισσότερη προστασία αποκτάς απέναντι στα δακρυγόνα. Ωστόσο, προσοχή: όλο το μακιγιάζ πρέπει να γίνει μόνο με προϊόντα σε σκόνη, χωρίς λιπαρά στοιχεία. Μια πολύ ελαφριά κρέμα, εφόσον τη χρειάζεσαι, χωρίς ίχνος λιπαρότητας, είναι η μεγαλύτερη παραχώρηση που μπορείς να κάνεις, μαζί με ένα μολύβι χειλιών, από κερί μέλισσας κατά προτίμηση. Από κει και πέρα ό,τι μπει από πάνω πρέπει να έχει τη μορφή πούδρας ή σκιάς.

( που τα βάλε η ρουφιάνα η γυναίκα μου και δεν τα βρίσκω και έχει διαδήλωση σήμερα :flipout::flipout::flipout: και τι θα κάνω !!!!! αβαφτη θα κατέβω ??? )