Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Διαβάζω αδιάλλειπτα το παρόν νήμα και η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάζομαι από αυτά που ακούω. Αν θυμάμαι καλά το νήμα γράφει "νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού" και όχι "τα εγκλήματα της αριστεράς παγκοσμίως" ή "ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ οι κουκουλοφόροι" κλπ. Γιατί διαβάζοντας το νήμα αυτό προκύπτει. Έχετε βάλει οι περισσότεροι στη μέση τον Δημήτρη Θ., τον χτυπάτε ενορχηστρωμένα και τον καλείτε να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει παγκοσμίως η αριστερα. Ακολουθεί τελετουργική καύση για εξαγνισμό; Και επειδή ακούστηκαν και αρκετά ειρωνικά σχόλια περί επανάστασης κλπ, φαντάζομαι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την ιδεολογία του, έτσι; Αν εγώ πιστεύω στην ιδέα της επανάστασης (όσο μπανάλ και ξεπερασμένη και αν σας ακούγεται) έχω, πιστεύω, το δικαίωμα να ενστερνίζομαι αυτή την άποψη. Γιατί και το να ειρωνεύεστε την ιδεολογία και τα πιστεύω κάποιου μου φαίνεται εξίσσου αντιδημοκρατικό με το να φοράτε κουκούλα και να καταστρέφετε περιουσίες.

Δεν νομίζω να υπάρχει ενορχηστρωμένο "χτύπημα" κατα του Δημήτρη Θ. ( του μόνου υπερασπιστού της "αριστεράς" ;;;; - ή των κουκουλοφόρων ;;; εδώ μέσα ;;;; ). Αλλωστε όποιος έχει το θάρρος να εκφράσει δημοσίως τις ιδέες του , εύλογο είναι ότι οφείλει να δεχθεί και την κριτική σε αυτές . Εκτός κι αν υπονοείς ότι πρέπει να αφήσουμε τον Δημήτρη Θ. να αποτελεί τον μόνο εκφραστή ιδεών εδώ μέσα , συμφωνώντας δηλαδή με όσα - απίστευτα - έχει εκστομίσει . Απ' ότι καταλαβαίνω όμως όταν η κριτική στρέφεται κατά της "αριστεράς" , δύσκολα το δέχονται οι υποστηρικτές της . Και μετά αρχίζουν οι "φωνές" και οι διαμαρτυρίες για τελετουργικό κάψιμο , για πογκρόμ κατά των "ελεύθερων δημοκρατικών" κλπ , κοινώς η γνωστή λάσπη . Ε δεν νομίζω να του κάνουμε την χάρη -bye-

Εχτες, διαδηλωτες διεκοψαν ειρηνικα την παρασταση "Μηδεια", στο Παλλας, για 5-10 λεπτα. Ο Παπαιωαννου φανηκε πως τους περιμενε, αλλα ισως οχι στη μεση της παραστασης. Αρκετοι τους χειροκροτησαν, αρκετοι εναντιωθηκαν στους διαδηλωτες. Τελικα, μετα απο κανα μισαωρο διαβουλευσεων, οι χορευτες αποφασισαν πως δεν μπορουσαν να συνεχισουν και ετσι ο Παπαιωναννου μας ειπε πως θα δουμε ποτε θα επαναληφθει η παρασταση ή πως θα παρουν τα χρηματα τους οσοι δεν επιθυμουν να ξαναερθουν.

Ενα βασικο αιτημα τους ηταν η απελευθερωση των συλληφθεντων. Αν εισαι μαγκας, δεξου και τις συνεπειες, λεω εγω...

Διαβάζω αδιάλλειπτα το παρόν νήμα και η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάζομαι από αυτά που ακούω. Αν θυμάμαι καλά το νήμα γράφει "νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού" και όχι "τα εγκλήματα της αριστεράς παγκοσμίως" ή "ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ οι κουκουλοφόροι" κλπ. Γιατί διαβάζοντας το νήμα αυτό προκύπτει. Έχετε βάλει οι περισσότεροι στη μέση τον Δημήτρη Θ., τον χτυπάτε ενορχηστρωμένα και τον καλείτε να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει παγκοσμίως η αριστερα. Ακολουθεί τελετουργική καύση για εξαγνισμό; Και επειδή ακούστηκαν και αρκετά ειρωνικά σχόλια περί επανάστασης κλπ, φαντάζομαι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την ιδεολογία του, έτσι; Αν εγώ πιστεύω στην ιδέα της επανάστασης (όσο μπανάλ και ξεπερασμένη και αν σας ακούγεται) έχω, πιστεύω, το δικαίωμα να ενστερνίζομαι αυτή την άποψη. Γιατί και το να ειρωνεύεστε την ιδεολογία και τα πιστεύω κάποιου μου φαίνεται εξίσσου αντιδημοκρατικό με το να φοράτε κουκούλα και να καταστρέφετε περιουσίες.

Φίλε μου, προσωπικά το να διαβάζω από κάποιον ότι δεν θα τον χάλαγε να καεί το δέντρο μου βγάζει αντίδραση.

Δεν έχει σημασία αν το έγραψε ο συνονόματος ή κάποιος άλλος. Και πίστεψε με δεν έχω σχέση ούτε με αριστερά, ούτε με δεξιά, πάνω ή κάτω.

Το πρόβλημα είναι μία βασική ΣΤΑΘΕΡΑ που έχει πλέον επικρατήσει στον πρώτο (Δυτικό) αλλά και στον τέως δεύτερο (κομμουνιστικό) κόσμο.

Το παγκόσμιο σύνθημα είναι «Κατανάλωσε ή Εξαφανίσου».
Υπάρχει μία άρρηκτη σχέση της ευημερίας με την (υπερ)κατανάλωση. Ακόμα και η κομμουνιστική (?) Κίνα χωρίς αυτό πλέον τελείωσε.

Αυτό είναι τελείως ΛΑΘΟΣ . Από πολιτική – φιλοσοφική – ανθρωπιστική – περιβαλλοντική οπτική γωνία.

Ο σύγχρονος κόσμος πρέπει να βρεί νέο μοντέλο ευημερίας που δεν βασίζεται ΜΟΝΟ στην κατανάλωση.

Η μόνη γενιά νέων που είδε το πρόβλημα – αρνήθηκε να ενταχθεί στην λογική του – και συνειδητά ΕΠΕΛΕΞΕ να ζεί διαφορετικά ήταν η γενιά των ξεσηκωμών το 60-70 σε Η.Π.Α – Γαλλία κ.λ.π με τα κινήματα του χιπισμού κ.λ.π.

Η γενιά του 60 ξεσηκώθηκε γιατί ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να ζεί με καταναλωτικό τρόπο.

Η σημερινή γενιά ξεσηκώνεται γιατί ΘΕΛΕΙ αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ζεί με καταναλωτικό τρόπο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Το νήμα αναφέρεται σέ ένα γεγονός μέ πολιτικές προεκτάσεις...Επομένως στό θέμα συμπεριλαμβάνονται και οι πολιτικές προεκτάσεις και όχι μόνον ο εξοστρακισμός ή μή τής σφαίρας.
Απ´εκεί και πέρα προφανώς δεν γνωρίζετε τό τί πρεσβεύει ο καθένας εκ τών συμμετεχόντων(νομίζω.............) ,όπως είναι βεβαιον τό ότι η αντίληψή σας στά περί ´επανάστασης´και ´αριστεράς´κινείται στό ´ασπρο-μαύρο´στό ´καλοί´-´κακοί´.Οπως και η γνωστή φρασεολογία περί ´ενορχήστρωσης´...
Σάς προκαλώ να αποδείξετε την ´ενορχήστρωση´.
Τέλος δικαίωμά σας να κατέχετε τό προνόμιο τής ´μοναδικότητος τής αριστερής αντίληψης´,αλλά υποθέτω πώς θά επιτρέψετε και σέ άλλους να κάνουν κριτική και νά μήν βλέπουν αυτό πού θέλουν να τούς δείξουν τά Μ.Μ.Ε.
Οσο για τό τί είναι ´αριστερό´ή ´επαναστατικό´ή τί είναι ´μικροαστικό´ή ακόμα και ´τυφλά φασιστικό´ο καθείς δικαιούται νά έχει και διαφορετική γνώμη.
Γιατί απο ´ψευτοαριστερά κηρύγματα´γενικώς πήξαμε .

Ενα βασικο αιτημα τους ηταν η απελευθερωση των συλληφθεντων. Αν εισαι μαγκας, δεξου και τις συνεπειες, λεω εγω...

+1000
Στήν πραγματική Σύγκρουση μέ τό ´Αστικό Κράτος´έτσι συμβαίνει...

Αλλά στούς ´Κλέφτες καί Αστυνόμους´ ή σύγκρουση εξαντλείται στόν πετροπόλεμο και μόλις προκύψει σύλληψη-λέμε τώρα-αρχίζει η γνωστή ´βιομηχανία υπογραφών γιά απελευθέρωση τών αγωνιστών´.
Εδώ παλιότερα υπήρξε και κίνημα απελευθέρωσης τού Κουφοντίνα.

Ως γεγονός ο θάνατος του 16χρονου είναι συγκλονιστικός λόγω του ότι πρόκειται για θάνατο παιδιού, στο κέντρο της Αθήνας, από χέρι το οποίο είχε οπλίσει το Κράτος για να μας προστατεύει. Όμως αυτοτελώς σαν απώλεια ανθρώπινης ζωής (αυτός είναι ο λόγος επίδειξης πένθους, όχι η "κρατική βία" και τα όσα συμβολίζει ο ανωτέρω θάνατος) δεν τον βλέπω τραγικότερο από τα όσα ακούω κατά καιρούς στο δελτίο ειδήσεων. Πχ ο θάνατος του βρέφους, στην Αγγλία, από βάναυση μεταχείριση από τη μητέρα του και τον γκόμενό της, με συγκλόνισε πολύ περισσότερο.

Φυσικά και είπα και ένιωσα κρίμα για το παιδάκι που χάθηκε από έναν πιστολέρο. Όμως συγγνώμη που δεν περιφέρομαι σαν τεθλιμμένος Απόστολος μετά την Σταύρωση.

Από in.gr:

Την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε αυτεπαγγέλτως, το Σάββατο, η εισαγγελέας υπηρεσίας με αφορμή επεισόδια γύρω από το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρης και Γερ. Σπαθής, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δέχθηκαν τηλεφώνημα της Αστυνομίας η οποία τους ενημέρωσε ότι επίκειται επέμβαση, καθώς η εισαγγελέας υπηρεσίας αποφάσισε ότι μέσα στο κτίριο διαπράττονταν αυτόφωρα κακουργήματα, όπως η κατασκευή εκρηκτικών.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτεπάγγελτης επέμβασης της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή ακόμα και χωρίς απόφαση άρσης του ασύλου από τους πανεπιστημιακούς, εφόσον διαπιστώνεται διάπραξη αυτόφωρων κακουργημάτων.

Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος διαφώνησαν με αυτή την απόφαση και τελικώς η Αστυνομία δεν επενέβη. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης τις επόμενες μέρες στις υπό κατάληψη πανεπιστημιακές σχολές, με το επιχείρημα ότι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για ταραχές, με δικαστική και όχι ακαδημαϊκή απόφαση, είναι πλέον ανοιχτό.

Υπό κατάληψη τελούν περίπου 160 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, με βασικούς πυρήνες στην Αθήνα τη Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, και το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταλήψεις στα κεντρικά πανεπιστήμια ενδέχεται να συνεχιστούν στη διάρκεια των εορτών, ενώ τα σχολεία κλείνουν την Τρίτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές αποχαιρετούν το 2008 με συλλαλητήριο το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα (12 το μεσημέρι στα Προπύλαια) και δίνουν ραντεβού για νέα συγκέντρωση στις 9 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται 18 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Κινδυνεύει το εξάμηνο

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί πολλούς φοιτητές είναι ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, το εξάμηνο μπορεί να παραταθεί μόνο για δύο εβδομάδες, εάν για οποιονδήποτε λόγο έχουν διακοπεί τα μαθήματα.

Ήδη, οι καταλήψεις σε αρκετές σχολές έχουν ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες και έτσι τυπικά το εξάμηνο έχει χαθεί. Ωστόσο, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρύτανης του ΕΜΠ, στο Πολυτεχνείο το εξάμηνο θα παραταθεί όσο χρειαστεί για να μη χαθεί και στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας ειδική ρύθμιση για να επιτραπεί παράταση πέραν των δύο εβδομάδων.

-----

Αργά ή γρήγορα η συζήτηση θα έφτανε και στην άρση του ασύλου, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από "αγωνιστικές" πρακτικές ομάδων, παρατάξεων και λοιπών δυναμικών στοιχείων, όσο και από την παθητικότητα και την αδιαφορία των φοιτητών (φυσικά βάζω και τον εαυτό μου ανάμεσά τους) απέναντι τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στα επεισόδια στο πολυτεχνείο, αλλά κυρίως στην ίδια τη λειτουργία του ασύλου ως θεσμού δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε βάθος στο συγκεκριμένο πολυσυζητημένο θέμα, να εκφράσω μόνο τη θλίψη μου για άλλη μία αφορμή για απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και από τις δυό μεριές, επίσημο κράτος-"αντιεξουσιαστές", μία κατάσταση η οποία εξυπηρετεί προφανώς αρκετούς.

Και φυσικά μη ξεχνάμε, το άσυλο είναι αυτό που εμποδίζει τη σύλληψη των ταραξιών, αλλιώς τόσο καιρό θα ήταν όλα ήρεμα! Βέβαια έτσι όπως αντιμετωπίζεται θέμα τόσα χρόνια τι να περιμένουμε... Ελπίζω να πάνε να κάνουν χριστούγεννα τα παιδιά που είναι εκεί μέσα να εκτονωθεί λιγάκι η κατάσταση.

Δεν προσπάθησα να υπερασπιστώ τις ιδέες του Δημήτρη (με πολλές από τις οποίες διαφωνώ), ούτε το παίζω αριστερός, κάτοχος της απόλυτης αλήθειας ή οτιδήποτε τέτοιο. Απλώς μου φάνηκε ότι πολλές από τις τοποθετήσεις εναντίον είχαν έναν γενικότερο απαξιωτικό χαρακτήρα όχι ως προς τις ιδέες του, αλλά προς τον ίδιο, ως άτομο και γενικότερα προς την αριστερά συλλήβδην ως σύνολο. Θεωρώντας τον εαυτό μου ως ανήκοντα σε αυτήν θέλησα να την υπερασπιστώ, όχι για τα πολλά και εγκληματικά λάθη, που έχει κατά καιρούς διαπράξει, και τα οποία όλοι (εκτούς από κάποιους δογματικούς αμετανόητους) καταδικάζουν, αλλά γιατί οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα μας και γενικότερα στον κόσμο, δεν φταίει η αριστερά πάντα.Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά επαναλαμβάνω αυτό ένιωσα.
Προς Σ. Σούρλα: θα προτιμούσα λίγο ηπιότερες εκφράσεις απέναντί μου. Δε με γνωρίζεις, δεν ξέρεις τις ιδέες μου, δεν ξέρεις αν είμαι "ψευτοαριστερός" ή όχι ή αν είμαι οτιδήποτε άλλο. Και θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι εγώ δεν δήλωσα ότι κατέχω την αλήθεια, είπα απλώς ότι έχω κάποιες απόψεις, καλώς η κακώς. Τα αριστερόμετρα και τα συναφή περί μικροαστισμού κλπ κράτα τα για τον εαυτό σου, γιατί προφανώς εσύ κατέχεις την απόλυτη αλήθεια και βάζεις βαθμό αριστεροφροσύνης στον καθένα. Και είτε αρέσει είτε όχι (αδιάφορο πραγματικά), κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε επαναστάσεις. Υ.Γ. Και για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, δεν πιστεύω πως ότι έγινε ήταν το πρελούδιο μιας επανάστασης, αλλά ότι η οργή αυτή είναι βαθιά και μαζική, αυτό το θεωρώ σίγουρο.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

H πλάκα φίλε μου είναι ότι ποτέ δεν έγραψα ότι είμαι υπέρ των επεισοδίων,
ποτέ δεν έγραψα ότι είμαι υπέρ των κουκουλοφόρων, ποτέ δεν έγραψα ότι είμαι με τον συριζα.
Απλά, επειδή θεώρησα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη απ τις όποιες υλικές ζημιές, επειδή είπα ότι τώρα ευαισθητοποιήθηκαν κάποιοι για τις περιουσίες και την εργασία κάποιου, επειδή είπα ότι κάποιοι απ τους κουκουλοφόρους είναι ασφαλίτες που εξυπηρετούν την προπαγάνδα και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, μπήκα στην μπούκα των γνωστών και μη υβριστών.
Στους μη γνωστούς, η διαχείριση έκανε την δουλειά της μια χαρά.
Στους γνωστούς έδειξε μια ανοχή γιαυτό αν ψάξεις θα βρεις όχι μόνο επιθέσεις για τις θέσεις μου, αλλά και προσβολές προσωπικές.
Όπως ξαναείπα, δεν τους κάνω την χάρη και θα συνεχίσω να λέω τις απόψεις μου.
Φτάσαμε στο σημείο, να θεωρούμε αλήτες όλα εκείνα τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους και δήλωσαν την οργή τους ενάντια στην αστυνομία.
Μόνο οι σημερινοί 40άρηδες και οι 50άρηδες ήταν σωστοί όταν διαδήλωναν φαίνεται. Τότε πήγαιναν στα ΜΑΤ με λουλούδια και κάθονταν να φάνε και ξύλο.

Last edited by a moderator:
Παίδες ειρήνη υμίν, μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας γιατί όποιος ακούσει ραδιόφωνο θα καταλάβει ότι η κατάσταση πλέον έχει καταντήσει ιδιαίτερα επικίνδυνη... Τα τσογλανάκια μέσα στο Πολυτεχνείο την έχουν δει πραγματικά αγωνιστές, συγκρίνουν δε τον (τζάμπα μαγκιάς) αγώνα τους μ'αυτόν του '73...

Δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο... το να το παίζεις τρελός ή το να'σαι στ'αλήθεια....

Παρένθεση... επειδή στην εκπομπή του ΣΚΑΙ τους άκουσα να αναφερουν τη λέξη "κατάληψη".... δε χρειάζεται να σας πω πως αποφασίζεται η κατάληψη αυτή ε....? :slapface:
Περιττό να σας πω, ότι επειδη τον καιρό αυτό δουλεύω τη διπλωματική μου και στο πολυτεχνείο πάω μόνο στο γραφείο του καθηγητή, έμαθα ότι όλη την προηγούμενη βδομάδα η σχολή ήταν κλειστή από "μια επιτροπή".....κανείς δε ρώτησε ποια... είναι πολύ πιθανό να μην είχε σχέση καν με τη σχολή, συμβαίνουν αυτά στο καθεστώς Χούντας που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια μέσα στα πανεπιστήμια.

Νομίζω ότι οι πρωταγωνιστές του θέματος είναι κυρίως οι Αλέξηδες και όχι οι Δημήτρηδες, επομένως θα παρακαλούσα να ασχολείστε με τα έργα και τις ημέρες των μεν, όχι των δε.

Δημήτρη Θ., αναγνωρίζω το δίκιο σου στο ότι κατηγορείσαι για πράγματα που δεν λες. Αλλά δεν είναι αυτά που (δεν) λες, όσο ο οξύς τρόπος που τα εκφράζεις. Μοιραία, ο ακραίος λόγος συνδυάζεται με τις ακραίες σληνές που βλέπουμε στο δρόμο.

Επίσης, θα ήταν ευχάριστο αν εξέλιπαν κάποιες αντιπαραθέσεις που μάλλον είναι παραπροϊόντα της περιττής επανάληψης κάποιων θέσεων. Πολλά μηνύματα που γράφτηκαν στο Σαββατοκύριακο δεν προσέθεσαν κάτι παραπάνω, απλώς αναμάσησαν τα προηγούμενα.

Τέλος, οι "παράπλευρες" συζητήσεις, όπως το σχολείο που επιλέγει η κ. Παπαρήγα για την κόρη της και τα στέκια των αντι-(οτιδήποτε) στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι μεν ευπρόσδεκτες, αλλά χρειάζονται λίγη προσοχή στο να μην λαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη από αυτή που τους αναλογεί.

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

και τα στέκια των αντι-(οτιδήποτε) στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι μεν ευπρόσδεκτες, αλλά χρειάζονται λίγη προσοχή στο να μην λαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη από αυτή που τους αναλογεί.

Στο συγκεκριμένο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω... Τα στέκια των αντι-οτιδήποτε έχουν τεράστια σχέση με το τι συμβαίνει... όλα είναι αλληλένδετα... Η στάση της αστυνομίας... οι κουκουλοφόροι, οι προβοκάτορες, το άσυλο, το συνεχές μπάχαλο στα Εξάρχεια...η στάση της κυβέρνησης, ή στάση της Αντιπολίτευσης.

Αν περιορίσουμε το θέμα στο "τρελός μπάτσος σκότωσε περαστικό μαθητή" νομίζω χάνουμε την ουσία.

Από το site της "εξέγερσης"

Γέμισε ο κόσμος… «κουκουλοφόρους»!

Οι εικόνες της λαϊκής βίας απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα έδωσαν ξανά το έναυσμα μιας ανελέητης προβοκατορολογίας από τα γνωστά-γνωστότατα ΜΜΕ, κόμματα και «αναλυτές», με πρώτους και κύριους τους «κομμουνιστές» (της δεκάρας) που αναπαύονται στις πολυθρόνες του μεγάρου τους στον Περισσό. Ομως η λαϊκή και εργατική βία είναι παντού παρούσα και τους χαλάει τις ήρεμες χειμωνιάτικες νύχτες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Ιδού λοιπόν πώς στο εξωτερικό οι «προβοκάτορες»… «αλείφουν το βούτυρο στο ψωμί της αντίδρασης»!

* «Ναυτεργάτες εκτοξεύουν μια αυτοσχέδια ρουκέτα εναντίον της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Gijon, στη βόρεια Ισπανία στις 11 Νοέμβρη 2008. Οι εργάτες των ιδιωτικών ναυπηγείων της Gijon βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις επαπειλούμενες απολύσεις» (Ρόιτερς, 11/11/ 08).

* «Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι που διαμαρτύρονταν ενάντια στα σχέδια της Nissan για απολύσεις προσωπικού στο εργοστάσιό της στην Ισπανία πέταξαν μπουκάλια, πυροτεχνήματα και περιφράξεις στα γραφεία της γιαπωνέζικης εταιρίας στην Βαρκελώνη την Τρίτη… Οι διαμαρτυρίες συνέπεσαν με τις διαδηλώσεις ενάντια στο κλείσιμο ναυπηγείου στην Gijon, στη βόρεια Ισπανία, όπου οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με καμένα λάστιχα και πέταξαν πυροτεχνήματα» (Ρόιτερς, 11/11/08).

* «Εξαγριωμένοι από την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία το Σάββατο και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι διαμετακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς. Η αστυνομία έριξε σπρέι πιπεριού στους διαδηλωτές, όταν αυτοί προσπάθησαν να σαρώσουν το κτίριο της αστυνομίας στην ισλανδική πρωτεύουσα» (Ασοσιέιτεντ Πρες, 22/11/08).

* «Η τούρκικη αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους εδώ (σ.σ. στην Αγκυρα) το Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κυβερνητική οικονομική πολιτική. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και υδραντλίες ενάντια σε διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες στην πλατεία Καχίτ, στο κέντρο της Αγκυρας» (πρακτορείο KUNA, 29/11/08).

* «Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα σε περίπου 2.000 ταραχοποιούς στη βόρεια αιγυπτιακή πόλη του Ασουάν την Κυριακή, όταν διαδήλωσαν ενάντια στον πυροβολισμό που επέφερε το θάνατο ενός πωλητή πουλιών, σύμφωνα με έναν αξιωματικό ασφαλείας. Η αστυνομία με την αντι-ναρκωτική ομάδα πέρασε κατά λάθος τον Αμπντέλ Ραζέκ για έμπορο ναρκωτικών… Με το άκουσμα του θανάτου του Αμπτέλ Ραζέκ οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε το πτώμα του και το λιθοβόλησαν, σπάζοντας τα παράθυρα» (Γαλλικό Πρακτορείο, 23/11/ 08).

* «Εκατοντάδες απολυμένοι εργάτες προκάλεσαν ταραχές στη βόρεια Κίνα, εν μέσω μιας διένεξης για τις αποζημιώσεις απόλυσης, σπάζοντας τα γραφεία ενός εργοστασίου παιχνιδιών και συγκρουόμενοι με την αστυνομία, ανέφερε ο κρατικός Τύπος την Τετάρτη. Η ταραχή στην επαρχία Γκουανγκντονγκ, το κέντρο της κινέζικης εξαγωγικής ελαφριάς βιομηχανίας, είναι η τελευταία σε μια σειρά από διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, καθώς αυξάνεται η ανεργία που σχετίζεται με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ταραχή ξέσπασε την Τρίτη (σ.σ. 25/11/08) το βράδυ στο Ντονγκουάν, ένα από τα κυριότερα εξαγωγικά λιμάνια της Γκουανγκντόνγκ, μετά από συγκέντρωση 2.000 εργατών που διαμαρτύρονταν για τις αποζημιώσεις τους, ανέφερε η εφημερίδα Guangzhou Daily. "Οι ταραχοποιοί έσπασαν ένα αστυνομικό όχημα και τέσσερα περιπολικά… συγκρούστηκαν με τους φρουρούς… και εισέβαλαν στα γραφεία του εργοστασίου σπάζοντας παράθυρα και καταστρέφοντας εξοπλισμό", σύμφωνα με την εφημερίδα… Γύρω στους 7.000 απολυμένοι εργάτες έκαναν παρόμοια διαμαρτυρία στο Ντονγκουάν τον περασμένο μήνα, μετά από κλείσιμο μιας εταιρίας παιχνιδιών ιδιοκτησίας Χονγκ Κονγκ, μιας από τις μεγαλύτερες στη χώρα» (Γαλλικό πρακτορείο, 25/11/2008).

* «Ταραχές ξέσπασαν απ’ άκρη σ’ άκρη στην Κολομβία, μετά από την κατάρρευση της πυραμίδας που άφησε χιλιάδες επενδυτές φαλιρισμένους και ανήσυχους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και γκλομπ για να καταστείλει τα πλήθη, όταν προσπάθησαν να σαρώσουν τα γραφεία των επενδυτικών εταιρειών – απατεώνων, ορισμένες από τις οποίες είχαν αναρτήσει σημειώματα κοροϊδεύοντας τα θύματά τους για τη μωροπιστία τους. Ο όχλος έσπασε πόρτες και παράθυρα σε μια μάταιη προσπάθεια να μπει στα γραφεία και να πάρει πίσω τις οικονομίες του ή τουλάχιστον για εκδίκηση στους απατεώνες που εξαφανίστηκαν μέσα σε μία νύχτα. "Αγαπητοί επενδυτές, ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε και καταθέσατε τα λεφτά σας", έγραφε ένα σημείωμα που αναρτήθηκε στην πόρτα μιας εταιρίας στη βορειοδυτική επαρχία της Cauca. "Τώρα, για την ηλιθιότητά σας και την ευπιστία σας στη χρηματιστηριακή μαγεία, θα πρέπει να δουλέψετε για να τα βγάλετε", ανέφερε το σημείωμα» (Guardian, 14/11/08).

* «Ο διευθύνων σύμβουλος της Graziano Trasmissioni στην Ινδία, μια ιταλική εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στα γραφεία της εταιρίας, σε μια από τις μεγαλύτερες εργοστασιακές ζώνες της χώρας στα περίχωρα του Δελχί τη Δευτέρα. Σε σύγκρουση μετατράπηκε η συνάντηση (σ.σ. των 200 εργατών που απολύθηκαν) με τους πρώην εργοδότες για την επίλυση μιας μακρόχρονης φιλονικίας, στην οποία οι διαδηλωτές εξουδετέρωσαν τους φρουρούς ασφαλείας και χτύπησαν τον κ. Chaudhury και το προσωπικό του. Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν» (Financial Times, 23/9/08).

ΥΓ: Οταν αυτά γίνονται μακριά από μας, τότε οι «επαναστάτες» του Περισσού δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμα και να τα επικροτήσουν. Ας μας θυμίσουν όμως πότε οι «ντούροι κομμουνιστές» πέταξαν έστω και μία πετρούλα στους μπάτσους, στις «μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις» τους, για να απαντήσουν έμπρακτα στην κρατική τρομοκρατία;
http://www.eksegersi.gr/keimena12/536/koukouloforoi.htm

Ας μας θυμίσουν όμως πότε οι «ντούροι κομμουνιστές» πέταξαν έστω και μία πετρούλα στους μπάτσους, στις «μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις» τους, για να απαντήσουν έμπρακτα στην κρατική τρομοκρατία;

Aυτό τώρα το πιστεύεις κιόλας ή απλά το λες για να γελάσουμε?