Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

3. Και φθάνουμε πλέον στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Λοιπόν με βάση όσα μπόρεσα να μάθω, να ακούσω, να αντιληφθώ…. Στις συνελεύσεις που έχουν κάνει, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το Κράτος δεν μπορεί να τους χτυπήσει σκληρά, καθώς δεν έχει πλέον στήριξη η κυβέρνηση. Άρα μπορούν να δράσουν ελεύθερα και συνεχόμενα. Στόχος η ανατροπή του αστικού κράτους και η ήττα του καπιταλισμού (ναι, σοβαρά). Για να γίνει αυτό ο αγώνας θα συνεχιστεί είτε συντονισμένα, είτε χωρίς σχέδιο. Όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά παντού. Όχι μόνο κατά του Κράτους και των οργάνων του, αλλά και εναντίον της (οργανωμένης συμπληρώνω εγώ) κοινωνίας και του κάθε πολίτη (λέω εγώ) αλλοτριωμένου μπουρζουά λένε εκείνοι. Και κυρίως κατά των βολεμένων αριστερών. Δηλαδή βία εναντίον όλων και του καθενός χωριστά μέχρι όπου πάει….
Γιατί κατά των αριστερών;;; Ε, όποιος ξέρει μπορεί να ανατρέξει στα γεγονότα της Πάτρας τη δεκαετία του 1920, και τη δυσφημιστική εκστρατεία του ΣΕΚΕ μετέπειτα ΚΚΕ κατά των μη κομμουνιστών αλλά αριστερών τόσο κατά του Κόμματος, όσο και εναντίον του οποιουδήποτε παραδοσιακού αριστερού…..
Κατά του Κράτους φυσικά περισσότερο. Η αστάθεια να λάβει τα χαρακτηριστικά μονιμότητας έτσι ώστε το όλο «αστικό οικοδόμημα» να καταρρεύσει από τον οικονομικό στραγγαλισμό του εξωτερικού χρέους και της αδυναμίας εξυπηρέτησής του μέσα στο 2009 (μην ξεχνούμε ότι θα χρειαστεί να δανειστούμε 52 δις. ευρώ το 2009) και τη συνακόλουθη εξαθλίωση της μικροαστικής τάξης. Ο μικροαστός (ελεύθερος επαγγελματίας, καταστηματάρχης, κ.α.) δεν είναι πλέον κάτι άλλο παρά κάποιος που πρέπει να καταστραφεί είτε μέσα από την αδυναμία παροχής υπηρεσιών στους πελάτες του, είτε μέσα από την κατάρρευση του συστημάτων που στηρίζει και τον υποστηρίζουν. Ενδιάμεσος στόχος δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρξε ποτέ για το αντιεξουσιαστικό κίνημα.
Και για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου θα χρησιμοποιηθούν τα πάντα (εκτός από οργανωμένο φόνο λέω εγώ, αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ, ούτε με τη μορφή της προβοκάτσιας).

Εγώ , ως απλός πολίτης , απαιτώ από την κυβέρνηση - οποιαδήποτε κυβέρνηση - να τους τσακίσει . Χθες .

Συμφωνώ και με τις 3 επισημάνσεις του Βλάσση και φυσικά η τρίτη λέει πολλά.

Η στάση πλιάτσικου και καταστροφής που ακολουθούν όλα αυτά τά λούμπεν στοιχεία που αυτοπροσδιορίζονται ως αντεξουσιαστικά οδηγούν επί τής ουσίας σέ Φασιστικές επιλογές καί λύσεις...
Δεν επιθυμούν βελτίωση τού Αλλου ,αλλά καταστροφή και εξαθλίωση...
Αποτυχημένοι μικροαστοί και πλιατσικολόγοι με ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές,επιθυμούν τήν πληρη διάλυση μιάς Κοινωνίας..
Εχθροί τους είναι όλοι οι Δημοκρατικοί Πολίτες.
Φυσικά όλα τά παραπάνω τά περιβάλλουν μέ επιθέσεις και στην Αριστερά που την θεωρούν ´συστημική´
Καθε Δημοκρατική Κοινωνία παρά τίς μεγάλες διαφορές της οφείλει νά τεθεί απέναντι..
Καμιά χωρα δεν αντέχει άλλες Νύκτες Κρυστάλλων..

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Μα ποιός μίλησε για δημοκρατικό πολίτευμα;;;

Ακριβώς το αντίθετο πρόκειται. Η δικτατορία του (λούμπεν) προλεταριάτου, η οποία επιθυμεί μέσα από ανώμαλες καταστάσεις να καταλύσει το υπάρχον καθεστώς και να προχωρήσει σε εναλλακτική μορφή πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης.

Φυσικά και είναι πολιτικές δράσεις. Ακραίες, και σίγουρα εκτός των ορίων του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η πολιτική δράση που προσωπικά γνωρίζω είναι αυτή που μου επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Ότε και αν καταλυθεί, συζητάμε ό,τι θέλετε. Πάντως, υπάρχουν και εκτός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος δράσεις οι οποίες δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Οι παραπάνω που περιγράψατε, είναι. Έτσι, οι υπόλογοι των ανωτέρω πράξεων πρώτα θα κάτσουν στο σκαμνί και μετά θα μας κάνουν Πολιτικό ''μάθημα''.

Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη και ούτε το έκανα ποτέ, ούτε θα το κάνω, να ζητήσω κάτι απ την διαχείριση. Βιάστηκες και για μια φορά ακόμα, φάνηκε ποιος εκτίθεται με τους χαρακτηρισμούς και τις "παρομοιώσεις".

Οσα εγραφα γιά λούμπεν προλεταριάτο και μικροαστικό-ταξικό μισος δεν ήταν προσωπικοί χαρακτηρισμοί,αλλά ιδεολογικοί.Και επιμένω και δεν παίρνω πίσω τίποτα...
Οι Δημοκρατικοί Ανθρωποι ζητάνε Μορφωση γιά όλους,Παιδεία γιά όλους ,Σπίτι γιά όλους.Δεν χαίρονται με την καταστροφή τού γείτονα σαν ναναι ο μεγάλος ταξικός εχθρός.
Την άλλη φορά που θα σκούξεις οτι αδικείσαι θυμήσου τουλάχιστον οτι ουτε μπάν έφαγες ουτε οτιδήποτε άλλο εδώ μέσα.Γράφεις οτι γουστάρεις.Και οι απαντήσεις δίνονται επί τού ´ιδεολογικού σου στίγματος´-Λέμε τώρα......-.
Οποτε τίς υποκρισίες περί ´επιθεσεων´αλλού.
Γνωστό το κόλπο:Σκούζει ο επιτιθέμενος γιά να κομπλάρει τον αμυνόμενο.

Μπορείς να μέ χαρακτηρίζεις απ´εδώ και εμπρός όπως θές.
Οιοσδήποτε αρνητικός χαρακτηρισμός απο εσένα μέ τιμά....
Τέλος.

Το κείμενο αυτό μοιράζεται αυτή την ώρα έξω από το πολυτεχνείο.
Αφορά στο άσυλο και όσα λέγονται για την άρση μέσα στα πανεπιστήμια.

View attachment 33641

ΠΗΓΉ:τρωκτικό

Τι εκφράζουν αυτοί οι τύποι και βάσει ποιάς πλειοψηφίας έλαβαν τις αποφάσεις καταλήψεων??Mέ πσσοστό 3%ως συνήθως.
Aλλά εδώ που κατάντησε το πράγμα αφηνονται τά φαιδρά δεκαπενταμελή να αποφασίζουν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο γιά τά πάντα και μάλιστα εξυμνείται η ´ωριμότης´τών 15χρονων..
Αλήθεια αυτοί πού υμνούν τόσο ενθουσιωδώς περί της ωριμότητας ,έχουν ανατρέξει σέ οιανδήποτε Εξελικτική Θεωρία τών Παιδιών και τών Εφήβων μπάς και κατανοήσουν οτι μέ τέτοιες στάσεις προσδίδουμε στίς αδύναμες πλάτες τών Παιδιών ρόλους ´ενηλίκων´που δέν τούς αντέχουν??
Εχουν σκεφτεί πώς το νεαρό παιδί δοκιμάζει τά όριά του απέναντι στην οικογένειά του και την Κοινωνία και χρειάζεται ´Δομή´και Φροντίδα γιά να αναπτυχθεί καί να προκόψει σάν ενήλικος??Χρειάζεται και Ελευθερία αλλά και Οριο..Και τόχει και ανάγκη.
Aλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα γιά τούς οππορτουνιστές.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Και να πάμε τώρα και στο πραγματικό θέμα…..

Αλήθεια συζητούμε 10 μέρες τώρα σε ένα εξαιρετικά φλέγον θέμα, αλλά βλέπω ότι τις τελευταίες 5 μέρες έχουμε χάσει εντελώς την επαφή με όσα συμβαίνουν έξω. Γιατί;;; Μήπως γιατί τα μέσα ενημέρωσης έχουν στρέψει προς αλλού τη συζήτηση;;;; Και γιατί, από τη στιγμή που λέμε ότι είμαστε πολιτικοποιημένα άτομα, συνεχίζουμε να συζητούμε επί της ατζέντας του MEGA, ANT1 ή της Ελευθεροτυπίας, την ώρα που έχουν γίνει φοβερές αλλαγές στην ιδεολογική, πολιτική κατεύθυνση και στους τρόπους της εφαρμογής τους;;;

Εξηγούμαι….

1. Το κίνημα αντίδρασης των νέων, μαθητών, κλπ. ενάντια στη σημερινή κατάσταση που τους αφήνει έξω από οτιδήποτε έχει αρχίσει να αποσύρεται, καθώς βλέπει ότι όλα τα πολιτικά λαμόγια έχουν φθάσει στο σημείο να χρηστούν εκφραστές τους και καθοδηγητές τους.
2. Όσοι είχαν αντιδράσει αυθόρμητα κατά της αυθαιρεσίας της εξουσίας και της κρατικής καταστολής συναντώνται πλέον στις πορείες, αλλά μέχρι εκεί.
3. Και φθάνουμε πλέον στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Λοιπόν με βάση όσα μπόρεσα να μάθω, να ακούσω, να αντιληφθώ…. Στις συνελεύσεις που έχουν κάνει, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το Κράτος δεν μπορεί να τους χτυπήσει σκληρά, καθώς δεν έχει πλέον στήριξη η κυβέρνηση. Άρα μπορούν να δράσουν ελεύθερα και συνεχόμενα. Στόχος η ανατροπή του αστικού κράτους και η ήττα του καπιταλισμού (ναι, σοβαρά). Για να γίνει αυτό ο αγώνας θα συνεχιστεί είτε συντονισμένα, είτε χωρίς σχέδιο. Όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά παντού. Όχι μόνο κατά του Κράτους και των οργάνων του, αλλά και εναντίον της (οργανωμένης συμπληρώνω εγώ) κοινωνίας και του κάθε πολίτη (λέω εγώ) αλλοτριωμένου μπουρζουά λένε εκείνοι. Και κυρίως κατά των βολεμένων αριστερών. Δηλαδή βία εναντίον όλων και του καθενός χωριστά μέχρι όπου πάει….
Γιατί κατά των αριστερών;;; Ε, όποιος ξέρει μπορεί να ανατρέξει στα γεγονότα της Πάτρας τη δεκαετία του 1920, και τη δυσφημιστική εκστρατεία του ΣΕΚΕ μετέπειτα ΚΚΕ κατά των μη κομμουνιστών αλλά αριστερών τόσο κατά του Κόμματος, όσο και εναντίον του οποιουδήποτε παραδοσιακού αριστερού…..
Κατά του Κράτους φυσικά περισσότερο. Η αστάθεια να λάβει τα χαρακτηριστικά μονιμότητας έτσι ώστε το όλο «αστικό οικοδόμημα» να καταρρεύσει από τον οικονομικό στραγγαλισμό του εξωτερικού χρέους και της αδυναμίας εξυπηρέτησής του μέσα στο 2009 (μην ξεχνούμε ότι θα χρειαστεί να δανειστούμε 52 δις. ευρώ το 2009) και τη συνακόλουθη εξαθλίωση της μικροαστικής τάξης. Ο μικροαστός (ελεύθερος επαγγελματίας, καταστηματάρχης, κ.α.) δεν είναι πλέον κάτι άλλο παρά κάποιος που πρέπει να καταστραφεί είτε μέσα από την αδυναμία παροχής υπηρεσιών στους πελάτες του, είτε μέσα από την κατάρρευση του συστημάτων που στηρίζει και τον υποστηρίζουν. Ενδιάμεσος στόχος δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρξε ποτέ για το αντιεξουσιαστικό κίνημα.
Και για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου θα χρησιμοποιηθούν τα πάντα (εκτός από οργανωμένο φόνο λέω εγώ, αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ, ούτε με τη μορφή της προβοκάτσιας).

Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά, τουλάχιστον στο μέτρο που μπορώ να πληροφορηθώ και να μεταφέρω με κάποια αξιοπιστία και τα έμαθα μέσα από το χώρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν ισχύουν, παρακαλώ να μας κάνει μια άλλη θεώρηση. Εγώ πάντως μπορώ να τα αποδείξω, όπως μπορώ να αποδείξω και τα παρακάτω. Απλώς για δυο μέρες θα αφήσουμε τα πληκτρολόγια και θα πάμε μαζί εκεί. Ο καθένας υπεύθυνος για τον εαυτό του.

Και ερχόμαστε στην πράξη;;;
- Να κάνει ο μετανάστης γιορτές στο Σύνταγμα;
- Όχι.
- Να κάνει τζίρο ο μικρομεσαίος;
- Όχι.
- Να δουλέψει ο κόσμος ως έκτακτοι εργάτες τώρα στις γιορτές;
- Όχι.
- Μπορούν να αποφασίσουν οι φοιτητές με δημοκρατικές διαδικασίες αν θέλουν κατάληψη ή όχι;
- Όχι, δεν μπορούν.
- Επιτρέπεται οι φοιτητές να μπαίνουν στη σχολή τους, τώρα που έχει κατάληψη;
- Όχι, δεν μπορούν.
- Μπορώ να μπω εγώ σε χώρους πανεπιστημιακούς υπό κατάληψη ως απλός πολίτης (δεν ανήκω σε σώματα ασφαλείας για να υπάρχει άσυλο);
- Όχι, δεν μπορώ.
- Μπορώ να μπω εγώ σε χώρους πανεπιστημιακούς υπό κατάληψη ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας;
- Όχι, δεν μπορώ.
- Μπορούν να μπουν άλλες νεολαίες (νόμιμες και οι οποίες εκπροσωπούν τους φοιτητές) στους πανεπιστημιακούς χώρους υπό κατάληψη;
- Όχι δεν μπορούν;
- Αν τους ζητήσουν να φύγουν για να αναλάβουν οι ίδιοι να διαχειριστούν την κατάσταση στη σχολή τους, θα φύγουν;
- Όχι, σε καμιά περίπτωση.
- Βλασίδη δέχεσαι την καταστροφή περιουσιακών σου στοιχείων ως μέρος του αγώνα;
- Όχι, δεν το δέχομαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς, ακόμη κι αν έχω προβλήματα με τις αρχές και το νόμο στο μέλλον.

Ενδιαφέρουσα και νηφάλια τοποθέτηση, θυμίζω από έναν άνθρωπο που ζει καθημερινά ανάμεσα στους νέους.

Κύριε Βλασίδη, κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και κάντε ένα edit στο ποστ σας.
Μεταξύ μας εδώ μέσα όλα καλά. Αλλά αν αυτό το ποστ κυκλοφορήσει παραέξω θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Πάντως ο Βλασσίδης γράφει μέ το ονοματάκι του παρότι λέει και πράγματα πού δέν γράφονται εύκολα.
Ειδικά μάλιστα οταν οι αναφορές γίνονται σε χώρους ´πολλαπλού περιεχομένου´.........................
Δεν λέω βέβαια...
Εάν τά έγραφε στο Indymedia θα τον είχαν ήδη προγράψει..................

Μεταξύ μας εδώ μέσα όλα καλά. Αλλά αν αυτό το ποστ κυκλοφορήσει παραέξω θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Θα σε παρακαλουσα να μην ξεφτιλιζεις ετσι συνομιλητες σου χωρις επιχειρηματα.

Αν εχεις το αναστημα τεκμηριωσε τις εναντιες θεσεις σου και τιποτα αλλο.

Θέλετε να πείτε ότι είναι γελοίο, ανυπόστατο ή επικίνδυνο;

Πρώτος έβαλα την αμφιβολία. Έγραψα με όσα άκουσα, ρώτησα, κατάλαβα, κλπ. και με επιφύλαξη τα μεταφέρω. Αν συνειδητοποιήσω ότι έκανα λάθος, ή βρεθεί κάποιος που να μου υποδείξει την πλάνη μου, τότε πρώτος θα αναγνωρίσω την πλάνη μου.

Και ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι ούτε στους πιτσιρικάδες που βγήκαν στους δρόμους μετά το θάνατο του 16χρονου, ούτε σε αυτούς που δρουν ανακλαστικά στην αστυνομική βία ή στους προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε ακόμη στους πρωταγωνιστές των γεγονότων του '85 που έχουν πλέον αποσυρθεί.

Θέλετε να πείτε ότι είναι γελοίο, ανυπόστατο ή επικίνδυνο;

Πρώτος έβαλα την αμφιβολία. Έγραψα με όσα άκουσα, ρώτησα, κατάλαβα, κλπ. και με επιφύλαξη τα μεταφέρω. Αν συνειδητοποιήσω ότι έκανα λάθος, ή βρεθεί κάποιος που να μου υποδείξει την πλάνη μου, τότε πρώτος θα αναγνωρίσω την πλάνη μου.

Και ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι ούτε στους πιτσιρικάδες που βγήκαν στους δρόμους μετά το θάνατο του 16χρονου, ούτε σε αυτούς που δρουν ανακλαστικά στην αστυνομική βία ή στους προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε ακόμη στους πρωταγωνιστές των γεγονότων του '85 που έχουν πλέον αποσυρθεί.

Κατά τη γνώμη μου 3 τινά συμβαίνουν:
είτε αυτά που μας είπατε είναι αποκυήματα της φαντασίας σας
είτε αυτοί που σας τα είπαν αυτά, σας δούλεψαν ψιλό γαζί
είτε αυτοί που σας τα είπαν αυτά ήταν πίττα στους μπάφους σε συνδυασμό με μπόλικο αλκοόλ...

Έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει το δεύτερο.
Αλλά έχω και μια άλλη απορία: εδώ μέσα και αλλού διαβάζουμε ότι δεν μπορεί κανείς να μπει στις καταλήψεις είτε είναι πανεπιστημιακός είτε απλός πολίτης. Εσείς πώς βρεθήκατε εκεί μέσα σε συνελεύσεις, μαζώξεις, στέκια αναρχικών και αντεξουσιαστών τόσο εύκολα; Και μιλήσατε και καταγράψατε απόψεις και πήρατε συνεντεύξεις και διάφορα άλλα; Τι τους είπατε; "Γειά σας παλληκάρια, είμαι παρατηρητής της Ουνέσκο και ήρθα να δω τί κάνετε;"

για πες μας φίλε maverick τι ισχύει τελικά για να μάθουμε και μεις;; Αυτή σου η στάση προυποθέτει πως ξέρεις τι ισχύει και τι οχι...

πραγματικά το διαπίστωσα μόλις πάτησα το Post και μου έκανεε φοβερή εντύπωση!είχα ξεχάσει το αβατάρ μου!
Διάβασα ένα άρθρο σε μια εφημερίδα για τους νέους εξοπλισμούς που ενδέχεται να εφοδιασθεί η Αστυνομία (κινητά φράγματα, νέα χημικά από Ισραήλ, χρωματόσφαιρες, πλαστικές σφαίρες) και σε συνδυασμό με την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το Άσυλο, ένα έχω να πώ:
Τα καταφέρανε πάλι και τα λεφτά θα πέσουν πάλι σε εξοπλισμούς και σε μια ποιο ασφυκτική Αστυνόμευση.

Last edited:
Νάτες και οι ρετσινιές....Γιατί δεν τά γράφεις ανοικτά ρε μάστορα αυτά που υπονοείς στην τελευταία σου παράγραφο???
Αντε να θυμόμαστε τούς ´Προστάτες´τού Κινήματος,πού διέβλεπαν εισοδισμούς ´πρακτόρων´..............
Τα ίδια και τά ίδια...

Κατά τά άλλα αρνούνται την Συνωμοσιολογία ειδικά οταν γίνονται αναφορές στον Σόρος...-bye--bye--bye-
Αλλά στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τών ´Μακεδόνων´πρωτοι στον αγώνα...

Αν θέλει η κυβέρνηση να σταματήσει τις φωτιές στο Πολυτεχνείο γιατί δεν ορίζει επαναληπτικούς αγώνες Ολυ-Παο μέρα παρα μέρα? Υπάρχει η ελπίδα πολλοί απο αυτούς που καταστρέφουν περιουσίες, να σκοτωθούνε μεταξύ τους...

Κατά τη γνώμη μου 3 τινά συμβαίνουν:
είτε αυτά που μας είπατε είναι αποκυήματα της φαντασίας σας
είτε αυτοί που σας τα είπαν αυτά, σας δούλεψαν ψιλό γαζί
είτε αυτοί που σας τα είπαν αυτά ήταν πίττα στους μπάφους σε συνδυασμό με μπόλικο αλκοόλ...

Έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει το δεύτερο.
Αλλά έχω και μια άλλη απορία: εδώ μέσα και αλλού διαβάζουμε ότι δεν μπορεί κανείς να μπει στις καταλήψεις είτε είναι πανεπιστημιακός είτε απλός πολίτης. Εσείς πώς βρεθήκατε εκεί μέσα σε συνελεύσεις, μαζώξεις, στέκια αναρχικών και αντεξουσιαστών τόσο εύκολα; Και μιλήσατε και καταγράψατε απόψεις και πήρατε συνεντεύξεις και διάφορα άλλα; Τι τους είπατε; "Γειά σας παλληκάρια, είμαι παρατηρητής της Ουνέσκο και ήρθα να δω τί κάνετε;"

Αν υποθέσουμε ότι ισχύουν όσα αναφέρετε πιο πάνω κι ότι όσα έγραψα είναι λίγο πολύ μπούρδες, τότε εσείς που μου υποδεικνύετε (πολύ κομψά μπορώ να πω) την πλάνη μου, μπορείτε να μας πείτε εν συντομία ή εν εκτάσει τις πολιτικές σκέψεις, κατευθύνσεις, δράσεις του χώρου, τις τελευταίες μέρες;

Βλέπετε ο σκοπός μου δεν είναι να αντιπαρατεθώ με κάποιον, αλλά να μάθω και να μεταφέρω τη γνώση κι αλλού.

όσο για τα χαφιεδιλίκια και πρακτοριλίκια που αφήνετε να εννοηθούν, μπορώ να πω ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτε, ούτε κι επιθυμώ. Απλώς ανήκω και κυκλοφορώ σε ένα χώρο μαζί με τα άτομα αυτού του ιδεολογικού χώρου από το 1983-1984 χωρίς διακοπή, άρα έχω επαφή. Και ο χώρος αυτός, όπως κάθε πολιτικός χώρος δεν είναι μπετονοποιημένος και απόμακρος από όσα συμβαίνουν γύρω του. Δέχεται και επαφή και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Αυτό που δεν δέχεται είναι η κηδεμόνευση.

Last edited:

Είμαι φοιτητής τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Τώρα τελειώνω με το διδακτορικό μου και έχω περάσει και τυπικά και από τους συλλόγους των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών. Έχω μπει και σε συνελεύσεις άλλων σχολών στο παρελθόν από περιέργεια. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα (φυσικά χωρίς δικαίωμα ψήφου). Επίσης σε όσες σχολές έχω πάει κατά καιρούς σε καιρό κατάληψης σε εκδηλώσεις που είχαν μέσα ή ακόμα και στη σχολή μου να κάτσω εκεί που ήταν μαζεμένο το μεγάλο ποσοστό των ατόμων πάλι δεν είχα. Πρόβλημα είχα μερικές φορές στο να μπω να κάνω τη δουλειά μου. Αν ήταν δουλειά για το διδακτορικό μου δεν υπήρξε ποτέ μεγάλο πρόβλημα. Αν ήταν γενικότερη δουλειά στο πανεπιστήμιο τότε υπήρχε. Επειδή την πλειοψηφία των καταλήψεων στις σχολές τις κάνουν οι γνωστές παρατάξεις (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ) πολλές φορές δεν επιτρέπουν την είσοδο "άσχετων" να κάνουν βόλτες στο πανεπιστήμιο και σωστά γιατί δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο άλλος και τι σκοπό έχει. Αλλά έχω δει όλα αυτά τα χρόνια αρκετούς να κάθονται στην πύλη που είναι συνήθως το κέντρο του συγκεντρωμένου κόσμου για καφέ και κουβεντούλα.
Στο σύνολο των καταλήψεων πανελλαδικά σε βάθος χρόνου της τελευταίας 15ετίας ένα ελάχιστο ποσοστό και μόνο σε συγκεκριμένες σχολές έγινε χωρίς απόφαση γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Και έχουν υπάρξει γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν για καταλήψεις μεγάλες με κόσμο πάρα πολύ και φυσικά με την παρουσία όλων των φοιτητικών παρατάξεων εντός των αμφιθεάτρων.
Τώρα για τις συγκεντρώσεις αναρχικών/αντιεξουσιαστών/αριστεριστών. Οι ανοιχτές συγκεντρώσεις τους είναι ελεύθερο να τις παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε και φυσικά μπορεί και να μιλήσει κιόλας. Φυσικά σε κάποια όρια. Αν ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ή έχεις πάει κακοπροέρετα μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να αρχίσει να αναρωτιέται για σένα και φυσικά δεν θα το κρύψει. Αυτά για τις ανοικτές συγκεντρώσεις.
Για τις κλειστές συγκεντρώσεις προφανώς δεν μπορείς να πας, αλλά μήπως μπορείς να πας στις κλειστές συγκεντρώσεις των υπόλοιπων φοιτητικών και μη οργανώσεων? Μήπως μπορείς να πας στις συγκεντρώσεις που κάνουν τα μέλη για χάραξη γραμμής της ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΠΚΣ για να γράψω μερικές από τις πιο γνωστές?
Και στο πανεπιστήμιό μου είχαμε στο παρελθόν 2 φορές στέκι όπως το λέτε. Η πρώτη φορά ήταν πριν την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και από όσο γνωρίζω ειδικά εκείνη η ομάδα ήταν η πρώτη που είχε ευαισθητοποιήσει αρκετά την πανεπιστημιακή κοινώτητα ώστε να κάνει μια προσπάθεια προς την ανακύκλωση. Προσπάθεια η οποία λειτουργεί μετά από 15 χρόνια ικανοποιητικά από το ίδιο το πανεπιστήμιο και προχωρά.