Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Στο δίπολο κρατική βία-λαική αντιβία, η έκβαση της σύγκρουσης είναι πάντα αποτέλεσμα του συσχετισμού δυνάμεων. Όποιος είναι πιο μάγκας θα νικήσει...

Συνεπώς , αφού η λαϊκή αντιβία νομιμοποιείται , ακριβώς διότι είναι τέτοια και στρέφεται ενάντια στην κρατική καταστολή , νομιμοποιούνται άλλο τόσο και όσοι αισθάνονται ή έχουν λόγους και συμφέροντα να πιστεύουν ότι το υπάρχον καθεστώς τους ευνοεί , να ασκήσουν και οι ίδιοι βία κατά των "εξεγερμένων" , τασσόμενοι στο πλευρό των δυνάμεων καταστολής .
Διότι τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο μόνο και τα στρατόπεδα που αντιμάχονται το ένα το άλλο δεν είναι από την μία η Κυβέρνηση και από την άλλη 8 εκατομμύρια κόσμος . Αν θυμάμαι καλά , λίγο μετά τον "περίφημο" Μάη του 68 , ο ντε Γκώλ είχε καταφέρει να βγάλει στο πεζοδρόμιο τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Γάλλους , αποτελούντες την σιωπηρά πλειοψηφία , για να φωνάξουν "Ως εδώ" .

Και κάποιες διαπιστώσεις. Το πλιάτσικο δεν το κάνουν οι αντιεξουσιαστές και οι "λαικοί αγωνιστές". Άλλα άτομα που επωφελούνται από την έλλειψη αστυνόμευσης και τάξης κοιτάζουν να επωφεληθούν. Αυτό δείχνουν και οι συλλήψεις και οι μαρτυρίες της Ασφάλειας.

Άρα δεν πρέπει να υπάρχει τσουβάλιασμα.

+ 1000
το βίωσα προσωπικά 2 μέρες τώρα ( και με κίνδυνο της ακεραιότητας μου )

ρε φίλε αυτά που λες μου θυμίζουν λόγο συνδικαλιστών της γεσεέ.
τα πράγματα είναι απλά και δεν το έχεις καταλάβει, όχι μόνο εσύ αλλά και πολλοί άλλοι.
Έχουμε δικαίωμα ψήφου καλώς ή κακώς από τα 18. ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΜΛΚ NA ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ κι άσε τα σπασίματα και τις λεηλασίες και τις αστυνομίες και το σύστημα. ΕΣΥ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.

Δεν εννοώ να βγει ο ένας να μπει ο άλλος. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε είναι βαθειά νυχτομένος.

Παρακαλώ να λείπει τέτοιο ύφος τοποθετήσεων, τα "ρε" και ο λόγος σε δεύτερο ενικό, τα "βαθειά νυχτωμένος" κλπ.
Το συγκεκριμένο ύφος οδηγεί μαθηματικώς σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, και δεν θα γίνεται ανεκτό.

Ας γράφουμε τουλάχιστον σε πιο απρόσωπο τόνο.

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Το περίεργο είναι πώς η πλειονότητα τών συμμετεχόντων δέν επικρίνει τούς 15χρονους αλλά τούς διάφορους ηγετίσκους πού τούς καπηλεύονται.

καθόλου περίεργο δεν είναι ...

πριν απο 2 εβδομαδες εγινε ψηφοφορια στη σχολη πολιτικων μηχανικων του ε.μ.π για το αν θα γινει καταληψη ή οχι.αποφασιστηκε να μην γινει καταληψη με 2 ψηφους διαφορα.μαλιστα υπεγραφει απο ολες τις παραταξεις το πρακτικο της συνελευσης (πραγμα σπανιο).
την αλλη μερα οι παραταξεις του συριζα και των εκκε προχωρησαν ετσιθελικα σε καταληψη...
αν αυτο ειναι δημοκρατια τοτε ειμαστε ολοι φασιστες...
οποιος εχει αντερα και θελει να αγωνιστει δεν εχει αναγκη απο κουκουλες και κρανη.δεν τον ενδιαφερει να φαει και ξυλο αν ειναι να κερδισει κατι.
αντιθετα οποιος εχει να χασει κρυβεται....

Το επιχείρημα της ψήφου το υποστηρίζω και εγώ σε κάθε ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι η τρέχουσα πολιτική συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή. Πραγματικά, αν αύριο προκυρήσσονταν εκλογές, δεν θα είχα ιδέα ποιον να ψηφίσω, είτε από τους 5 της τωρινής Βουλής, είτε από τους υπόλοιπους.

Μία πιο κυνική λογική υπαγορεύει ότι η κάθε κυβέρνηση κάνει για το γενικό καλό ό,τι μπορεί και για ίδιον όφελος ό,τι την παίρνει. Το πρώτο μπορούμε ακόμα να το επηρεάσουμε με την ψήφο, όχι τόσο επιλέγοντας κόμμα, αλλά αναζητώντας μέσα στα κόμματα τους καλύτερους. Νομίζω εκεί υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Όσο για το δεύτερο, θέλει σπρώξιμο και ξεβόλεμα από εμάς.

Το οποίο μας φέρνει στις διαμαρτυρίες: πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί να διαμαρτυρόμαστε εκεί που πρέπει για να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Σπάζοντας μαγαζιά (και τα franchise μικρομάγαζα είναι, απλώς με λαμπρότερες ταμπέλες) και βάζοντας φωτιές σε βιβλιοθήκες, είναι ιστορικά και μαθηματικά σίγουρο ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, από κάθε άποψη.

Για αυτό, φίλε Maverick, η λογική του "δεν μπορώ να πλακωθώ με το μπάτσο, οπότε σπάω βιτρίνες" μόνο τέτοια δεν είναι. Όταν ο άλλος -μαγαζάτορας ή υπάλληλος- συνειδητοποιήσει ότι μόλις έχασε τη γιορτινή περίοδο, το μήνα που θρέφει τους 11, δεν θα κατέβει στο πλάι σου να ζητήσει την πτώση της κυβέρνησης ή του καθεστώτος. Θα κατέβει να σου σπάσει το κεφάλι και μετά θα ψηφίσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Βλάσση τά στοιχεία πού δίνεις γιά την πίεση πού νοιώθουν οι νέοι είναι συγκλονιστικά.
Και επιβεβαιώνουν αυτά πού έχουμε γράψει σέ άλλα θέματα όπως τό ´Πτωχεύουν οι Τράπεζες´όπου έχουμε περιγράψει την πίεση πού νοιώθουν και οι σημερινοί εικοσιπεντάρηδες και τριαντάρηδες με τά master και τίς χιλιάδες υποσχέσεις...
Τυχαίνει απο έναν άλλο ´δρόμο´-τού επαγγέλματός μου-να έχω αντιμετωπίσει συχνότατα 18 χρονους έως 30
χρονους ,εξαιρετικά μυαλά,πού νά κινδυνεύουν νά ´καούν´απο το τεράστιο άγχος προσανατολισμού,ευρέσεως εργασίας,αλλά και διαψευσμένων προσδοκιών κυρίως στά σύγχρονα επαγγέλματα.
Αυτό είναι μείζον κοινωνικό θέμα πού θά πρέπει νά απασχολήσει τούς πάντες ,και τούς μεγαλύτερους πέραν απο ´ιδεολογικές βεβαιότητες´.
Γιά μένα βέβαια το πρωτο πράγμα που θάπρεπε να συμβεί είναι η αποσύνδεση τών εισαγωγικών εξετάσεων απο το Λύκειο,η ενδυνάμωση τής Δημόσιας Παιδείας ,η προσήλωση τών διδασκόντων στό εκπαιδευτικό τους έργο και η μακροπρόθεσμη προσπάθεια κατάργησης τών φροντιστηρίων...
Αλλά αυτό θα ξεσήκωνε αντιδράσεις απο ´συντηρητικές´και ´προοδευτικές ´συντεχνίες γιατί θά εθίγοντο άμεσα τά συμφέροντά τους´βλέπε παραπαιδεία´.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Μόνο που ξέχασες να μας πεις ποιός τα ξεκίνησε όλα αυτά. Ξεκίνησαν με μια εν ψυχρώ δολοφονία ενος 15χρονου χωρίς λόγο κι αφορμή, ναι ή όχι;

Εύκολο να το πιάσεις από εκεί, αλλά εγώ τόσο καιρό προσπαθώ να καταλάβω πώς και γιατί βρέθηκαν εκεί, και ο 15χρονος και ο αστυνομικός. Τι γινόταν; Υπήρχε κατάληψη; Πορεία; Επεισόδια; Από ποιους και για ποιο λόγο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εύκολο να το πιάσεις από εκεί, αλλά εγώ τόσο καιρό προσπαθώ να καταλάβω πώς και γιατί βρέθηκαν εκεί, και ο 15χρονος και ο αστυνομικός. Τι γινόταν; Υπήρχε κατάληψη; Πορεία; Επεισόδια; Από ποιους και για ποιο λόγο;

Είχα την εντύπωση ότι ξεκαθαρίστηκαν αυτά, και πως δεν υπήρχε πορεία ή επεισόδια παρά απλά μια παρέα παιδιών που βγήκαν να τους κεράσει ένας φίλος τους.
Έχω χάσει επεισόδια ή υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε το τι ακούστηκε μεχρι τώρα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Είχα την εντύπωση ότι ξεκαθαρίστηκαν αυτά, και πως δεν υπήρχε πορεία ή επεισόδια παρά απλά μια παρέα παιδιών που βγήκαν να τους κεράσει ένας φίλος τους.
Έχω χάσει επεισόδια ή υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε το τι ακούστηκε μεχρι τώρα;

Συνέβη κάτι ικανό να τραβήξει τη προσοχή της κοπέλας που βιντεοσκόπησε και να χτυπάν οι συναγερμοί των αυτοκινήτων.
Τι ήταν αυτό δεν ξέρω

πάντως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ποιότητα των εξεγερθέντων ( τρόπος του λέγει μην βαράτε ) δεν σταματάει σε street fighter boys αλλά έχει προχωρήσει σε υψηλότερο κομμάτι της κοινωνίας σε σημείο που αρχίζει και φοβίζει ..

2 μέρες τώρα είδα παιδιά γνωστά με ιδιότητα πτυχιούχου και αρκετά χρονάκια στα θρανία να λυσσομανουν στους δρόμους παρέα με τον κύριο πυρήνα των επαγγελματιών φασαριόζων

δεν ξέρω πραγματικά τι θα προκύψει από αυτό το μπάχαλο ,,

Δηλαδή;
Υπονοείς πως ο Αλέξης ήταν ο νέος Κουφοντίνας και βαρούσε με αυτόματα;

Εγώ πάντως πιστεύω τις μαρτυρίες των συμμαθητών του και αρνούμαι να παρασυρθώ από συνωμοσιολογία και κατευθυνόμενες δήθεν υποψιασμένες φήμες.
Ναι, χωρίς λόγο και αιτία το καθάρισε το παιδάκι.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Γιά μένα βέβαια το πρωτο πράγμα που θάπρεπε να συμβεί είναι η αποσύνδεση τών εισαγωγικών εξετάσεων απο το Λύκειο,η ενδυνάμωση τής Δημόσιας Παιδείας ,η προσήλωση τών διδασκόντων στό εκπαιδευτικό τους έργο και η μακροπρόθεσμη προσπάθεια κατάργησης τών φροντιστηρίων...
Αλλά αυτό θα ξεσήκωνε αντιδράσεις απο ´συντηρητικές´και ´προοδευτικές ´συντεχνίες γιατί θά εθίγοντο άμεσα τά συμφέροντά τους´βλέπε παραπαιδεία´.

να κι ένας που έχει πιάσει το νόημα και το λέει. Οι άλλοι, αυτοί που λες, τα ξέρουν όλα αυτά και ξέρουν οτι θα κοπεί το μαχαίρι και το καρπούζι που χρησιμοποιούν μόνο αυτοί μέχρι τώρα.
Α και να προσθέσω κάτι ακόμα. Τι δουλειά έχουν τα κόμματα στα πανεπιστήμια;

Όσο για κάποιο φίλο που παρεξηγήθηκε/φοβήθηκε με το ρε, δεν μπαινω στον κόπο να σχολιάσω καν. Εδώ καίγονται περιουσίες ανθρώπων...

Το επιχείρημα της ψήφου το υποστηρίζω και εγώ σε κάθε ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι η τρέχουσα πολιτική συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή. Πραγματικά, αν αύριο προκυρήσσονταν εκλογές, δεν θα είχα ιδέα ποιον να ψηφίσω, είτε από τους 5 της τωρινής Βουλής, είτε από τους υπόλοιπους.

.........................................................

είναι ο μόνιμος προβληματισμός μου τα τελευταία 10 χρόνια και ένα τεράστιο και άλυτο κατα πως φαίνεται πρόβλημα για μένα.

το ασυλο δεν θα επρεπε κατα την γνωμη σας..να αρθει και να μπουνε μεσα να πιασουν ολους αυτους που βρισκονται μεσα αυτες τις μερες? εχουν φτιαξει εκει εργαστηρια παρασκευης των μολοτωφ..εχουν μπει μεσα εκει αλλοδαποι...και γενικα ατομα που καμια σχεση δεν εχουν με το φοιτητικο κινημα...τι πρεπει να γινει αλλο για να αποφασισουν να αρθει το ασυλο?

Δηλαδή;
Υπονοείς πως ο Αλέξης ήταν ο νέος Κουφοντίνας και βαρούσε με αυτόματα;

Εγώ πάντως πιστεύω τις μαρτυρίες των συμμαθητών του και αρνούμαι να παρασυρθώ από συνωμοσιολογία και κατευθυνόμενες δήθεν υποψιασμένες φήμες.
Ναι, χωρίς λόγο και αιτία το καθάρισε το παιδάκι.

Όχι φυσικά. Ο Αλέξης ήταν ένα 15χρονο, αυτό τα λέει όλα.
Απλώς λάθος μέρος και λάθος στιγμή, η οποία δεν ήταν όμως τυχαία.
Αν δεν ήταν ο Αλέξης, θα ήταν ο Γιώργος, ο Κώστας ή ο Μπάμπης.
Η ροή των γεγονότων θα ήταν η ίδια.
Το χειρότερο: δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι κινούν τα νήματα

.....νόμιμο δικαίωμα της λαικής αντιβίας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.....

Δεν υπάρχει πουθενά τεκμηριωμένο τέτοιο δικαίωμα. Μόνο στον φανταστικό κόσμο κάποιων.....

Το κράτος είμαστε εμείς όλοι.... Δεν είναι κάποιος 3ος εξωγενής παράγοντας.

Η Χούντα έφυγε το '74...

Με το ίδιο σκεπτικό όταν κάποιος έρθει και καταστρέψει/κλέψει την περιουσία σου, έχεις νόμιμο δικαίωμα και δεν θα δικαστείς εαν τον τσακίσεις.

Άρα εαν ο κάθε έμπορος έπαιρνε από μια καραμπίνα και πυροβολούσε αυτούς τους "αγωνιστές" θα ήταν θεμιτό;