Nεοι Benq W1200 & W1100

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεοι Benq W1200 & W1100

johnny "xatzigeorgiou" archer τι υποννοει ο συμφορουμιτης??? :chinscratch: ειχαμε εξελιξεις καπου???

Νατο το κελεπούρι και πρεπει να είναι πραγματι παρα το ότι είναι παλιοτερο μοντελο.

Πολύ ευχαριστημένος κι εγώ από τον προβολέα (ήρθε σε μια βδομάδα ακριβώς από την παραγγελία). Βέβαια εμένα είναι ο πρώτος μου, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικό και ας προβάλω κι εγώ σε τοίχο προς το παρόν. Δεν περίμενα τέτοια ποιότητα, ειδικά χωρίς πανί.

@thankin, αυτό το θέμα με τις ρυθμίσεις το έλυσες; Γιατί μου το έκανε και μένα 1 φορά.

Απο rainbow πως πάει ,βλέπεις καθόλου;

Εγώ προσωπικά έχω δει. Όχι στην ταινία όμως, αλλά στους υπότιτλους... Ίσως επειδή είμαι σχετικά κοντά και το μάτι καμιά φορά μπορεί να κάνει απότομη κίνηση για να κεντράρει εκεί. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά μου έχει τύχει. Βέβαια δεν με ενοχλεί καθόλου, μιας και όταν συμβαίνει είναι ανεπαίσθητο. Το έτερον ήμισυ δεν το έχει παρατηρήσει, αλλά δεν της έχω περιγράψει και τι ακριβώς είναι, για να μην της μπει η ιδέα.

Απόλαυση μεγάλη και το pro, με εξαιρετική ποιότητα και χρώματα. Πολύ καλή και η tv (δοκιμάστηκε στον αγώνα της εθνικής το Σάββατο), αν και εκεί δεν έχω βέλτιστη εικόνα λόγω αποκωδικοποιητή (sd, χωρίς HDMI) και μη HD μετάδοσης.

Last edited:
Λοιπόν, μετά από ΠΟΛΥ διάβασμα στο forum (είστε όλοι εξαιρετικοί και όλες οι αναρτήσεις με βοήθησαν πολύ, σας ευχαριστώ!) κατέληξα στο συνδυασμό BenQ W1100 και Dune BD Prime 3.0, καθώς δεν έχω ούτε player, ούτε home cinema ενισχυτή. Επίσης, η προβολή θα γίνεται σε τοίχο βαμμένο με μπογιά Screen Goo της Goo Systems.

Ποια είναι η γνώμη σας για το συνδυασμό αυτόν; Σημειωτέον ότι το σύστημα θα παίζει σε χώρο μονίμως σκοτεινό, σχεδόν αποκλειστικά ταινίες.

ΥΓ. Αν το post έγινε σε λάθος thread, παρακαλώ τους moderators να το μετακινήσουν.

@thankin, αυτό το θέμα με τις ρυθμίσεις το έλυσες; Γιατί μου το έκανε και μένα 1 φορά.

Eχει αποθηκευσει σε ενα user τις ρυθμισεις μου , το οποιο μετά απο κάποια μπρος-πισω το πηρε αλλα κάνει κάποια κουλα με τια αποθηκευσεις καμιά φορά.

johnny "xatzigeorgiou" archer τι υποννοει ο συμφορουμιτης??? :chinscratch: ειχαμε εξελιξεις καπου???

Νατο το κελεπούρι και πρεπει να είναι πραγματι παρα το ότι είναι παλιοτερο μοντελο.

Ναι, μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα ετοιμάσω μια παρουσίαση, αν και το μοντέλο είναι γνωστό σε πολύ κόσμο...-bye-

Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

Πολύ ευχαριστημένος κι εγώ από τον προβολέα (ήρθε σε μια βδομάδα ακριβώς από την παραγγελία). Βέβαια εμένα είναι ο πρώτος μου, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικό και ας προβάλω κι εγώ σε τοίχο προς το παρόν. Δεν περίμενα τέτοια ποιότητα, ειδικά χωρίς πανί.

Εγώ προσωπικά έχω δει. Όχι στην ταινία όμως, αλλά στους υπότιτλους... Ίσως επειδή είμαι σχετικά κοντά και το μάτι καμιά φορά μπορεί να κάνει απότομη κίνηση για να κεντράρει εκεί. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά μου έχει τύχει. Βέβαια δεν με ενοχλεί καθόλου, μιας και όταν συμβαίνει είναι ανεπαίσθητο. Το έτερον ήμισυ δεν το έχει παρατηρήσει, αλλά δεν της έχω περιγράψει και τι ακριβώς είναι, για να μην της μπει η ιδέα.

Απόλαυση μεγάλη και το pro, με εξαιρετική ποιότητα και χρώματα. Πολύ καλή και η tv (δοκιμάστηκε στον αγώνα της εθνικής το Σάββατο), αν και εκεί δεν έχω βέλτιστη εικόνα λόγω αποκωδικοποιητή (sd, χωρίς HDMI) και μη HD μετάδοσης.

Καλές θεάσεις και μεγειά!!!

Όσο για το rainbow, μην σου κάνει εντύπωση αν σε λίγες βδομάδες δεν το βλέπεις πια. Κάτι τέτοιο μου συνέβη με τον Ινφόκους.....ανεξήγητο? Μπορεί... πάντως, ενώ στην αρχή το έβλεπα και αρκετά μάλιστα, χωρίς ωστόσο να ενοχλούμαι, μετά από λίγο καιρό εξαφανίσθηκε.-bye-

Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

Λοιπόν, μετά από ΠΟΛΥ διάβασμα στο forum (είστε όλοι εξαιρετικοί και όλες οι αναρτήσεις με βοήθησαν πολύ, σας ευχαριστώ!) κατέληξα στο συνδυασμό BenQ W1100 και Dune BD Prime 3.0, καθώς δεν έχω ούτε player, ούτε home cinema ενισχυτή. Επίσης, η προβολή θα γίνεται σε τοίχο βαμμένο με μπογιά Screen Goo της Goo Systems.

Ποια είναι η γνώμη σας για το συνδυασμό αυτόν; Σημειωτέον ότι το σύστημα θα παίζει σε χώρο μονίμως σκοτεινό, σχεδόν αποκλειστικά ταινίες.

ΥΓ. Αν το post έγινε σε λάθος thread, παρακαλώ τους moderators να το μετακινήσουν.

Έχεις δει μια τέτοια υλοποίηση? (με Goo μπογιά εννοώ)

Προσωπικά, κρατάω μικρό καλάθι σε κάτι που δεν έχω δει και το οποίο να επιβεβαιώνει αυτά που υπόσχεται. Συν του ότι η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη.

Re: Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

Έχεις δει μια τέτοια υλοποίηση? (με Goo μπογιά εννοώ)

Προσωπικά, κρατάω μικρό καλάθι σε κάτι που δεν έχω δει και το οποίο να επιβεβαιώνει αυτά που υπόσχεται. Συν του ότι η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη.

Έχω δει παρόμοια εγκατάσταση (μπογιά δηλαδή) σε συνεδριακό χώρο και μου έκανε εντύπωση η φωτεινότητα της εικόνας σε μία ουσιαστικά φωτισμένη αίθουσα. Βέβαια παίζουν ρόλο πολλά και διαφορετικά πράγματα, το καταλαβαίνω, αλλά σκέφτηκα ότι θα είναι μία καλή και (σε σχέση με την οθόνη που θα χρειαζόμουν και το budget των μηχανημάτων) σχετικά οικονομική λύση. Αφού έχω διαθέσιμο ελεύθερο σπατουλαριστό τοίχο πλάτους 4,5 m, γιατί να πάει χαμένος; Τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα μπορούσα να περάσω κατ' αρχήν τον τοίχο με 2-3 χέρια καλής ποιότητας άσπρη μπογιά και να δω πως παίζει εκεί, πριν ξοδευτώ για τη Goo.

Για τον προτεινόμενο συνδυασμό player/projector τι λέτε;

Για το φιλο thankin:
μετα απο 3 μηνες με τον προβολεα τι λες?
Ειμαι αναμεσα σε αυτον και τον 1200 η τον 6000.
Αλλες γνωμες ευπροσδεκτες!

Χαλαρα τον w6000

Ο νεος ειναι ωραιος η ο παλιος ειναι αλλιως...:coool:
Η αληθεια ειναι οτι τα entry level μηχανακια της benq εχουν κανει πολυ καλη εντυπωση οπου κι αν διαβαζω reviews ενω στο μεγαλο ολο και καποια κουσουρια του βρισκουν.
Δε θελω να πω οτι υπερτερουν οι νεοι αλλα συνολικα μηπως τα 500ε διαφορα για ενα μηχανημα 2 χρονων δεν...?

Πολύ καλή εντύπωση έχουν κάνει για την κατηγορία τους και για την τιμή τους.
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι καλύτεροι από τον 6000.
και μην ξεχνάς ότι φέτος έβγαλε τον 6500 που είναι ο 6000 "πουσαρισμένος" και σε λευκό χρώμα και ακριβότερος (ως νέο μοντέλο).

Re: Απάντηση: Nεοι Benq W1200 & W1100

Πολύ καλή εντύπωση έχουν κάνει για την κατηγορία τους και για την τιμή τους.
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι καλύτεροι από τον 6000.
και μην ξεχνάς ότι φέτος έβγαλε τον 6500 που είναι ο 6000 "πουσαρισμένος" και σε λευκό χρώμα και ακριβότερος (ως νέο μοντέλο).

Δεν διαφωνουμε φιλε μου.
Ο 6500 ομως εχει τα διπλα λεφτα απο τον 1000.Παιρνεις 200% καλυτερη εικονα με αυτον? (ρητορικο ερωτημα το ξερω)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεοι Benq W1200 & W1100

Δεν διαφωνουμε φιλε μου.
Ο 6500 ομως εχει τα διπλα λεφτα απο τον 1000.Παιρνεις 200% καλυτερη εικονα με αυτον? (ρητορικο ερωτημα το ξερω)
Δεν ξέρω πόσο τα % ακριβώς, αλλά ξέρω ότι με τα λεφτά, περίπου, που παίρνεις τον 1200 από Ελλάδα, παίρνεις τον 6000 από Γερμανία.

Για το φιλο thankin:
μετα απο 3 μηνες με τον προβολεα τι λες?
Ειμαι αναμεσα σε αυτον και τον 1200 η τον 6000.
Αλλες γνωμες ευπροσδεκτες!

ειμαι ευχαριστημενος με τον 1100. Τα αξιζει τα λεφτα του. Ο 6000 ομως σαν απαρχομενο μοντελο εχει πεσει πολυ εξω. Ειναι ευκαιρια. Περιμενω πως και πως το Σαββατο να δω σε 110' και hd τον τελικο!