Nεοι Benq W1200 & W1100

Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

λοιπον το μετρημα εδειξε τα εξης:
αποσταση απο οθονη 3,25μ)
max zoom (110'' περιπου προβαλω σε τοιχο) καθετη μετατόπιση (κεντρο φακου με κατω σταθμη οθονης προβολης) 45 εκ

min zoom (δεν μετρησα ιντσες προβολης) καθετη μετατόπιση 22,5 εκ.
Νομιζω τα αποτελεσματα ειναι κοντα σε αυτα του manual

Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά, τι εννοείς με το ζουμ στο μαξ είναι 45 εκατοστά και με το ζουμ στο μίνιμουμ 22,5?? Το πόσο ζουμ βάζεις δεν αλλάζει το offset γι' αυτό και δίνεται από τους κατασκευαστές πάντα μία τιμή συνήθως με το ζουμ στο μάξιμουμ. Μιλάω πάντα για ίδιες ίντσες στα κάδρα, διότι αν κουνήσεις τον προβολέα πιο μπροστά ή πιο πίσω, αλλάζει και το offset....

αυτος βγαζει 19,71 εκ μετατοπιση στα 3,25 εγω μετρησα 22,5 αλλα στο ελαχιστο ζουμ στο μεγιστο παμε στα 45εκ που προανεφερα. Ελπιζω να βοηθησα

Το ελάχιστο ζουμ, δεν σου δίνει πια τις ίδιες ίντσες. Αν θέλεις να πάρεις τις ίδιες με κλειστό το ζουμ, πρέπει να πας τον προβολέα πίσω ώστε να ανοίξει η εικόνα. Πηγαίνοντάς τον πίσω μεγαλώνει και το offset. Στο site της Benq οι μετρήσεις γίνονται με το ζουμ στο τέρμα (με κάθε επιφύλαξη το γράφω, διότι είπαμε...άλλα γράφουν τα site, άλλα τα manuals....).

Re: Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά, τι εννοείς με το ζουμ στο μαξ είναι 45 εκατοστά και με το ζουμ στο μίνιμουμ 22,5?? Το πόσο ζουμ βάζεις δεν αλλάζει το offset γι' αυτό και δίνεται από τους κατασκευαστές πάντα μία τιμή συνήθως με το ζουμ στο μάξιμουμ. Μιλάω πάντα για ίδιες ίντσες στα κάδρα, διότι αν κουνήσεις τον προβολέα πιο μπροστά ή πιο πίσω, αλλάζει και το offset....

Δεν ξερω γραφω αυτο που μετρησα με το ζουμαρισμα το καδρο προβολης της οθονης ανεβαινε και υπηρχε αυτη η μετατοπιση του απο 22,5 με το ελαχιστο στα 45 στο μεγιστο. Θα το ξανατσεκαρω αργοτερα αλλα δεν νομιζω να εκανα καποιο λαθος, ο προβολεας δεν αλλαξε θεση και το κατω ιχνος της οθονης ειναι πολυ φανερο για να κανεις καποιο λαθος

Το ελάχιστο ζουμ, δεν σου δίνει πια τις ίδιες ίντσες. Αν θέλεις να πάρεις τις ίδιες με κλειστό το ζουμ, πρέπει να πας τον προβολέα πίσω ώστε να ανοίξει η εικόνα. Πηγαίνοντάς τον πίσω μεγαλώνει και το offset. Στο site της Benq οι μετρήσεις γίνονται με το ζουμ στο τέρμα (με κάθε επιφύλαξη το γράφω, διότι είπαμε...άλλα γράφουν τα site, άλλα τα manuals....).

ναι το εγραψα οτι εχουν διαφορετικες ιντσες , αν μετρουν το max zoom τοτε το μανιουαλ ειναι σωστο γιατι οντως στις 110 '' δινει περιπου 45 εκ, αυτα που μετρησα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nεοι Benq W1200 & W1100

ναι το εγραψα οτι εχουν διαφορετικες ιντσες , αν μετρουν το max zoom τοτε το μανιουαλ ειναι σωστο γιατι οντως στις 110 '' δινει περιπου 45 εκ, αυτα που μετρησα

Αν δεν βαριέσαι, κάνε το εξής:

Όπως έχεις τον προβολέα στο τραπεζάκι (από τα 3,25μ. που είπες), άνοιξε τον με τέρμα το ζουμ. Μέτρησε το ύψος της οθόνης (πρέπει να σου δίνει πάνω κάτω 1,3 μέτρα). Μέτρησε το κάτω μέρος με το πάτωμα και μετά το φακό με το πάτωμα. Αν σου δίνει 45 εκατοστά, είναι πιο σωστό το manual*. Αν σου δίνει 20 είναι πιο σωστό το site**

*και 'γω δυστυχισμένος...:bigcry:

**και 'γω ευτυχισμένος:award:

-bye-

τα 45 εκ προεκυψαν μετρωντας αρχικα πατωμα-κεντρο φακου :60,5 εκ και μετα πατωμα κατω μερος οθονης : 105,5 . 105,5- 60,5 = 45 εκ με το ζουμ στο τερμα ολες οι μετρησεις και ειναι συμβατα με το μανιουαλ.

μηπως εννοεις δοσεις ? πως θα αγορασουμε χωρις πιστωτικη?

Αν και κινδυνεύουμε να βγούμε offtopic πλέον, όχι, εννοώ πιστωτική και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κατάστημα μόνο (για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω).

Όπως έγραψε και ο chrisvari αμέσως μετά, για Ελλάδα δέχονται μόνο έμβασμα (το αναφέρουν στο site τους), με ~10 προμήθεια στην τράπεζα αν το κάνεις μέσω e-banking (χρέωση εξόδων OUR) και αντικαταβολή (δεν το αναφέρουν στο site τους, αλλά μέχρι στιγμής ισχύει) με αντίτιμο που θ'αναφέρεται στην προσφορά που θα σου κάνουν αν τους στείλεις email.

τα 45 εκ προεκυψαν μετρωντας αρχικα πατωμα-κεντρο φακου :60,5 εκ και μετα πατωμα κατω μερος οθονης : 105,5 . 105,5- 60,5 = 45 εκ με το ζουμ στο τερμα ολες οι μετρησεις και ειναι συμβατα με το μανιουαλ.

Ευχαριστώ....:bigcry::bigcry:

Για την ωρα δεν μου κρατα τις ρυθμισεις που κανω, ενω τις αποθηκευω οταν τον ξαναναβω λεει τα δικα του!

Ανεβαζω τις πρωτες φωτο που τραβηξα απο τον 1100. Φυσικα τα screen shots για τους περισσοτερους ειναι χαμηλης αξιας δειγματα , αλλα σιγουρα καποιοι φιλοι θα ηθελαν να τα δουν. Προβολη δυστυχως σε τοιχο -και θα δουμε για ποσο ακομα- τραβηγμενες με pentax kx. Πηγη ps3, br ηπερσιβηρικος, σε σινε mode ρυθμισμενο απο δικες μου αποπειρες. Φυσικα χρειαζεται πολυ δουλεια, και χρονο...
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Τα σχολια φυσικα ευπροσδεκτα

Ευχαριστουμε για τις φωτο ,προσωπικά μου αρέσει παντα να βλεπω screenshots ακομα κι αν δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα απο αυτα. Στα δικα μου μη έμπειρα μάτια φαινεται πολυ καλος ο προβολεας για τα λεφτα του ,με καλη ευκρινεια. Βεβαια περιμενουμε και τη γνωμη των πιο εμπειρων. Απο rainbow πως πάει ,βλέπεις καθόλου;

Εμένα , αν και αρχάριος στα προβόλια μου αρέσει αρκετά οπτικά αυτό που βλέπω, τηρουμένων και των αναλογιών προβολής σου. (τοίχος και όχι πανί, και "πρόχειρες" ρυθμίσεις).

Πιστευω ότι και με μια απλά καλή οθόνη , απλά να κάνει την δουλειά της και τπτ άλλο,θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπράβο πάντως, πολύ καλή αγορά.

ΥΓ: Πειράζει που δεν κάνω καν τον κόπο να ψάξω τι σημαίνει rainbow? Μελλοντικός αγοραστής προβολέα κι εγώ, και δεν θέλω να την πάθω όπως το buzzing sound της Plasma που άρχισα να το ακούω όταν διάβασα τα αντίστοιχα τόπικ :P

Last edited:
σε τι πανι θα πας ρε θηριο εχεις κατασταλαξει??? :music-smiley-005:

να σου στειλω ενα με εναν δαφνοστερανομενο εφηβο στο κεντρο???? -bye-

σε τι πανι θα πας ρε θηριο εχεις κατασταλαξει??? :music-smiley-005:

στειλε οτι καταλαβανεις γιατι δεν με βλεπω συντομα...-bye-

Εμένα , αν και αρχάριος στα προβόλια μου αρέσει αρκετά οπτικά αυτό που βλέπω, τηρουμένων και των αναλογιών προβολής σου. (τοίχος και όχι πανί, και "πρόχειρες" ρυθμίσεις).

Πιστευω ότι και με μια απλά καλή οθόνη , απλά να κάνει την δουλειά της και τπτ άλλο,θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπράβο πάντως, πολύ καλή αγορά.

ΥΓ: Πειράζει που δεν κάνω καν τον κόπο να ψάξω τι σημαίνει rainbow? Μελλοντικός αγοραστής προβολέα κι εγώ, και δεν θέλω να την πάθω όπως το buzzing sound της Plasma που άρχισα να το ακούω όταν διάβασα τα αντίστοιχα τόπικ :P

στον προβολεα που παιζεις εσυ μην ανυσηχεις ουτε για πλακα. Αν και για μενα ειναι υπερστοχευμενο το φαινομενο. Στους 4Χ ταχυτητα τροχους και πανω θεωρω οτι δεν υφισταται

Κομπολόγια έχετε, κρεμαστά χαϊμαλιά έχετε, κονκάρδες έχετε, κούπες για καφέ έχετε, πιστωτικές κάρτες έχετε, οθόνες προβολής έχετε.......

αυτό δεν είναι ΠΑΕ....το the MALL Athens είναι!!!!:rofl::rofl:

Re: Απάντηση: Nεοι Benq W1200 & W1100

Δύο σχόλια για τα screenshots...

Φως, πολύ φως!!!

Ο υπερσιβηρικός έχει 17 βαγόνια...:D

Καλές θεάσεις thankin!!-bye-

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Περιμένουμε και τις δικές σου από το κελεπουρι που τσάκωσες!!-bye-

Re: Απάντηση: Nεοι Benq W1200 & W1100

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Περιμένουμε και τις δικές σου από το κελεπουρι που τσάκωσες!!-bye-

johnny "xatzigeorgiou" archer τι υποννοει ο συμφορουμιτης??? :chinscratch: ειχαμε εξελιξεις καπου???