Νέοι Denon 8k avr 2020

Μόλις άνοιξα το audioholics και πάτησα πάνω σε 2 reviews που είδα φάτσα-κάρτα (https://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/pioneer-elite-sc-lx904 και https://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/yamaha-rx-v-77-a-v-receiver ).

Δεν βλέπω τίποτα που να θυμίζει μέτρηση.

Επίσης άνοιξα και αυτό: https://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/denon-avr-x3600h

Η μόνη αναφορά σε μετρήσεις που κάνει είναι σε αυτές που τους έδωσε ο κατασκευαστής.

Σχετικά με το audio.com.pl, μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ένα review που έχει μετρήσεις: https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/3146-denon-avr-s950h
Αν αυτές τις αστείες μετρήσεις τις θεωρείς εσύ πιο πλήρεις από αυτές του ASR, έχουμε χοντρό πρόβλημα.
Επίσης δεν βρήκα κάπου περιγραφή της μεθοδολογίας των test.

Οπότε για ποιες ακριβώς μετρήσεις μιλάς; Βλέπεις κάτι που δεν βλέπω;

Δεν είπα ποτέ ότι άνοιξες εσύ αυτό το νήμα. Είπα ότι το έχεις γεμίσει με πληροφορίες που προέρχονται από τον ίδιο τον κατασκευαστή και από τότε που μπήκε και ένα link προς πληροφορίες ανεξάρτητης πηγής οι οποίες δεν το κολακεύουν έχεις φρικάρει εντελώς, λέγοντας για σκοτεινά συμφέροντα και αναξιόπιστες μετρήσεις, χωρίς όμως να μπορείς να αντικρούσεις ουσιαστικά καμία από αυτές.

Δεν είμαι εγώ αυτός που γράφει διθυράμβους για μηχανήματα που δεν έχει πιάσει στα χέρια του. Εγώ ένα σετ μετρήσεων από ανεξάρτητη πηγή σχολιάζω.

Απ' ό,τι φαίνεται ναι, βλέπω κάτι που δεν βλέπεις.

Οι μετρήσεις του audio.com.pl αφορούν την ισχύ σε δύο και περισσότερα κανάλια, την ολική αρμονική παραμόρφωση, και τα δυναμικά ως επι το πλείστον. Σε όλους τους ενισχυτές AV που έχει δοκιμάσει.

Για τους audioholics επίσης μπορείς να δεις αυτό:

image

Και μπορείς επίσης να δεις μετρήσεις που κάνουν και σε άλλα προϊόντα όπως τα ηχεία. Ψάξε το site τους. Θα τις βρεις.

Και θα επαναλάβω ότι την κριτική μου θα την κάνω δείχνοντας όλα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου ως λάθη. Ο μόνος που έχει φρικάρει είσαι εσύ απ' ό,τι φαίνεται καθώς μάλλον ανακαλύψαμε fanboy του amirm... .

Μα, αυτό ακριβώς λέμε. Το πόσο άσχημα χτυπάει το ότι το περυσινό χαμηλότερης σειράς μοντέλο μετράει πάρα πολύ καλύτερα από το μεγαλύτερης σειράς φετινό. Με αποδεδειγμένα αξιόπιστη και άριστα τεκμηριωμένη μεθοδολογία.

Εγώ προσωπικά ήμουν έτοιμος να τραβήξω σκανδάλη για τον χ4700 και με αυτό που διάβασα ψιλό ξενέρωσα.Και χαίρω πολύ,δεν περιμένει κανεις να κάνει δικαναλη ακρόαση με αξιώσεις από avr,αλλά όχι κάθε περσυ και καλύτερα.
Αυτό το σκουπίδι από το σήμα θα περάσει και στο πολύκαναλο σίγουρα.Το θέμα όπως ανέφερε κάποιος νωρίτερα,είναι κατά ποσο είναι αντιληπτό αυτό.
Άντε να περιμένουμε τώρα επίσημη ανακοίνωση και να δούμε και τους marantz μπας και γίνει τίποτα από εκεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μα, αυτό ακριβώς λέμε. Το πόσο άσχημα χτυπάει το ότι το περυσινό χαμηλότερης σειράς μοντέλο μετράει πάρα πολύ καλύτερα από το μεγαλύτερης σειράς φετινό. Με αποδεδειγμένα αξιόπιστη και άριστα τεκμηριωμένη μεθοδολογία.

Subjective.

Εγώ προσωπικά ήμουν έτοιμος να τραβήξω σκανδάλη για τον χ4700 και με αυτό που διάβασα ψιλό ξενέρωσα.Και χαίρω πολύ,δεν περιμένει κανεις να κάνει δικαναλη ακρόαση με αξιώσεις από avr,αλλά όχι κάθε περσυ και καλύτερα.
Αυτό το σκουπίδι από το σήμα θα περάσει και στο πολύκαναλο σίγουρα.Το θέμα όπως ανέφερε κάποιος νωρίτερα,είναι κατά ποσο είναι αντιληπτό αυτό.
Άντε να περιμένουμε τώρα επίσημη ανακοίνωση και να δούμε και τους marantz μπας και γίνει τίποτα από εκεί.

Εγώ θα περίμενα και μερικά ακόμα reviews. Λίγο πιο αξιόπιστα και σίγουρα λιγότερο ύποπτα. Και όπως έγραψα πριν, να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα ερωτήματα αν δεν απαντηθούν μέχρι το επόμενο webinar, σίγουρα θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια αυτού. Το καλό είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι με ένα απλό register και να ρωτήσουν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του webinar.

Μακάρι να είναι έτσι,και να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς τα πράγματα,γιατί φαίνεται πολύ λαχταριστό equipment για να χαρακτηριστεί σάπιο ακόμα δεν βγήκε στην αγορά. Αλλά αν όντως είναι κακό μηχάνημα,στα τσακίδια και φέρτε από τώρα τον x4800

...

Και θα επαναλάβω ότι την κριτική μου θα την κάνω δείχνοντας όλα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου ως λάθη. Ο μόνος που έχει φρικάρει είσαι εσύ απ' ό,τι φαίνεται καθώς μάλλον ανακαλύψαμε fanboy του amirm... .

Μονο και μονο για το παραπάνω, θεωρώ πως εχεις εκτεθεί , ασχέτως αν ενα ή ολα απο τα επιχειρήματα σου είναι σωστά.
Δεν εχω τις τεχνικές γνώσεις για να κρίνω τα γραφόμενα του κυρίου Δημητρακούδη, και πιθανότατα ούτε και τα δικά σου.

Αλλα επειδή ο συγκεκριμένος ειναι εγγυημένα εκτός των διαδικασιών που τον κατηγορείς, σε συνδυασμό με την φήμη του εντός, αλλα και εκτός, συνόρων και λαμβάνοντας ως παράγοντα την υπογραφή σου (να υποθέσω οτι εχεις καποιο ρόλο στο εμπορικό κομμάτι?) και τον ενεργό σου ρόλο στην ενημέρωση του νήματος, να γνωρίζεις οτι οι εντυπώσεις που αφήνεις ειναι αντιστρόφως ανάλογες απο αυτές που υποθέτεις.
Ειδικότερα οταν ένας άνθρωπος σαν τον Δημήτρη μπαίνει στη διαδικασία να σε κάνει quote φράση προς φράση, το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις ειναι να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Το παραπάνω σε παρακαλώ να μην το λάβεις ως "επίθεση", αλλά ως έλλειψη τεκμηρίωσης.

Ισα ισα, το κομμάτι της πληροφόρησης σου μου φάνηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο και το απόλαυσα ιδιαίτερα.

Μονο και μονο για το παραπάνω, θεωρώ πως εχεις εκτεθεί , ασχέτως αν ενα ή ολα απο τα επιχειρήματα σου είναι σωστά.
Δεν εχω τις τεχνικές γνώσεις για να κρίνω τα γραφόμενα του κυρίου Δημητρακούδη, και πιθανότατα ούτε και τα δικά σου.

Αλλα επειδή ο συγκεκριμένος ειναι εγγυημένα εκτός των διαδικασιών που τον κατηγορείς, σε συνδυασμό με την φήμη του εντός, αλλα και εκτός, συνόρων και λαμβάνοντας ως παράγοντα την υπογραφή σου (να υποθέσω οτι εχεις καποιο ρόλο στο εμπορικό κομμάτι?) και τον ενεργό σου ρόλο στην ενημέρωση του νήματος, να γνωρίζεις οτι οι εντυπώσεις που αφήνεις ειναι αντιστρόφως ανάλογες απο αυτές που υποθέτεις.
Ειδικότερα οταν ένας άνθρωπος σαν τον Δημήτρη μπαίνει στη διαδικασία να σε κάνει quote φράση προς φράση, το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις ειναι να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Το παραπάνω σε παρακαλώ να μην το λάβεις ως "επίθεση", αλλά ως έλλειψη τεκμηρίωσης.

Ισα ισα, το κομμάτι της πληροφόρησης σου μου φάνηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο και το απόλαυσα ιδιαίτερα.

Χαίρομαι βρήκες ιδιαιτέρως χρήσιμη την πληροφόρηση και που την απόλαυσες. Εγώ δεν "κατηγορώ" κάποιον εδώ μέσα. Απάντησα σε όσα αφορούν το συγκεκριμένο review και τίποτε περισσότερο σε ό,τι αφορά τα ένα προς ένα quote.
Και δεν πρόκειται να απαντήσω σε κάτι που αφορά κάτι άλλο εκτός από το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρω να διαχωρίζω τις απαντήσεις μου και να απαντώ σε εκείνα που έχουν σημασία στο θέμα.

Τώρα σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, όλα φαίνονται στη υπογραφή μου. Δεν είμαι αντιπρόσωπος. Έτσι για να λυθεί η απορία. Σε κατάστημα εργάζομαι που πουλάει όλες τις μάρκες. Απλώς έχω πληροφόρηση λίγο παραπάνω από το μέσο χομπίστα από τη Sound United και γι' αυτό την καταθέτω όταν πέσει στην αντίληψή μου. Κάτι που εν καιρώ γίνεται και πιο ανοιχτό στους περισσότερους, από φέτος.
Το ίδιο κάνω και για όσα λάθη βλέπω. Και τα κατάθεσα εδώ σχετικά με το επίμαχο review.

Αυτος ο amir που λετε ειναι αυτος ο ιδιος που βγαζει ολα τα topping κορυφαια και μεχρι προτεινος (δεν ξερω αν συνεχιζει ακομα) μετρουσε μηχανηματα με ονομαστικη ταση εξοδου 1v στα 2v κλιπαρισμενα;

... που ξανάκανε το review του Emotiva μετά το χέρι που του έβαλαν οι μηχανικοί της εταιρίας για τα λάθη που έκανε και του άλλαξε θέση στην κατάταξη. Κάτι αντίστοιχο νομίζω έγινε και με ένα ηχείο Kali, που ακόμα γελάνε με την άγνοιά του στο Audyssey και υποθέτω διάφορα ακόμα που δεν έχω παρακολουθήσει καθώς κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
Συνώνυμο του consistency ο τύπος... ´:silly:

Για τους ίδιους λόγους είχα τις επιφυλάξεις μου μετά το review του 3600. Ενώ "κανονικά" θα έπρεπε να πανηγυρίζω. Σωστά;

Γι' αυτό και οι πιο σοβαροί reviewer - που έχουν κι αυτοί τα ίδια μετρητικά, δεν τα ανακάλυψε ο amirm - όταν βρουν κάτι που τους φαίνεται περίεργο, επικοινωνούν με την εταιρία πριν δημοσιεύσουν κάτι. Γιατί έτσι πρώτον διασφαλίζεις ότι δεν έχεις κάνει λάθος εσύ ο ίδιος, ανθρώπινο είναι κάτι μπορεί να σου ξεφύγει, κάτι να μην έχεις υπ' όψη και κατά δεύτερον αν όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα η εταιρία το διορθώνει.
win-win.

Στους φετινούς Denon, το amp disconnect σε όλα τα κανάλια που πέρασε και στα μικρότερα μοντέλα, στις μετρήσεις και τα review των audioholics οφείλονται. Η Sound United το άκουσε και έπραξε αναλόγως. Κάντε μια σύγκριση στον τρόπο που κάνουν παρουσιάσεις αυτοί και στον χυδαίο τρόπο που κάνει ο amirm.

Εντάξει αυτόν τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες βέβαια... . Πλην των fan boys φυσικά.

Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Αυτος ο amir που λετε ειναι αυτος ο ιδιος που βγαζει ολα τα topping κορυφαια και μεχρι προτεινος (δεν ξερω αν συνεχιζει ακομα) μετρουσε μηχανηματα με ονομαστικη ταση εξοδου 1v στα 2v κλιπαρισμενα;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και δεν καταλαβαίνω και τι σχέση έχει με τις συγκεκριμένες μετρήσεις του 4700.
Εδώ οι μετρήσεις είναι στα 2V πάντως.

Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

... που ξανάκανε το review του Emotiva μετά το χέρι που του έβαλαν οι μηχανικοί της εταιρίας για τα λάθη που έκανε και του άλλαξε θέση στην κατάταξη. Κάτι αντίστοιχο νομίζω έγινε και με ένα ηχείο Kali, που ακόμα γελάνε με την άγνοιά του στο Audyssey και υποθέτω διάφορα ακόμα που δεν έχω παρακολουθήσει καθώς κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
Συνώνυμο του consistency ο τύπος... ´:silly:

Μπερδεύτηκες πάλι, μάλλον τα αγγλικά σου χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα.
Ανέβασε το review στο ASR και η Emotiva βελτίωσε το μηχάνημά της.

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Έτσι λένε τα fan boys. Όποιος το διάβασε, ξεκαρδίστηκε από τα λάθη που έκανε. Το ότι έγινε fw update, δεν ακυρώνει τα λάθη που έκανε ο ίδιος. Έλα τώρα... εκεί είναι όλα και η στιχομυθία με τους ανθρώπους της εταιρίας. Μην είσαι μονοδιάστατος. Διάβασε και τι έγινε στο forum της Emotiva.
Στο τέλος βέβαια έκαναν και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη ο ένας με τον άλλον.

Μια χαρά είναι τα αγγλικά μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Έτσι λένε τα fan boys. Όποιος το διάβασε, ξεκαρδίστηκε από τα λάθη που έκανε. Το ότι έγινε fw update, δεν ακυρώνει τα λάθη που έκανε ο ίδιος. Έλα τώρα... εκεί είναι όλα και η στιχομυθία με τους ανθρώπους της εταιρίας. Μην είσαι μονοδιάστατος. Διάβασε και τι έγινε στο forum της Emotiva.
Στο τέλος βέβαια έκαναν και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη ο ένας με τον άλλον.

Μια χαρά είναι τα αγγλικά μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Ακόμα κ λάθη να έκανε ανθρώπινο είναι. Το θεμα είναι να πηγαινει το audio μπροστά. Κ το ASR βάζει κ αυτό το λιθαράκι του. Κ οποίος έχει προβλημα με τις μετρήσεις ας δημοσιεύσει τον αντίλογο με δεδομένα :)

Απ' ό,τι φαίνεται ναι, βλέπω κάτι που δεν βλέπεις.

Οι μετρήσεις του audio.com.pl αφορούν την ισχύ σε δύο και περισσότερα κανάλια, την ολική αρμονική παραμόρφωση, και τα δυναμικά ως επι το πλείστον. Σε όλους τους ενισχυτές AV που έχει δοκιμάσει.

Οπότε παραδέχεσαι ότι με την εξαίρεση ότι κάνουν και κάποιες μετρήσεις με περισσότερα από 2 κανάλια ενεργοποιημένα (ποιες είναι αυτές, με ποια μεθοδολογία και τι εξοπλισμό γίνονται βέβαια δεν μας λένε..) οι μετρήσεις τους είναι παιδικές σε σχέση με αυτές που κάνει το ASR. Πάλι καλά.

Για τους audioholics επίσης μπορείς να δεις αυτό:

image

Το βλέπω. Μόνο που δεν είναι δικό τους, η Denon τους το έδωσε! :flipout: https://forums.audioholics.com/foru...ter-than-cheap-receivers.116704/#post-1357813

Και μπορείς επίσης να δεις μετρήσεις που κάνουν και σε άλλα προϊόντα όπως τα ηχεία. Ψάξε το site τους. Θα τις βρεις.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν όντως επενδύσει σε καλό μετρητικό, όντως πολυκάναλο της AP με τιμή περίπου 40Κ. Απλά δεν το χρησιμοποιούν πολύ απ' ότι φαίνεται..

Αν θυμάσαι στο πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το νήμα είχα γράψει:

"Αυτό που δεν μπορεί κανείς να εξάγει από τα reviews του είναι το πόσο καλά παίζει τελικά το μηχάνημα (ακουστικά). Αυτό πολύ απλά εξακολουθεί να μην μπορεί να μετρηθεί (με εξαίρεση μηχανήματα που μετράνε πραγματικά πολύ άσχημα)."

Οπότε fan boy σίγουρα δεν μπορείς να με πεις, καθότι γενικά δεν είμαι από αυτούς που θεοποιούν τις μετρήσεις. Κανένα από τα μηχανήματα που έχω σχεδιάσει δεν έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μετράει όσο το δυνατό καλύτερα, αλλά να παίζει όσο το δυνατό καλύτερα γίνεται.

Αλλά σίγουρα δεν θα παρουσίαζα καν κάποια κατασκευή μου που δεν περνάει καν το J-Test ή μετράει τόσο χάλια σε IMD. Αυτά τα δυο ακούγονται ξεκάθαρα.

Subjective.

Όχι. Subjective είναι το πως ακούγεται ένα μηχάνημα. Μια μεθοδολογία δοκιμών είναι σωστή όταν έχει περάσει από peer review. Του Amir η μεθοδολογία περνάει κυριολεκτικά διαρκώς από peer review.

Ακόμα κ λάθη να έκανε ανθρώπινο είναι. Το θεμα είναι να πηγαινει το audio μπροστά. Κ το ASR βάζει κ αυτό το λιθαράκι του. Κ οποίος έχει προβλημα με τις μετρήσεις ας δημοσιεύσει τον αντίλογο με δεδομένα :)

Συμφωνούμε διαφωνώντας ή διαφωνούμε συμφωνώντας. Θα μπορούσα να δεχτώ την ανάγκη να δίνονται περισσότερα specs αναφορικά με τις εισόδους αλλά και την έξοδο του σήματος από τους κατασκευαστές. Προφανώς αυτό είναι μια αναγκαιότητα πια καθώς δεν θα πρέπει να μυρίζει ο άλλος τα νύχια του για το αν κάνει ο επεξεργαστής στον τελικό που σκέφτεται να κουμπώσει επάνω. Πάντως αν ήμουν κατασκευαστής, δεν θα με έπειθε ο amirm γι' αυτό. Μάλλον άλλοι θα με έπειθαν, όπως και συνέβη.
Σε αυτό το σημείο οι κατασκευαστές οφείλουν, και θα το κάνουν eventually, να δίνουν περισσότερα στοιχεία χωρίς να σε αναγκάζουν να ψάξεις σκάβοντας τις πληροφορίες που έχουν κάπου θαμμένες για το τι τελικά συμβαίνει.

Στο άλλο που λες σχετικά με τον αντίλογο στις μετρήσεις, διαφωνώ γιατί όταν αυτές είναι irrelevant και δεν μπορούν να αποτυπώσουν το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων ενός προϊόντος, τότε είναι πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο ότι οδηγούν σε μισές αλήθειες και ως εκ τούτου σε παρανοήσεις.
Εγώ εύχομαι να βρει και ο amirm το δρόμο του σιγά σιγά και να δοκιμάζει πολυκάναλους σε περισσότερα των δύο καναλιών και με appropriate σήμα το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες αποκωδικοποίησης του DSP. Φαντάζομαι το ίδιο κι εσύ.
Μέχρι τότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου τόσο για τα αποτελέσματα όσο και για τις προθέσεις του.

Δεν βγάζει τα Topping κορυφαία. Λέει ότι κάποια μετράνε κορυφαία. Μεγάλη διαφορά.

Για τις κλιπαρισμένες εξόδους δεν έχω ιδέα. Έχεις κάποιο link?

Στο άλλο που λες σχετικά με τον αντίλογο στις μετρήσεις, διαφωνώ γιατί όταν αυτές είναι irrelevant και δεν μπορούν να αποτυπώσουν το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων ενός προϊόντος, τότε είναι πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο ότι οδηγούν σε μισές αλήθειες και ως εκ τούτου σε παρανοήσεις.
Εγώ εύχομαι να βρει και ο amirm το δρόμο του σιγά σιγά και να δοκιμάζει πολυκάναλους σε περισσότερα των δύο καναλιών και με appropriate σήμα το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες κωδικοποίησης του DSP. Φαντάζομαι το ίδιο κι εσύ.
Μέχρι τότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου τόσο για τα αποτελέσματα όσο και για τις προθέσεις του.

Οπότε λες να γίνονται ή όλες οι μετρήσεις ή καμία; Πολύ βολικό ακούγεται αυτό.. Τη στιγμή που κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει όλες τις μετρήσεις. Οπότε καμία μέτρηση. Να μείνουμε στο τι λένε τα αυτοκόλλητα στις προσόψεις. Πιο απλά τα πράγματα για όλους.

Η σουίτα δοκιμών του Amir πετυχαίνει 100% τον στόχο της: να κρίνει το engineering των βασικών συστατικών μιας σωστής αναπαραγωγής: digital receiver, volume control / minimum dsp, dac, amp.

Όλα αυτά σε δικάναλη λειτουργία, που είναι και η πιο απαιτητική (ακουστικά). Γιατί δεν θα ψάξει ποτέ κανείς να βρει "βάθος σκηνής" ενώ βλέπει ταινία με Audyssey ενεργοποιημένο.

Ακριβώς. Και τον ευχαρίστησαν κιόλας για την συνεισφορά του στην βελτίωσή του, όπως έχουν κάνει και άλλες εταιρείες (π.χ. Monoprice και Schiit).

Οπότε λες να γίνονται ή όλες οι μετρήσεις ή καμία; Πολύ βολικό ακούγεται αυτό.. Τη στιγμή που κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει όλες τις μετρήσεις. Οπότε καμία μέτρηση. Να μείνουμε στο τι λένε τα αυτοκόλλητα στις προσόψεις. Πιο απλά τα πράγματα για όλους.

Η σουίτα δοκιμών του Amir πετυχαίνει 100% τον στόχο της: να κρίνει το engineering των βασικών συστατικών μιας σωστής αναπαραγωγής: digital receiver, volume control / minimum dsp, dac, amp.

Όλα αυτά σε δικάναλη λειτουργία, που είναι και η πιο απαιτητική (ακουστικά). Γιατί δεν θα ψάξει ποτέ κανείς να βρει "βάθος σκηνής" ενώ βλέπει ταινία με Audyssey ενεργοποιημένο.

Ας ξεκολλήσει από το δικάναλο PCM και βλέπουμε... . Μέχρι τα 6-13 κανάλια που απαιτούνται πια για τους consumer receivers σε 3-4 διαφορετικά format θα έχει πολύ δρόμο να καλύψει και σε πολλά λάθη να υποπέσει ακόμα. Ελπίζω στη διαδικασία απόκτησης γνώσης μέσω των λαθών που θα κάνει.