Έτσι είναι.
Προφανως βολεύει που το audioholics πασάρει τις μετρήσεις της ίδιας της denon...
Αφού υπάρχει εμπιστοσύνη...
Προφανώς δεν έχεις δει ότι οι audioholics κάνουν δικές τους μετρήσεις. Μάλιστα έχοντας βάλει τη δοκιμή του SR8012 στην οποία ΔΕΝ έχει τις μετρήσεις της Denon-Marantz αλλά αντιθέτως τις δικές τους από τις οποίες μάλιστα έχει προκύψει και το θέμα του amp disconnect.
Μπορείς να γυρίσεις λίγο πιο πίσω και να το δεις. Και όχι μόνο αυτό, αν πας λίγο ακόμα πιο πίσω θα δεις ότι εκεί που υπήρχε η εντύπωση ότι αυτά δεν ίσχυαν (δεν έβρισκαν τις μετρήσεις), χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρηματολογία τελικά από την πλευρά που νόμιζε ότι δεν ίσχυαν στη διάρκεια της κουβέντας σε άλλο επιχείρημα.
Καταννοώ το... ποιητικό urge που έχει κάποιος όταν του παρουσιάσουν μπροστά του ένα σετ μετρήσεων. Το έχω κάνει κι εγώ το λάθος αυτό στο παρελθόν, παρασυρόμενος να χαρακτηρίσω μηχάνημα ως κάτι που δεν είναι. Ωστόσο έμαθα κι εγώ με τη σειρά μου να "διαβάζω" καλύτερα στο σύνολό του κάτι και να μην καταλήγω αποσπασματικά σε συμπεράσματα*.
*Δεν έχω χρόνο να το αναπτύξω το παραπάνω με παραδείγματα. Θα το ήθελα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.
Καλώς ή κακώς το σημερινό format ενός ολοκληρωμένου review το έχουν οι audioholics. Μέτρηση εντός προδιαγραφών και σε πολλά κανάλια, και όπου δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις περαιτέρω χαρακτηριστικά, αφού κάποια πράγματα μπορούν να τα δοκιμάσουν μόνο οι κατασκευάστριες εταιρίες, το κάνεις με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο κατόπιν. Μαζί και οι ακουστικές εντυπώσεις. Αύριο βέβαια μπορεί να είναι κάποιος άλλος στη θέση τους.
Το παραπάνω έχει δικαίωμα να αποκαλείται review σύμφωνα με τα σημερινά standards.
Η μέτρηση δύο καναλιών μόνο με όρους που ανταποκρίνονται σε δοκιμές δικάναλων DAC, και εξ' αυτής να συνάγεται συμπέρασμα απόρριψης ή όχι ενός μηχανήματος τόσο πολυδιάστατου όσο ένας ενισχυτής AV-Επεξεργαστής Home Cinema,
δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλείται "review". Είναι παραπλανητικό.
Δεν θα ήταν παραπλανητικό αν ο τίτλος του αναφερόταν σε αυτό που πράγματι είναι.
Και όλα τα παραπάνω εφ' όσον εξακριβωθούν οι συνθήκες του review, η επαναλειψημότητα του με consistency στον τρόπο μέτρησης, και φυσικά να είναι σε λειτουργική κατάσταση τα εργαλεία της δοκιμής του και δοκιμασμένα επαρκώς ότι δουλεύουν σωστά.
Αυτά τα ολίγα, αν έχω χρόνο ίσως επεκταθώ περισσότερο.