Νέοι Denon 8k avr 2020

Παίδες, επειδή έχουν παιχτεί και άλλα όπως σπασμένες έξοδοι HDMI στο laptop που τάιζε με σήμα το μηχάνημα, με ενδεχόμενο πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ της εξόδου και της εισόδου, και μετρήσεις πότε στη μια είσοδο και πότε στην άλλη χωρίς σταθερή επανάληψη από κομμάτι σε κομμάτι, αλλά και επίθεση σε άλλο site που κάνει μετρήσεις και άρα ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη μεταξύ τους, εγώ θα πω ότι είναι καλό να περιμένουμε.

Πάντως το να γράφεις ότι εκείνος που έχει πολυκάναλο μετρητικό δεν είναι αξιόπιστος γιατί το δικό σου δικάναλο μετρητικό είναι καλύτερο, δείχνει εμπάθεια. Τεσπα, δεν μας αφορά.

Ποιος το έγραψε αυτό και που?

Ποιος το έγραψε αυτό και που?

Ο αμιρμ πως τον λένε, το αναφέρει στο ASR κάπου στις σελίδες 22-23 δεν θυμάμαι, πράγματι τα λέει όλα αυτα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ο αμιρμ πως τον λένε, το αναφέρει στο ASR κάπου στις σελίδες 22-23 δεν θυμάμαι, πράγματι τα λέει όλα αυτα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι, το αναφέρει https://www.audiosciencereview.com/...-avr-x4700h-2020-avr-review.14188/post-436652 σε σχέση με τη μέθοδο μέτρησης απο το audioholics.

Το ποστ του ειναι το παρακάτω:

" It is not the first time Gene has said that about my testing. It is disappointing.

While he has an Audio Precision analyzer, it is a multichannel one built to lower performance. So he can't accurately replicate my test results.

He also hardly does any testing other than power and an FFT here and there.

Finally, he does have much lower standards than me. He considers a 90 dB SINAD great and that is that. His standards are the reason these products don't perform any better. Had he tested state-of-the-art audio products with a better analyzer, he would have a different outlook on great engineering.

Anyway, let's hope Denon is not pushing him to get some counter PR for him instead of working with us to sort through this.
"

Δεν ξερω τι μετρητικα εχει ο ένας και ο άλλος, αλλα σε οτι αφορά τα κόκκινα κομμάτια, θα ήθελα την άποψη του κυρίου Δημητρακούδη.

Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Δεν έχω δοκιμάσει τον 4500. Βασικά έχω γράψει ότι έχουν περάσει από τα χέρια μου συγκεκριμένα μοντέλα. Ο πιο κοντινός στον 4500 είναι ο SR7013 ο οποίος είναι επίσης εξαιρετικός.

Γιατί αναφέρεσαι σε εμένα όταν η συζήτηση αφορά review; Reviewer δεν είμαι πια. Δεν κάνω review εδώ και χρόνια. Άλλοι σηκώνουν σκόνη με τα δήθεν review τους οδηγώντας σε παρανοήσεις το κοινό. Όπως είδες κι εσύ παρασύρθηκες και νόμιζες ότι έχει υπάρξει δοκιμή του 4500 από τον ίδιο που δοκίμασε τον 4700. Ενώ δοκιμή γιοκ.

O 4700Η είναι καλύτερος από τον 4500H στα εξής σημεία: έχει καλύτερα DSP και νέα καλύτερα επιμέρους εξαρτήματα στον προενισχυτή και φυσικά HDMI 2.1. Όλα αυτά μαζί με βελτιώσεις που φέρνει κατ' ευθείαν από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν το 2019 μεταξύ των οποίων το DHV, το downmix στη δεύτερη ζώνη με ταυτόχρονη υποστήριξη κανονικού πολυκάναλου ήχου στην κύρια ζώνη και άλλα πολλά.

Πως δεν είναι καλύτερος λοιπόν από το μοντέλο που αντικαθιστά; Ένα τόνο παραπάνω πράγματα προσφέρει.

αυτο απο που προκυπτει φιλε Λεωνιδα;
Αφου απ'ο,τι εχω καταλαβει,ουτε εσυ,ουτε καποιος αλλος μπορεσε να κανει τη συγκριση μεταξυ τους,εκτος απ'τον Αμιρμ.

Αναφερομαι σε'σενα για τη συγκεκριμενη προταση σου που λεει οτι ο νεοτερος ειναι καλυτερος απ'αυτον που αντικαθιστα.
Ε,πως να το κανουμε,δεν μπορουμε να λεμε τετοια πραγματα μονο και μονο επειδη στα σπεκ της εταιρειας φαινεται να ειναι καλυτερος ο νεοτερος.
Αυτο θα μπορουσαμε να το πουμε μονο με ηχητικη συγκριση των δυο.
Μπορει καλλιστα τα προσθετα που εχει ο καινουριος,να ειναι προιον συμβιβασμου και να παιζει χειροτερα απ'τον προηγουμενο.
Γι'αυτο αναφερθηκα σε'σενα.
Εδω κολλαει η παροιμια,ακομα δεν τον ειδαμε,Γιαννη τον ονομασαμε.

Ναι, το αναφέρει https://www.audiosciencereview.com/...-avr-x4700h-2020-avr-review.14188/post-436652 σε σχέση με τη μέθοδο μέτρησης απο το audioholics.

Το ποστ του ειναι το παρακάτω:

" It is not the first time Gene has said that about my testing. It is disappointing.

While he has an Audio Precision analyzer, it is a multichannel one built to lower performance. So he can't accurately replicate my test results.

He also hardly does any testing other than power and an FFT here and there.

Finally, he does have much lower standards than me. He considers a 90 dB SINAD great and that is that. His standards are the reason these products don't perform any better. Had he tested state-of-the-art audio products with a better analyzer, he would have a different outlook on great engineering.

Anyway, let's hope Denon is not pushing him to get some counter PR for him instead of working with us to sort through this.
"

Δεν ξερω τι μετρητικα εχει ο ένας και ο άλλος, αλλα σε οτι αφορά τα κόκκινα κομμάτια, θα ήθελα την άποψη του κυρίου Δημητρακούδη.

Λοιπόν, εδώ είμαστε: https://www.audiosciencereview.com/...-avr-x4700h-2020-avr-review.14188/post-436638

Audioholics
Audioholics
1 day ago
ASR seems to be on a crusade to thrash as much gear as possible using an Audio Precision. If it's not a $20 USB dongle, it's likely not going to get a glowing review from them.

SDX9000
SDX9000
1 day ago
@Audioholics, please explain this statement in detail.
Note that this ASR with the "crusade to thrash as much gear as possible" gave a very favorable recommendation to X3600H. Now when the latest and more expensive X4700H showed substantially lower performance in ASR testing, Denon should step up and defend their reputation. Receivers are all about audio quality over HDMI, so this is not a small joke.

+ here is an example of a manufacturer that does step up for their reputation: https://www.audiosciencereview.com/...eaker-measurements-take-two.11323/post-425237

Denon, your move.

Audioholics
Audioholics
18 hours ago
@SDX9000 I've read some of his test reports on dacs and don't agree with his test methods. I also know the engineers that design Denon gear and the 4700h is not a downgrade to the 3600h. When I get caught up I will measure and review and newer Denon receiver to illustrate that.

Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήρθε από την audioholics, όχι από τον Amir. Για να τα λέμε σωστά και να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Όσο αφορά αυτά που έγραψε ο Amir για τις προδιαγραφές των διαφορετικών analyzers, δεν έχω τον χρόνο (ή την όρεξη εδώ που τα λέμε) να ψάξω αν ισχύουν τεχνικά. Ας το κάνει κάποιος άλλος.

Τα υπόλοιπα επιχειρήματά του ακούγονται λογικά πάντως.

Το πιο παρανοϊκό επιχείρημα της audioholics είναι ότι "ξέρουν τους σχεδιαστές των Denon οπότε αποκλείεται να είναι καλύτερος ο 3600 από τον 4700".

Αναμένουμε και τις δικές τους μετρήσεις λοιπόν.

Πάντως το να γράφεις ότι εκείνος που έχει πολυκάναλο μετρητικό δεν είναι αξιόπιστος γιατί το δικό σου δικάναλο μετρητικό είναι καλύτερο, δείχνει εμπάθεια. Τεσπα, δεν μας αφορά.

Δεν γράφτηκε τίποτα τέτοιο.

Ο Amir απλά είπε ότι η audioholics δεν μπορεί να επαληθεύσει τα δικά του αποτελέσματα γιατί ο analyzer τους είναι υποδεέστερος τεχνικά.

Με δεδομένο ότι αμυνόταν στην δικιά τους επίθεση, μόνο εμπάθεια δεν δείχνει.

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Αναφερομαι σε'σενα για τη συγκεκριμενη προταση σου που λεει οτι ο νεοτερος ειναι καλυτερος απ'αυτον που αντικαθιστα.
Ε,πως να το κανουμε,δεν μπορουμε να λεμε τετοια πραγματα μονο και μονο επειδη στα σπεκ της εταιρειας φαινεται να ειναι καλυτερος ο νεοτερος.
Αυτο θα μπορουσαμε να το πουμε μονο με ηχητικη συγκριση των δυο.
Μπορει καλλιστα τα προσθετα που εχει ο καινουριος,να ειναι προιον συμβιβασμου και να παιζει χειροτερα απ'τον προηγουμενο.
Γι'αυτο αναφερθηκα σε'σενα.
Εδω κολλαει η παροιμια,ακομα δεν τον ειδαμε,Γιαννη τον ονομασαμε.

Έχεις μπερδευτεί φίλε μου. Δεν είναι το νέο μοντέλο του 3600 ο 4700.
Ούτε έχει δοκιμάσει το προηγούμενο που είναι ο 4500. Ο 4700 είναι καλύτερος από τον 4500.

Δεν γράφτηκε τίποτα τέτοιο.

Ο Amir απλά είπε ότι η audioholics δεν μπορεί να επαληθεύσει τα δικά του αποτελέσματα γιατί ο analyzer τους είναι υποδεέστερος τεχνικά.

Με δεδομένο ότι αμυνόταν στην δικιά τους επίθεση, μόνο εμπάθεια δεν δείχνει.

Ναι καλά. Μην προσπαθείς να στρέψεις αλλού το θέμα.

Ο ένας μετράει στα πολλά κανάλια και ο άλλος στα δύο.

Σου προτείνω να αποφύγεις την υποστήριξη στον τυχοδιωκτικο τρόπο του συγκεκριμένου που λίγο πολύ έχει πει τις προθέσεις του θέλοντας ένα κομμάτι από την πίτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί αλλά site. Το έχει κάνει και με άλλα.

Εγώ απλά θα περιμένω για μια ακόμη φορά το αναμενόμενο όπως όλα δείχνουν.... .

Πάει και το consistency με τον ίδιο τρόπο δοκιμής σε όλα τα κομμάτια, αμολησε και τη γκάφα με το laptop. Ε, λογικό είναι. Εκνευρίστηκε... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Έχεις μπερδευτεί φίλε μου. Δεν είναι το νέο μοντέλο του 3600 ο 4700.
Ούτε έχει δοκιμάσει το προηγούμενο που είναι ο 4500. Ο 4700 είναι καλύτερος από τον 4500.

αντε παλι!
Εισαι μανουλα στις διαστρεβλωσεις!
Το σχολιο μου αφορα σ'αυτο που ειπες και μονο σ'αυτο που ειπες.
Μπορεις να το καταλαβεις;
Το λεω τελευταια φορα,μην επανελθεις κουβαλωντας τη μπαλα απ'την εξεδρα για να τη ξαναπεταξεις εκει.
Ειπες,εσυ,οτι ο καινουριος ενισχυτης ειναι καλυτερος απ'αυτον που αντικατεστησε.
Δεν μας ενδιαφερει το μοντελο,αλλα αυτο που ειπες.
Το καταλαβαινεις;
Και σε ρωταω με τη σειρα μου,που το ξερεις οτι ο νεος ειναι καλυτερος απ'τον παλιο;
Και ξεκινας να μου απαντας ενα σωρο ασχετα πραγματα και στο τελος μου ξεφουρνιζεις οτι,ο νεος εχει δυο-τρια πραγματακια που δεν εχει ο παλιος.
Και ρωταω εκ νεου,αρκουν αυτα για να βγαλεις ηχητικο συμπερασμα,αφου δεν εχεις δει καν τον εναν απ'τους δυο;
Αντε να δουμε.

Ναι καλά. Μην προσπαθείς να στρέψεις αλλού το θέμα.

Ο ένας μετράει στα πολλά κανάλια και ο άλλος στα δύο.

Σου προτείνω να αποφύγεις την υποστήριξη στον τυχοδιωκτικο τρόπο του συγκεκριμένου που λίγο πολύ έχει πει τις προθέσεις του θέλοντας ένα κομμάτι από την πίτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί αλλά site. Το έχει κάνει και με άλλα.

Εγώ απλά θα περιμένω για μια ακόμη φορά το αναμενόμενο όπως όλα δείχνουν.... .

Πάει και το consistency με τον ίδιο τρόπο δοκιμής σε όλα τα κομμάτια, αμολησε και τη γκάφα με το laptop. Ε, λογικό είναι. Εκνευρίστηκε... :p

Κοίτα, το audioholics στην προκειμένη περίπτωση είναι 100% φάουλ γιατί του επιτέθηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να μπλέξει σε αυτή την ιστορία.

Δείχνει ξεκάθαρη εμπάθεια από μέρος τους.

Ίσως διαβάζουν και ότι το ASR μαζεύει τελευταία 1.25Μ άτομα το μήνα και έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

Έχει πλάκα πάντως το ότι ζητάς να να μην υποστηρίζουμε άλλους επειδή αυτοί θέλουν κομμάτι από την πίτα που "ροκανίζει" αυτή τη στιγμή σχεδόν μόνο του το audioholics.

Γιατί δηλαδή να μην τους υποστηρίζουμε; Οι άλλοι είναι αγνότεροι; Εγώ το αντίθετο βλέπω. Οι audioholics να την πέφτουν στον Amir. Ενώ οι πρώτοι είχαν πάρει "εργολαβία" το product launch των νέων Denon. Τι κάνει νιάου-νιάου.

Κατά τα άλλα εγώ στρέφω αλλού το θέμα..

Κοίτα, το audioholics στην προκειμένη περίπτωση είναι 100% φάουλ γιατί του επιτέθηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να μπλέξει σε αυτή την ιστορία.

Δείχνει ξεκάθαρη εμπάθεια από μέρος τους.

Ίσως διαβάζουν και ότι το ASR μαζεύει τελευταία 1.25Μ άτομα το μήνα και έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

Έχει πλάκα πάντως το ότι ζητάς να να μην υποστηρίζουμε άλλους επειδή αυτοί θέλουν κομμάτι από την πίτα που "ροκανίζει" αυτή τη στιγμή σχεδόν μόνο του το audioholics.

Γιατί δηλαδή να μην τους υποστηρίζουμε; Οι άλλοι είναι αγνότεροι; Εγώ το αντίθετο βλέπω. Οι audioholics να την πέφτουν στον Amir. Ενώ οι πρώτοι είχαν πάρει "εργολαβία" το product launch των νέων Denon. Τι κάνει νιάου-νιάου.

Κατά τα άλλα εγώ στρέφω αλλού το θέμα..

Χωρίς να θέλω να μπλέξω στο πώς θα φάνε τα μουστάκια τους, θα σου ξαναπροτεινω να βγάλεις τα αρμιρικα γυαλιά σου γιατί εργολαβία δεν έχουν οι audioholics που έχει λήξει το συμβόλαιο τους πολύ πριν και ούτε είναι οι μόνοι που έχουν μετάσχει σε παρουσιάσεις της sound united.
Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι reviewers που έχουν μετάσχει ταυτόχρονα.

Δείχνεις να μην έχεις παρακολουθήσει τα δρωμενα γενικότερα.
Τουλάχιστον εδώ σου αποκαλύπτονται πτυχές που δεν ήξερες, ή που δεν ήθελες να ξέρεις.

Πάντως όπως και να έχει, είναι φάουλ αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος, δεν είναι η πρώτη φορά και συνεχίζει έτσι. Αν δεν θέλεις να το δεις μην το βλέπεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

αντε παλι!
Εισαι μανουλα στις διαστρεβλωσεις!
Το σχολιο μου αφορα σ'αυτο που ειπες και μονο σ'αυτο που ειπες.
Μπορεις να το καταλαβεις;
Το λεω τελευταια φορα,μην επανελθεις κουβαλωντας τη μπαλα απ'την εξεδρα για να τη ξαναπεταξεις εκει.
Ειπες,εσυ,οτι ο καινουριος ενισχυτης ειναι καλυτερος απ'αυτον που αντικατεστησε.
Δεν μας ενδιαφερει το μοντελο,αλλα αυτο που ειπες.
Το καταλαβαινεις;
Και σε ρωταω με τη σειρα μου,που το ξερεις οτι ο νεος ειναι καλυτερος απ'τον παλιο;
Και ξεκινας να μου απαντας ενα σωρο ασχετα πραγματα και στο τελος μου ξεφουρνιζεις οτι,ο νεος εχει δυο-τρια πραγματακια που δεν εχει ο παλιος.
Και ρωταω εκ νεου,αρκουν αυτα για να βγαλεις ηχητικο συμπερασμα,αφου δεν εχεις δει καν τον εναν απ'τους δυο;
Αντε να δουμε.

Μας ενδιαφέρει το μοντέλο. Ξεκινά από εκεί. Διαστρέβλωση είναι να μην σε ενδιαφέρει το μοντέλο.

Έχεις μπερδευτεί. Εσύ λες ότι το νέο μοντέλο είναι καλύτερο από το παλιό και εννοείς διαφορετικής κατηγορίας μοντέλα. Το καλύτερο είναι το νέο μοντέλο σε σχέση με το παλιο, το οποίο είναι άλλο από εκείνο που νομίζεις.

Έχει ξεκαθαρίσει αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Μας ενδιαφέρει το μοντέλο. Ξεκινά από εκεί. Διαστρέβλωση είναι να μην σε ενδιαφέρει το μοντέλο.

Έχεις μπερδευτεί. Εσύ λες ότι το νέο μοντέλο είναι καλύτερο από το παλιό και εννοείς διαφορετικής κατηγορίας μοντέλα. Το καλύτερο είναι το νέο μοντέλο σε σχέση με το παλιο, το οποίο είναι άλλο από εκείνο που νομίζεις.

Έχει ξεκαθαρίσει αυτό.

Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο TM 😋

https://youtu.be/b6vT_4XPPbQ

"1-2 πραγματάκια παραπάνω... ".

Ναι όντως. Αυτό ακριβώς. Τίποτε άλλο. :rolleyes:

Τα μοντέλα και οι αντικαταστάτες τους

AVR-X2600H σε AVR-X2700H (και οι εκδόσεις με το DAB)

AVR-Χ3600H σε AVC-X3700H

AVR-X4500H σε AVC-X4700H

AVC-X6500H σε AVC-X6700H

AVC-X8500H σε AVC-X8500HA (HDMI board change & backplate)

Ας δούνε πρώτα όσοι μιλάνε για 1-2 πραγματάκια τι προσφέρεται στη μια περίπτωση και τι στην άλλη ανά μοντέλο.

Κατόπιν, ας δει τι έχει γράψει.

1.
αυτο απο που προκυπτει φιλε Λεωνιδα;
Αφου απ'ο,τι εχω καταλαβει,ουτε εσυ,ουτε καποιος αλλος μπορεσε να κανει τη συγκριση μεταξυ τους,εκτος απ'τον Αμιρμ.

Η απάντηση είναι ότι τον 4500 δεν τον έχει "δοκιμάσει" ο amirm. Έχεις καταλάβει λάθος.

2.
Πως λοιπον λες οτι,ο νεος,δηλαδη ο 4700,ειναι καλυτερος απ'τον 4500;

Γιατί με τα μέχρι τώρα στοιχεία προσφέρει...

Ένα τόνο παραπάνω πράγματα.

Clear?

Παντως, για να ειμαστε αντικειμενικοι, οντως δε φανταζσι σωστο ενα μοντελο του 2019 να παιζει πιο καθαρα σε σχεση με ανωτερο μοντελο του 2020. Λογικο που γκρινιαζει ο κοσμος. Καλομαθε η γρια στα συκα που λεν.

Τωρα κατα ποσο τα οσα μετρωνται και ο τροπος που παρουσιαζονται εν τελει δινει πραγματικα τα του καισαρως τω καισαρι ή παραπλανουν, εχοντας στην κατοχη μου δυο προιοντα τα οποια εχει μετρησει ως κακιστα ο τυπος, τον nad t758 v3 και το ibasso dx120 απλα αδυνατω να τον παρω στα σοβαρα...

Last edited:
Εν τω μεταξύ τον NAD με...

Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 100.6 watts
1% distortion at 113.6 watts

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 86.0 watts
1% distortion at 95.3 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 66.3 watts
1% distortion at 77.8 watts

... δεν τον λες καθόλου κακό. Αντιθέτως, μάλλον προς το πάνω μέρος των καλών μηχανημάτων είναι. Βέβαια... είναι κι αυτά από site που δεν εγκρίνει ο amirm οπότε let's trash him anyway... :rolleyes:

Χωρίς να θέλω να μπλέξω στο πώς θα φάνε τα μουστάκια τους, θα σου ξαναπροτεινω να βγάλεις τα αρμιρικα γυαλιά σου γιατί εργολαβία δεν έχουν οι audioholics που έχει λήξει το συμβόλαιο τους πολύ πριν και ούτε είναι οι μόνοι που έχουν μετάσχει σε παρουσιάσεις της sound united.
Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι reviewers που έχουν μετάσχει ταυτόχρονα.

Δείχνεις να μην έχεις παρακολουθήσει τα δρωμενα γενικότερα.
Τουλάχιστον εδώ σου αποκαλύπτονται πτυχές που δεν ήξερες, ή που δεν ήθελες να ξέρεις.

Πάντως όπως και να έχει, είναι φάουλ αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος, δεν είναι η πρώτη φορά και συνεχίζει έτσι. Αν δεν θέλεις να το δεις μην το βλέπεις.

Είναι αλήθεια ότι δεν έχω παρακολουθήσει τα δρώμενα γενικότερα στην αγορά των avr αλλά έχω παρακολουθήσει τα δρώμενα ειδικότερα στην προκειμένη περίπτωση και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω.

Αντί να ενθαρρύνεται ο ανταγωνισμός (στις μετρήσεις) προς όφελος του καταναλωτή, γίνεται τρομερή προσπάθεια από το κατεστημένο να περιοριστεί σε παιδικές μετρήσεις, χωρίς υποψία εμβάθυνσης. Απ' ότι φαίνεται το ιδανικό για αυτούς θα ήταν να μετριέται απλά πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει ο ενισχυτής σε χ κανάλια (το πιο εύκολο πράγμα είναι να δώσεις ρεύμα σε κανάλια, κυριολεκτικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεγαλώσεις τον μετασχηματιστή). Χωρίς υποψία ποιοτικών κριτηρίων για αυτά τα βατ.

Αυτό δεν είναι υγιές και κάνει καλό μόνο στις μεγάλες εταιρείες.

Οι νέοι παίχτες θα πρέπει να ενθαρρύνονται από το κοινό, όχι να αποθαρρύνονται. Αποθάρρυνση = παθογένεια = σαπίλα.

Έτσι είναι.

Προφανως βολεύει που το audioholics πασάρει τις μετρήσεις της ίδιας της denon...

Αφού υπάρχει εμπιστοσύνη...

Έτσι είναι.

Προφανως βολεύει που το audioholics πασάρει τις μετρήσεις της ίδιας της denon...

Αφού υπάρχει εμπιστοσύνη...

Προφανώς δεν έχεις δει ότι οι audioholics κάνουν δικές τους μετρήσεις. Μάλιστα έχοντας βάλει τη δοκιμή του SR8012 στην οποία ΔΕΝ έχει τις μετρήσεις της Denon-Marantz αλλά αντιθέτως τις δικές τους από τις οποίες μάλιστα έχει προκύψει και το θέμα του amp disconnect.

Μπορείς να γυρίσεις λίγο πιο πίσω και να το δεις. Και όχι μόνο αυτό, αν πας λίγο ακόμα πιο πίσω θα δεις ότι εκεί που υπήρχε η εντύπωση ότι αυτά δεν ίσχυαν (δεν έβρισκαν τις μετρήσεις), χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρηματολογία τελικά από την πλευρά που νόμιζε ότι δεν ίσχυαν στη διάρκεια της κουβέντας σε άλλο επιχείρημα. :rolleyes:

Καταννοώ το... ποιητικό urge που έχει κάποιος όταν του παρουσιάσουν μπροστά του ένα σετ μετρήσεων. Το έχω κάνει κι εγώ το λάθος αυτό στο παρελθόν, παρασυρόμενος να χαρακτηρίσω μηχάνημα ως κάτι που δεν είναι. Ωστόσο έμαθα κι εγώ με τη σειρά μου να "διαβάζω" καλύτερα στο σύνολό του κάτι και να μην καταλήγω αποσπασματικά σε συμπεράσματα*.
*Δεν έχω χρόνο να το αναπτύξω το παραπάνω με παραδείγματα. Θα το ήθελα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.

Καλώς ή κακώς το σημερινό format ενός ολοκληρωμένου review το έχουν οι audioholics. Μέτρηση εντός προδιαγραφών και σε πολλά κανάλια, και όπου δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις περαιτέρω χαρακτηριστικά, αφού κάποια πράγματα μπορούν να τα δοκιμάσουν μόνο οι κατασκευάστριες εταιρίες, το κάνεις με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο κατόπιν. Μαζί και οι ακουστικές εντυπώσεις. Αύριο βέβαια μπορεί να είναι κάποιος άλλος στη θέση τους.
Το παραπάνω έχει δικαίωμα να αποκαλείται review σύμφωνα με τα σημερινά standards.
Η μέτρηση δύο καναλιών μόνο με όρους που ανταποκρίνονται σε δοκιμές δικάναλων DAC, και εξ' αυτής να συνάγεται συμπέρασμα απόρριψης ή όχι ενός μηχανήματος τόσο πολυδιάστατου όσο ένας ενισχυτής AV-Επεξεργαστής Home Cinema, δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλείται "review". Είναι παραπλανητικό.
Δεν θα ήταν παραπλανητικό αν ο τίτλος του αναφερόταν σε αυτό που πράγματι είναι.
Και όλα τα παραπάνω εφ' όσον εξακριβωθούν οι συνθήκες του review, η επαναλειψημότητα του με consistency στον τρόπο μέτρησης, και φυσικά να είναι σε λειτουργική κατάσταση τα εργαλεία της δοκιμής του και δοκιμασμένα επαρκώς ότι δουλεύουν σωστά.

Αυτά τα ολίγα, αν έχω χρόνο ίσως επεκταθώ περισσότερο.

Προφανώς δεν έχεις δει ότι οι audioholics κάνουν δικές τους μετρήσεις. Μάλιστα έχοντας βάλει τη δοκιμή του SR8012 στην οποία ΔΕΝ έχει τις μετρήσεις της Denon-Marantz αλλά αντιθέτως τις δικές τους από τις οποίες μάλιστα έχει προκύψει και το θέμα του amp disconnect.

Μπορείς να γυρίσεις λίγο πιο πίσω και να το δεις. Και όχι μόνο αυτό, αν πας λίγο ακόμα πιο πίσω θα δεις ότι εκεί που υπήρχε η εντύπωση ότι αυτά δεν ίσχυαν, χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρηματολογία από την πλευρά που νόμιζε ότι δεν ίσχυαν.

Καταννοώ το... ποιητικό urge που έχει κάποιος όταν του παρουσιάσουν μπροστά του ένα σετ μετρήσεων. Το έχω κάνει κι εγώ το λάθος αυτό στο παρελθόν, παρασυρόμενος να χαρακτηρίσω μηχάνημα ως κάτι που δεν είναι. Ωστόσο έμαθα κι εγώ με τη σειρά μου να "διαβάζω" καλύτερα στο σύνολό του κάτι και να μην καταλήγω αποσπασματικά σε συμπεράσματα*.
*Δεν έχω χρόνο να το αναπτύξω το παραπάνω με παραδείγματα. Θα το ήθελα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.

Καλώς ή κακώς το σημερινό format ενός ολοκληρωμένου review το έχουν οι audioholics. Μέτρηση εντός προδιαγραφών και σε πολλά κανάλια, και όπου δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις περαιτέρω χαρακτηριστικά, αφού κάποια πράγματα μπορούν να τα δοκιμάσουν μόνο οι κατασκευάστριες εταιρίες, το κάνεις με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο κατόπιν. Μαζί και οι ακουστικές εντυπώσεις. Αύριο βέβαια μπορεί να είναι κάποιος άλλος στη θέση τους.
Το παραπάνω έχει δικαίωμα να αποκαλείται review σύμφωνα με τα σημερινά standards.
Η μέτρηση δύο καναλιών μόνο με όρους που ανταποκρίνονται σε δοκιμές δικάναλων DAC, και εξ' αυτής να συνάγεται συμπέρασμα απόρριψης ή όχι ενός μηχανήματος τόσο πολυδιάστατου όσο ένας ενισχυτής AV-Επεξεργαστής Home Cinema, δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλείται "review". Είναι παραπλανητικό.
Δεν θα ήταν παραπλανητικό αν ο τίτλος του αναφερόταν σε αυτό που πράγματι είναι.
Και όλα τα παραπάνω εφ' όσον εξακριβωθούν οι συνθήκες του review, η επαναλειψημότητα του με consistency στον τρόπο μέτρησης, και φυσικά να είναι σε λειτουργική κατάσταση τα εργαλεία της δοκιμής του και δοκιμασμένα επαρκώς ότι δουλεύουν σωστά.

Αυτά τα ολίγα, αν έχω χρόνο ίσως επεκταθώ περισσότερο.

Για μέρος της ουσίας που αναφέρεις, αναφέρθηκα εδω.
Το ενα όμως δεν αναιρεί το άλλο.

Και ο Amirm μπορεί να έχει ατζέντα. Consulting πουλάει.
Για να πάρει όμως μέρος της πίτας σε περίπτωση που ισχύει, οφείλει να το κάνει σωστά. Και κατ' εκτίμηση όλων σχεδόν, εκτός απο εσένα και λιγων fanboys, το πράττει.
Ατζέντα προφανώς έχουν και οι audioholics οι οποίοι ειναι Denon bitches και ήδη μέρος της πίτας.
Αποδεδειγμένα κιόλας οταν αναφέρουν ως καλύτερο ενα προιον που δεν εχουν δοκιμάσει, επειδη ξέρουν τους μηχανικούς της Denon.
Γελάνε και οι πέτρες.

Κανένας δεν είναι παρθένα.

Ειναι καλός ο 4700 στον δικάναλο? Οχι.
Αποδεδειγμένα? Ναι. Αλλα οπως και οι περισσότεροι A/V.
Θα όφειλε να ήταν? Ισως λίγο καλύτερος για την τιμή του αλλά οχι. Όμως δεν το γράφει κανείς και ασχολούμαστε με το αν ο Amirm μετράει σωστά για να ρίξουμε το μπαλάκι στην κερκίδα για να μην τσαλακωθεί το ρημαδο-brand της Denon.

Δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν η απάντηση της Denon ηταν του στυλ "Ειμαστε ενήμεροι για τις μετρήσεις, οι οποίες ομως θεωρούμε οτι δεν επηρεάζουν την συνολική εμπειρία του ενισχυτή μας ο οποίος φετος εφοδιάστηκε με 8Κ, hdmi 2.1 κλπ κλπ"