Νέοι Onkyo Integra.

αναμενουμε review του rz30 καλυπτει πολλα κουτακια μονο να μην εχουμε καποια δυσαρεστη εκπληξη

Δεν υπάρχουν θέματα ισχύος. Στους Onkyo και Pioneer υπάρχει προστασία από δύσκολα φορτία. Αυτό θυμάμαι έδειχναν οι μετρήσεις σε dummy load. Μείωναν δραστικά την ισχύ τους για προστασία από υπερθέρμανση.
Διότι τι είναι το ηχείο; Μια αντίσταση είναι. Και τι είναι ο ενισχυτής; Ένα κύκλωμα είναι.
Απλό αν το δεις ηλεκτρολογικά.
Επίσης στο μενού τους υπάρχει και επιλογή για ηχεία 8 ή 6ohm. Αυτό με τον κλασικό τρόπο, δεν κάνουν καμία μαγεία εδώ οι ενισχυτές - ανεξαρτήτως μάρκας - απλώς μειώνουν τη διαθέσιμη ισχύ από το τροφοδοτικό.
απο αυτό το safe mode όμως από ότι εχω διαβασει δεν φευγουν μόνοι τους οι ενισχυτες. Απαιτείται πλήρης επαναφορά.
Επιλογη για 4 Ω δεν υπάρχει? από την αλλη όμως μήπως και οι denon/marantz πχ οι 3800/cinema 50 που δεν μπαίνουν σε αυτη την προστασια μηπως απλά σερνονται και φαίνονται ατονοι στις χαμηλές αντιστάσεις?

Last edited:
απο αυτό το safe mode όμως από ότι εχω διαβασει δεν φευγουν μόνοι τους οι ενισχυτες. Απαιτείται πλήρης επαναφορά.
Επιλογη για 4 Ω δεν υπάρχει?

Δεν ισχύει, όχι τουλάχιστον όπως το γράφεις. Άλλο να μπει σε διαδικασία protect, άλλο να κόβει ισχύ από την τροφοδοσία.

Μην ψαρώνεις με τις επιλογές αν θα είναι 8 and above, 6 and above, 4 and above. Απλώς υποδηλώνει μείωση ισχύος της τροφοδοσίας αυτό. Δεν είναι ακριβές νούμερο σε τίποτε.

Απαιτείται να κάνεις επαναφορά του ενισχυτή ή όχι τι ξέρουμε;

Τι να απαιτείται; Στον Pioneer απλά διαλέγεις μέσα από το μενού του τη ρύθμιση αυτή.

Να δες τον VSX LX-505 που έχω στη δουλειά. Έχει επιλογή 6ohms and above και επιλογή 4ohms. χωρίς να χρειάζεται επαναφορά.

IMG_20241017_155358.jpgIMG_20241017_155418.jpg

Αντιθέτως στους Denon/Marantz μπαίνεις σε ειδικό μενού με πρόσβαση από πλήκτρα στην πρόσοψη για να το αλλάξεις αυτό.

Και κάτι ενδιαφέρον. Μιλά και για το Bass Control, αλλά του ενός sub. Καλά το υποψιαζόμουν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε αυτό αναφέρομαι.

Σε αυτό αναφέρομαι.

Διάβασες κάτι που είναι ό,τι νά'ναι στους τζανετάκους του internet, λογικό να μπερδεύτηκες, αυτοί δεν ξέρουν ούτε τα βασικά και τσουρουφλίζουν ενισχυτές. :LOL::ROFLMAO:

Καμία σχέση. Αυτό αναφέρεται στο protection mode, όπου οποιοσδήποτε ενισχυτής αν μπει, θέλει βγάλσιμο από την πρίζα.

Η ρύθμιση σχετικά με τα ohm είναι για να μην μπει ο ενισχυτής σε κατάσταση protect.

Απλά πράγματα. Μικρή αντίσταση πολύ ρεύμα. Μεγάλη αντίσταση λιγότερο ρεύμα στο κύκλωμα.

oι ονκυο που πωλουνται ευρωπη και ελλαδα εισαγονται απο αμερικη? μονο ετσι ας πουμε οτι εξηγουνται οι διαφορες τιμες αμερικης/ελλαδας 899$/1599 ευρω στον rz50 και οχι μονο...

Παντα η πολιτικη της Onkyo στην Ελλαδα ειχε ακριβες τιμες και δεν την καιγεται καρφι.Δεν πειραζει ας ειναι καλα η Γερμανια.
Αγορα το 2009 20 ατομα απο το φορουμ 759 στην πορτα μου ο 807 και εδω 1260.Θυμαμαι τοτε στην εκθεση hi-fi που ειχε γινει,ειχε περιπτερο με Onkyo και του λεω του πωλητη γιατι τοσες μεγαλες διαοφρες στις τιμες και δεν ηξερε τι να μου πει.

Η αλήθεια είναι ότι οι ονκυο στην Ελλάδα δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή όπως έχουν πχ ντενον μαραντζ.
Και στην Ευρώπη είναι εξίσου ακριβοί οι ονκυο σε σχέση με Αμερική, λίγο φθηνότεροι δλδ από Ελλάδα, γιαυτό αναρωτήθηκα μήπως εισαγωνται όλοι από εκεί.

Και πάλι φθηνότερα τους κόστισε και με τα μεταφορικά + σέρβις.
Δεν μιλάμε για διαφορά 100αρικο.

• Like
Reactions: FABIAWRC
Και πάλι φθηνότερα τους κόστισε και με τα μεταφορικά + σέρβις.
Δεν μιλάμε για διαφορά 100αρικο.

Αν το έκανες 2-3 φορές όπως έκαναν πολλοί από τους κατόχους γιατί ήταν θέμα το HDMI, τελικά σου πήγαινε ακριβότερα. Βάλε και την αγωνία για όλα αυτά, μη χτυπήσει, πως θα το κοπανήσουν οι μεταφορείς, την ασυνενοησία με τους τεχνικούς που ούτε που καταλάβαιναν περί τίνος επρόκειτο (γι' αυτό και τα πήγαιν' έλα) και... ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Καλύτερα από Ελλάδα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Για περιπέτειες είμαστε;
Άσε που στην Ελλάδα είσαι δυο βήματα συνήθως από τις αντιπροσωπείες και μπορείς να τα λες μαζί τους τετ α τετ. ;)

• Haha
Δλδ αν τους είχαν αγοράσει από Ελλάδα η ελληνική αντιπροσωπεία αναλαμβάνει όλα τα πήγαινε έλα δωρεάν; τι όχι;
Ή σκεφτόμαστε απλά αθηνοκεντρικα ότι και καλά ο κάτοχος θα πάρει το αμάξι του (στην τσέπη χαρτζιλίκι 😂) και θα το δώσει/πάρει χέρι χέρι από το σερβις;
Άσχετο/σχετικό : πήρα από αμαζον επαναφορτιζομενη σκούπα στικ από αυτές τις μοδατες που μαζεύουν σε μεγάλο κάδο την σκόνη. 350 από αμαζον με μεταφορικά 550 από εδώ παλιότερο μοντέλο... Σταμάτησε να φορτίζει εντός εγγύησης. Με ένα μέιλ στην εταιρεία μου έστειλαν όλο το σώμα του κουτιού από Γερμανία χωρίς να στείλω τπτ πίσω... Αν την είχα πάρει από εδώ θα ήμουν στα τηλέφωνα τι και πως και στείλτε πίσω να δούμε μήπως φταις εσύ και... βλέπουμε...
Όταν μιλάμε σε προϊόν πχ των 1300 για διάφορες 50-100 € ναι δεν αξίζει και δωστα και σε ελληνική τσέπη αλλά όταν μιλάμε 300-400 € δεν υπάρχει δισταγμός ας σκεφτόταν και ο Έλληνας εμπορας την τσέπη του πατριώτη λίγο μπας και τον προτιμήσει.
Περιμένουμε τον Νοέμβρη που πραγματικά στην Γερμανία οι ήδη χαμηλότερες τιμές σε ενισχυτές γίνονται πραγματικές δυνατές προσφορές.
Εδώ τι να περιμένω τον 4800 από +2000 που τον έχουν όλο τον καιρό να τον πάνε 1999? Όταν έξω τον βρίσκεις σταθερά 1500 και τον Νοέμβρη 1300? Υπάρχει δίλημμα;
Εδώ σε καλή τιμή όντως είναι ο 505 αυτόν ναι παρτον απο εδω!

Last edited:
Δλδ...
Δεν υπάρχουν ούτε δηλαδή, ούτε άλλα whataboutisms.

Όσοι είχαν πάρει τότε από Ελλάδα τα μοντέλα εκείνα, δεν είχανε θέματα τέτοια, και οι αλλαγές έγιναν εντός εγγύησης. Οι άλλοι δεν έλυσαν τελικά το θέμα τους ποτέ.

Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι πιο βαθύ που έχει να κάνει με το κατά πόσο κάποιος θέλει να αισθάνεται ότι έχει πετύχει καλό deal πρωτίστως. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο το μηχάνημα και το τι δυνατότητες έχει. Τον ενδιαφέρει να ικανοποιήσει το ότι είναι gambler.

Πριν λίγους μήνες να φανταστείς, ένας τέτοιος επίδοξος gambler την πάτησε πανηγυρικά με έναν Denon 2800H γιατί στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τον τζόγο, πήρε έναν ενισχυτή που δεν πρόσεξε ότι οι έξοδοι προενίσχυσης ήταν για τη δεύτερη ζώνη.
Αναγκάστηκε τελικά να τον πουλήσει, αλλά χωρίς ελληνική εγγύηση, που σημαίνει ότι τον έδωσε όσο-όσο για να περιορίσει τη ζημιά.

Μια άλλη φορά μου έτυχε ένας που στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τον τζόγο και πάλι, έκαψε περισσότερη βενζίνη για να πάει να πάρει φτηνότερα έναν ενισχυτή από όσο θα του πήγαινε να τον πάρει εκεί που τον έβλεπε εκείνη τη στιγμή. :ROFLMAO:

Δεν βρίσκεις άκρη με δαύτους. Καλύτερα λοιπόν από επίσημη εισαγωγή να έχεις κάλυψη και το κεφάλι σου ήσυχο. Πάντα έτσι αποδεικνύεται στο τέλος.

• Haha
To ότι τον πούλησε όσο όσο είναι σχετικό όταν οι ντενον πχ ο 2800 έξω τον βρίσκεις ως και 550 και εδώ από 900 και πάνω!
Δλδ μπορεί πάλι να τον έδωσε εδώ και να έβγαλε λεφτά με τις τιμές των ελληνικών μαγαζιών...
Αν τον δώσεις 650 εδώ ο άλλος θα σου πει και ευχαριστώ και θα είναι όλοι κερδισμένοι...
Είπαμε αγοράζουμε ελληνικά όταν και αυτός που πουλάει στον Έλληνα τον σκέφτεται.
Όταν πέφτει σκληρό καπέλο βλέπε ντενον/μαραντζ τότε το χρήμα πάει έξω δυστυχώς για τους Έλληνες μαγαζατορες...
Πχ ο cinema 50 σε λίγες μέρες θα έχει 1300 (1400 σήμερα) εδώ τώρα έπεσε στα 1899 από +2Κ ποιος θα τον πάρει από εδώ δίνοντας +700 €?

• Like
Αυτό που θέλω να πω και που βγαίνει από όσα έχω δει στα 20 χρόνια που ασχολούμαι στο χώρο, είναι πως δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που ψωνίζοντας απ' έξω έχεις θέματα και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις.

Από κει και πέρα, έχω τοποθετηθεί για τους gamblers, δεν βρίσκεις άκρη με τον τζόγο. Θέλουν να αισθάνονται ότι πέτυχαν καλό deal, ασχέτως προϊόντος.
Προσωπικά και μεταχειρισμένο και χωρίς Ελληνική εγγύηση δεν θα έπαιρνα ποτέ μηχάνημα.

• Haha
gambler σημαίνει τζογαδόρος τι ακριβώς τζογαρει ένας που ψωνίζει 30-40% φθηνότερα από επωνυμα μαγαζιά του εξωτερικού με χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως;
Ότι του περισσεύουν λεφτά για τζογο αυτό να το δεχτώ!

• Haha
Reactions: Panoramix
gambler σημαίνει τζογαδόρος τι ακριβώς τζογαρει ένας που ψωνίζει 30-40% φθηνότερα από επωνυμα μαγαζιά του εξωτερικού με χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως;
Ότι του περισσεύουν λεφτά για τζογο αυτό να το δεχτώ!

Σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να ικανοποιήσει το συναίσθημα του τζόγου ότι βρήκε την ευκαιρία.

Να σου πω ένα παράδειγμα. Πήρα πρόσφατα ένα GPS tracker, το οποίο τελικώς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του γιατί είτε το είχα στο ντουλαπάκι, είτε κάτω από τη σέλα, έβγαινε συνεχώς offline. Μόνο σε bagpack όταν το είχα δούλευε. Ε, λοιπόν το συγκεκριμένο αν το είχα πάρει π.χ. από την Amazon, ακόμα θα έτρεχα, να βρουν τι φταίει, γιατί δεν δουλεύει, άντε να συνεννοηθείς στο chat κλπ. Και μόνο τη διαδικασία που σκέφτομαι, αρκεί.
Ενώ επειδή το πήρα από κατάστημα στην Ελλάδα, αφού το δοκίμασε ο τεχνικός, μου έδωσε επιλογή ή επιστροφή χρημάτων ή πιστωτικό για άλλο προϊόν. Την ίδια μέρα όλα αυτά.

Εγώ απ' έξω ψωνίζω σε δύο μόνο περιπτώσεις. Όταν δεν υπάρχει το προϊόν στην ελληνική αγορά και όταν πρόκειται για προϊόντα direct sale. Άντε πες και την σπάνια περίπτωση να μην υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική αγορά κι εγώ να το βιάζομαι.
Θέλω τη σιγουριά του support που δεν αφορά μόνο θέματα βλαβών, αλλά και support στη χρήση του μηχανήματος.
Ειδικά όταν μιλάμε για ενισχυτές AV που είναι περίπλοκα μηχανήματα, ένα bug να σου τύχει, τρέχεις και δεν φτάνεις.