Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Προσπάθησα να αγοράσω μέσω ebay ένα DTs decoder board, αλλά αυτός που το πουλούσε με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσω στην αγορά και ότι και αυτός θα το αποσύρει από την λίστα των προϊόντων του, καθώς από το επόμενο firmware, θα υποστηρίζει DTS ήχο!!!!!!!!!!!
Υπάρχει καμιά πληροφορία για το πότε θα είναι διαθέσιμο;

Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Μια απορία: .mov αρχεία σας παίζει? Δοκίμασα κάποια videos που έχω και δεν παίζει κανένα τους. Κατά τα άλλα και μετά από εξαντλητικα τεστ, είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το μηχάνημα. Παίζει απροβλημάτιστα ακόμα και βαριά mkv που δοκίμασα, όλα μέσω δικτύου. Τώρα θέλω να δοκιμάσω bluray. Έχει δοκιμάσει να συνδέσει κάποιος εξωτερικό dvd από τη usb? Αν ναι πώς είναι το upscale του? Αν αξίζει σκέφτομαι να πάρω ένα για να καταργήσω το lg που χρησιμοποιώ.

Εδώ και μερικές ημέρες έχω κι εγώ το Egreat EG-M31Β. Αρχικά είχα αγοράσει το μοντέλο Α αλλά ήταν προβληματικό από την αρχή και το επέστρεψα. :furious3:

Η τηλεόραση μου είναι Philips 32 ιντσών ανάλυσης 1366x768 και δέχεται σήμα έως 1080i. Επειδή δέχεται σήμα μόνο DVI, έχω αγοράσει και ένα καλώδιο HDMItoDVI. Από δοκιμές που έκανα διαπίστωσα ότι η καλύτερη ρύθμιση απεικόνισης για το Egreat είναι σε 1080i. Αν βάλω κάτι σε 720 ή VESA 13..x7.. η εικόνα είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο. Στις επόμενες ημέρες θα πάρω νέα τηλεόραση της Philips πάλι 37 ιντσών που θα είναι 1080p (δεν την αγοράζω μόνο γι' αυτό το λόγο, αλλά κυρίως επειδή ήθελα λίγο μεγαλύτερη τηλεόραση).

Με το Egreat χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB που τον συνδέω είτε με USB είτε με e-SATA (δεν έχω δει διαφορές).

Λέτε όλοι ότι το Egreat παίζει τα πάντα (σχεδόν) και όντως συμφωνώ, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως παρατηρώ μικρά σπασίματα στην ροή της εικόνας ακόμα και σε ταινίες mkv 720, όπως το HULK ή το ντοκιμαντέρ EARTH, ενώ πάλι ταινίες 1080 divx παίζουν καλά (πχ Lord of the rings extended editions). Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι πολύ ενοχλητικά αλλά σίγουρα μειώνουν την απόλαυση της θέασης. Δεν μιλάω για ένα demo της SONY στα 1080 διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 1,8GB που έκανε συνεχή πολύ ενοχλητικά σπασίματα, αλλά το βλέπω λογικό για το μέγεθος και την ανάλυσή του. Αν βέβαια χαμηλώσω την ανάλυση του Egreat σε 720 ή VESA 13..x7.. , ναι μεν σταματάνε τα σπασίματα της εικόνας, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο, όπως ανέφερα παραπάνω.

Πιστεύετε ότι αυτά τα σπασίματα είναι φυσιολογικά; :stupido2:

Kαλησπέρα και από εμένα.Ολα καλά με το egreat!!Εικόνα άψογη , κίνηση 'αψογη.
Το μοναδικό πρόβλημα που έχω -εκτός από την μη αναπαραγωγή DTS Audio από την HDMI - είναι ότι, ενώ δεν έχω εγκαταστήσει ΝΜΤ Αpps και εχω φορμάρει το δίσκο σε ntfs , μόλις το συνδεω με το PC σαν εξωτερικό USB σκληρό για να κανω copy -paste ταινίες τον αναγνωρίζει κανονικά αλλά μετά από μερικα δευτερόλεπτα τον χανει και πρέπει να τον αποσυνδέσω από την USB θύρα και να τον ξανασυνδέσω για να τον δει πάλι...και άντε πάλι τα ίδια....
Καμμιά ιδέα ?

Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Εγκατέστησε το προγραμματακι πρώτα και μετά ορίζεις απ αυτό ποιον δίσκο θέλεις να βλέπει απ το PC σου.

Σ εμένα δουλεύουν όλα άψογα. Και υπότιτλοι, και εικόνα και ήχος. Δεν μ απασχολεί αν βγάζει DTS απ την HDMI καθώς το έχω μόνιμα πάνω στον ενισχυτή. Το μόνο περίεργο που συνάντησα είναι ότι μόλις του συνδέω και δεύτερο e-sata δίσκο από μπροστά μπλοκάρει και χάνω την εικόνα . Μόλις αφαιρέσω τον έναν όλα επανέρχονται κανονικά> ¨Όχι πώς με χαλάει αφού έχω 2 500αριδες με USB έναν 500αρη e-sata μπροστά κι έναν 750αρη μέσα του καθώς και άλλο ένα τέρα μέσα απ το PC . Το ρωτάω όμως επειδή υπάρχει ένας ακόμα 500αρης με e-sata και θα ήθελα να τον συνδέσω κι αυτόν

Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Το μόνο περίεργο που συνάντησα είναι ότι μόλις του συνδέω και δεύτερο e-sata δίσκο από μπροστά μπλοκάρει και χάνω την εικόνα . Μόλις αφαιρέσω τον έναν όλα επανέρχονται κανονικά>
η μια host και η αλλη slave απο της esata αρα συνδεεις μονο ενα-bye--bye-

Το DVI ειναι αντιστοιχο του HDMI 1.1 και αν δεν κανω λαθος το EGreat εχει HDMI 1.3 oποτε μπορει να οφειλεται σε ασυμβατοτητα.

Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας. Το μυαλό μου πηγαίνει σε διαφορετικά frame rates μεταξύ υλικού και εξόδου του egreat.
Κι εγώ κάτι τέτοιο φαντάστηκα

Ας μας πεί ο φίλος τι ακριβός ρυθμίσεις έκανε

ΠΑΙΔΕΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΥΚΤΙΟ??????? ΕΧΩ ΤΟ Μ31Β ΚΑΙ ΤΟ TP-LINK TL-WN821N WIRELESS-N 2T2R USB ADAPTER ΑΛΛΑ....... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΟς ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΔΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!!!

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα κι εγώ και τελικά ανακάλυψα ότι υπάρχει πρόβλημα στο firmware του EG-M31B. λόγω ενός bug δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρυπτογράφιση WEP. Δεν συνδέεται με τίποτε. Οπότε ή πηγαίνεις σε ανοιχτό (ξεκλείδωτο) δίκτυο, ή σε WPA. Εγώ πάντως δοκίμασα και WPA και δεν κατάφερα τίποτε (το πιθανότερο είναι να δουλεύει μόνο κρυπτογράφιση WPA2), οπότε κατέληξα σε ανοιχτό δίκτυο με MAC filtering στο router μου για να έχω μια υποτυπώδη ασφάλεια..

Ελπίζω να βοήθησα και ελπίζω επίσης σύντομα (στο επόμενο firmware) να διορθωθεί το συγκεκριμένο bug.

Γειά σας!
Σκοπεύω να αγοράσω το egreat Μ31Β. Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους αν τις αποθηκευμένες φωτο τις δείχνει και σε thumbnail. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για μένα γιατί θέλω να έχω όλες τις φωτο μου στο δίσκο και να τις βλέπω από τη TV. Φανταστείτε να υπάρχει ένας κατάλογος με 100 φωτό και να ψάχνεις να βρεις μια συγκεκριμένη...
Και μια ακόμη ερώτηση. Ξέρει κανείς αν παίζει βιντεο σε avchd format? Είναι το format που γράφουν οι High Definition κάμερες... Το Tvix 6500 για παράδειγμα τα παίζει.
Ευχαριστώ.

Εδώ και μερικές ημέρες έχω κι εγώ το Egreat EG-M31Β. Αρχικά είχα αγοράσει το μοντέλο Α αλλά ήταν προβληματικό από την αρχή και το επέστρεψα. :furious3:

Η τηλεόραση μου είναι Philips 32 ιντσών ανάλυσης 1366x768 και δέχεται σήμα έως 1080i. Επειδή δέχεται σήμα μόνο DVI, έχω αγοράσει και ένα καλώδιο HDMItoDVI. Από δοκιμές που έκανα διαπίστωσα ότι η καλύτερη ρύθμιση απεικόνισης για το Egreat είναι σε 1080i. Αν βάλω κάτι σε 720 ή VESA 13..x7.. η εικόνα είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο. Στις επόμενες ημέρες θα πάρω νέα τηλεόραση της Philips πάλι 37 ιντσών που θα είναι 1080p (δεν την αγοράζω μόνο γι' αυτό το λόγο, αλλά κυρίως επειδή ήθελα λίγο μεγαλύτερη τηλεόραση).

Με το Egreat χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB που τον συνδέω είτε με USB είτε με e-SATA (δεν έχω δει διαφορές).

Λέτε όλοι ότι το Egreat παίζει τα πάντα (σχεδόν) και όντως συμφωνώ, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως παρατηρώ μικρά σπασίματα στην ροή της εικόνας ακόμα και σε ταινίες mkv 720, όπως το HULK ή το ντοκιμαντέρ EARTH, ενώ πάλι ταινίες 1080 divx παίζουν καλά (πχ Lord of the rings extended editions). Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι πολύ ενοχλητικά αλλά σίγουρα μειώνουν την απόλαυση της θέασης. Δεν μιλάω για ένα demo της SONY στα 1080 διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 1,8GB που έκανε συνεχή πολύ ενοχλητικά σπασίματα, αλλά το βλέπω λογικό για το μέγεθος και την ανάλυσή του. Αν βέβαια χαμηλώσω την ανάλυση του Egreat σε 720 ή VESA 13..x7.. , ναι μεν σταματάνε τα σπασίματα της εικόνας, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο, όπως ανέφερα παραπάνω.

Τοποθέτησε εσωτερικά του έναν δίσκο SATA II.
Με ftp του περνάς από το PC ότι αρχεία θέλεις.
Και μην ξεχνάτε να του κάνετε και ένα restart κάπου κάπου.

Kαλησπέρα και από εμένα.Ολα καλά με το egreat!!Εικόνα άψογη , κίνηση 'αψογη.
Το μοναδικό πρόβλημα που έχω -εκτός από την μη αναπαραγωγή DTS Audio από την HDMI - είναι ότι, ενώ δεν έχω εγκαταστήσει ΝΜΤ Αpps και εχω φορμάρει το δίσκο σε ntfs , μόλις το συνδεω με το PC σαν εξωτερικό USB σκληρό για να κανω copy -paste ταινίες τον αναγνωρίζει κανονικά αλλά μετά από μερικα δευτερόλεπτα τον χανει και πρέπει να τον αποσυνδέσω από την USB θύρα και να τον ξανασυνδέσω για να τον δει πάλι...και άντε πάλι τα ίδια....
Καμμιά ιδέα ?

Τον φορμάρεις σε etx2 (κάτι σαν linux)
Τοποθέτησε εσωτερικά του έναν δίσκο SATA II.
Με καλώδιο δικτύου και ftp του περνάς από το PC ότι αρχεία θέλεις.
Αν παρόλα αυτά θέλεις ντε και καλά να τον συνδέεις με USB sto pc για να μεταφέρεις τα αρχεία, μέσα στο Forum υπάρχει link πως να κάνεις μεταφορά με forma ext2.

Γειά σας!
Σκοπεύω να αγοράσω το egreat Μ31Β. Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους αν τις αποθηκευμένες φωτο τις δείχνει και σε thumbnail. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για μένα γιατί θέλω να έχω όλες τις φωτο μου στο δίσκο και να τις βλέπω από τη TV. Φανταστείτε να υπάρχει ένας κατάλογος με 100 φωτό και να ψάχνεις να βρεις μια συγκεκριμένη...
Και μια ακόμη ερώτηση. Ξέρει κανείς αν παίζει βιντεο σε avchd format? Είναι το format που γράφουν οι High Definition κάμερες... Το Tvix 6500 για παράδειγμα τα παίζει.
Ευχαριστώ.

Δεν έχει τύχει να συνδέσω την κάμερα στο τανκ μέχρι στιγμής, αλλά δοκίμασα τα avchd mts κλιπάκια που έχω στο δίσκο μου και τα έπαιξε μια χαρά, όχι όμως συνεχόμενα (όπως γίνεται όταν συνδέω την κάμερα στην τηλεόραση)

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Δεν έχει τύχει να συνδέσω την κάμερα στο τανκ μέχρι στιγμής, αλλά δοκίμασα τα avchd mts κλιπάκια που έχω στο δίσκο μου και τα έπαιξε μια χαρά, όχι όμως συνεχόμενα (όπως γίνεται όταν συνδέω την κάμερα στην τηλεόραση)

Thanx aragorn!
Φαντάζομαι αυτό λύνεται αν φτιάξεις μια playlist με τα κομμάτια που θες να είναι συνεχόμενα.

Με το θέμα με τα thumbnails ξέρει κανείς τι γίνεται? Δηλ. εμφανίζει τις φωτο ενός καταλόγου σε μικρογραφίες?

Για να τα παίζει συνεχόμενα,τοποθέτησέ τα στον ίδιο φάκελλο και πάτα αντί του enter το play.

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Thanx aragorn!
Φαντάζομαι αυτό λύνεται αν φτιάξεις μια playlist με τα κομμάτια που θες να είναι συνεχόμενα.

Με το θέμα με τα thumbnails ξέρει κανείς τι γίνεται? Δηλ. εμφανίζει τις φωτο ενός καταλόγου σε μικρογραφίες?

Εμφανίζει κανονικά τα thumbnails, αλλά είναι λίγο αργό στην αλλαγή τους. Ίσως οφείλεται στο ότι το έχω συνδεμένο μέσω δικτύου.

Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Εγκατέστησε το προγραμματακι πρώτα και μετά ορίζεις απ αυτό ποιον δίσκο θέλεις να βλέπει απ το PC σου.

Σ εμένα δουλεύουν όλα άψογα. Και υπότιτλοι, και εικόνα και ήχος. Δεν μ απασχολεί αν βγάζει DTS απ την HDMI καθώς το έχω μόνιμα πάνω στον ενισχυτή. Το μόνο περίεργο που συνάντησα είναι ότι μόλις του συνδέω και δεύτερο e-sata δίσκο από μπροστά μπλοκάρει και χάνω την εικόνα . Μόλις αφαιρέσω τον έναν όλα επανέρχονται κανονικά> ¨Όχι πώς με χαλάει αφού έχω 2 500αριδες με USB έναν 500αρη e-sata μπροστά κι έναν 750αρη μέσα του καθώς και άλλο ένα τέρα μέσα απ το PC . Το ρωτάω όμως επειδή υπάρχει ένας ακόμα 500αρης με e-sata και θα ήθελα να τον συνδέσω κι αυτόν

Σε πολυωρο παιξιμο εχεις δει αν ζεσταινεται πολυ ο εσωτερικος σκληρος που εχεις και γενικα ολο το κουτι του?Ελπιζω να κανει λιγη δουλιτσα ο ανεμιστηρας που εχει...

Status
Not open for further replies.