Εδώ και μερικές ημέρες έχω κι εγώ το Egreat EG-M31Β. Αρχικά είχα αγοράσει το μοντέλο Α αλλά ήταν προβληματικό από την αρχή και το επέστρεψα. :furious3:
Η τηλεόραση μου είναι Philips 32 ιντσών ανάλυσης 1366x768 και δέχεται σήμα έως 1080i. Επειδή δέχεται σήμα μόνο DVI, έχω αγοράσει και ένα καλώδιο HDMItoDVI. Από δοκιμές που έκανα διαπίστωσα ότι η καλύτερη ρύθμιση απεικόνισης για το Egreat είναι σε 1080i. Αν βάλω κάτι σε 720 ή VESA 13..x7.. η εικόνα είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο. Στις επόμενες ημέρες θα πάρω νέα τηλεόραση της Philips πάλι 37 ιντσών που θα είναι 1080p (δεν την αγοράζω μόνο γι' αυτό το λόγο, αλλά κυρίως επειδή ήθελα λίγο μεγαλύτερη τηλεόραση).
Με το Egreat χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB που τον συνδέω είτε με USB είτε με e-SATA (δεν έχω δει διαφορές).
Λέτε όλοι ότι το Egreat παίζει τα πάντα (σχεδόν) και όντως συμφωνώ, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως παρατηρώ μικρά σπασίματα στην ροή της εικόνας ακόμα και σε ταινίες mkv 720, όπως το HULK ή το ντοκιμαντέρ EARTH, ενώ πάλι ταινίες 1080 divx παίζουν καλά (πχ Lord of the rings extended editions). Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι πολύ ενοχλητικά αλλά σίγουρα μειώνουν την απόλαυση της θέασης. Δεν μιλάω για ένα demo της SONY στα 1080 διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 1,8GB που έκανε συνεχή πολύ ενοχλητικά σπασίματα, αλλά το βλέπω λογικό για το μέγεθος και την ανάλυσή του. Αν βέβαια χαμηλώσω την ανάλυση του Egreat σε 720 ή VESA 13..x7.. , ναι μεν σταματάνε τα σπασίματα της εικόνας, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο, όπως ανέφερα παραπάνω.
Πιστεύετε ότι αυτά τα σπασίματα είναι φυσιολογικά; :stupido2: