Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Μέχρι τώρα έχω κάνει "παιξίματα" των 3 ωρών το πολύ...
Βέβαια το χρησιμοποιώ για 720ρ οπότε δε μπορώ να πω ότι το δουλεύω στα όρια.
Πάντως δεν έχει ζεσταθεί καθόλου.

Χαιρετώ όλους τους συνforumιτες, καθώς μόλις έγινα μέλος. Είμαι κάτοχος ενός Μ31Α και προβληματισμένος... μόνο... με το θέμα του θορύβου του ανεμιστήρα. Απλά ψάχνοντας βρήκα αυτό :

Ebay Item Number : 230248090506

και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Σκέφτομαι να το αλλάξω καθώς μου χαλάει όλη την μαγεία του κατά τα άλλα "τίμιου" Egreat....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Σε πολυωρο παιξιμο εχεις δει αν ζεσταινεται πολυ ο εσωτερικος σκληρος που εχεις και γενικα ολο το κουτι του?Ελπιζω να κανει λιγη δουλιτσα ο ανεμιστηρας που εχει...
Εχθές τον δούλεψα για πάνω από 5 ώρες αφού του έριχνα υλικό στον εσωτερικό δίσκο . Σε πληροφορώ πως δεν ζεστάθηκε καθόλου . Στο καπάκι είδα και 2 ταινίες αλλά και πάλι η θερμοκρασία του παρέμεινε σε φυσιολογικά επίπεδα . Για να καταλάβεις δεν ζεσταίνεται ούτε στο μισό απ ότι ένας εξωτερικός δίσκος .
Διαβάζω τόσες μέρες γι αυτό τον περιβόητο θόρυβο του ανεμιστήρα. Προφανώς οι φίλοι που ενοχλούνται απ αυτό δεν είχαν πριν HTPC για να καταλάβουν τι θα πει θόρυβος από ανεμιστήρα. Εγώ ειλικρινά ούτε που το ακούω

Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας. Το μυαλό μου πηγαίνει σε διαφορετικά frame rates μεταξύ υλικού και εξόδου του egreat.

Τοποθέτησε εσωτερικά του έναν δίσκο SATA II.
Με ftp του περνάς από το PC ότι αρχεία θέλεις.
Και μην ξεχνάτε να του κάνετε και ένα restart κάπου κάπου.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Σε λίγες ημέρες έρχεται η νέα τηλεόραση οπότε θα κάνω περισσότερα τεστ με την άφιξή της έτσι ώστε να αποκλείσουμε πρόβλημα συμβατότητας με την τηλεόραση ή μεταξύ HDMI/DVI η μεταροπής σήματος 720 to 1080 to 766. Όμως να ρωτήσω κάτι επειδή γερνάω και οι γνώσεις μου αρχίζουν να αδυνατίζουν :grandpa::

(1) Αν ήταν θέμα ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, δεν θα έβλεπα και κάποια διαφορά στα προβληματικά βίντεο ανάμεσα στο USB και στο E-SATA; Αφού το E-SATA είναι σαφώς πιο γρήγορο, αν με το E-SATA είχε μικροσπασίματα, λογικά με το USB θα έπρεπε να σέρνεται.

(2) Αν πάρω εσωτερικό SATA2 δίσκο, είναι ανάγκη να τον μορφοποιήσω κατά ext2 ή μπορώ κλασικά κατά ntfs για να αποφεύγω τα μπλεξίματα; Υπάρχει διαφορά απόδοσης;

(2) Αν πάρω εσωτερικό SATA2 δίσκο, είναι ανάγκη να τον μορφοποιήσω κατά ext2 ή μπορώ κλασικά κατά ntfs για να αποφεύγω τα μπλεξίματα; Υπάρχει διαφορά απόδοσης;
η μονη διαφορα ειναι στην υπαρξη των προγραμματων ftp ,bt κτλ

Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας. Το μυαλό μου πηγαίνει σε διαφορετικά frame rates μεταξύ υλικού και εξόδου του egreat.

Εχει αναφερθει κατι αναλογο και στο Popcorn 100 και πολλοι σε ξενα φορουμ το αποδιδουν στο οτι εχει HDMI 1.1.

Τωρα αν ειναι αληθεια δεν ειμαι σε θεση να το ξερω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Εχθές τον δούλεψα για πάνω από 5 ώρες αφού του έριχνα υλικό στον εσωτερικό δίσκο . Σε πληροφορώ πως δεν ζεστάθηκε καθόλου . Στο καπάκι είδα και 2 ταινίες αλλά και πάλι η θερμοκρασία του παρέμεινε σε φυσιολογικά επίπεδα . Για να καταλάβεις δεν ζεσταίνεται ούτε στο μισό απ ότι ένας εξωτερικός δίσκος .
Διαβάζω τόσες μέρες γι αυτό τον περιβόητο θόρυβο του ανεμιστήρα. Προφανώς οι φίλοι που ενοχλούνται απ αυτό δεν είχαν πριν HTPC για να καταλάβουν τι θα πει θόρυβος από ανεμιστήρα. Εγώ ειλικρινά ούτε που το ακούω

Σ'ευχαριστω,νομιζω με την απαντηση σου με καλυψες 100%...
Ηταν η μονη ανησυχια που ειχα σχετικα με αυτο το μηχανημα και μαλλον θα το χτυπησω τελικα...

Όσο αφορά τον θόρυβο του ανεμιστήρα συμφωνώ με το φίλο Κώστα:

Είναι παρόμοιος με αυτόν που κάνει ένας υπολογιστής. Αν κάποιος ψάχνεται με αθόρυβα ανεμιστηράκια κτλ στον υπολογιστή του, τότε είναι πιθανό να τον ενοχλεί ο θόρυβος αυτός.

Εγώ που έχω μαζί με την τηλεόραση ένα home cinema με ανεμιστήρα επίσης κι ένα βίντεο που όταν γυρίζει η κασέτα ακούγεται το κλασσικό "χράτσα-χρούτσα" που να ακούσω τον ανεμιστήρα του εΓρεατ (ελληνιστί)?

Σ'ευχαριστω,νομιζω με την απαντηση σου με καλυψες 100%...
Ηταν η μονη ανησυχια που ειχα σχετικα με αυτο το μηχανημα και μαλλον θα το χτυπησω τελικα...

Αλλη μια απορια...μπορεις να συνδεσεις εξωτερικο δισκο τυπου WD Passport (USB powered) για να αντιγραψεις αρχεια στον εσωτερικο του δισκο?

Ναι αλλά αφού έχει συνδεθεί ο δίσκος και παίζεις υλικό από εκεί, προφανώς δεν έχει πρόβλημα να μεταφέρει αρχείο...

Αν μαρκάρεις ένα αρχείο σε ένα δίσκο (source) και αλλάξεις δίσκο (source) τότε χάνει την επιλογή. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις copy ή moov (από το τηλεκοντρολ). Το έχει καταφέρει κανείς διαφορετικά ?

Εγώ έχω μεταφέρει αρχεία από το USB stick στον εσωτερικό δίσκο ως εξής:

Πας στο stick, πάνω στο αρχείο και πατάς FILE MODE (ή κάπως έτσι). Σου βγάζει ένα παραθυράκι και κάνεις add to list. Βγαίνει ένα τικ στο αρχείο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να επιλέξεις και άλλα αρχεία.

Μετά πας στον δίσκο (προορισμό) και όταν είσαι στο φάκελο που θες πατάς πάλι FILE MODE. Σου βγάζει ένα παράθυρο και έχει επιλογές Copy from list ή Move from list. Πατάς εκεί και αρχίζει η διαδικασία...

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Εμφανίζει κανονικά τα thumbnails, αλλά είναι λίγο αργό στην αλλαγή τους. Ίσως οφείλεται στο ότι το έχω συνδεμένο μέσω δικτύου.

Σήμερα παρέλαβα το μηχανάκι! Μέχρι στιγμής όλα καλά. Αλλά

τελικά δε βλέπω να έχει thumbnails για τις φωτο... :-(

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Σήμερα παρέλαβα το μηχανάκι! Μέχρι στιγμής όλα καλά. Αλλά

τελικά δε βλέπω να έχει thumbnails για τις φωτο... :-(
Thumbnails για τις φωτο, έχει μόνο μέσω του myihome,άρα χρειάζεσαι και το pc.

Προσπάθησα να αγοράσω μέσω ebay ένα DTs decoder board, αλλά αυτός που το πουλούσε με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσω στην αγορά και ότι και αυτός θα το αποσύρει από την λίστα των προϊόντων του, καθώς από το επόμενο firmware, θα υποστηρίζει DTS ήχο!!!!!!!!!!!

μετά απο επικοινωνία με την egreat μου έστειλαν αυτή την απάντηση

hi,sir,
You means DTS decoder board?
because in future,we will use FW to decode DTS to PCM directly,so we suggest customer no need
purchase DTS decoder board again.

Status
Not open for further replies.