Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

δοκιμαστε να βαλετε καρφωτη ip δηλ στον egreat κοφτε την αυτοματη αποδοση ip και βαλτε μια σταθερη φυσικα με sub 255.255.255.0 και gateawway την ip του router σας

TO EKANA KAI AYTO AΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΛΙ ΑΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ,Ο ROUTER ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ROUTER.EΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

TO EKANA KAI AYTO AΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΛΙ ΑΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ,Ο ROUTER ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ROUTER.EΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Έχω το ίδιο πρόβλημα με router level one fbr-1161.Μήπως φταίει ο router;

Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Δε νομίζω ότι είναι θέμα router, μάλλον το μηχάνημα κάνει κολπάκια. Εγώ ακολουθώ την εξής διαδικασία: πρώτα ανοίγω το μηχάνημα, μετά συνδέω το καλώδιο δικτύου του στο router και στο τέλος ξεκινώ το myihome. Με αυτό τον τρόπο δουλέυει αμέσως (τουλάχιστον σε μένα).

Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Δε νομίζω ότι είναι θέμα router, μάλλον το μηχάνημα κάνει κολπάκια. Εγώ ακολουθώ την εξής διαδικασία: πρώτα ανοίγω το μηχάνημα, μετά συνδέω το καλώδιο δικτύου του στο router και στο τέλος ξεκινώ το myihome. Με αυτό τον τρόπο δουλέυει αμέσως (τουλάχιστον σε μένα).
Με αποσύνδεση και επανασύνδεση του καλωδίου δουλεύει.Το θέμα είναι να μην χρειάζεται συνεχώς αυτή η διαδικασία κάθε φορά που το ανάβω.Βέβαια μερικές φορές βλέπει το δίκτυο κατ'ευθείαν,άλλες πάλι,όχι.Υπάρχει και ο τρόπος με πολλαπλές επανεκκινήσεις.Σε κάποια από αυτές τελικά το βλέπει.

Μια απορία: στις ρυθμίσεις "εικόνας" έχει μια επιλογή για 1080p23,976fps. Τηλεοράσεις που υποστηρίζουν 24fps μπορούν να δώσουν αυτό το σήμα? Έχω μια SonyD3000, που υποστηρίζει 24f, όσες φορές τις έδωσα ταινία σε 23,976f το δέχτηκε κανονικά, αλλά μετά από 1-2 λεπτά κόλλησε και αναγκάστηκα να αλλάξω ανάλυση. Το μηχάνημα παίζει μέσω δικτύου και γενικά δεν είχα κολλήματα. Το ρωτώ γιατί μου φάνηκε ότι βάζοντας 23,976f αντί για 24f είχε καλύτερη κίνηση.
Offtopic: γιατί οι περισσότερες ταινίες είναι σε 23,976 και όχι σε 24 ακριβώς? Απ' όσο ξέρω τα bd και τα hddvd είναι γυρισμένα σε 24fps.

Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

24 λέγεται τιμής ένεκεν...
Το σωστό ουσιαστικά στην πράξη είναι 23,976

όπως και τα αμερικάνικα 60hz , ουσιαστικά είναι 59,96

Last edited:

Ακριβώς. Σχεδόν όλες οι ταινίες σε BD είναι γυρισμένες στο κλασικό κινηματογραφικό 23,976 fps.

Το αν η τηλεόραση θα υποστηρίζει σωστά τα 23.976Hz είναι καθαρά δικό της θέμα. Κανονικά πρέπει να το γράφει στο manual, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η δικιά μου π.χ. το υποστηρίζει μια χαρά, αν και δεν έχω δει καν τι γράφει το manual.

Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Απο εχθες μπηκα και εγω στο club του Εgreat. Τι θα μπορουσα να πω παραπανω απο τα τοσα θετικα σχολια που εχουν κανει ηδη οι κατοχοι ? Τιποτα φυσικα. Το μηχανακι ειναι για μενα ενα bestbuy προιον που παιζει τα παντα χωρις καμμια δυσκολια. Οτι και να του εβαλα το επαιξε κανονικα.

σε δεύτερη ερώτηση μου ,αφού θα αποκωδικοποιεί το dts , θα μπορεί να το στείλει και μέσω hdmi η απάντηση τους ήταν

yes,in the future ,you can get this just via software.
DTS lisence cost a long time,so we'd better to wait some days.
I hope we can provide to you by the end of next month.

οπότε κανά μήνα ακόμα για το νέο FW

Ακριβώς. Σχεδόν όλες οι ταινίες σε BD είναι γυρισμένες στο κλασικό κινηματογραφικό 23,976 fps.

Το αν η τηλεόραση θα υποστηρίζει σωστά τα 23.976Hz είναι καθαρά δικό της θέμα. Κανονικά πρέπει να το γράφει στο manual, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η δικιά μου π.χ. το υποστηρίζει μια χαρά, αν και δεν έχω δει καν τι γράφει το manual.

Δηλαδή όλα τα mkv μπορούμε να τα παίξουμε σε 24p ? (αν το υποστηρίζει η tv)

Σε έμενα στην Sony 40W4000 δεν έπαιξε ένα 1080p που δοκίμασα. Θα δοκιμάσω πάλι με κάποιο άλλο αρχείο.

Η Syabas η εταιρεία που βγάζει τo firmware για όλα τα ΝΜΤ ισχυρίζεται ότι θα βγάζει νέα (επίσημη) έκδοση κάθε 6 εβδομάδες. Οι ενδιάμεσες εκδόσεις βγαίνουν και δοκιμάζονται από το popCorn. Μόλις βγει επίσημη έκδοση σε μερικές μέρες βγαίνει και η τροποποιημένη για κάθε player ξεχωριστά.

Αντε να βγει να μου λυθεί και το πρόβλημα με τη στοίχιση σε πολλαπλούς υπότιτλους...

Παιδιά στο site τους λένε ότι το νέο Firmware του EG-M31B είναι το (50-17-080808-15-EGR-403-000).Το δικό μου έχει το (50-17-080812-15-EGR-403-073). Τώρα πιο είναι το πιο νέο Firmware?

Χαχαχα Ιορδάνη αν δεν έχεις προβλήματα μη το ψάχνεις...
Μπορείς να έχεις κάποια νεότερη beta έκδοση...

Υπομονή να βγει νεότερο να το βάλουμε όλοι

Η τηλεόραση μου είναι Philips 32 ιντσών ανάλυσης 1366x768 και δέχεται σήμα έως 1080i. Επειδή δέχεται σήμα μόνο DVI, έχω αγοράσει και ένα καλώδιο HDMItoDVI. Από δοκιμές που έκανα διαπίστωσα ότι η καλύτερη ρύθμιση απεικόνισης για το Egreat είναι σε 1080i. Αν βάλω κάτι σε 720 ή VESA 13..x7.. η εικόνα είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο. Στις επόμενες ημέρες θα πάρω νέα τηλεόραση της Philips πάλι 37 ιντσών που θα είναι 1080p (δεν την αγοράζω μόνο γι' αυτό το λόγο, αλλά κυρίως επειδή ήθελα λίγο μεγαλύτερη τηλεόραση).

Με το Egreat χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB που τον συνδέω είτε με USB είτε με e-SATA (δεν έχω δει διαφορές).

Λέτε όλοι ότι το Egreat παίζει τα πάντα (σχεδόν) και όντως συμφωνώ, ότι του έχω βάλει το έχει παίξει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως παρατηρώ μικρά σπασίματα στην ροή της εικόνας ακόμα και σε ταινίες mkv 720, όπως το HULK ή το ντοκιμαντέρ EARTH, ενώ πάλι ταινίες 1080 divx παίζουν καλά (πχ Lord of the rings extended editions). Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι πολύ ενοχλητικά αλλά σίγουρα μειώνουν την απόλαυση της θέασης. Δεν μιλάω για ένα demo της SONY στα 1080 διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 1,8GB που έκανε συνεχή πολύ ενοχλητικά σπασίματα, αλλά το βλέπω λογικό για το μέγεθος και την ανάλυσή του. Αν βέβαια χαμηλώσω την ανάλυση του Egreat σε 720 ή VESA 13..x7.. , ναι μεν σταματάνε τα σπασίματα της εικόνας, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένη ή δεν πιάνει όλο το κάδρο, όπως ανέφερα παραπάνω. Πιστεύετε ότι αυτά τα σπασίματα είναι φυσιολογικά; :stupido2:

Τελικά η νέα 1080p τηλεόραση ήρθε. :smile: Παρατήρησα ότι για να παίζει σωστά πρέπει να ρυθμίσω το Egreat στα 1080p 59,94hz. :a0210: Στις τιμές 60, 50, 30 hz που δοκίμασα, κάνει σπασίματα. Δεν δοκίμασα μικρότερες τιμές. Υπάρχει λόγος;
Πάντως έχει άψογη εικόνα και μάλιστα με εξωτερικό σκληρό δίσκο σε σύνδεση e-sata. :BDGBGDB55:

Last edited:

Χαχαχα Ιορδάνη αν δεν έχεις προβλήματα μη το ψάχνεις...
Μπορείς να έχεις κάποια νεότερη beta έκδοση...

Υπομονή να βγει νεότερο να το βάλουμε όλοι

Νέο firmware στις 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με e-mail της εταιρείας.

"hello,Dear Dimitris:
thanks for your mail!
the new FW will be released on Oct 10th or so,which will support DTS HD.pls note!
when we have released the new one,we will inform to our distributor ,then they will inform their user too~"

Θετικό η υποστήριξη onboard dts, έχω φίλο που ψήνεται να το πάρει αλλά δεν έχει ενισχυτή, θα πάει απευθείας σε τηλεόραση. Αυτό βολεύει σε τέτιοες περιπτώσεις.

Νέο firmware στις 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με e-mail της εταιρείας.

"hello,Dear Dimitris:
thanks for your mail!
the new FW will be released on Oct 10th or so,which will support DTS HD.pls note!
when we have released the new one,we will inform to our distributor ,then they will inform their user too~"

Ο ήχος θα βγαίνει από το HDMI όπως και στις άλλες περιπτώσεις ?

Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Θετικό η υποστήριξη onboard dts, έχω φίλο που ψήνεται να το πάρει αλλά δεν έχει ενισχυτή, θα πάει απευθείας σε τηλεόραση. Αυτό βολεύει σε τέτιοες περιπτώσεις.
Πάντα!

Status
Not open for further replies.