Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

εγω μονο το V1023 βλεπω στο σαιτ
αλλα οταν το κατεβασα ηταν 24

Last edited:

Μην αγχώνεστε για το V1024, είναι για εμάς τους έλληνες ανάξιο λόγου.

Πρόσθεσαν μόνο μερικές γλώσσες στα μενού και τίποτα άλλο. Προφανώς βγήκε προς εξυπηρέτηση κάποιων Γερμανών, Ιταλών κ.α, αλλά εξαιτίας του χαμού που έγινε, αποσύρθηκε!

Αυτά που σας γράφω τα έχει αναφέρει η ίδια η egreat, σε επικοινωνία με κατόχους μετά από email.

Δεν συντρέχει λόγος εγκατάστασης...

Άλλωστε, αναμένουμε το νέο firmware όπου μαζί με το NMT, προσθέτει σημαντικές αλλαγές (ήδη τις αλλαγές τις βλέπουμε στο νέο fw του 31A/C που μόλις κυκλοφόρησε...)

Επειδή δεν βλέπω να έχει απαντηθεί στις τελευταίες 10 σελίδες, έχει κανείς προχωρήσει σε αντικατάσταση του ανεμιστήρα της συσκευής; Οι 40χ40χ10 των 12v με 3pin σύνδεση, λειτουργούν; Είναι σαματατζής ο ενσωματωμένος...

Είχε αναφερθεί σε άλλο ελληνικό φόρουμ, μια πολύ ωραία λύση!

Ο τύπος αφαίρεσε την αυτοκόλλητη πάστα (έγραφε ότι έχει μισό εκατοστό πάχος!) και στη θέση της έβαλε μια χάλκινη πλακέτα, βάζοντας ενδιάμεσα από CPU και πάτο πάστα της Arctic.

Στον ανεμιστήρα έβαλε εν σειρά στο μαύρο καλώδιο μία αντίσταση 18Ω και λέει ότι ουσιαστικά έλυσε το πρόβλημα του θορύβου. Μάλιστα θυμάμαι ότι έλεγε ότι με αυτή τη λύση ο πάτος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 35°C.

Παιδιά ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας.... μακάρι να έστρωνε αλλά....

Δεν είναι το θέμα ότι δεν έχω καθόλου εικόνα. Αν το βγάλω από το ρεύμα Bootάρει κανονικά, μπαίνει στην αρχική σελίδα και μετά καρφώνω το stick γιά να επιλέξω μία ταινία που θέλω να δώ. Σε διάστημα 5 λεπτών κρασάρει και αρχίζει ένα ατέρμονο cycle reboot. Εγώ υποψιάζομουν ότι έχει να κάνει με θέμα τροφοδοσίας (αυτό έλπιζα στην αρχή γιά να μην μπαίνω σε διαδικασίες service και επιστροφής από Ηράκλειο Αθήνα), αλλά μάλλον δεν φταίει ούτε αυτό. Είναι σε μια random κατάσταση όλα αυτά και πραγματικά δεν βγάζω άκρη. Δεν ξέρω αν φταίει το kernel...
Το πήγα λοιπόν σήμερα στο eshop γιά επιστροφή και έλεγχο (εντός εγγύησης) και εαν και εφόσον δεν φτιαχτεί, θα δώσω κάτι παραπάνω και θα πάρω το EG-M31B (φαντάζομαι είναι καλύτερο).
´
Και όλα αυτά ενώ σκέφτηκα να το αναβαθμίσω.... αλλά δεν πρόλαβα :AFADF0:

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω και να ρωτήσω συγχρόνως είναι εάν το έχει αφήσει κανείς ανοικτό γιά πολλές ώρες (γιατί εγώ συνήθως το έκλεινα μετά την χρήση, λόγω του θορύβου του ανεμιστήρα) ή και μέρες, γιατί αυτό που μου συνέβη, έγινε αφού έμεινε ανοικτό όλο το βράδυ.

Επανέρχομαι... σαν ο γκαντέμης του φόρουμ μετά από ένα μήνα (... τόσο έκανε το eshop για να βγάλει πόρισμα) απλά γιά να αναφέρω ότι το δικό Μ31Α βγήκε officially off και θα αντικατασταθεί με το M31B (πληρώνοντας την διαφορά βεβαίως). Αν δεν κάνω λάθος είμαι ο πρώτος από εδω μέσα που του "κάηκε" το "NMT". Εξαιρόντας πάντως την καθυστέρηση μου έφυγε και η αγωνία μήπως και μου το γύριζαν μετά από ένα μήνα ως μη προβληματικό και έτρωγα την πατάτα.... Πάλι καλά....

P.S. απλά να ρωτήσω... είναι μεγάλες οι διαφόρες του Μ31Α με το Μ31Β....?

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Η πρώτη φωτό δείχνει την πρόσθεση πρακτικά του 2-pin adapter και βέβαια το fan mate παρέμεινε λειτουργικό, στην περίπτωση που δεν θα έπαιζε.

SNC00050.jpg
SNC00053.jpg

Οι άλλες δύο φωτό δείχνουν την εγκατάσταση σε πλήρη ανάπτυξη και τη σύνδεση των καλωδίων. Το πολύ καλό της υπόθεσης είναι ότι όπως το βλέπεται το κουτί έκλεισε χωρίς να υπάρξει ανάγκη για τρύπες κ.α.

Δυστυχώς από τη χαρά μου που δούλεψε δεν έβγαλα και μια φωτό με κλειστό κουτί, αν σας ενδιαφέρει το βράδυ -bye-

Βάλε βρε Πάρη καμιά πιο μεγάλη φωτό να δούμε τι έκανες και πως φαίνεται... Σε αυτές δεν φαίνεται τίποτα! -bye-

Είχε αναφερθεί σε άλλο ελληνικό φόρουμ, μια πολύ ωραία λύση!

Ο τύπος αφαίρεσε την αυτοκόλλητη πάστα (έγραφε ότι έχει μισό εκατοστό πάχος!) και στη θέση της έβαλε μια χάλκινη πλακέτα, βάζοντας ενδιάμεσα από CPU και πάτο πάστα της Arctic.

Στον ανεμιστήρα έβαλε εν σειρά στο μαύρο καλώδιο μία αντίσταση 18Ω και λέει ότι ουσιαστικά έλυσε το πρόβλημα του θορύβου. Μάλιστα θυμάμαι ότι έλεγε ότι με αυτή τη λύση ο πάτος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 35°C.

Κανένα λινκ να δω καμιά φωτό? Γιατί δεν πολυκατάλαβα τι έκανε ακριβώς...

Όντως είναι απαράδεκτες οι φωτό θα βγάλω άλλες καλύτερες. -bye-
Θα δοκιμάσω και το καινούργιο φαν μέσα στο Σ/κ

Καλησπέρα παιδιά.

Αύριο το πρωί παραλαμβάνω και εγώ το 31Β, δε σας κρύβω πως το περιμένω πως και πως!!!!

Επειδή το Post όμως ετούτο είναι τεράστιο (987 απαντήσεις....) και δεν είναι καθόλου απλό να βρω αυτά που χρειάζομαι, θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα και θα ήθελα να παρακαλέσω κάποιον να μου απαντήσει...

Λοιπόν, first think first, θα συνδέσω το μηχάνημα σε δίκτυο (ενσύρματο) μέσω του router της hol, του NETFASTER. Θα βάλω εσωτερικό δίσκο έναν 120άρι 2,5 ιντσών και δύο εξωτερικούς, έναν 1000άρι και έναν 250άρι.

Θέλω από τα δύο pc του σπιτιού (φορητός και desktop, και τα δύο με vista) να μπορώ να στέλνω στους δίσκους αρχεία, εικόνες, μουσική, ταινίες.
Τι σύστημα αρχείων θα πρέπει να έχω στους δίσκους έτσι ώστε να μπορώ να έχω πλήρη πρόσβαση (εγγραφή/μετακίνηση/διαγραφή αρχείων) από τα pc μου? Θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ext2/ext3; Μπορώ να τους έχω σε NTFS;
Ξέρω πως θα πρέπει να εγκαταστήσω οδηγούς στα vista για να μπορώ να δω τα ext2/ext3 partitions αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, το θέμα είναι να μπορώ να τους χρησιμοποιώ και από τα pc και από το egreat.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι το εξής:
Είδα εδώ μέσα από πολλούς φίλους να γίνεται λόγος για χρήση του firmware του Popcorn στο egreat.
Γιατί το κάνουν αυτό όσοι το κάνουν;
Τα firmware του Popcorn είναι καλύτερα από του δικού μας;
Είναι μια ασφαλής διαδικασία η εγκατάσταση αυτού;
Σε τελική, αν συγκρίνουμε τα δύο firmware, τα δύο "μανίσια", ποιες είναι οι διαφορές τους?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλους!!!!

Last edited:

Δικτυακά δε ξέρω πώς τους βλέπει τους δίσκους...

Αν πάντως τους συνδέσεις μέσω USB για ανάγνωση είσαι ΟΚ και με NTFS, αλλά αν θες να μεταφέρεις αρχείο από τον εσωτερικό στον εξωτερικό δίσκο (δηλαδή για εγγραφή) θέλεις υποχρεωτικά ext...

Τέλος, για το firmware ο κυριότερος λόγος που το έχουν κάνει όσοι το έχουν κάνει, είναι για να εκμεταλλευτούν το ότι το popCorn κάνει πια downmix και το DTS (ενώ το eGreat όχι). Αν πρόκειται να συνδέσεις το eGreat με DTS ενισχυτή δε το βρίσκω ιδιαίτερο χρήσιμο να κάνεις τέτοια διαδικασία (εκτός κι αν θέλεις να βάζεις πιο γρήγορα τις νέες εκδόσεις firmware...)

Από σήμερα το έχω και εγώ και κάθε άλλο παρά "αναπαύεται" στο σαλόνι μου...

Το έσκισα!!!!

Εντυπώσεις;
Αν εξαιρέσουμε το θόρυβο του ανεμιστήρα (με ενοχλεί, αλλά θα το φτιάξω, που θα μου πάει...) είναι ΑΨΟΓΟ!!!

Του έβαλα εσωτερικό δίσκο (έναν μικρό 80αρη, ίσα-ίσα για τις εφαρμογές, δεν θέλω να αποθηκεύω εκεί..), του έβαλα εξωτερικό δίσκο (1000άρη) έκανα update στο firmware (1023), εγκατέστησα τα nmt, όλα ΟΚ!!!

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και από άλλον, αλλά μπορώ και στέλνω στον εξωτερικό usb δίσκο αρχεία από το pc μέσω δικτύου!!!
Το λέω αυτό γιατί είχε αναφερθεί πως δεν γίνεται λόγω του ntfs, αλλά το παρέκαμψα, φορμάροντάς τον σε ext2!!! (τον εξωτερικό usb δίσκο)

Τώρα, μπορώ και στέλνω στο egreat ή τραβάω από αυτό ό,τι θέλω!!!!
Δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!

-->Για να βλέπουν τα windows το ext2 εγκατέστησα τους οδηγούς από εδώ
-->Για να φορμάρω τον εξωτερικό δίσκο κατέβασα ένα ειδικό linux live cd, το GParted (μπορεί να γίνει και με άλλα progs...)
-->Έκανα το δίσκο κοινόχρηστο και ΟΚ!!!

-->Για να φορμάρω τον εξωτερικό δίσκο κατέβασα ένα ειδικό linux live cd, το GParted (μπορεί να γίνει και με άλλα progs...)
-->Έκανα το δίσκο κοινόχρηστο και ΟΚ!!!
ευγε εξυπνο:grinning-smiley-043

Στο popcorn έβαλαν με το φρέσκο update επιλογή για αυτόματη εναλλαγή συχνότητας 50Ηz, 60Hz, 24p , κτλ ... κρατόντας σταθερή την ανάλυση.

Να δούμε πότε θα το βάλουν σε εμάς.

Στο popcorn έβαλαν με το φρέσκο update επιλογή για αυτόματη εναλλαγή συχνότητας 50Ηz, 60Hz, 24p , κτλ ... κρατόντας σταθερή την ανάλυση.

Να δούμε πότε θα το βάλουν σε εμάς.
Τώρα που θα κυκλοφορήσει το καινούριο.

Αφού ίδια είναι τα firmware.

Πρέπει να υπάρχει σε αυτό του 31Α που κυκλοφόρησε ήδη.

Τώρα τελευταία σε μερικές ταινίες σε κάποια χρονική στιγμή, κολλάει η εικόνα ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά και δεν ξεκολλά ό,τι κι αν δοκιμάσεις. Ο μόνος τρόπος είναι να σταματήσεις και να ξεκινήσεις την ταινία και με time seek να πας λίγο μετά. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο? Μπορεί να φταίνε και οι ταινίες αλλά τώρα τελευταία μου εμφανίζεται πιο συχνά...

Για να δουμε αν επιτελους βαλουν υποστηριξει DTS Downmix σε αυτο το Firmware..

Για να δουμε αν επιτελους βαλουν υποστηριξει DTS Downmix σε αυτο το Firmware..
Ειπώθηκε αυτό.

ΔΕΝ θα έχει DTS downmix σ'αυτό το firmware.

παιδια θα ηθελα την γνωμη σας, σκεφομαι να αγορασω τον EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER, εχει παρουσιασει προβληματα? διαβαζοντας στις προηγουμενες σελιδες διαπιστωσα οτι το μονο προβλημα του φαινεται να ειναι η επεξεργασια ηχου dts. Αλλα απο οτι ειδα στο e-shop για παραδειγμα στα χαρακτηριστικα του δειχνει να το υποστηριζει. Αξιζει να το αγορασει κανεις ή υπαρχει κατι αλλο καλυτερο χωρις ωστοσο να ξεφευγει η τιμη του περα απο το οριο των 200 .

διαβαζοντας στις προηγουμενες σελιδες διαπιστωσα οτι το μονο προβλημα του φαινεται να ειναι η επεξεργασια ηχου dts. Αλλα απο οτι ειδα στο e-shop για παραδειγμα στα χαρακτηριστικα του δειχνει να το υποστηριζει. Αξιζει να το αγορασει κανεις ή υπαρχει κατι αλλο καλυτερο χωρις ωστοσο να ξεφευγει η τιμη του περα απο το οριο των 200 .

το υποστηριζει μονο μεσω καποιου audio video ενισχυτη

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Ειπώθηκε αυτό.

ΔΕΝ θα έχει DTS downmix σ'αυτό το firmware.

Ευχαριστώ Parisal. .. πρεπει να μου είχε ξεφύγει το σχετικό post.

Status
Not open for further replies.