Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Είχε αναφερθεί σε άλλο ελληνικό φόρουμ, μια πολύ ωραία λύση!

Ο τύπος αφαίρεσε την αυτοκόλλητη πάστα (έγραφε ότι έχει μισό εκατοστό πάχος!) και στη θέση της έβαλε μια χάλκινη πλακέτα, βάζοντας ενδιάμεσα από CPU και πάτο πάστα της Arctic.

Στον ανεμιστήρα έβαλε εν σειρά στο μαύρο καλώδιο μία αντίσταση 18Ω και λέει ότι ουσιαστικά έλυσε το πρόβλημα του θορύβου. Μάλιστα θυμάμαι ότι έλεγε ότι με αυτή τη λύση ο πάτος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 35°C.

....
Κανένα λινκ να δω καμιά φωτό? Γιατί δεν πολυκατάλαβα τι έκανε ακριβώς...

Την παραπάνω λύση, την είχα παρουσιάσει σε άλλο ελληνικό φόρουμ και εφόσον ζητήσατε περισσότερες πληροφορίες, αντιγράφω όσα είχα αναφέρει.

Στην πορεία επίλυσης του θορύβου….

Όλοι έχουμε «ενοχληθεί» με το θόρυβο του 31B, αν και έχουν γίνει προσπάθειες μείωσης του με διάφορες τροποποιήσεις.

Όταν πρωτο-παρατήρησα το θερμογώγιμο αυτοκόλλητο μεταξύ επεξεργαστή και βάσης, απόρησα για το εάν μπορεί ένα θερμοαγώγιμο πάχους 0.5 εκατοστού να μεταφέρει τη θερμοκρασία αποτελεσματικά.

Σκέφτηκα να αντικαταστήσω το αυτοκόλλητο με μια χάλκινη πλακέτα 0.5εκ. που εκ του υλικού του θα είναι άριστος αγωγός μεταφοράς της θερμότητας. Βρήκα μια χάλκινη πλακέτα (αξίας 3.5 ευρώ) και την έκοψα σε διάσταση 5Χ8 εκ. – φυσικά μας έκανε και διάσταση 3Χ3 ή 5Χ5 εκ. αλλά την προτίμησα μεγαλύτερη στη μία διάσταση για να τη τρυπήσω και να χρησιμοποιήσω την τρύπα ως οδηγό τοποθέτησης.

Τοποθετήθηκε θερμοαγώγιμη πάστα Arctic Silver μεταξύ χαλκού και βάσης (σε όλη την επιφάνεια του χαλκού) και μεταξύ επεξεργαστή και χαλκού.

Συναρμολογήθηκε η μητρική, ο σκληρός και με ανοιχτό το κουτί (παθητική ψύξη) το έβαλα να παίξει για μιάμιση ώρα μία ματρόσκα δύσκολη με πλήρες 16:9 κάδρο ενώ ταυτόχρονα το torrent δούλευε στο μέγιστο (η επιλογή δεν ήταν τυχαία γιατί σε πρωτύτερη μέτρηση, με αυτό το συνδυασμό η συσκευή καταναλώνει τα περισσότερα watt). Είχα φροντίσει να κολλήσω στο πάτο της συσκευής έναν αισθητήρα θερμοκρασίας με αλουμινοταινία.

Μετά τη μιάμιση ώρα καπάκι επανάληψη της ίδιας ταινίας και αρχίζω τις μετρήσεις θερμοκρασίας η οποία είχε πλέον σταθεροποιηθεί στους 47 βαθμούς. Όχι άσχημα για πλήρη παθητική ψύξη, αλλά τι θα γίνει εάν κλείσω το κουτί με σκληρό στο εσωτερικό του;

Κλείνω το κουτί και μετά από μισή ώρα η θερμοκρασία σταθεροποιείται στους 57 βαθμούς. Ο πάτος τώρα κατακαίει αλλά ίχνος δυσλειτουργίας στο παίξιμο της ματρόσκας και γενικότερα η συσκευή δείχνει πολύ σταθερή. Η άνοδος 10 βαθμών είναι απόδειξη ότι χρειάζεται ένας ανεμιστήρας που να αφαιρεί σταδιακά την εσωτερική θερμοκρασία.

Τοποθετώ και τον ανεμιστήρα με φορά αερισμού προς τα έξω και μέσα σε ένα 15λεπτο η θερμοκρασία πέφτει στους 33-34 βαθμούς, τώρα πλέον ο πάτος είναι σχεδόν κρύος.

Συμπέρασμα-1 = άποψή μου είναι να ξηλώσετε το θερμοαγώγιμο αυτοκόλλητο και να βάλετε μια χάλκινη πλακέτα κατάλληλης διάστασης με θερμοαγώγιμη πάστα και από τις δύο πλευρές.
Συμπέρασμα-2 = βάλτε μια αντίσταση 18-20Ω εν σειρά, στο μαύρο καλώδιο του ανεμιστήρα έτσι ώστε να περιστρέφεται σε αρκετά χαμηλές στροφές χωρίς θόρυβο, μόνο και μόνο για να αφαιρεί τη θερμότητα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό και θα έχετε ένα εντελώς αθόρυβο και αξιόπιστο μηχάνημα που θα το χαρείτε για χρόνια. Σε δοκιμές μου η θερμοκρασία πάτου, δεν ξεπέρασε τους 35°C. Εναλλακτικά η λύση που σας παρουσιάστηκε - σε προηγούμενο μήνυμα - με ροοστάτη από ανεμιστήρα Zalman, είναι και αυτή μια υπέροχη λύση.

Attachments

• psixtra.jpg
    psixtra.jpg
    63.2 KB · Views: 163
  • motherboard.jpg
    motherboard.jpg
    91 KB · Views: 160
  • temp.jpg
    temp.jpg
    71.4 KB · Views: 151
Απάντηση: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

Αν και το δικό μου είναι ακόμα στο service του eshop, όταν το πάρω θα του βάλω και εγώ χέρι...

υγ. την χάλκινη πλάκα από που την πήρες?

Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Από μαγαζί που πωλεί χαλκό και μπρούντζο (ορείχαλκο) με το κιλό και με το "σχήμα", καμία σχέση με εμπορικά καταστήματα.

Από ρετάλι μου έδωσε ένα κομμάτι 8Χ8 εκ. όπου κόπηκε η μία πλευρά στα 5εκ. Κόστος το δυσβάσταχτο ποσό των 3.5 !
Από κει και πέρα, μια μικρή λείανση εκ μέρους μου και άνοιγμα οπής στο σημείο που συνέπιπτε με το αντίστοιχο της βάσης του E-great.

Άσχετο αλλά σχετικό, εντός της βδομάδας αναμένουμε το νέο fw (απάντηση Michele, σε επικοινωνία μου μέσω email)

Last edited:

Στη σελίδα 85 του τόπικ αναφέρεται τρόπος για να περάσουμε το firmware του popcorn στο egreat. Ωστόσο το link στο rapidshare δεν δουλευει. Μήπως έχει κρατήσει κάποιος τα αρχεία να τα ανεβάσει κάπου?

Στη σελίδα 85 του τόπικ αναφέρεται τρόπος για να περάσουμε το firmware του popcorn στο egreat. Ωστόσο το link στο rapidshare δεν δουλευει. Μήπως έχει κρατήσει κάποιος τα αρχεία να τα ανεβάσει κάπου?

ορίστε, το link εδώ......

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Συμπέρασμα-1 = άποψή μου είναι να ξηλώσετε το θερμοαγώγιμο αυτοκόλλητο και να βάλετε μια χάλκινη πλακέτα κατάλληλης διάστασης με θερμοαγώγιμη πάστα και από τις δύο πλευρές.
Συμπέρασμα-2 = βάλτε μια αντίσταση 18-20Ω εν σειρά, στο μαύρο καλώδιο του ανεμιστήρα έτσι ώστε να περιστρέφεται σε αρκετά χαμηλές στροφές χωρίς θόρυβο, μόνο και μόνο για να αφαιρεί τη θερμότητα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό και θα έχετε ένα εντελώς αθόρυβο και αξιόπιστο μηχάνημα που θα το χαρείτε για χρόνια. Σε δοκιμές μου η θερμοκρασία πάτου, δεν ξεπέρασε τους 35°C. Εναλλακτικά η λύση που σας παρουσιάστηκε - σε προηγούμενο μήνυμα - με ροοστάτη από ανεμιστήρα Zalman, είναι και αυτή μια υπέροχη λύση.

Πολύ έξυπνη moda :grinning-smiley-043 και σίγουρα θα δώσει διάρκεια στα μ31β.
Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια για το zalman.

Καλημέρα σας είμαι νέος στο φορουμ και κάτοχος ενός egreat M31B, έχω το εξής πρόβλημα:
Συνδέω με HDMI στην τηλεόραση μου, μια SONY, η μεταφέρει με scart τον ήχο σε ένα Home Theater Sony, ο ήχος ακουγεται μόνο από την τηλεόραση ενώ όταν ανοίξω το Home Theater σταματά ο ήχος. Έχει σχέση με το DTS? θα πρέπει να κάνω το upgrade σε PCH?
Ευχαριστώ

Φιλε nectar δες μπροστα στο home cinema της sony αν γραφει κάτι για DTS και αν εχει εισοδο optical για ηχο .Εχω κανει σύνδεση με home cinema της sony που υποστηρίζει dts .Δυστηχώς όμως εχω crt οθόνη και χανω σε απεικόνιση όταν παίζω blueray.H συνδεση egreat-- sony εγινε με 3rca και οπτικό καλώδιο και sony με οθόνη με scart . ανοίγεις το home cinema και επιλογή λειτουργίας νομίζω video .Ελπίζω να βοήθησα.

Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B)

Μάλον δεν θέλετε να βαλετε το νεο firmware που θα βγει.

Δείτε το σχετικό thread στο http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=15419&page=1 που λέει για το ίδιο fw για το popcorn.
Αυτό είναι το πρώτο που βγήκε για το Α100 τον Ιανουάριο.

Για το Α110 βγήκε διορθωμένο πριν μία εβδομάδα και ακολούθησε δεύτερο διορθωμένο και για το Α100.

Το firmware που κυκλοφόρησε για το M31A είναι το ίδιο με το πρώτο του Α100,ενώ αυτό που θα βγει για το Μ31Β, θα στηρίζεται στο διορθωμένο του Α110 ( το 0125 ενώ το πρώτο ήταν το 0116,τώρα έχει κυκλοφορήσει και για το Α100 το 0125).

Όπως και να έχουν τα πράγματα,όταν κυκλοφορήσει θα το δούμε.

Αυτά που λένε στο link είναι όλο προβλήματα.

Αλλά αν ισχύει αυτό που ο parisal τότε αλλάζει το πράγμα

επειδή από όσο διάβασα, ΟΥΤΕ σε αυτό το νέο, πολυαναμενόμενο firmware δεν θα υπάρχει dts downmix σε ac3, θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν κάνει ή όσους τέλος πάντων ξέρουν, τι γίνεται με το πέρασμα του firmware του popcorn στο egreat...

θέλω να πω, εντάξει, γίνεται, υπάρχει όμως αλλαγή στις λειτουργίες του τηλεκοντρόλ;
οι θύρες usb/esata λειτουργούν όπως πριν;
αν θελήσεις να γυρίσεις πίσω, στο μανίσιο firmware, μπορείς;

ΓΕΝΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;
Αν δεν υπάρχει, γιατί να μην το κάνουμε;
ε;

Όσων αφορά το θορυβώδη (όχι βέβαια υπερβολικά) ανεμιστήρα:

1. Εσωτερικός δίσκος 2,5''

2.Αλλαγή του ανεμιστήρα με έναν silent 60άρη της akasa.

3. Αλλαγή της θέσης του ανεμιστήρα: τρύπα στο πάνω μέρος και στερέωση με ελαστικά τύπου ''βίδας'' (ο ανεμιστήρας να πατά κι αυτός σε ελαστική βάση).

4. Χρησιμοποίηση του ρυθμιστικού της Zalman (5v-11v).

Δε θα ακούγεται θόρυβος και στις περισσότερες στροφές του ανεμιστήρα.
DSC04303.jpg

DSC04304.jpg

επειδή από όσο διάβασα, ΟΥΤΕ σε αυτό το νέο, πολυαναμενόμενο firmware δεν θα υπάρχει dts downmix σε ac3, θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν κάνει ή όσους τέλος πάντων ξέρουν, τι γίνεται με το πέρασμα του firmware του popcorn στο egreat...

θέλω να πω, εντάξει, γίνεται, υπάρχει όμως αλλαγή στις λειτουργίες του τηλεκοντρόλ;

ε;

θα το κάνω και θα ενημερώσω...

Last edited:

ε;
Δυσλειτουργία ιδιαίτερη δεν υπάρχει.

Το μόνο που διαπίστωσα είναι ότι δεν κρατάει τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει για τους υπότιτλους (όταν το κλείνεις ξεκινάει από default) και πρέπει κάθε φορά να ρυθμίζεις μέγεθος, χρώμα, θέση κτλ. αλλά αυτό δεν το θεωρώ πρόβλημα.

Όσον αφορά το γιατί να μην το κάνεις μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι:

1ον. γιατί δεν είναι νόμιμο

2ον. να μην το χρειάζεσαι (αν έχεις ενισχυτή)

3ον. να σου σβήσει το μηχάνημα στη μέση και να μείνεις χωρίς μηχάνημα (γι'αυτό,πάντα συνδεδεμένο σε UPS).

Και πολλά άλλα,οπότε ότι κάνεις είναι με δική σου απόφαση.

Α και το κυριότερο!Μην ξεχνάμε να κάνουμε buckup στη μνήμη του egreat πριν το φλασσάρουμε για να μπορούμε να γυρίσουμε στο firmware του ergeat.

Όσων αφορά το θορυβώδη (όχι βέβαια υπερβολικά) ανεμιστήρα:
1. Εσωτερικός δίσκος 2,5''
2.Αλλαγή του ανεμιστήρα με έναν silent 60άρη της akasa.
3. Αλλαγή της θέσης του ανεμιστήρα: τρύπα στο πάνω μέρος και στερέωση με ελαστικά τύπου ''βίδας'' (ο ανεμιστήρας να πατά κι αυτός σε ελαστική βάση).
4. Χρησιμοποίηση του ρυθμιστικού της Zalman (5v-11v).
Δε θα ακούγεται θόρυβος και στις περισσότερες στροφές του ανεμιστήρα.

DSC04304.jpg

Καλημέρα,
λιγάκι που τσέκαρα το μαραφέτι όταν το είχα και το άνοιξα, ο επεξεργαστής του είναι από κάτω από την πλακέτα, και έχοντας τον μαμίσιο ανεμιστήρα στο πλάι, στέλνει και στην πάνω μεριά (δίσκο), αλλά και στην κάτω φρέσκο αέρα. Ετσι όπως το έχεις, είσαι σίγουρος ότι πάει αέρας από κάτω? Νομίζω ότι δεν... Εχεις μετρήσει θερμοκρασίες, έστω και "χεράτα"?

υγ. Να φανταστώ ότι με τέτοιες εκτενείς μετατροπές απαρνείστε την εγγύηση ε?...

Status
Not open for further replies.