Νεος....Panasonic PT-AE2000

Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος!!!!!!

Εντελώς καταλάθος, βρήκα και έλυσα το πρόβλημα του φακού του Πάνυ!

Χτες που είχε λυθεί προσωρινά το πρόβλημα, είχα καθαρίσει το φακό με πανάκι νωρίτερα που στην ουσία ΠΙΕΣΑ τον φακό προς τα μέσα.

Όταν έκανα μετά defocus και ο φακός μετακινήθηκε έξω, η εστίαση πάλι χάλασε.

Σήμερα το έψαξα λίγο και "κοπάνησα" (ελαφρά εννοείται) το φακό προς τα μέσα και ΤΣΟΥΠ, η εστίαση ήρθε στα ίσια της!!!!!!!!

Τώρα ο προβολέας εστιάζει ΤΕΛΕΙΑ σε όλα τα σημεία και η ευκρίνεια του δείχνει να έχει πολλαπλασιαστεί!!!!!!!!!

Μένει τώρα το πρόβλημα της (ελαφράς πια) ανομοιομορφίας της κλίμακας του γκρί, αλλά ευελπιστώ ότι τώρα που ο προβολέας είναι πια ίσιος, ότι οι καθρέφτες/πρίσματα θα πάνε στη θέση τους με τον καιρό! -bye-

Κατά τα άλλα δεν το έχω μετανιώσει δευτερόλεπτο που πήρα τον PT-AE2000E διότι σωστά ρυθμισμένος είναι πραγματικά εκπληκτικός και σίγουρα έχει ΜΑΚΡΑΝ τα περισσότερα Features από οποιονδήποτε άλλο προβολέα κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή (ανεξαρτήτως τιμής).

Πάντως από αυτά που διαβάζω σε ξένα φόρουμ, δεν είναι τελικά τυχαίο που στο εξωτερικό ο PT-AE2000 έχει πολύ ένθερμους υποστηρικτές που αλλάζουν ακόμη και JVC DLA-HD1 για αυτόν.

Με βλέπω να παίρνω τον PT-AE3000 μόλις βγεί!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Θα μας τρελανει αυτο το προβολη!:flipout:
Πολλαπλασιαστικε η ευκρινεια??
Εννοείται, αφού πριν δεν εστίαζε με τίποτα σωστά και ήταν κάπως θολός.

Νεα οδηγια στο manual.
Θελει βαρεμα να ερθει στα ισια του!:flipout::flipout:
Y.Γ Με το γαντι!
Χα χα χα!!! Καλό!!! :2thumb22sup:

Πάντως επειδή έτυχε να δω το προβόλι μετά το "κοπάνημα" του Ultra-One, πραγματικά παίζει super. Όντως είδαμε διαφορά στην ευκρίνεια η οποία χάλασε μετά το defocus. Πάντως τον έχει ρυθμίσει άψογα μιας και ως γνωστό είναι πολύ ψείρας ;-)
Άντε βρε, σύντομα και με ένα TVix 6500...

Πάντως επειδή έτυχε να δω το προβόλι μετά το "κοπάνημα" του Ultra-One, πραγματικά παίζει super. Όντως είδαμε διαφορά στην ευκρίνεια η οποία χάλασε μετά το defocus. Πάντως τον έχει ρυθμίσει άψογα μιας και ως γνωστό είναι πολύ ψείρας ;-)
Άντε βρε, σύντομα και με ένα TVix 6500...
Χα, χα χα!

Άντε και εσύ με μια 120άρα οθόνη και προβόλι σύντομα!!!! :jester: :jester::jester::jester::jester::jester:

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι και εγώ - νέος - κάτοχος ενός PT-AE2000.. οι πρώτες εντυπώσεις είναι πραγματικά άριστες, χωρίς κανένα ουσιαστικά calibration.
Σχεδίαζα να τον βάλω στο ταβάνι, όταν εντελώς τυχαία έπεσα στα posts για την ανάποδη τοποθέτηση και μου κάνατε την καρδιά - σχεδόν- περιβόλι...
Τα σχέδια μου τώρα αλλάζουν οπότε κοιτάω λύση για να τον βάλω στο ταβάνι μεν αλλά σε desk τοποθέτηση.
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με το offset? Λογικά το vertical shift είναι υπεραρκετό για κάτι τέτοιο...
Επίσης είδα ένα post από Ultra One για το service manual.
Θα εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να υποδείξει που μπορώ να το βρώ

Φιλικά,

etsiot

Καλοριζικος ο νεος προβολεας και καλωσορισες στην παρεα μας!
Για το θεμα που ρωτας, πρεπει να "αναλαβουν" οι Panasonicακηδες!

Kαλοριζικος και καλος ηρθες!:ernaehrung004:
Οχι δεν θα εχεις προβλημα.
Για το service manual επικοινωνησε με Ultra (pm).
Tις προσεχεις μερες θα πουμε περισσοτερα και για το σχετικο θεμα με τα προβληματα.
Γιατι δεν περιμενες τον 3000?

Ευχαριστώ!
Τον έφερα από Αμερική τον Μάιο. Λόγω καλοκαιριού όμως δεν ασχολήθηκα με το mounting. Εχω δει ταινίες σε desk τοποθέτηση.
Τον 3000 τον είδα μόλις χθές στο site της Panasonic ψάχνοντας το θέμα της τοποθέτησης.
Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί DIY για να φτιάξω το mount?
O λόγος είναι πως έχω ήδη αγοράσει μία βάση επίσης από Αμερική (http://www.perfectmounts.com/Infinity-Universal-Projector-Ceiling-Mount-p/infinity.htm) σκοπεύοντας να τον βάλω ανάποδα.
Τώρα σκέφτομαι να φτιάξω δύο πλαίσια που θα μπούν σαν δαχτυλίδια στο προβολικό και ν' αναρτήσω τα πλαίσια στη βάση.

Ευχαριστώ!
Τον έφερα από Αμερική τον Μάιο. Λόγω καλοκαιριού όμως δεν ασχολήθηκα με το mounting. Εχω δει ταινίες σε desk τοποθέτηση.
Τον 3000 τον είδα μόλις χθές στο site της Panasonic ψάχνοντας το θέμα της τοποθέτησης.
Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί DIY για να φτιάξω το mount?
O λόγος είναι πως έχω ήδη αγοράσει μία βάση επίσης από Αμερική (http://www.perfectmounts.com/Infinity-Universal-Projector-Ceiling-Mount-p/infinity.htm) σκοπεύοντας να τον βάλω ανάποδα.
Τώρα σκέφτομαι να φτιάξω δύο πλαίσια που θα μπούν σαν δαχτυλίδια στο προβολικό και ν' αναρτήσω τα πλαίσια στη βάση.
Καλορίζικο το προβόλι!

Ότι και να γίνει μην τον βάλεις ανάποδα διότι σε κάποια φάση θα το μετανιώσεις!

Υπάρχουν βάσεις "κλουβιά" για να κρεμάσεις τον προβολέα από το ταβάνι αλλά να είναι ίσιος και όχι ανάποδος. Το lens-shift του Πάνυ είναι υπέρ-αρκετό για να σου φέρει την εικόνα στο σωστό ύψος οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό το θέμα.

Το Service Manual μπορώ να στο στείλω με e-mail. Απλά στείλε μου σε πμ το e-mail σου. Αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο που θέλει το Service Manual!

Πριν από μερικές μέρες ρύθμισα τον προβολέα με το Spider3, ούτως ώστε το (μεγαλύτερο μέρος της κλίμακας του) γκρι να είναι κοντά στα 6500Κ (στο Colour1 mode) και το αποτέλεσμα ομολογώ δεν μου άρεσε. Πολύ κιτρινίλα σε όλη την εικόνα, η οποία φαινόταν πιο έντονα όταν συνήθιζαν τα μάτια μου στο σκοτάδι.
Το γκρί στα 6500Κ για τα μάτια μου, δεν ήταν γκρί αλλά καφέ-μπεζ που επηρέαζε και όλα τα υπόλοιπα χρώματα.
Σημειοτέον ότι για να το πετύχω αυτό οι ρυθμίσεις Gain (RGB Contrast) και Cut-off (RGB Brightness) για όλα τα χρώματα χρειάστηκε να γίνουν "σαλάτα" σε σχέση με το default.

Έχω μια Philips PT9101/58 του 97 η οποία δεν παύει ακόμη να με ενθουσιάζει και η οποία με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χρώματος στο "Normal", έχει θερμοκρασία λευκού κοντά στα 7000-7200Κ.

Χθες έκανα μια "παράλογη" και τρελή ρύθμιση στον προβολέα, η οποία τελικά με ενθουσίασε και το έσωσα σε ξεχωριστό profile.

Κατέβασα το πανί μέχρι τη μέση και έβαλα το ίδιο σήμα σε τηλεόραση και προβολέα. Μετά αφαίρεσα όλο το χρώμα και από τις 2 συσκευές και ρύθμισα την κλίμακα του γκρί στον προβολέα, ώστε να είναι όσο πιο κοντά στην τηλεόραση μου!

Μετά ξανα-ρύθμισα Brightness-Contrast καθώς επηρεάζονται όταν πειράζεις τα Gain και Cut-Off, ρύθμισα τον κορεσμό και voila, η τηλεόραση και ο προβολέας έχουν σχεδόν ακριβώς την ίδια εικόνα και τα ίδια χρώματα!!!!!

Δεν είναι θεωρητικά η "σωστή" ρύθμιση, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ευχάριστο και απολαυστικό από το "σωστό".

Για όσους Πανασονάκιδες θέλουν να το δοκιμάσουν, οι ρυθμίσεις είναι πολύ απλές: Λαμπα στο Normal, Colour1 mode, Colour Temp +3 και Green Brightness +2.
Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.

Εννοείται ότι θα πρέπει να κάνετε και σωστές ρυθμίσεις σε κορεσμό, κόντραστ και φωτεινότητα με κάποιο Test Disk και χρωματικά φίλτρα. Για HD εγώ χρησιμοποιώ το AVCHD του avsforum.com (http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496) το οποίο είναι δωρεάν και είναι καταπληκτικό, όπως και το DVE ΗD Essentials.
Για φίλτρα χρησιμοποιώ αυτά που έχει το Avia Guide to Home Theater καθώς έχουν καλύτερη ορατότητα από αυτά του DVE.

Επίσης, μια άλλη ρύθμιση η οποία θα πρότεινα για το Colour1 mode είναι να βάλετε το Gamma High -1 και το Gamma Low +1. Επίσης δοκιμάστε να βάλετε και την αυτόματη ίριδα στο Off! -bye-

Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Σημειοτέον ότι για να το πετύχω αυτό οι ρυθμίσεις Gain (RGB Contrast) και Cut-off (RGB Brightness) για όλα τα χρώματα χρειάστηκε να γίνουν "σαλάτα" σε σχέση με το default.

Καλησπέρα μπορείς να γίνεις λίγο ποιο σαφής;

Πριν από μερικές μέρες ρύθμισα τον προβολέα με το Spider3, ούτως ώστε το (μεγαλύτερο μέρος της κλίμακας του) γκρι να είναι κοντά στα 6500Κ (στο Colour1 mode) και το αποτέλεσμα ομολογώ δεν μου άρεσε. Πολύ κιτρινίλα σε όλη την εικόνα, η οποία φαινόταν πιο έντονα όταν συνήθιζαν τα μάτια μου στο σκοτάδι.
Το γκρί στα 6500Κ για τα μάτια μου, δεν ήταν γκρί αλλά καφέ-μπεζ που επηρέαζε και όλα τα υπόλοιπα χρώματα.

Το όργανο πρέπει να είναι αλλού για αλλού..

Μετά ξανα-ρύθμισα Brightness-Contrast καθώς επηρεάζονται όταν πειράζεις τα Gain και Cut-Off, ρύθμισα τον κορεσμό και voila, η τηλεόραση και ο προβολέας έχουν σχεδόν ακριβώς την ίδια εικόνα και τα ίδια χρώματα!!!!!

Θα μου επιτέψεις να διαφωνήσω αν και δεν εχω δει τα αποτελέσματα αλλά γνωρίζοντας χρωματικά και τα δυο προβολικά μέσα.
Όμως εδλω είμαστε για να κάνουμε μια ωραία κουβέντα.

Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Καλησπέρα μπορείς να γίνεις λίγο ποιο σαφής;
Όταν λέω ότι έκανα ρυθμίσεις "σαλάτα" στο Gain και Cutoff για να πάρω όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη κλίμακα του γκρι ακριβώς στα 6500Κ (τουλάχιστον από 20-90 IRE) και με σωστή την ισορροπία μεταξύ των 3 βασικών χρωμάτων εννοώ τα παρακάτω:
Contrast R 0
Contrast G -9
Contrast B -2
Brightness R -2
Brightness G +5
Brightness B -1

Oι υπόλοιπες ρυθμίσεις (με πηγή το PS3 RGB Full και Super White ON) είναι:
Contrast +17
Brightness -21
Colour +4
Tint +2
Sharpness 0
Colour Temperature 0
Dynamic Iris OFF (Στο ΟΝ γίνεται πιο θερμή η κλίμακα του γκρι στα IRE >50)
Gamma High -1
Gamma Mid 0
Gamma Low +2
HDMI Signal Level EXPAND
Lamp Power NORMAL
Lamp Runtime στις 322 ώρες

Πάντως με αυτές τις ρυθμίσεις (βάσει των μετρήσεων) στο "μάτι" η εικόνα είναι αρκετά θερμή και με μια τάση προς το μωβ σε όλη την κλίμακα του γκρι.

Το όργανο πρέπει να είναι αλλού για αλλού..
Έχω το Spyder3 αλλά ΟΧΙ κατάλληλο software.
Χρησιμοποίησα το Elite Software το οποίο κανονικά φτιάχνει Colour Profiles στα Windows οταν χρησιμοποιείται το PC ως ΗΤPC, αλλά εγώ είχα το PS3 ως πηγή και έκανα μετρήσεις και διορθώσεις βλέποντας τα RGB Levels και θερμοκρασία σε Κ με το Elite Software της Datacolour.
Πάντως για να γίνει σωστή δουλεία, περιμένω να δω πότε θα ξεκινήσει επιτέλους να υποστηρίζεται το Spyder3 από την ομάδα του Color HCFR (σύντομα από ότι διαβάζω στο AVS forum), ή να .....πάρω το Colourfacts της Datacolor που κάνει μια περιουσία!

Θα μου επιτέψεις να διαφωνήσω αν και δεν εχω δει τα αποτελέσματα αλλά γνωρίζοντας χρωματικά και τα δυο προβολικά μέσα.
Όμως εδλω είμαστε για να κάνουμε μια ωραία κουβέντα.
Μανώλη δεν ξέρω όταν είχες δει την 33PT9101/58 ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΧΕ, αλλά η δικιά μου όταν ήταν καινούρια ήταν ΑΙΣΧΟΣ. Η εικόνα της άρχισε να βελτιώνεται μετά τα 3 χρόνια και μέχρι τώρα που έχει κλείσει 10 χρόνια, η εικόνα γίνεται όλο και καλύτερη. Η ρύθμιση της κλίμακας του γκρι είχε πολύ σοβαρή έλλειψη πράσινου και η εικόνα της ήταν πολύ μωβ για χρόνια.
Τώρα έχει απίστευτα πιο ισορροπημένη κλίμακα του γκρι και ναι, η γενική εικόνα στο ασπρόμαυρο όπως και στο έγχρωμο του προβολέα και της τηλεόρασης μοιάζουν πάρα πολύ με το τελευταίο προφιλ που έφτιαξα.

Last edited:
Κατα την αποψη μου ειναι τεραστιο λαθος το να προσπαθεις να φερεις την εικονα του προβολεα σου κοντα στην εικονα της τηλεορασης σου, οταν μαλιστα η τελευταια ειναι τελειως ακαλιμπραριστη...Και η παροδος του χρονου δεν ειναι παραγοντας βελτιωσης κανενος πραγματος (εκτος ισως του κρασιου..).
Αν απο την αλλη θες να φερεις μια εικονα συμφωνα με τα γουστα σου, αψηφώντας τα standards, τι τα θες τα οργανα; Καλυτερα παιξε με τα ρυθμιστικα βασει του ματιου σου και ο Θεος βοηθος!
Αυτα με πολυ καλη διαθεση, ελπιζοντας να μην παρεξηγηθω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Πάντως με αυτές τις ρυθμίσεις (βάσει των μετρήσεων) στο "μάτι" η εικόνα είναι αρκετά θερμή και με μια τάση προς το μωβ σε όλη την κλίμακα του γκρι.

Προσπάθησε να ρυθμίσεις τα χρώματα σου πρώτα.
Μπράβο όμως για όλη αυτην την ενασχόληση.