Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Για σας και απο εμένα ετοιμαζόμουν να αγοράσω τον προβολέα και διαβαζα για την κίνηση power buy που κάνετε και αν μαζεύει κάποιος συμμετοχές ας βάλει και εμένα μέσα λογικά θα κρατάτε με pm και πιο ακριβή στοιχεια τηλ. κτλ ώστε να ξέρετε τον αληθινό αριθμό ατόμων οπότε όταν είναι pm me...

ΥΓ1.Υπάρχει μια εκτίμηση πότε θα γίνει αυτό?

ΥΓ2. Δεν τον εχω δει να παίζει και πήρα σε όλα τα sony centre οποία μου είπε οτι δεν θα τον βάλουν να παίξει (το ίδιο και πλαίσιο και λοιπα) .Γενικά έχω να παρακολουθήσω και να ασχοληθώ με το είδος 6 χρόνια οπου ΤΟΤΕ μου άρεσαν περισσότερο οι DLP (είχα), πήγα στη εκθεση λοιπόν να δω της καινούργιας τεχνολογίας προβολείς να παίζουν και να αποφασίσω για την τεχνολογία που θα πάρω και ΠΑΠΑΛΑ δεν επαιζε κανείς , η ερώτηση μου είναι (θεωρητικά και κατά την προσωπική σας άποψη πάντα )αν πιστεύεται... οτι ενω μου άρεσαν οι DLP είναι λογικό να πάω στον hw10 η να ψαχτώ στους DLP πάλι (χρήση αυστηρά μόνο ταινιες και αγώνες ποδοσφαίρου).

Ευχαριστω

Καλησπέρα!

6 χρόνια είναι πάρα πολλά για την αγορά των προβολέων. Ότι και να δεις, θα είναι έτη φωτός από τον DLP που είχες αγοράσει τότε.

Ο Sony 10 είναι τίμιο μηχανάκι, αλλά δεν μπορεί να φωτίσει σωστά πολλές ίντσες. Αν σκέφτεσαι ή έχεις πανί > 100", πήγαινε σε DLP να βρεις την υγειά σου. Ο BenQ 5000 είναι μακράν ο καλύτερος DLP όσο αφορά το value for money αυτή την εποχή.

Ο Sony 10 είναι τίμιο μηχανάκι, αλλά δεν μπορεί να φωτίσει σωστά πολλές ίντσες. Αν σκέφτεσαι ή έχεις πανί > 100", πήγαινε σε DLP να βρεις την υγειά σου. Ο BenQ 5000 είναι μακράν ο καλύτερος DLP όσο αφορά το value for money αυτή την εποχή.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας , όσο αφορα τις ιντσες θα είναι 120" αλλά είδα πιο πάνω κάποιον να λεει οτι ανταπεξερχεται σε αυτές ...το θεμα βεβαια είναι να τις αποδίδει και σωστά

αναλογα τον χωρο.
σε χωρο σκουρο σκουρο με ματ επιφανειες οπως πρεπει δηλαδη για προβολεα δεν εχει κανενα προβλημα σε οσες ιντσες και αν παιξει
εγω προτεινω να δει απο κοντα και να κρινει με τα δικα του ματια γιατι πχ εμενα ο μπεν μου φανηκε χωρις φως σε εκθεση που τον ειδα.

Ο Sony 10 είναι τίμιο μηχανάκι, αλλά δεν μπορεί να φωτίσει σωστά πολλές ίντσες. Αν σκέφτεσαι ή έχεις πανί > 100", πήγαινε σε DLP να βρεις την υγειά σου.
Ωχ, σ' εχει που σ' εχει στη μπουκα ο Μιχαλης, τωρα με αυτο δε τα βλεπω καλα τα πραγματα (σε βλεπω να την βγαζεις με σουβλακι καλαμακι σκετο και ψωμακι στη γωνια) :p

Μ' έχει στη μπούκα; :blink:

Δεν προβλέπεται!

Ένα μπάν στον κύριο άμεσα! :p

Άκου σκέτο καλαμάκι και στη γωνία.. τσκ τσκ.... -bye-

Δεν έχω κανέναν στη μπούκα και αν καταλήξουμε σε καλαμάκι, θα είναι καλαμάκι για όλους -bye-

Η εγκατάσταση του 10άρη τελείωσε εχθές το βράδυ μετά απο περίπου 2 ώρες δουλειά:

- Κατέβηκε απο τη βάση οροφης του ο Sharp
- Mεταφέραμε τη βάση 50 πόντους πιο πίσω (ο Sharp είναι short-throw και έπαιζε 120" απο 3.5 μέτρα)
- Φτιάξαμε μια adaptor-πλάκα για να ταιριάξει ο Sony με τη βάση του Sharp.
- Ρυθμίσαμε την εικόνα που προβάλλει ώστε να ταιριάξει άψογα με το frame των 120" που υπάρχει στον τοίχο που προβάλλω.

Όλα ευτυχώς πήγαν μια χαρά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Μένει να μπουν μερικά καναλάκια ακόμα για να μη φαίνονται τα καλώδια των τελευταίων 50 πόντων αλλά κατά τα άλλα έχουμε τελειώσει.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές, αν και το μέτρο σύγκρισης που έχω είναι ο Sharp αφού άλλους προβολείς τους έχω δει για λίγη ώρα σε έκθεση ή σε σπίτι ξαδέρφου (sic). Ο SONY είναι ΠΟΛΥ φωτεινός και γεμίζει με άνεση τις 120" απο απόσταση 4m περίπου. Στις εργοστασιακές ρυθμίσεις "cinema" έχει πολύ καλό μαύρο και εντυπωσιακά χρώματα. Το pixel του όντως δεν φαίνεται ακόμα και απο απόσταση μικρότερη των 30-40 πόντων απο την οθόνη και η κίνησή του εμένα μου φάνηκε μια χαρά. Βεβαίως δεν είχαμε το χρόνο για να δούμε πολλά πράγματα και θα ακολουθήσουν δοκιμές και αναλυτικότερο report (με φωτογραφίες).

Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

αν με το αντε γεια εννοεις οτι ηταν χαλια θελω να συμφωνησω.
εξαλλου οπως εχω πει ειναι λαθος να βλεπεις με interpolation βλεπεις σε λαθος "χρονο" και σου δινει την αισθηση κινησης οπως ειναι οι σκηνες απο αποσπασματα "πως γυριστηκε η ταινια"
εχει αναληθει εκτενεστερα σε προ προ προ προ ηγουμενο τευχος γνωστου περιοδικου-bye-
δεν μπορω να διαφωνησω σε κατι που το εχεις ψαξει και το εχεις αναλυσει
τελος παντων μου φανηκε εντυπωσιακο και μου αρεσε οπως το ειδα-τωρα λαθος ή σωστο , πιθανον αν τον κρεμουσα στο ταβανι του σαλονιου μου να με κουραζε και να σπαζομουν..ειλικρινα δεν ξερω-δεν ειναι δυνατον να υποστηριζεις την γνωμη σου ετσι και να μην το εχεις ψαξει
εξαλλου εγω ποσο τον ειδα??περιπου 15-20 λεπτα?παραπανω οχι..
αλλο ειναι που εμαθα σημερα και σπαστηκα..αφορα τον panasonic αλλα δεν ξερω απο εδω αν πρεπει να πω και να κατηγορησω..παιχνιδια marketing φιλε μου..με θυματα εμας..
αυτα

αλλο ειναι που εμαθα σημερα και σπαστηκα..αφορα τον panasonic αλλα δεν ξερω απο εδω αν πρεπει να πω και να κατηγορησω..παιχνιδια marketing φιλε μου..με θυματα εμας..
αυτα
Γραψε το στην κατηγορία του Panasonic !
Σίγουρα θα αφορά πολλούς από εμάς εδώ...:a0210:

Originally Posted by zilmer
αυτα
Γραψε το στην κατηγορία του Panasonic !
Σίγουρα θα αφορά πολλούς από εμάς εδώ...:a0210:

Μου φαίνεται τελικά ότι ο πιο "τίμιοι" προβολείς και φέτος (όπως και καθε χρονο δηλ.) θα είναι αυτοί της Epson...:grandpa:

ερωτηση για να δω αν σκεφτομαι σωστα γιατι εχω αρχισει και απογοητευομαι..
η ερωτηση γινεται για οσους εχουν προβολεις ηδη
για να παρασυρθειτε να αλλαξετε ενα μηχανημα , ποσο τις % περιμενεται να δειτε καλυτερα ?
προσωπικα για μενα , δοσοληψια δινω τον παλιο(ή τον πεταω) βαζω λεφτα(αρκετα) , θελω να δω ενα 30% καλυτερα
ειμαι υπερβολικος?

Μου φαίνεται τελικά ότι ο πιο "τίμιοι" προβολείς και φέτος (όπως και καθε χρονο δηλ.) θα είναι αυτοί της Epson...:grandpa:

Κι εγώ έτσι ΘΕΛΩ να πιστέυω! Θα σας ενημερώσω μόλις τον παραλάβω (Epson tw 2000) προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας...Τώρα διανύω...ξέρετε..τις δύσκολες μέρες...της αναμονής......:grandpa:

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

ποιον ειχες?
ερωτηση για να δω αν σκεφτομαι σωστα γιατι εχω αρχισει και απογοητευομαι..
η ερωτηση γινεται για οσους εχουν προβολεις ηδη
για να παρασυρθειτε να αλλαξετε ενα μηχανημα , ποσο τις % περιμενεται να δειτε καλυτερα ?
προσωπικα για μενα , δοσοληψια δινω τον παλιο(ή τον πεταω) βαζω λεφτα(αρκετα) , θελω να δω ενα 30% καλυτερα
ειμαι υπερβολικος?

ποιον ειχες?

Εγώ πάντως έχω αυτή τη στιγμή τον SONY HS 50 και από τον EPSON TW 2000 περιμένω μια διαφορά τουλάχιστον 40% μεγαλύτερη!!!

δεν μπορω να διαφωνησω σε κατι που το εχεις ψαξει και το εχεις αναλυσει
τελος παντων μου φανηκε εντυπωσιακο και μου αρεσε οπως το ειδα-τωρα λαθος ή σωστο , πιθανον αν τον κρεμουσα στο ταβανι του σαλονιου μου να με κουραζε και να σπαζομουν..ειλικρινα δεν ξερω-δεν ειναι δυνατον να υποστηριζεις την γνωμη σου ετσι και να μην το εχεις ψαξει
εξαλλου εγω ποσο τον ειδα??περιπου 15-20 λεπτα?παραπανω οχι..
αυτα
Τελικα τι τρεχει με τον PANASONIC, γιατι δεν ειδα να εχεις γραψει κατι στο αντιστοιχο νημα. Αν θες ενημερωσε μας.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Τελικα τι τρεχει με τον PANASONIC, γιατι δεν ειδα να εχεις γραψει κατι στο αντιστοιχο νημα. Αν θες ενημερωσε μας.-bye-

+1.....-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

140%-bye-
Εγώ πάντως έχω αυτή τη στιγμή τον SONY HS 50 και από τον EPSON TW 2000 περιμένω μια διαφορά τουλάχιστον 40% μεγαλύτερη!!!

Δεύτερη ημέρα με τον SONY και είμαι πολύ χαρούμενος. Μερικά σημεία που μου έχουν κάνει εντύπωση:

1. Είναι ΠΟΛΥ ήσυχος. Αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο καναπέ δεν ακούγεται καθόλου.

2. Θέλει οπωσδήποτε ρύθμιση από κάποιον που να γνωρίζει πως να ρυθμίσει. Εμείς κάναμε κάποιες μικρο-αλλαγές στα βασικά (color temp, brightness, contrast) που βελτίωσαν κάπως την εικόνα αλλά είμαι σίγουρος οτι έχει αρκετό δρόμο ακόμα..

3. Εϊναι πεντακάθαρη η εικόνα του. Το desktop φαίνεται καταπληκτικά ακόμα και απο απόσταση 80cm-1m.

Να βάλω και μερικές φωτογραφίες απο τον SONY αν και δεν ξέρω πόσο μπορεί κανείς να κρίνει απο αυτές δεδομένου ότι δεν έχουμε τη παραμικρή ιδέα πως θα έπρεπε να βγάζουμε φωτογραφίες της προβολής!

Attachments

• IMG_5847.JPG
    IMG_5847.JPG
    110.4 KB · Views: 93
  • IMG_5845.JPG
    IMG_5845.JPG
    128.4 KB · Views: 81
  • IMG_5846.JPG
    IMG_5846.JPG
    149.6 KB · Views: 74
  • IMG_5844.JPG
    IMG_5844.JPG