Strax
Established Member
- 19 June 2006
- 190
Δεν έχω κανέναν στη μπούκα και αν καταλήξουμε σε καλαμάκι, θα είναι καλαμάκι για όλους
Η εγκατάσταση του 10άρη τελείωσε εχθές το βράδυ μετά απο περίπου 2 ώρες δουλειά:
- Κατέβηκε απο τη βάση οροφης του ο Sharp
- Mεταφέραμε τη βάση 50 πόντους πιο πίσω (ο Sharp είναι short-throw και έπαιζε 120" απο 3.5 μέτρα)
- Φτιάξαμε μια adaptor-πλάκα για να ταιριάξει ο Sony με τη βάση του Sharp.
- Ρυθμίσαμε την εικόνα που προβάλλει ώστε να ταιριάξει άψογα με το frame των 120" που υπάρχει στον τοίχο που προβάλλω.
Όλα ευτυχώς πήγαν μια χαρά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Μένει να μπουν μερικά καναλάκια ακόμα για να μη φαίνονται τα καλώδια των τελευταίων 50 πόντων αλλά κατά τα άλλα έχουμε τελειώσει.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές, αν και το μέτρο σύγκρισης που έχω είναι ο Sharp αφού άλλους προβολείς τους έχω δει για λίγη ώρα σε έκθεση ή σε σπίτι ξαδέρφου (sic). Ο SONY είναι ΠΟΛΥ φωτεινός και γεμίζει με άνεση τις 120" απο απόσταση 4m περίπου. Στις εργοστασιακές ρυθμίσεις "cinema" έχει πολύ καλό μαύρο και εντυπωσιακά χρώματα. Το pixel του όντως δεν φαίνεται ακόμα και απο απόσταση μικρότερη των 30-40 πόντων απο την οθόνη και η κίνησή του εμένα μου φάνηκε μια χαρά. Βεβαίως δεν είχαμε το χρόνο για να δούμε πολλά πράγματα και θα ακολουθήσουν δοκιμές και αναλυτικότερο report (με φωτογραφίες).
Δεύτερη ημέρα με τον SONY και είμαι πολύ χαρούμενος. Μερικά σημεία που μου έχουν κάνει εντύπωση:
1. Είναι ΠΟΛΥ ήσυχος. Αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο καναπέ δεν ακούγεται καθόλου.
2. Θέλει οπωσδήποτε ρύθμιση από κάποιον που να γνωρίζει πως να ρυθμίσει. Εμείς κάναμε κάποιες μικρο-αλλαγές στα βασικά (color temp, brightness, contrast) που βελτίωσαν κάπως την εικόνα αλλά είμαι σίγουρος οτι έχει αρκετό δρόμο ακόμα..
3. Εϊναι πεντακάθαρη η εικόνα του. Το desktop φαίνεται καταπληκτικά ακόμα και απο απόσταση 80cm-1m.
Να βάλω και μερικές φωτογραφίες απο τον SONY αν και δεν ξέρω πόσο μπορεί κανείς να κρίνει απο αυτές δεδομένου ότι δεν έχουμε τη παραμικρή ιδέα πως θα έπρεπε να βγάζουμε φωτογραφίες της προβολής!
Είμαι ο πληθυντικός του παραπάνω ποστ και θα ήθελα να προσθέσω και εγώ τις εντυπώσεις μου.
Η εγκατάσταση πήγε ανέλπιστα καλά και δεν πέσαμε σε απρόβλεπτα και προβλήματα, με εξαίρεση φυσικά τις διάφορες αναβαθμίσεις του HTPC, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές.
1. Να ενημερώσω ότι ο Sony προβάλλει σε 120", σε σταθερό τοίχο βαμμένο με goo και φαρδιά μαύρα πλαίσια για κάδρο. Το goo σε κάποια σημεία έχει πλέον κάποιες σκιές και θέλει πέρασμα ένα φρέσκο χέρι. Νομίζω ότι το goo έχει αρκετό gain, οπότε βοηθάει στη φωτεινότητα του Sony, αλλά με το συγκεκριμένο setup, φαίνεται να έχει φως, ίσως και για περισσότερες ίντσες.
2. Είναι αρκετά sharp, αλλά νομίζω ότι πλέον αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό των περισσοτέρων προβολέων. Η δομή των πίξελ παύει να γίνεται ορατή στο ένα μέτρο περίπου και αυτό όταν πρασπαθείς να τα δεις.
3. Είναι εκπληκτικά ήσυχος, ακόμα και στην κανονική λειτουργία της λάμπας, τολμώ να πω αθόρυβος.
4. Η εικόνα του είναι αρκετά εντυπωσιακή και προδιαθέτει για ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά από ένα καλό καλιμπράρισμα. Δεν μπορέσαμε να ασχοληθούμε καθόλου σε αυτόν τον τομέα, αφού δεχθήκαμε σοβαρές απειλές, ψυχολογικές πιέσεις και ξεφώνισμα από γνωστούς αγνώστους. Με λίγα λόγια, το μηχάνημα παίζει ουσιαστικά με out of the box ρυθμίσεις. Θα επανέλθουμε όμως ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
5. Οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο Μιχάλης (και κάποιες τράβηξα και εγώ), δεν αντιπροσωπεύουν για εμένα την εικόνα του. Έχουν σίγουρα βγει πιο κόκκινες από αυτό που βλέπαμε στην οθόνη.
Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι πρόκειται για πολύ τίμια αγορά με πολύ καλό value for money. Έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα που αγοράζει πλέον κανείς στα λεφτά μιας μεσαίας τηλεόρασης.
Last edited: