Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ στο τευχος αυγουστου ηχος λες οτι ο vpl hw10 κανει αναμορφικο ζοομ αρα υποστηριζει αναμορφικο φακο μονος του χωρις scaler
στο αμερικανικο avs ρωτησα 3 ιδιοκτητες με πμ και οι 3 ειπαν no vertical stretch.
υπαρχει διαφορα στο αμερικανικο μοντελο και το ευρωπαικο?
θα σε παρακαλουσαμε να μας απαντησεις σε αυτο γιατι θα ηταν καλο να το γνωριζουμε μιας και ετοιμαζομαστε για power buy του προβολεα και αργοτερα ισως power buy φακου.
ευχαριστω-ουμε

Το μοντέλο που έιχα για τεστ ήταν προ παραγωγής και από ότι είδα στις σημειώσεις μου είχε αυτην την δυνατότητα.
Για διαφορά Ευρωπαικών με Αμερικάνικα μοντέλα δεν νομίζω να υπάρχει.
Στα χέρια μου ακόμα δεν έχει "πέσει" 10άρης ακόμη.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

1080 vs 720
1.στο 720 δεν εχει 24π
2.στο 1080 εχει διπλασια εικονοστοιχεια
3.300% λιγο ειναι για τον tw600 και εναν σονυ sxrd

Αν ειχα αυτη τη στιγμη εναν 600αρη και στον εβαζα διπλα σε εναν 10αρη(ιδια πηγη φυσικα και γυρω στις 90+ ιντσες) παω και στοιχημα οτι δε θα καταλαβαινες ποιος ειναι ποιος!
Δε θελω να στο παιξω εξυπνακιας αλλα φιλε μου δες πρωτα ενα μηχανημα και μετα κρινε το.Τα τελευταια 13+ χρονια εχω τεσταρει δεκαδες προτζεκτορια και μπορω μετα βεβαιοτητας να σου πω οτι ο 10αρης ειναι μια χαρα μηχανημα αλλα οχι αυτο που εσυ θελεις να πιστευεις οτι ειναι.

ps)Το θεμα των 24p και το θεμα διαφορά μεταξυ 720p και 1080p αστο καλυτερα γιατι η πραξη διαφερει πολυ απο τη θεωρια.

ps2)Δεν εχω καμια ορεξη να ερθω σε αντιπαραθεσεις οποτε σταματαω εδω.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από johny1989
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ στο τευχος αυγουστου ηχος λες οτι ο vpl hw10 κανει αναμορφικο ζοομ αρα υποστηριζει αναμορφικο φακο μονος του χωρις scaler
στο αμερικανικο avs ρωτησα 3 ιδιοκτητες με πμ και οι 3 ειπαν no vertical stretch.
θα σε παρακαλουσαμε να μας απαντησεις σε αυτο γιατι θα ηταν καλο να το γνωριζουμε μιας και ετοιμαζομαστε για power buy του προβολεα και αργοτερα ισως power buy φακου.
ευχαριστω-ουμε

Το μοντέλο που έιχα για τεστ ήταν προ παραγωγής και από ότι είδα στις σημειώσεις μου είχε αυτην την δυνατότητα.
Στα χέρια μου ακόμα δεν έχει "πέσει" 10άρης ακόμη

Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει κάποιος να καταλάβω, τι κερδίζουμε με ένα αναμορφικό φακό, σε σχέση με ένα μη αναμορφικο φακό; Χωρίς βέβαια αν είναι δυνατόν να με παραπέμψει σε κάποιο άλλο- site- με τέτοιο θέμα, διότι απλούστατα δεν κατέχω και τόσο καλά τα αγγλικά! είχα κάνει ξανά την ίδια ερώτηση και με παράπεμψαν σε ένα κατατοπιστικό με αυτό το θέμα, όμως ήταν στα αγλικά! Ευχαριστώ πολύ.

Συμφωνώ κι εγώ με τον Dion999 παραπάνω, ότι μέχρι καποιο σημειο οι διαφορες σε καλα μηχανηματα 720p με low badget 1080p είναι σχεδόν αμεληταίες...(γιατι low badget σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα της Sony ειναι ο 10ρης, απο τη στιγμη που η Sony εχει βαλει όλη την "τεχνη" της στον 80αρη που εχει και 4500+ χιλιαδες ευρω) :grandpa:

Anyway... Για να μην λέμε συνεχεια τα ίδια θα επαναλαβω μόνο αυτο που εχει ξαναειπωθει σε προηγουμενες σελιδες εδω στο thread από μέλη που είδαν τον 10αρη από κοντά...

Πρόκειται για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μηχανημα σε σχέση παντα με την ποιότητα/τιμή που προσφέρει... Ειναι ισως ο καλυτερος προβολέας 1080 στα 1750 ευρω αυτη τη στιγμή....

Όμως, κάποιος που έχει σχετικά καινούργιο και καλό μηχανάκι 720p (και με λιγες ωρες στη λαμπα) ΔΕΝ αξιζει να κανει την υπερβαση να παει στον Sony, αλλά και σε κανεναν αλλο προβολεα μεχρι 2000-2500 ευρω αυτη τη στιγμή.... Καλο θα ειναι να κρατησει τα λεφτά του, να χαρει το προβόλι του, και να επενδυσει στην επομενη γενια 1080p προβολικών που θα ειναι φθηνότερη, και οι διαφορές στην εικονα σε σχεση με το μηχάνημα που έχει τώρα θα είναι πιο εμφανείς! :a0210:

Με όλη την καλή διάθεση και χωρις να θελω να επιβαλω σε καποιον κατι... Απλά αυτή είναι η άποψή μου μετά από 5-6 προβολικά που εχω τεσταρει κι εγω κατα καιρους στον χωρο μου (συμπεριλαμβανομένου και του JVC HD-1 που τον ειχα 4 μηνες στο σπίτι μου...)

Last edited:
tromb1 ο 10 ειναι καλητερος απο τον hd1 το λενε στο avs
λοιπον ειδα τον 700 μου με τον 60 σε ιδιο χωρο και λεω ξακαθαρα η διαφορα ηταν τεραστια
προσοχη
οταν ειχα δει τον 60 μονο του σπιτι ενος φιλου δεν με εντυπωσιασε και σκεφτηκα οπως ο dion999
αλλα οταν τους ειδα διπλα διπλα ειδα πολυ μεγαλη διαφορα.

ελληνικα ειναι http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30586
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από johny1989
ευχαριστω-ουμε

Στα χέρια μου ακόμα δεν έχει "πέσει" 10άρης ακόμη

Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει κάποιος να καταλάβω, τι κερδίζουμε με ένα αναμορφικό φακό, σε σχέση με ένα μη αναμορφικο φακό; Χωρίς βέβαια αν είναι δυνατόν να με παραπέμψει σε κάποιο άλλο- site- με τέτοιο θέμα, διότι απλούστατα δεν κατέχω και τόσο καλά τα αγγλικά! είχα κάνει ξανά την ίδια ερώτηση και με παράπεμψαν σε ένα κατατοπιστικό με αυτό το θέμα, όμως ήταν στα αγλικά! Ευχαριστώ πολύ.

οταν ειχα δει τον 60 μονο του σπιτι ενος φιλου δεν με εντυπωσιασε και σκεφτηκα οπως ο dion999

Ποιούς είδες δίπλα-δίπλα; Δεν κατάλαβα.

Εχεις καποιο σχετικό λινκ γι αυτό να διαβασω ???
(οχι οτι με ενδιαφερει και πολυ μιας και δεν εχω πλεον τον HD1, αλλα καλο θα ηταν να το εχω αν ισχυει για να το δειχνω και σε άλλους... )

Ευχαριστώ!:a0210:

(υ.γ. : την φωτεινότητα πάντως του HD1 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να την εχει ο 10ρης... (και ας εγραφε στα χαρτια ο JVC ότι ειναι μονο 700 lumens... Για μενα ήταν ό,τι πιο φωτεινο έχω δει σε μη-DLP προβολικό )

ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ισχυει οτι ο 10 θα αναβαθμιζεται με καινουργια fw απο sony?

tromb1 αν μπεις στο avs κατηγορια 3000us msrd digital hiend projectors and up τα πιο πολλα νηματα αφορουν τον 10 θα το βρεις και αυτο και αλλα που βγαζουν ματι κυριολεκτικα

ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ μπορεις σε παρακαλω να στειλεις ενα πμ με τον πιο οικονομικο video scaler που να δεχεται 1080 24 και να κανει το vertical stretch?
ευχαριστω

Παιδιά διαβάζω στο review του projectorcentral.com, ότι καλιμπραρισμένος για εικόνα είναι πολύ φωτεινός και ότι μπορεί ακόμη και να ενοχλεί σε οθόνες μικρότερες των 120". Ισχύει?

Έχω 120" με 1.2 gain και αν όντως με καλύπτει σε φωτεινότητα, μάλλον καταλήγω σε αυτόν...

λοιπον ειδα τον 700 μου με τον 60 σε ιδιο χωρο και λεω ξακαθαρα η διαφορα ηταν τεραστια
προσοχη

Les na doso ton HD1 kai na paro enan sony 10ari sta 1550 pou ton vrisko?

Εχασα τη μπαλα..........

Τι σημαινει κινηματογραφικα φωτεινος ?
Δεν γνωρίζεις τα βασικά μου φαίνεται :p

Les na doso ton HD1 kai na paro enan sony 10ari sta 1550 pou ton vrisko?
Ναι, αξίζει να δώσεις και μέχρι 1.000 Ευρω διαφορά τιμής για να πας από τον ΗD-1 στον 10αρη. :p

Δεν πάμε καλά σήμερα μου φαίνεται :p

Υπαρχει καποιο calculator για τοποθετηση απο την ιδια την sony...?
Γιατι αυτο του Projector central εχει αρκετα λαθη και αποκλεισεις συνηθως... (απο εμπειρια μου)

δεν ξερω μου βγηκε αυθορμητα.θελω να πω οτι και ο αλλοι προβολοις ηταν φωτεινοι αλλα οταν τους βαζεις στο high δεν κανουν για ταινια ενω ολοι οι σονυ sxrd κανουν
καλο ε?-bye-
Εχασα τη μπαλα..........

Τι σημαινει κινηματογραφικα φωτεινος ?