Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

επανερχομαι
στο projectorcentral λεει
Street Price (USD) : $3,468
MSRP (USD) : $3,499
Brightness (Lumens) : 1000 ANSI
Contrast (Full On/Off) : 30000:1
Variable Iris: Yes
High Brightness:
ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: **
High Contrast:
ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: **
Audible Noise: **
Eco-Mode: 22.0 dB
Weight: 10.0 kg
Size (cm) (HxWxD) : 18.0 x 40.9 x 46.9
Std. Lens: Focus:
Manual
Zoom: Manual, 1.51:1
Throw Dist (m) : 2.8 - 9.3
Image Size (cm) : 152.4 - 762.0
Optional Lenses: No
Digital Zoom: **
Digital Keystone: No
Lens Shift: Horz & Vert
Networking: Wired:
No
Wireless: No
Warranty: 1 Year
Performance:
H-Sync Range: 19.0 - 72.0kHz
V-Sync Range: 48 - 92Hz
Compatibility:
HDTV: 720p, 1080i, 1080p/60
1080p/24, 1080p/50
EDTV/480p: Yes
SDTV/480i: Yes
Component Video: Yes
Video: Yes
Digital Input: HDMI (HDCP)
Computers: Yes
Display: Type:
1.5 cm SXRD (3)
Native: 1920x1080 Pixels
Maximum: **
Aspect Ratio: 16:9 (HD)
Lamp: Type:
200W UHP
Life: **
Quantity: 1
Speakers: No
Max Power: 300W
Voltage: 100V - 240V
FCC Class: B
Special: Anamorphic Lens Compatible τελικα τι ισχυει??????
RS232 Port

Status: Shipping
First Ship: Sep 2008

Τελικά γεμίζει 120" ικανοποιητικά για ταινία (σε μαύρα σκοτάδια), ή όχι?

Σαν δεύτερος ρόλος θα είναι κάνα GT5 στο PS3 με ελάχιστο φως (μην σκουντουφλάμε κιόλας).

Στον 120'' τοιχο που προβαλω,ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα(προσοχη,δεν εχω δοκιμασει εκτεταμενα αλλους προβολεις).Ακομα και 720p προγραμμα παιζει πολυ εντυπωσιακα

BTW,χτες εκανα καποιες δοκιμες σε εναν αλλο,πιο μεγαλο μπεζ τοιχο και απο τα 6μετρα περιπου, εβγαζε λιγο παραπανω απο 200 ιντσες (καπου 4,6 μετρα καθαρο πλατος εικονας)

Η εικονα ηταν ικανοποιητικη,εμφανως πιο ξεθωριασμενη/ξεπλυμενη απο το monitor του PC(κατι σαν LCD TV σε dynamic mode VS Plasma TV σε cinema mode) αλλα αν δεν ειναι 1080p το σημα,νομιζεις οτι βλεπεις divx.

Τα ιδια και με παιχνιδια στο PC,πιξελιασμα ορατο απο τα 2-3 μετρα(προφανως εχει να κανει με την αναλυση του προγραμματος κι οχι με τη συσκευη αυτη καθαυτη)

ΥΓ1 οι εντυπωσεις ειναι με προβολεα ακαλιμπραριστο,αρχεια mkv ή παιχνιδια PC και χωρις οθονη(ακομα)
ΥΓ2 με τον προβολεα αναμμενο,δεν χρειαζεσαι αλλο φως στο δωματιο

Γίνονται εντατικές προσπάθειες να πιάσουμε τις 50 ώρες (50-80 μας είπε ο "ειδικός") λειτουργίες και να γίνει το "σωστό" καλιμπράρισμα.

Τότε θα μπορέσουμε να πούμε πολλά περισσότερα.

Η απορία η δικιά μου είναι ποια θα είναι η συμπεριφορά της λάμπας του προβολέα, μετά τις 350-400 ώρες λειτουργίας. Γιατί πέρυσι ο περίφημος Topaz της εταιρίας, ενώ ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος, μετά οι περισσότεροι κάτοχοι τον είχανε στις αγγελίες. Φυσικά δεν συνέβη το ίδιο με τον VW60.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Η απορία η δικιά μου είναι ποια θα είναι η συμπεριφορά της λάμπας του προβολέα, μετά τις 350-400 ώρες λειτουργίας. Γιατί πέρυσι ο περίφημος Topaz της εταιρίας, ενώ ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος, μετά οι περισσότεροι κάτοχοι τον είχανε στις αγγελίες. Φυσικά δεν συνέβη το ίδιο με τον VW60.

Πάνο και εγώ την έχω αυτήν την απορία και θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Όσο για τον VW60 με τι καρδιά να τον βγάλουν "στο σφυρί" οι άνθρωποι, που τον πλήρωσαν ~5000 ??? Είναι εύκολο να "σκοτώσεις" 5000 σήμερα???

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Λοιπόν, σήμερα είχα την ευκαιρία να πάω στην Ηχοέκφραση στο Ν.Κόσμο. Πρώτα από όλα να πω ένα μπράβο στα παιδιά του καταστήματος, πάρα πολύ εξυπηρετικοί και γνώστες του αντικειμένου.
Στο ζουμί τώρα, δυστυχώς ΔΕΝ είδα τον δεκάρη. Όμως είδα τον vw-40, που υποτίθεται ότι είναι παρόμοιος και μάλλον λίγο κατώτερος. Στο test room ήταν και ο Μανώλης Καστρουνής, ο οποίος εκτός από μεγάλος μάστορας των ρυθμίσεων είναι και συμπαθέστατος, καθόλου ψωνισμένος (πάρα πολύ σημαντικό και αξιοσημείωτο αν σκεφτεί κανείς τα καλά λόγια που γράφονται γι'αυτόν και τις γνώσεις του), ενδιαφέρθηκε και με βοήθησε πολύ.

Λοιπόν, το πρώτο που έχω να πω στους πρωτάρηδες σαν εμένα είναι: ΜΗΝ κρίνετε έναν προτζέκτορα ακόμα κι αν τον έχετε δει σε μαγαζί να παίζει! Οι ρυθμίσεις παίζουν πραγματικά τεράστιο ρόλο και μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν ένα μηχάνημα. Σήμερα ήταν η πρώτη μου επαφή με DLP προτζέκτορες και κατάλαβα γιατί έχουν τόσο φανατικούς φίλους... επίσης διαπίστωσα ότι ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου βλέπουμε rainbow. Ξεκινήσαμε βλέποντας δίπλα δίπλα τον sony vw40 και έναν optoma, μάλλον τον hd800x αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εκεί έφαγα το πρώτο σοκ, καθώς ο sony ήταν ΜΙΛΙΑ πίσω. Ο optoma ήταν φωτεινός, με πολύ ζωντανά χρώματα (αν και υπερβολικά πράσινα και μη ρεαλιστικά, αλλά για κάποιον που δεν έχει κόλλημα με το πόσο ρεαλιστικά είναι τα χρώματα θεωρώ είναι πιο εντυπωσιακός). Όμως ο sony τελικά ήταν απλώς αρρύθμιστος. Ο Μανώλης έκανε τα κόλπα του και κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να φέρει τους δύο προβολείς πολύ κοντά. Η βασικές διαφορές ήταν ότι ο sony υπερτερούσε στη φυσικότητα των χρωμάτων, ο optoma στη φωτεινότητα και τη ζωντάνια.
Στη συνέχεια, τη θέση του sony πήρε ο infocus x10, ο οποίος είχε πιο φυσικά χρώματα από τον optoma αλλά και χειρότερη κίνηση. Από φωτεινότητα δεν μπορώ να πω καθώς έμαθα πλέον ότι είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα ρύθμισης, πάντως ο μόνος που είχε ορατή διαφορά ήταν ο sony, οι υπόλοιποι (όλοι dlp) ήταν πολύ κομπλέ.
Μετά (και αφού είχε φύγει ο Μανώλης) βάλαμε τον infocus δίπλα στον benq w9000. Για τον w5000 ενδιαφερόμουν περισσότερο, όμως δεν υπήρχε. Αρκετά παρόμοιοι, και οι δύο είχαν πρόβλημα κίνησης, στα χρώματα στην αρχή υπερτερούσε ο benq, μετά ο υπεύθυνος του καταστήματος έφερε μέσω ρυθμίσεων και τον infocus αρκετά κοντά οπότε δεν μπορώ να ξέρω.
Τώρα, καθώς ο χώρος μου είναι πολύ συγκεκριμένος, είναι προκαθορισμένη και η θέση του προτζέκτορα και η θέση της οθόνης, μου είπαν ότι από dlp τους ξεχνάω όλους εκτός των benq που έχουν lens shift. Ανάμεσα σε benq και sony, ο ένας έχει πιο εντυπωσιακή εικόνα και φωτεινότητα, ο άλλος καλύτερη κίνηση. Όμως ο benq είναι ακριβότερος (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι με το powerbuy έχουμε βρει ήδη τιμή 1600 ευρώ για τον sony) και σκέφτομαι πως, αν και εμείς δεν είδαμε rainbow, ίσως κάποιος φίλος μας να βλέπει και θα είναι κρίμα. Ιδανικά, θα ήθελα έναν προτζέκτορα με φωτεινότητα dlp, καλή κίνηση (σαν των sony/optoma) και χωρίς rainbow. Όμως αυτό που κατάλαβα τελικώς είναι το εξής: Στο χώρο μου, αν τον ρυθμίσω σωστά, ο οποιοσδήποτε από αυτούς τους προτζέκτορες θα με αφήσει ικανοποιημένο. Ίσως να με χάλαγε στον optoma η πρασινίλα, στους benq και infocus η κίνηση και στον sony η μικρή (σχετικά με τους άλλους) φωτεινότητα, αλλά στην τελική ο hw10 υποτίθεται πως είναι λίγο πιο φωτεινός από τον vw40. Μάλλον θα αποφασίσει η τσέπη μου και θα πάω με τον sony.
Πάντως, όπως έχουν ήδη πει κάποιοι, και αν όντως ο hw10 είναι απλά λίγο καλύτερος από τον vw40, αν νομίζετε πως είναι φονέας γιγάντων ξεχάστε το. Μάλλον θα είναι ένα πολύ τίμιο μηχάνημα για τα λεφτά του, και αυτό μου αρκεί για να το αγοράσω, αλλά μέχρι εκεί, μην τρελαθούμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

φιλος τον σκοτωσε τον 60 εδω στο φορουμ για χαρη του 10-bye-
Πάνο και εγώ την έχω αυτήν την απορία και θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Όσο για τον VW60 με τι καρδιά να τον βγάλουν "στο σφυρί" οι άνθρωποι, που τον πλήρωσαν ~5000 ??? Είναι εύκολο να "σκοτώσεις" 5000 σήμερα???

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

φιλος τον σκοτωσε τον 60 εδω στο φορουμ για χαρη του 10-bye-

Αναφαίρετο δικαίωμα του φίλε μου, μπράβο του και καλά έκανε, ειδικά αν έχει χρήμα με ουρά, γιατί αν δεν......, τότε υπάρχει θέμα.
Δικό του όμως θέμα, όχι δικό μας! -bye-

Προσωπικά πάντως, επειδή τους έχω δεί και τους δύο, (όχι βέβαια ταυτόχρονα), δεν θα έκανα κάτι τέτοιο με τίποτα γιατί νομίζω ότι ο 60 είναι overall πολύ καλύτερο μηχάνημα από τον 10, τόσο καλύτερο όση περίπου και η διαφορά στην τιμή τους :grandpa:

Φιλικά
Γιώργος.

ναι ο καθενας νομιζει οτι θελει και αν οτι λενε στα περιοδικα το ακους καθε μηνα θα πουλας προβολεα.
αυτο που λες δεν συμφωνω
η τεχνολογια φτηνινε καθως και το κοστος παραγωγης.
ποσο μαλλον στους προβολεις που η τεχνολογια εξελισσετε ραγδαια
ειτε το πιστευεις ειτε οχι ο 10 ειναι ελαφρως καλητερος του 40 και ο 40 του 60 και ο 60 του 50.

Διαβάζω στα τελευταια posts μια διαμαχη ανουσια και off topic , οταν μιλαμε για μηχανηματα τις ιδιας οικονομικής κατηγοριας , η πειρα (οχι στους προβολεις) με εχει διδάξει οτι συνηθως οτι πληρωνεις παίρνεις.

Αν αφαιρέσουμε καποιες υπερτιμολογησεις που κανουν οι εταιριες για να ανεβάσουν το prestige καποιων μηχανηματων(γενικά πάντα) και τότε φαινεται η διαφορα στην σχεση τιμή-αποδοση , συνηθως εχουν λογους που τιμολογουν υψηλότερα ενα προιόν απο ενα άλλο και πιστεψτε με το ξερουν καλυτερα απο εμάς.Ο 10αρης μπορεί να παίζει καταπληκτικά (δεν τον εχω δει) αλλά ειναι αδυνατο να παίζει καλυτερα απο τα κατα πολυ ακριβοτερα μοντελα της ίδιας εταιρίας γιατι πολυ απλά θα κατερεε το συστημα.

Τελικα το τι ειναι καλυτερο (στην ιδια κατηγορία πάντα )ειναι και αντικειμενικο και υποκειμενικο και θα σας το αποδείξω αμέσως ...εγω που εχω 14 μυωπια 8 αστιγματισμό και λίγο αχρωματοψία ...χωρις γιαλια ...βλέπω να παίζει το ιδιο καλα με τον δεκάρη ενας epson 640χ480 του 1998:silly: ...αντικειμενικα ο hw10 ειναι καλυτερος απο τον epson αντε να με πεισετε εμενα ομως...

Προτείνω λοιπον να σταματήσουν με αυτό το off topic μου οι ανουσιες συγκρισεις , για να ακουστουν πιο χειροπιαστά πράγματα για τον συγκεκριμενο projectora να δω και'γω ο γκαβός το φως μου γιατι δεν ξερω τι μου γινεταi και θα πάρω το μηχανάκι με το powerbuy και θα του κανω ενα καλιμπράρισμα.......:shot:

Last edited:
...εγω που εχω 14 μυωπια 8 αστιγματισμό και λίγο αχρωματοψία ...χωρις γιαλια ...βλέπω να παίζει το ιδιο καλα με τον δεκάρη ενας epson 640χ480 του 1998:silly: ...αντικειμενικα ο hw10 ειναι καλυτερος απο τον epson αντε να με πεισετε εμενα ομως...

και θα πάρω το μηχανάκι με το powerbuy και θα του κανω ενα καλιμπράρισμα.......:shot:

Ωχ - ωχ !!! Αμα ειναι ετσι μην του κανεις κανενα καλιμπράρισμα... Αφησε το να παιζει Default καλύτερα....:flipout::flipout::flipout:

Φιλικά, :)

manolis1976
δεν με νοιαζει ποιος ειναι καλητερος αλλα και σαν τιμη να το παρεις
0 40 ηταν στην ιδια τιμη με ον 10 οταν βγηκε και τωρα ειναι φτηνοτερος κατα 100 ευρω
ο 60 ειναι αλλη κατηγορια αλλα και αυτος 400 ευρω κανει τωρα παραπανω
σας παρακαλω μην στειλετε πμ που τους βρηκα τοσο
δεν θελω να διαφημισω κανεναν μια αναζητηση στο google και θα τους βρειτε και εσεις

απο οτι γνωριζω χρησιμοποιει οπτικα ARC-F τα οποια ειναι πιο εξελιγμενα σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα
επισης αφου τα προηγουμενα μοντελα ειχαν σφραγισμενα οπτικα λογικα θα εχει και ο 10
η εταιρεια αυτη δεν κανει βηματα προς τα πισω

Ξέρει κανείς αν ο HW 10 έχει σφραγισμένα οπτικά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη σκόνη?

Εδω http://www.avforums.com/forums/dlp-lcd-d-ila-projectors/807412-new-sony-projector-vpl-hw10-15.html και σε ενα αλλο forum αναφερουν οτι οι sxrd δεν αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα σκονης με τους αλλους LCD αλλες λεπτομερειες δεν κοιταξα.

Σήμερα είδα για πρώτη φορά τον HW10. Στις 90" ίντσες και αρύθμιστο.
Δεν θα πώ πολλά λόγια αλλά το μηχανάκι μόλις του βάλαμε λίγο χέρι μου άρεσε πάρα πολύ.
Χρωματικά θέλει ρύθμιση, έχει μιά πρασινωπή χροιά που φαίνεται αμέσως. Επίσης το φώς δεν του περισσεύει. Εντάξει, εμένα δεν μου έλειψε καθόλου, ακόμα και με τη λάμπα στο low, αλλά μιλάμε για 90" ίντσες. Από 100" και πάνω το ξεχνάς το low.
Από ευκρίνεια με το sharpness στο 0 κι άν έχεις συνηθίσει σε DLP θα σου λείψει, θα σου φανεί θολός αλλά αρκεί να ανεβάσεις το ρυθμιστικό του στο 50 και είσαι μιά χαρά.
Τα υπόλοιπα κλασσικός sxrd SONY. Πανέμορφος και απολαυστικός.
Τρομερά ξεκούραστος και κίνηση περίφημη. Χωρίς να είμαι σίγουρος επειδή τους είδα σε εντελώς ξεχωριστά setup μου φάνηκε καλύτερος κι απ´τον 80 χωρίς το motion flow.
Να μην μιλήσω για το motion judder καλύτερα γιατί θα κλάψουν όλοι οι DLP-άκηδες και πρώτος απ´όλους εγώ, που βλέπωντας την εισαγωγική σκηνή του "Sahara" στα παναρίσματα της κάμερας όταν πέφτουν οι τίτλοι έφαγα ήττα. Καμία σχέση με το δικό μου, πολύ καλύτερος ο μικρός.
Κι επειδή μιλάμε για 1700 Ευρώ, αν με ρωτήσετε αν θα τον έπαιρνα σας λέω οτι τον αγόραζα όχι αύριο, χθές αν είναι δυνατόν.
Δεν ξέρω τι θα κάνει μετά από 200 ώρες, δεν ξέρω αν θα δείχνει το ίδιο καλά λίγο ή πολύ χειρότερα, αυτό που είδα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ.
Μεταξύ του SONY και του BemQ 5000 ποιόν θα διάλεγα; Δύσκολο.
Δύο διαφορετικές σχολές, δύο διαφορετικές τεχνολογίες.
Αν θές ευκρίνεια ξυράφι, στα όρια της οξύτητας, και πολύ φώς πάς στον 5000.
Αν θές ξεκούραστη εικόνα, κινηματογραφική χωρίς rainbow και ζαλάδες αλλά οι ίντσες που θα ανοίξεις δεν ξεπερνούν τις 100 πάς στον 10.
It's up to you.
Το σίγουρο είναι οτι σήμερα, με 1700 Ευρώ περίπου, παίρνεις στο σπίτι σου ΕΙΚΟΝΑΡΑ !!!! :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Σήμερα είδα για πρώτη φορά τον HW10. Στις 90" ίντσες και αρύθμιστο.
Δεν θα πώ πολλά λόγια αλλά το μηχανάκι μόλις του βάλαμε λίγο χέρι μου άρεσε πάρα πολύ.
Χρωματικά θέλει ρύθμιση, έχει μιά πρασινωπή χροιά που φαίνεται αμέσως. Επίσης το φώς δεν του περισσεύει. Εντάξει, εμένα δεν μου έλειψε καθόλου, ακόμα και με τη λάμπα στο low, αλλά μιλάμε για 90" ίντσες. Από 100" και πάνω το ξεχνάς το low.
Από ευκρίνεια με το sharpness στο 0 κι άν έχεις συνηθίσει σε DLP θα σου λείψει, θα σου φανεί θολός αλλά αρκεί να ανεβάσεις το ρυθμιστικό του στο 50 και είσαι μιά χαρά.
Τα υπόλοιπα κλασσικός sxrd SONY. Πανέμορφος και απολαυστικός.
Τρομερά ξεκούραστος και κίνηση περίφημη. Χωρίς να είμαι σίγουρος επειδή τους είδα σε εντελώς ξεχωριστά setup μου φάνηκε καλύτερος κι απ´τον 80 χωρίς το motion flow.
Να μην μιλήσω για το motion judder καλύτερα γιατί θα κλάψουν όλοι οι DLP-άκηδες και πρώτος απ´όλους εγώ, που βλέπωντας την εισαγωγική σκηνή του "Sahara" στα παναρίσματα της κάμερας όταν πέφτουν οι τίτλοι έφαγα ήττα. Καμία σχέση με το δικό μου, πολύ καλύτερος ο μικρός.
Κι επειδή μιλάμε για 1700 Ευρώ, αν με ρωτήσετε αν θα τον έπαιρνα σας λέω οτι τον αγόραζα όχι αύριο, χθές αν είναι δυνατόν.
Δεν ξέρω τι θα κάνει μετά από 200 ώρες, δεν ξέρω αν θα δείχνει το ίδιο καλά λίγο ή πολύ χειρότερα, αυτό που είδα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ.
Μεταξύ του SONY και του BemQ 5000 ποιόν θα διάλεγα; Δύσκολο.
Δύο διαφορετικές σχολές, δύο διαφορετικές τεχνολογίες.
Αν θές ευκρίνεια ξυράφι, στα όρια της οξύτητας, και πολύ φώς πάς στον 5000.
Αν θές ξεκούραστη εικόνα, κινηματογραφική χωρίς rainbow και ζαλάδες αλλά οι ίντσες που θα ανοίξεις δεν ξεπερνούν τις 100 πάς στον 10.
It's up to you.
Το σίγουρο είναι οτι σήμερα, με 1700 Ευρώ περίπου, παίρνεις στο σπίτι σου ΕΙΚΟΝΑΡΑ !!!! :grinning-smiley-043

Ακούω καμπάνες Μπάμπη μου ....

....για εμένα χτυπάνε:grinning-smiley-043