Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Παιδιά, δεν μου αρέσει που πηγαίνει αυτό. Συνιστώ να ηρεμήσετε και οι δύο. Δεν πιστεύω ότι ούτε ο Αλέξης είχε πρόθεση να "πικάρει" τον Γιάννη, ούτε ο Γιάννης να προσβάλλει τον Αλέξη. Το πληκτρολόγιο είναι άτιμο πράμα.. γιαυτό, cool.

Πάντως ρε παιδιά γιατι είναι άδικο το συγκριτικό ?Οι 230 ώρες είναι πολλές και τα τρία χιλιάρικα διαφορά (συγκρίνοντας αρχικές τιμές) δεν είναι?

Και για να γυρίσω στις ώρες...ρε σεις οι 230 ώρες είναι πολύ λίγες για να βγει <μη συγκρίσιμο > ένα μηχάνημα.Κανονικά έπρεπε να είναι οι ώρες που η λάμπα ωριμάζει και βγάζει τα καλύτερά της .Δηλαδή θα μας έρχεται κόστος φθοράς δέκα ευρώ η ώρα? Δεν είμαστε καλά...

Πάντως ρε παιδιά γιατι είναι άδικο το συγκριτικό ?Οι 230 ώρες είναι πολλές και τα τρία χιλιάρικα διαφορά (συγκρίνοντας αρχικές τιμές) δεν είναι?

Και για να γυρίσω στις ώρες...ρε σεις οι 230 ώρες είναι πολύ λίγες για να βγει <μη συγκρίσιμο > ένα μηχάνημα.Κανονικά έπρεπε να είναι οι ώρες που η λάμπα ωριμάζει και βγάζει τα καλύτερά της .Δηλαδή θα μας έρχεται κόστος φθοράς δέκα ευρώ η ώρα? Δεν είμαστε καλά...

Τελευταία στην sony.... οι λάμπες ωριμάζουν πολύ γρηγορότερα....

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Τάκη έχεις δίκιο αλλά θέλω να διευκρινήσω τι εννοώ "άδικο".
Όταν συγκρίνουμε δύο μηχανήματα λέμε αυτό είναι καλό κι αυτό καλύτερο. Αφού δούμε λοιπόν ποιό είναι το καλύτερο και πόσο, τότε κρίνουμε αν η διαφορά αξίζει ή όχι.
Μπορεί να πούμε πχ οτι ο 60-άρης είναι 10% καλύτερος αλλά δεν αξίζει με τίποτε τη διαφορά τιμής.
Άλλο αυτό κι άλλο ο 10-άρης είναι καλύτερος επειδή είναι πολύ φτηνότερος.
Τώρα για τις λάμπες.
Συνήθως η μεγάλη πτώση της λάμπας έρχεται στις πρώτες 100 ώρες. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει - ή και να ξεπερνάει - ακόμα και το 30% της φωτεινότητας.
Άλλο τι θα έπρεπε κανονικά κι άλλο τι ισχύει.
Αυτό που θέλω να πώ δεν είναι οτι ο 60-άρης είναι καλύτερος.Ίσως ο 10-άρης, σαν πιό νέο μοντέλο, να είναι καλύτερος από τον 60-άρη ακόμα και με καινούριες λάμπες. Αλλά για να το πώ αυτό θα πρέπει να συγκρίνω ίδια πράγματα.
Αυτό που μπορώ να πώ με βεβαιότητα, και χωρίς να τα βάλω δίπλα-δίπλα, είναι οτι ο 10-άρης είναι σίγουρα καλύτερος από τον 50-άρη, όπως και να τους δείς.
Για τον 60-άρη όμως έχω πολλές αμφιβολίες.

pantws einai apisteyto...

leme gia ena mixanima pou kostizei 1575 eyrw oti einai kalitero apo ena allo(twn 3000+prin enan xrono) kai oti -estw- koitazei sta matia ena allo pou kostizei 3000 (simera).

sorry alla einai tetoia h timh pou den afinei perithwria gia syzitiseis..

gia ta xrhmata ayta pou zhtaei exei kapoio kako, kati pou molis to deis tha peis:"petaksa ta lefta mou"?

to an oi dlp einai pio zwntanoi alla se zalizoun, o dila exei kalitero mayro(alla kostizei 4000), oti o 80aris einai ligo-poli kaliteros(alla kostizei 3x) ta kseroume oloi

aytos, monos sto spiti san mixanima, exei kapoio sobaro kousouri?

pantws o reviewer sto projectorcenter ton dokimazei(opous olous) sthn dikh tou othonh(128") kai ton thewrei fwteino!

den exw diabasei se kanena thread edw kati kako...toulaxiston apo osous ton eidan giati oi ypoloipoi...

ayta!

ps:teleytaio mnm apo to iphone! airetai o apokleismos sthn thessaloniki kai apo kuriakh spiti pleon!

eyxaristw para poly tous diaxeiristes ths katigorias, kathws einai toso diakritikoi pou oute systash den mou ekanan(afou katalaban to provlima), antitheta me kapoion neo administrator o opoios kanei systaseis kai metafrazei apo monos tou.. pou tha paei tha mathei!

Last edited:

Δε νομίζω ότι εννοούσε κανείς πως είναι άδικο να γίνεται η σύγκριση, απλά πως είναι άδικα τα αποτελέσματα επειδή το ένα έχει καινούργια λάμπα, άρα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιο μηχάνημα είναι καλύτερο. Τι σημαίνει δηλαδή το ότι όοοοταν βγήκε ο 60 είχε 3000 ευρώ παραπάνω (πλέον η διαφορά είναι κάτω από το χιλιάρικο παρεμπιπτόντως και αυτό είναι που πρέπει να μας νοιάζει), ότι είναι λογικό να τους συγκρίνουμε με τον ένα να έχει καινούργια λάμπα; Τι δηλαδή, για να τους φέρουμε στα ίσα;

pantws o reviewer sto projectorcenter ton dokimazei(opous olous) sthn dikh tou othonh(128") kai ton thewrei fwteino!

den exw diabasei se kanena thread edw kati kako...toulaxiston apo osous ton eidan giati oi ypoloipoi...

Κοίτα, μπορώ να μιλήσω μόνο για το κομμάτι που είδα. Αν η λάμπα του συγκεκριμένου είχε πρόβλημα δεν το ξέρω, προσωπικά δεν το πιστεύω.
Το μηχάνημα που είδα ιδιαίτερα φωτεινό δεν ήτανε. Για 128" ίντσες και ιδιαίτερα φωτεινό ούτε συζήτηση.
Όσο γαι τα ελαττώματα μόνος σου το είπες. Υπάρχουν προβολείς πιό ευκρινείς, κάποιοι άλλοι πιό φωτεινοί, κάποιοι με καλύτερο μαύρο κλπ.
Για 1600 Ευρώ όμως το μηχάνημα δεν έχει κανένα απολύτως ελάττωμα. Δεν έχω δεί όλους τους προβολείς αυτής της κατηγορίας τιμής αλλά απ' αυτούς που έχω δεί αυτός και ο BenQ 5000 (ρυθμισμένος) αξίζουν και την τελευταία τους δεκάρα.

Παντως εκει που εχει φτασει η τεχνολογια δεν νομιζω πως μπορει κανεις να συναντησει σοβαρα ελαττωματα στους καινουργιους προβολεις.

Εγω που λόγω μιας αλλαγής της τελευταιας στιγμής του χώρου στον οποίο θα προβάλα (ίσως μόνιμη) , θα προβάλω τελικά 70ιντσες:furious3: με τον 10αρη που μολις αγόρασα(powerbuy) να κλαίω τα χρήματα μου που δεν πήρα καμια 50αρα tv να μην εχω να αλλάζω και λάμπες;

το παρήγορο ειναι οτι στις 70 θα παίζει μια χαρά...

70 πολύ κρίμα, εδώ εγώ θα προβάλλω στις 90 και πάλι κάπως μού φαίνεται. Καμία οθόνη που να μαζεύεται δεν παίζει;

70 πολύ κρίμα, εδώ εγώ θα προβάλλω στις 90 και πάλι κάπως μού φαίνεται. Καμία οθόνη που να μαζεύεται δεν παίζει;

Eγω αποφασισα να παρω 90αρα οθονη celexon με τριποδα λογω χωρου και φορητοτητας ,πηρα και τραπεζακι προβολεα μενει ο προβολεας να ερθει.-bye-

Εγω σκεφτομαι να παρω την othello 110" ηλεκτρικη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να την γεμισει γιατι θα προβαλει απο τα 3.20 καθαρα, δηλαδη απο τον φακο του hw10 μεχρι το πανι. Ξερετε παιδια να μου πειτε ή να περιμενω να ερθει ο προβολεας να τον εγκαταστησω για να ειμαι σιγουρος τι ιντσες μπορει να βγαλει και μετα να παρω το πανι;

Εγω σκεφτομαι να παρω την othello 110" ηλεκτρικη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να την γεμισει γιατι θα προβαλει απο τα 3.20 καθαρα, δηλαδη απο τον φακο του hw10 μεχρι το πανι. Ξερετε παιδια να μου πειτε ή να περιμενω να ερθει ο προβολεας να τον εγκαταστησω για να ειμαι σιγουρος τι ιντσες μπορει να βγαλει και μετα να παρω το πανι;

Αυτη αγορασα και εγω εδω και καμια 10αρια μερες, και μπορει να την εχω κρεμασμενη σημερα, με λιγη τυχη...-bye-

Αυτη αγορασα και εγω εδω και καμια 10αρια μερες, και μπορει να την εχω κρεμασμενη σημερα, με λιγη τυχη...-bye-

Σάκη απλά πρόσεξε πολύ να την αλφαδιάσεις όσο καλύτερα μπορείς :grandpa:
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Σάκη απλά πρόσεξε πολύ να την αλφαδιάσεις όσο καλύτερα μπορείς :grandpa:
-bye-

Πάνο αυτό διάβαζα μολις τώρα, καπου εδω μεσα!!-bye-

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

o 10 μπορει να φωτησει και 140" στο χαμηλο ανετα σε σωστο χωρο βεβαια...
εχει μηκος 47 εκ.
και βγαζει 98" απο 3 μετρα
και 104" απο 3 μετρα και 20 εκ.
δες εδω
http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm

Με τιποτα.

ακομα και στο λινκ που εβαλες το λεει (recommended higher brightness)

οριακα για 102" (βαση του λινκ παντα) -bye-