Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

τον είδα χθες στημένο με οθόνη 110"

αν και το φως ήταν αρκετό, μπορώ να πω πως out-of-the-box δεν θέλει πολύ δουλειά για να στρώσει ειδικά στα χρώματα που ήταν ξεπλυμένα. Περίμενα κάτι καλύτερο να πω την αλήθεια...

τον είδα χθες στημένο με οθόνη 110"

αν και το φως ήταν αρκετό, μπορώ να πω πως out-of-the-box δεν θέλει πολύ δουλειά για να στρώσει ειδικά στα χρώματα που ήταν ξεπλυμένα. Περίμενα κάτι καλύτερο να πω την αλήθεια...

Σε τι τομείς ακριβώς βρήκες οτι υστερεί σε σχέση με αυτό που περίμενες;

Σε τι τομείς ακριβώς βρήκες οτι υστερεί σε σχέση με αυτό που περίμενες;

1. χρώματα
2. μαύρο
3. ευκρίνεια

τον περίμενα και στα τρία καλύτερο. Δεν ξέρω κατά πόσο έρχονται με καλιμπράρισμα.

εντάξει 1700 είναι, αλλά μάλλον θα περιμένω να δω τι θα γίνει με τους DILA.

Τι 100 και 130 λέτε εγω που ξεκίνησα για 100-120 ιντσες(εχω και πανί) και θα ρίχνω σε 70 (αλλάξε ο χωρος και πιστεψτε με δεν υπάρχει λύση) τι να πω εχω τωρα ξενερωσει γιατι με τα ιδια χρήματα περίπου πέρνω fullHD 52 ιντσων και χωρις να χαλάνε οι λάμπες.
Τελος πάντων για πείτε μου εφόσον θα προβάλω απο 2,5μετρα(φακός-οθόνη)και θα χρησιμοποιώ 1,22 ζουμ λογικά θα έχω super φωτεινότητα και θα παίζω μόνιμα low κερδιζω τιποτα σε ζωη λάμπας η να τον πουλήσω(ακομα δεν εχω παραλάβει) και να πάρω μια 50αρα tv να τελειώνω;
Τα μεταξωτα ....... θελουν και μεταξωτους............:BDGBGDB55:

Τα μεταξωτα ....... θελουν και μεταξωτους............:BDGBGDB55:

Στην προκειμένη περίπτωση το βρακί δεν είναι μεταξωτό όμως ένας απλός προβολέας 1600 ευρώ έτσι αποφάσισα να τον κρατήσω (οι 70 άλλωστε ειναι καλύτερες απο τις 50)και κάποια στιγμή θα τροποιησω το υπόγειο και θα το κάνω μονο αιθουσα προβολής :smile:

μια παρατηρηση για τον 10
πολλοι μπερδευουν την ονομασια του δηλαδη οτι ο 60 ειναι καλητερος απο τον 40 και ο 40 απο τον 10 λογω ονοματος,πρεπει να τονισω οτι προκειται για μια νεα σειρα προβολεων που ονομαζεται hw και οχι vw

Στην προκειμένη περίπτωση το βρακί δεν είναι μεταξωτό όμως ένας απλός προβολέας 1600 ευρώ έτσι αποφάσισα να τον κρατήσω (οι 70 άλλωστε ειναι καλύτερες απο τις 50)και κάποια στιγμή θα τροποιησω το υπόγειο και θα το κάνω μονο αιθουσα προβολής :smile:
Aπο την στιγμη που αποφασιζεις να παρεις προβολεα τουλαχιστον96 ιντζες πανι βαζεις .Aλλιος μενεις στην τηλεορασιτσα σου.Δεν σκεφτεσαι λοιπον το κοστος του πανιου αφου εχεις μπει σε αυτη την διαδικασια:grandpa:

Aπο την στιγμη που αποφασιζεις να παρεις προβολεα τουλαχιστον96 ιντζες πανι βαζεις .Aλλιος μενεις στην τηλεορασιτσα σου.Δεν σκεφτεσαι λοιπον το κοστος του πανιου αφου εχεις μπει σε αυτη την διαδικασια:grandpa:

Πανια εχω δυο ενα 120 ιντσων και ενα 75 ιντσων απλα θα χρησιμοποιηθει αλλιως ο χωρος που προοριζοταν για τον προβολεα και δεν μπορω να προβαλω 100-120 και να βλεπω απο τα 2,5-3 μετρα ...ειναι απλα χαζο :smile:

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

δεν ειναι χαζο αν ηταν 2.4/1 και σε κυκλωνε απο εκει επρεπε να βλεπεις...-bye-:grandpa:
Πανια εχω δυο ενα 120 ιντσων και ενα 75 ιντσων απλα θα χρησιμοποιηθει αλλιως ο χωρος που προοριζοταν για τον προβολεα και δεν μπορω να προβαλω 100-120 και να βλεπω απο τα 2,5-3 μετρα ...ειναι απλα χαζο :smile:

Μια χαρα κανεις Μανωλη.Με βαση την αποσταση απο το πανι εισαι οκ, εκτος και αν θελεις να κανεις γυμναστικη στους μυες των ματιων και του αυχενα(δεξια-αριστερα) οποτε να βαλεις το μεγαλυτερο πανι! Απλα καποια στιγμη φροντισε να φτιαξεις και το χωρο που θα βαλεις το μεγαλο πανι γιατι σιγουρα θα ειναι μια αναβαθμιση.

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Μανόλη καλημέρα. Επειδή είμαι κι εγώ στην ίδια απόσταση με αυτήν που αναφέρεις, βλέπω σε 84" και είναι μια χαρά. Θα σου πρότεινα να πας για τις ίδιες ίντσες, γιατί 70" είναι όπως και να το κάνουμε λίγες για χρήση προβολέα... είναι και ψυχολογικό βλέπεις, να έχεις τον προβολέα σε διαστάσεις ίσες με μια μεγάλη τηλεόραση :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Μανόλη καλημέρα. Επειδή είμαι κι εγώ στην ίδια απόσταση με αυτήν που αναφέρεις, βλέπω σε 84" και είναι μια χαρά. Θα σου πρότεινα να πας για τις ίδιες ίντσες, γιατί 70" είναι όπως και να το κάνουμε λίγες για χρήση προβολέα... είναι και ψυχολογικό βλέπεις, να έχεις τον προβολέα σε διαστάσεις ίσες με μια μεγάλη τηλεόραση :antlers:

Κατι τετοιο θα κανω απλα θα πρεπει να αγορασω και 3ο πανι...τελος πάντων ας το αφησουμε γιατι ειναι και off-topic θελω να μου πεις αν παιζεις με τον 10αρη στις 80 ιντσες απο τα 3 μετρα πως ειναι η ποιοτητα του?

Διαβασα το παρακατω review που βρήκε ο savaspar και λεει αρκετα καλά λογια έβγαλε "above average" βαθμολογία

αναλυτικά θα το βρείτε εδω http://www.avforums.com/reviews/Sony-VPL-HW10-SXRD-Projector-Review.html

ΥΓ Το τελευταιo και μόνο σοβαρό μειονέκτημα που αναφερει για την αναπαραγωγή γρηγορων σκηνων σε σχέση με την ανάλυση τι ακριβως ειναι?
τρεμούλιασμα στην κινηση στο περίγραμα των αντικειμένων οπως εχω δει σε καποιους DLP κυρίως , ή γενικά πτωση της ποιοτητας πάνω στην κίνηση

Pros:
  • Good quality optics ensures a sharp image on screen
  • CMS and Temp controls for ISF calibration
  • Out of the box performance is fairly accurate in the right modes
  • Good Video Processing for SD and HD signals
  • Handles 24fps material with ease
  • Good black levels and real world contrast ratio
  • Excellent value for money
Cons:
  • The design looks cheap
  • Remote control looks like an after thought
  • Slight issues with resolution detail on fast moving scenes

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Κατι τετοιο θα κανω απλα θα πρεπει να αγορασω και 3ο πανι...τελος πάντων ας το αφησουμε γιατι ειναι και off-topic θελω να μου πεις αν παιζεις με τον 10αρη στις 80 ιντσες απο τα 3 μετρα πως ειναι η ποιοτητα του?

Δεν έχω τον Sony, έχω τον Epson TW2000 και προβάλω από απόσταση 3.8μ περίπου στις 84" με τη λάμπα στο low. Προφανώς για τέτοιες διαστάσεις δεν θα χρειαστεί και με τον Sony να έχεις την λάμπα στο Full.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

σπιτι μου απο χθες.
:guitarist::firstprize:
οτι θελετε ρωτηστε με πμ

γιαννη χωρις PM για να μοιραστουμε την γνωση ολοι: αξιζει τα λεφτα του?καλυπτει τις προσδοκιες ενος μηχανηματος τιμιου για τα λεφτα του οπως εχει ειπωθει?

ΝΑΙ και με το παραπανω .
φυσικα ομως οπως ξερετε πρεπει το μηχανιμα και καθε μηχανιμα να το υποστηριζουμε σωστα αν θελουμε να αποδωσει.
τι εννοω?
σωστες ρυθμισεις αν και ειλικρινα παιζει πολυ καλα και ετσι.λιγο το hue και...
σωστο χωρο...αν οχι μαυροι τουλαχιστον σκουροχρωμοι οι τοιχοι..
σωστη πηγη.ps3 πχ
σωστο φοκους.....
κτλπ.
θελετε να πω σε σχεση με τον μπεν 5000?
ειλικρινα...
καμια σχεση.
ενταξει αν μπεν τιμα τα λ7 του οριακα τοτε ο σονυ ειναι σαν να σου τον χαριζουν

σας παρακαλω μην μου την πειτε δεν εχω τπτ υπερ της σονυ τι ειδα λεω.