Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Αυτό λέγεται ''βουτυρίλα'' ή ''μαρμελαδίλα''!!:D

Βασικά λέγεται αηδία.... :p

Ευτυχώς που υπάρχει και η επιλογή off, ή low στην καλύτερη περίπτωση.

Πάντως για 135 ίντσες κι εγώ ο τυφλός epson fanboy wannabe, μάλλον τον benq θα επαιρνα.
Βρε σίγουρα τις θες τόσες ίντσες;

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Aν ομως το F.I. κανει και σκαλωματα και κολλαει το λεμε και μερεντιλα. :p

σε καμία περίπτωση το F.I δεν κολλάει...εκτός και αν πρόκειται για ελαττωματικό προβολέα.. :violent-smiley-030:

:eviltongue:

Πάντως για 135 ίντσες κι εγώ ο τυφλός epson fanboy wannabe, μάλλον τον benq θα επαιρνα.
Βρε σίγουρα τις θες τόσες ίντσες;

Κατω από 120'' δεν το σκέφτομαι καν. Αλλά επειδή οι περισσότερες ταινίες είναι σε 2,39:1 και θα χάσει κι απο κει η εικονά, θεωρω για τα 4.8 μέτρα απόσταση θέασης ότι θα είναι ιδανικές οι 130''.

Ενημερωτικά πιο πολύ, στις 120'' ο epson 9200 μπορει να τα φερει βόλτα? επαρκεί η φωτεινοτητα του?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

σε καμία περίπτωση το F.I δεν κολλάει...εκτός και αν πρόκειται για ελαττωματικό προβολέα.. :violent-smiley-030:

9e5dk5l.gif

Κατηγορία προβολέων εδώ; Προς στιγμήν νόμισα πως μπήκα στον δικάναλο... :aetsch:

Επειδή με μπριζωσαμε με το θεμα των ιντζων, και λεω ''λες να ειναι πολλες οι ιντζες, λες με τις 120'' να ειμαι κομπλε'' ειπα να κανω ενα πειραμα. Εκοψα απο ενα τοπι λευκο υφασμα τις διαστασεις που εχει το πανι των 135 ιντζων εχοντας εσωτερικα σκιαγραφησει τις διαστασεις των 120''. το καρφωσα στον τοιχο στο υψος που θα τοποθετηθει η οθονη. και καθομαι στον καναπε μου στα 4.8 μετρα.
Συμπερασμα: μηπως να παω στις 150'' :-). Καλα για τις 120'' δεν το συζητω καν. Οι 135'' ειναι οκ σαν μεγεθος, αλλα οι 150'' νομιζω θα ειναι super. Νομιζω οτι καπου στις 150'' γινεσαι ενα με την ταινια, στις 135'' θα τραβηξω και μισο μετρο τον καναπε πιο κοντα.
Να σας ρωτησω κατι , πολυ αθωα και χωρις να θελω να αναψω φωτιες, αλλα στις 100'' ή 90'' που βλεπω οτι εχουν αρκετοι, σε τι αποστασεις καθονται απο την οθονη, στα 2,5 -3 μετρα?
Και κατι ακομα, τα περισσοτερα bench των προβολεων σε τι μεγεθη οθονων γίνονται?

Γύρω στις 80-90, αν και δεν είναι κανόνας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυσικά και μπορείς να πας στις 150-180 ή 200. Το θέμα είναι να κρατά και μια ισορροπία η εικόνα και ποιοτικά εκτός από το μέγεθος. Στις 200 ίντσες η εικόνα είναι πολύ λιγότερο συμπαγής απ' ότι στις 100 και πάει λέγοντας.

Τραβά στις 135” πάρε και τον benq 7500 για να μην αλλαζεις λάμπα κάθε 300 ωρες οπως με εναν dila και απόλαυσε προβολές καλιμπραροντας τον με τον Μανώλη!

Εγώ φίλε Αντρέα ναι είμαι στις 90 ίντζες γιατί κάθομαι στα 2,8 μέτρα κι αν ανοίξω την εικόνα κι άλλο νιώθω αυτό που λέει ο Γιάννης, η εικόνα χάνει τη συνοχή της, πολύ περισσότερο όταν θες να βάλεις τηλεοπτικό σήμα και πίστεψέ με στην απόστασή μου για τις ίντζες μου η εικόνα στο NERIT HD είναι απλά αξιοπρεπής, δεν θα σχολιάσω τα κανάλια SD, εκεί άσε βάζω τα κλάματα. Οι 135 ίντζες πιστεύω είναι μια χαρά για σένα, ήδη τόσο μεγάλο κάδρο θα φωτίζει μεγάλη επιφάνεια στο σαλόνι σου κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στο κοντράστ λόγω ανακλάσεων, σε 3D δε που πέφτει αρκετά η φωτεινότητα θα έχεις πρόβλημα φίλε μου. Θα προτιμούσα στη θέση σου αν γίνεται να τραβήξεις τον καναπέ πιο μπροστά και να μείνεις στις 135 αλλά βέβαια η απόφαση δική σου.

Η παραγγελια έγινε, ο 7500 συντομα θα μου χτυπησει την πορτα!

Το dlp club απεκτησε αλλον εναν!! ;-)

Εγώ φίλε Αντρέα ναι είμαι στις 90 ίντζες γιατί κάθομαι στα 2,8 μέτρα κι αν ανοίξω την εικόνα κι άλλο νιώθω αυτό που λέει ο Γιάννης, η εικόνα χάνει τη συνοχή της, πολύ περισσότερο όταν θες να βάλεις τηλεοπτικό σήμα και πίστεψέ με στην απόστασή μου για τις ίντζες μου η εικόνα στο NERIT HD είναι απλά αξιοπρεπής, δεν θα σχολιάσω τα κανάλια SD, εκεί άσε βάζω τα κλάματα. Οι 135 ίντζες πιστεύω είναι μια χαρά για σένα, ήδη τόσο μεγάλο κάδρο θα φωτίζει μεγάλη επιφάνεια στο σαλόνι σου κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στο κοντράστ λόγω ανακλάσεων, σε 3D δε που πέφτει αρκετά η φωτεινότητα θα έχεις πρόβλημα φίλε μου. Θα προτιμούσα στη θέση σου αν γίνεται να τραβήξεις τον καναπέ πιο μπροστά και να μείνεις στις 135 αλλά βέβαια η απόφαση δική σου.

Δεν προκειται να ανεβω πανω απο τις 135'' αλλα με αυτο που εγραψα ηθελα να πω οτι εκει που περιμενα οτι θα πεσουν πολλες, ειναι μια χαρα. Ισως στα 4,3-4,5 μετρα να ειναι σουπερ, αυτο δε θα το κρινω μετα απο κανα δυο προβολες.