Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Re: Το "NETFLIX" τώρα και στην Ελλάδα !!

Έκανα και εγώ μια συνδρομή δοκιμαστικά, για να δω τι παίζει. Τα παρακάτω βασίζονται σε δοκιμές στο laptop μου (i7, 16GB, 4Κ οθόνη) και με γραμμή 100Mbps.

Πρώτα απ' όλα τα θετικά:

1) Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι να δεις. Παρότι το "δικό μας" Netflix είναι φτωχό σε σχέση με άλλων αγορών, υπάρχει πολύ περιεχόμενο. Κάποια καινούργια σειρά θα ανακαλύψεις, κάποια παλιά ταινία θα πεις να ξανα-δεις.
2) Η ποιότητα εικόνας είναι αποδεκτή. Ναι, στην αρχή είναι ψιλοχάλια, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα / λεπτά το bitrate ανεβαίνει (εφόσον το επιτρέπει η γραμμή μας φυσικά..) και η ποιότητα γίνεται αποδεκτή.

Αλλά:

1) Πήγα να δω τα πιο πρόσφατα (φετινά) επεισόδια από κάποιες σειρές. Δεν τα βρήκα. Μεγάλο φάουλ και για μένα deal breaker.
2) Το 4Κ δεν υποστηρίζεται σε υπολογιστές, μόνο σε συγκεκριμένες τηλεοράσεις και STBs. Επίσης φάουλ και παράλογο.

Οπότε δεν με βλέπω να την κρατάω τη συνδρομή.

Για τα φετινά επεισόδια, προφανές είναι το οτι δεν υπάρχουν, αφού τα πουλάνε οι ίδιες οι εταιρίες παραγωγής, είτε στα δικά τους συνδρομητικά είτε στα τύπου iTunes. Πως περιμένεις με 8$ το μήνα να βλέπεις όλα τα τρέχοντα τη στιγμή που τα κανονικά μπουκέτα χρεώνουν 4-5 φορές πάνω; Απλά είσαι πάντα μια σεζόν πίσω, και γλιτώνεις αρκετά κερατιάτικα. Εννοείται οτι αυτό δεν ισχύει για τις δικές τους παραγωγές (αν και εσείς την πατήσατε λογω νόβα)..

Το οτι δεν παίζει 4Κ στο PC είναι όντως τεράστιο φάουλ. Θα την πατήσουν και θα κλαίγονται πάλι μετά στα δικαστήρια.

Όσο για την ποιότητα εικόνας, είναι δύσκολο να κρίνεις γιατί υπάρχουν όλων των ειδών τα επίπεδα. Απο πέσιμο σαγονιόυ (4K απο 4K υλικό αλλά και αρκετά "απλά" 1080) μέχρι απογοητευτικά (κυρίως παλιά). Πάντως συνήθως παραγωγές τελευταίας δεκαετίας έχουν εικόνα bluray και βάλε. Αρκεί βέβαια να κλειδώσει στο 1080, γιατί μερικές φορές ξεκινάει στο γάμο του καραγκιόζη.

Για ποιότητα εικόνας δείτε μερικες απο τις παραγωγές του netflix πχ narcos, Jessica Jones, Marco Pollo..

Ολα έχουν εξαιρετική εικόνα σε smart tv μέσω του netflix app αλλά και chromecast. Σε pc, η ποιότητα είναι ανάλογη με το "κλείδωμα" του Internet browser. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ σε ποιους γίνεται αναπαραγωγή 1080p ή 720p.

Ασχημα τα νέα για όσους χρησιμοποιούν VPN για να δουν
Επειδή με κάποιο τρόπο έχω πρόσβαση σε πάρα πολλές υπηρεσίες vpn, τις τελευταίες μέρες παρατηρώ πως όλο και περισσότερα αρχίζουν και δεν δουλεύουν με το netflix
Το unotelly ακόμη κρατάει αλλά δεν ξέρω κι αυτό για πόσο, αν και είναι smartDNS και όχι VPN
Δεν συστήνω αγορά vpn γι αυτές τις μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Ασχημα τα νέα για όσους χρησιμοποιούν VPN για να δουν
Επειδή με κάποιο τρόπο έχω πρόσβαση σε πάρα πολλές υπηρεσίες vpn, τις τελευταίες μέρες παρατηρώ πως όλο και περισσότερα αρχίζουν και δεν δουλεύουν με το netflix
Το unotelly ακόμη κρατάει αλλά δεν ξέρω κι αυτό για πόσο, αν και είναι smartDNS και όχι VPN
Δεν συστήνω αγορά vpn γι αυτές τις μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

http://www.bbc.co.uk/news/technolog...social&ns_campaign=bbcnews&ns_source=facebook

Απ'τη μια λογικό είναι να προσπαθούν να καλυφθούν νομικά (αφού σίγουρα θα φάνε μηνύσεις αν αποδειχθεί ότι η πλατφόρμα τους χρησιμοποιείται για καταπάτηση δικαιωμάτων, έστω και παράτυπα). Απ'την άλλη όμως, θα περίμενε κανείς ότι για κουτσουρεμένο πρόγραμμα σε σχέση με το αμερικάνικο οι τιμές να είναι τουλάχιστον στο 50% της αμερικανικης.

Ετσι είναι η ζωή...δεν βρίσκεις άκρη με αυτά
Το netflix έχει μια στάνταρ τιμή. Απο εκεί και πέρα στην κάθε χώρα το πρόγραμμα είναι διαφορετικό και αλλάζει ανάλογα με τις νομοθεσίες και με τα δικαιώματα των ταινιών και των σειρών που έχουν προλάβει να καπαρώσουν άλλα πακέτα
Π.χ. αν η Νόβα αγόρασε τα δικαιώματα για κάποιες ταινίες και με αποκλειστικότητα να τις δείχνει στην Ελλάδα, το Netflix δεν μπορεί να κάνει τίποτα
Η αμερικανικη αγορά λειτουργεί διαφορετικά. Είναι τεράστια αγορά και κανείς δεν δίνει μονοπώλιο σε καμιά εταιρία
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που δεν έχει ούτε τις μισές ταινίες που έχει το αμερικανικο netflix
Είναι και όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου...και όλοι ζητάνε αναλογία τιμής με περιεχόμενο
Αν πάει να το κάνει αυτό το netflix σε όλες τις χώρες, τότε στη Ν. Ζηλανδία π.χ. θα έπρεπε να στοιχίζει 1 δολάριο

Και επανέρχομαι στην πρώτη πρόταση μου
Δοκιμαζοντας κάτι surveys και τρόπους να βγάζεις χρήματα μέσω ιντερνετ πριν 2-3 χρόνια όταν ακόμη δεν είχαν γίνει τόσο δημοφιλή τα VPN, είχα προσέξει τεράστια διαφορά όταν έμπαινα με US VPN στο περιεχόμενο και στις τιμές που πληρωναν για κάθε βιντεάκι που έβλεπες π.χ.
Αν έμπαινα με ελληνικό IP υπήρχαν 2-3 βιντεάκια που έδιναν μερικά σεντς το καθένα.
Με αμερικάνικο IP υπήρχαν 100 βιντεάκια που έδιναν μέχρι και 10$ τη μέρα αν τα έβλεπες
Θα μπορούσε ο έλληνας η οποιοσδήποτε άλλος να σκούζει και να ζητάει ίση μεταχείριση για μια ζωή αλλά κανένας δεν θα τον άκουγε γιατί όλα δουλεύουν πλέον με γνώμονα το κέρδος
Γι αυτό λέμε that's life και προχωράμε
Δεν είναι υπηρεσία που σου την δίνουν με το ζόρι και επιπλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι ακόμη να δει κάποιος τα αμερικανικο μενου αν το ψάξει
Δοκιμαστε ενα free account στο unblock-us, στο unotelly.com στο smartdns.com και σε ένα σωρό άλλες υπηρεσίες
Ενα μήνα free το netflix κι ένα μήνα free οι διάφορες smartdns υπηρεσίες, τουλάχιστον θα έχετε ένα μήνα αμερικανικο/εγγλεζικο/καναδεζικο κλπ netflix να δείτε και να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε netflix, η netflix+smartdns η τίποτα
Είναι και το τίποτα μια επιλογή που δεν μας την στέρησε κανείς ακόμη ευτυχώς
Οποιος διαλέξει να μην βλέπει όμως ας σταματήσει να ασχολείται με αυτό το thread, οχι άλλη γκρίνια δεν την αντέχουμε :)

Καλησπερα κ παλι,μιλωντας πριν λιγο με το help center της Netflix κ ρωτωντας τους για ελληνικους υποτιτλους μου απαντησαν πως θα γινει βαση ζητησης...αρα...???καλοι κ οι αγγλικοι...!!!
"We don't have Greek subtitles now, since the global launch was global English (that way we could give all the new countries the same content). We are 100% dedicated to catering the experience in each country depending on the demand, so I will definitely forward a request for Greek subtitles on for you "

Δλδ πρώτα να τους κάνουμε ουρά τα ευρώ και μετά να βάλουν υπότιτλους..
Και ως τοτε όσοι δεν μιλάνε καλά αγγλικά τι θα κάνουν? Θα λένε περήφανα ότι έχουν συνδρομή?
Χοχοχοχ μάθανε ότι @#$&% πλακώσανε κι οι γυφτοι.

Απάντηση: Το "NETFLIX" τώρα και στην Ελλάδα !!

αν βλέπεις από υπολογιστή υπάρχει ένα plugin στον chrome που μπορείς να συγχρονίσεις ελληνικούς υποτίτλους.
Το έχει κάνει ο πεθερός μου.
Μάλιστα στρημάρει και την ταινιούλα στο chromecast II που απέκτησε πρόσφατα, κανονικά, πακέτο με τους υποτίτλους!
Θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω.

σε εμενα μεσω Chromecast με Subflicks κ Super Netflix δεν δουλευουν οι υποτιτλοι στην tv,μονο στον υπολογιστη ειμαι οκ.

σε εμενα μεσω Chromecast με Subflicks κ Super Netflix δεν δουλευουν οι υποτιτλοι στην tv,μονο στον υπολογιστη ειμαι οκ.

με ποιο chrome cast προσπαθησες το παλιο ή του 2015?

και φυσικα η αναλυση ειναι 720p για τον chrome..

Resolution: Stream in HD if your Internet connection supports 5 megabits per second or more.

Google Chrome up to 720p
Internet Explorer up to 1080p
Microsoft Edge up to 1080p
Mozilla Firefox up to 720p
Opera up to 720p
Safari up to 1080p on Mac OS X 10.10.3 or later

macbook > chrome > super netflix (extension του chrome) > Google Cast (extension του chrome) > chromecast 2015

επιβεβαιωνω οτι οι external (ελληνικοι) υποτιτλοι που φορτωνουμε με το super netflix ΔΕΝ λειτουργουν με chromecast 2015

λογικα με HDMI απο pc/mac στην tv θα γινεται..

Δλδ πρώτα να τους κάνουμε ουρά τα ευρώ και μετά να βάλουν υπότιτλους..
Και ως τοτε όσοι δεν μιλάνε καλά αγγλικά τι θα κάνουν? Θα λένε περήφανα ότι έχουν συνδρομή?
Χοχοχοχ μάθανε ότι @#$&% πλακώσανε κι οι γυφτοι.
Όσο κι αν δε μας αρέσει η ιδέα, δεν είναι και πολύ παράλογο αν το καλοσκεφτείς. Η Netflix έκανε ταυτόχρονα άνοιγμα σε 130 χώρες. Αν ήταν να μεταφράσει αύριο το πρωί όλα της τα προγράμματα σε όλες τις γλώσσες, τρέχα γύρευε. Προφανώς θέλουν να δουν ποιες αγορές έχουν νόημα εμπορικά, ώστε μετά να προσαρμοστούν ανάλογα.

Βεβαίως θα μπορούσαν να έχουν ρίξει τις τιμές στο μισό, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση..

Δεν έχεις άδικο στο σκεπτικό σου αλλά...
Πολλές από τις σειρές/ταινίες που έχει έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε DVD/BluRay με υπότιτλους.. Εφόσον λοιπόν έχει πληρώσει δικαιώματα στις εταιρίες μπορούν να κάνουν χρήση των υποτίτλων που ήδη υπάρχουν...

εμένα πάντως στην LG TV μου το 4K ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ!