πεστε μας με τι μηχανη και με τι φακο τις βγαλατε παιδια !!!
οπως ο ΣΕΝΤ και ο Βλασιδης .
Άστα Βαγγέλη, με τη μικρή αδερφή της δικιάς του τις έβγαλε. Με την Fuji 6500. Καλή, ε? :firstprize:
Παίδες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Πάντως εγώ νομίζω (ξέρω) ότι δεν έβγαλα OYTE MIA KΑΛΗ. Επεσε πολύ φτιασίδωμα. Ευτυχώς τραβούσα RAW. Το W/B ήταν ένα μαρτύριο. Και επίσης ευτυχώς σε ανάλυση web όλες οι ατέλειες κρύβονται.
Τρείς τέσσερις που θά ήταν τεχνικά καλές (σωστή έκθεση) τις έχασα γιατί κουνήθηκαν είτε απο δικό μου λάθος είτε λόγω αέρα.
Την επόμενη φορά πιστεύω να έχω τρίποδο της προκοπής.
Και μια γκρί κάρτα για custom W/B. A ... και ενα πανάκι για τον φακό. Ηταν λερωμένος όπως ανακάλυψα την Δευτέρα.
@Βαγγέλη Μπέλο.
Η μηχανή είναι η Fuji S6500sd. Και είσαι εσύ η αιτία που στράφηκα σε αυτή την λύση.
@Sent :
1) Εκείνο το σκουτεράκι μεγάλη δουλειά ηταν να το σπρώξουμε λίγο πιό πέρα ??. Βλέπω κάναμε ακριβώς ίδιο δεξί κροπάρισμα (με ακρίβεια πίξελ θα έλεγα).
2) Μην μου πείς ότι δεν έσβησες τα UFO !!
3) Για τα εξάκτινα: Πες-πες στο τέλος θα με κάνεις να τα συμπαθήσω.
Πάντως αυτό που με ενοχλεί πιό πολύ είναι οτι στο κέντρο του "αστεριού" φαίνεται σαν να έχει γίνει έκρηξη (με αέρια κλπ). Δες σε μεγένθυση την φωτογραφια του φεστιβάλ.
Υ.Γ. Πρέπει να σκεφτούμε έναν τρόπο να ανεβάζουμε μεγάλες φωτο (και σε πίξελ και σε bytes).
Και επίσης λίγο προσοχή ώστε να μην χάνονται τα exif. Οι φωτος του Ilias έχουν όλες, στις δικές μου χάθηκαν στο δρόμο.
Υ.Γ.2. Πολύ μακρινά δεν είναι τα Θεοφάνεια. Δεν βάζουμε στόχο να κάνουμε κάτι και λίγο πιο σύντομα ??.
Το 1/5 του πλάνου είχε ένα παλιομηχανάκι της κακιάς ώρας χαμηλά, και μοιραία κροπαρίστηκε....
![]()
Εγώ φωτο από Αριστοτέλους δεν ανέβασα, ακριβώς λόγω του μηχανακίου (κι ενός λάστιχου νερού πεταμένου). Μην ξεχνάτε ότι υπήρχε και μια μηχανή, που ευτυχώς την πήρε νωρίς ο ιδιοκτήτης της.
Ηλία Γιαρίμη, αλήθεια είχες προβλήματα στην έκθεση? Διότι έτσι όπως βλέπαμε τις φωτο στην οθόνη σου δεν φαινόταν κάτι τέτοιο....
Την επόμενη φορά κάνε το Blending που μας σύστησες.
Το raw Μπορεί να είναι ψιλομανούρα, αλλά να το συνεχίσεις.
Το γεγονός ότι θεωρείς πως δεν έχεις τραβήξει καλές φωτο, είναι παραπάνω από θετικό. Άρα έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό σου, άρα θα πιεστείς και θα βγάλεις καλές φωτογραφίες.
Νομίζω το bracketing λειτουργεί στο -1 μέχρι +1, τουλάχιστον στις περισσότερες.
2 στοπ δεν φτάνουν για την τεχνική;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.