Nikon D500

Ναι όντως τα αρχικά review είναι πάντα ενθουσιωδεις παρουσιάσεις των τεχνικών χαρακτηριστικων. Κανονικά reviews από κανονικούς φωτογράφους πιο μετά.
Έχει παρατηρήσει κανείς αν έχει το x2 crop που δίνει η d7100? Θα ήταν βολικό για πουλιά.

Απάντηση: Re: Nikon D500

Ναι όντως τα αρχικά review είναι πάντα ενθουσιωδεις παρουσιάσεις των τεχνικών χαρακτηριστικων. Κανονικά reviews από κανονικούς φωτογράφους πιο μετά.
Έχει παρατηρήσει κανείς αν έχει το x2 crop που δίνει η d7100? Θα ήταν βολικό για πουλιά.
ναι απ οτι καταλαβα το εχει και αυτο

Κάποιοι πριν από λίγους μήνες προέβλεπαν το τέλος των APS-C DSLR .
Κι εγώ ο ίδιος πριν από 2-3 μέρες είχα γράψει πως δεν πιστεύω πια πως θα βγει ο διάδοχος της πολύ αγαπημένης D300.
Βγήκαμε όλοι ψεύτες.
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι οι κίτρινοι να μας εκπλήσσουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κίτρινοι δεν είναι μόνο οι Nikon-ιανοι ;)

Να μας έκανε και καμιά αντίστοιχη έκπληξη σε φακούς DX η Nikon .. τι καλά που θα ήτανε ..
Ευτυχώς που έχουν ανέβει πολύ Sigma/Tamron/Tokina και έχουν συμπληρώσει κάπως το κενό

Και εδώ μια επιφανειακη σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικων μεταξύ των δημοφιλών nikon dx μοντέλων.
http://www.cameradebate.com/2016/nikon-d500-vs-d7200-vs-d7100-vs-d5500/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχει και in-camera time-lapse...σε σούπερ ανάλυση... Μπράβο Νίκον. Έτσι να παίρνει φωτιά ο ανταγωνισμός να κερδίζουν οι καταναλωτές.

Εδω είμαι....Με φώναξε κανεις;😇😇
Έπειτα απο λίγες ωρες διαλογισμού και αυτογνωσίας οι πολυ πρώτες σκέψεις για την νεα d500...

Καλώς την ναι και ας άργησε!!!! 👏👏
Μηχανή 'εργαλειο' για ειδικές καταστάσεις και χρήστες.
Ως πρωτη ανάγνωση βρίσκω πολυ θετικό οτι έδωσαν βάρος στην διαδικτυακή της σύνδεση. 👍
Η ανάλυση ειναι επαρκέστατη και φυσικα ξεφύγαμε επιτέλους απο το 'αρχαίο' συστημα εστιασης και πήγαμε σε νεο με τα 153 σημεία εστιασης που λόγο dx φόρμα πιάνει σχεδον όλο το καρέ.
ΟΜΩΣ, απο τα 153 σημεία εστιασης ΜΟΝΟ τα 55 ειναι προσβάσιμα απο τον χρήστη. Απο αυτα τα 99 ειναι cross type και απο αυτα τα 15 (στο κέντρο) ειναι και f8
Πολυ θετικό το οτι εστιάζει 'νυχτα' :) Αν κατάλαβα καλα τα κεντρικά ειναι -4ev και ολα τα υπολοιπα -3ev. Παραπανω απο καλο!
Επίσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό (7dmk2) εχει πολυ καλυτερη αυτονομία, πολυ καλυτερη διασύνδεση και έλλειψη gps και ενσωματωμένου φλας το οποίο ομως θυσιαστικε για το τεράστιο πενταπρισμα...
Σαν ποιότητα κατασκευής μαλλον υπόλοιπετε απο την canon.
Η ανάλυση του αιςθητηρα ειναι επαρκέστατη, το frame rate ειναι εξαιρετικό και το buffer τεράστιο και καλοδεχούμενο (αν και μαλλον υπερβολικό)
Με ενδιαφερον θα δω την νεα υλοποίηση το 'Automatic AF Fine Tune'. Αν ειναι αυτο που φαντάζομαι τότε απλα 

Στα αρνητικά τωρα..
Τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη γιατι και μάλιστα touch; Και κυρίως σπαστη; 🤔
Ειναι γνωστή η αντιπάθεια μου σε αυτού του είδους τις υλοποιήσεις και για μενα προσωπικα αυτο ειναι μεγάλος πονοκέφαλος όσον αφορά την ακαιραιοτητα της μηχανής και πηγή πιθανών 'ατυχηματων'. Το οτι ενδεχόμενως θα χρειαστεί σε ελάχιστες γωνιές λήψεις μπροστά στον κίνδυνο να μου μείνει στα χέρια δεν μου λεει τιποτα.
Σε ελεγχόμενες συνθήκες λήψης και για βίντεο ισως να ειναι οκ αλλα στο 'πεδίο της μαχης' στους βάλτους και στα γήπεδα η λύση αυτη ειναι πηγή...'ανασφαλειας'..
Επιμονή στη χρήση της μεγίστης -εμπορικής- αποτυχίας που λέγετε xqd? 🤔😠
Γιατι;
Προφανώς για να μην την ξεφωνίζουν χρήστες που ξέμειναν με αυτην στα χέρια. Αλλωστε και η ίδια αναγνωρίζει έμμεσως την αποτυχία της κίνησης υιοθέτησης του προτύπου με την ενσωμάτωση καρτών cf και sd και στις δυο μηχανές. Θα μπορούσε να δείξει μεγαλύτερη γενναιότητα εδω και να έβαζε η δεύτερη sd ή και μια cf. Η κίνηση αυτη θυμίζει Σονυ στα χειρότερα της με την επιμονή της στις δικές κάρτες μνήμης..στο τέλος αναγκαστικε να την ξεχάσει και η ίδια....
Τιμη 2000 για dx σώμα; 😳🤕
Καλα ειμαστε σοβαροί; 😮
Και χωρις να εχει ανακοινωθεί σειρά ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΕΩΝ φακών dx παρα μονο ενας νέος φακός κιτ που εκτοξεύει την τιμη στα 3000+ ???
ΣΙΓΟΥΡΑ απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία πελατών που θα τα ακουμπήσουν για να πάρουν ΤΟ εργαλειο αλλα θεωρώ οτι το βήμα ειναι λήψο. 🙄
Οταν η τιμη πέσει στα 1500-1600 το ξανασυζητάμε... Την canon ενα χρόνο μετα την κυκλοφορία της την βρίσκεις έξω και 1200 ....
Τα του βίντεο δεν τα κατέχω καθόλου και δεν μπορώ να σχολιάσω. Ομως η υιοθέτηση του 4K -ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ CROP MODE- πρεπει να ειναι θετικότατη αν και θα μας σπρώξει σε αγορά νεων πανίσχυρων υπολογιστών με τεράστιες χωρητικότητες και ταχύτατες κάρτες γραφικών (οχι κατι ανάγκαια κακό βέβαια..)

Ολα βέβαια θα κριθούν στην πράξη και εκει θα δούμε τι πουλιά πιάνει στον αερα.. 🤓
Περιμένω παντός να ειναι λιγο καλυτερη της 7dmk2. Και ασχέτως των διθυραμβικών σχολίων που ακούμε στην αρχικη παρουσίαση καθε μοντέλου εγω θα ήμουν ευχαριστημένος εαν μου έδινε ενα εξαιρετικό '1600iso' αρχείο για τα μέτρα της κατηγορίας.....

Οπως και ναχει την θεωρώ ενα πολυ καλο βήμα και θα την σκεφτώ την μηχανή στο πολυ απώτερο μέλλον μια και θα χρειαστώ εναν 'φακό 400αρι /f2.8' 😎😎

Και υπόψιν -αν και θα κινδύνεψω να χαρακτηριστώ βαρετός- τέτοιοι αισθητήρες και μηχανές θελουν και τα κατάλληλα κρύσταλλα μπροστά....

Και το Automatic AF Fine Tune (που θα διαθέτει και η D5) έχει περάσει στα ψιλά.

Το τεράστιο πεντάπρισμα είχα ξεχάσει να το σχολιάσω...

Είναι που οι ακάθρεπτες μας έχουν μάθει να παραβλέπουμε τα ουσιώδη χαρακτηριστικά χάριν των αριθμών.

1,0x μεγέθυνση, σε σχέση με το προηγούμενο που έδινε 0,94x είναι όντως αισθητή αναβάθμιση. Και η Canon έχει 1,0x μεγέθυνση στις 7D - 7DmkII, πλην όμως λόγω του κάπως μικρότερου φορμά η εικόνα είναι ελαφρώς μικρότερη, άρα η D500 θα έχει πλέον τον τίτλο του μεγαλύτερου σκοπεύτρου σε APS.

θα μου άρεσε κάποια στιγμή να δω τεχνική σύγκριση σαν αυτή που κάνει ο τυπος εδώ για τις Canon (δυστυχώς δεν έχει για τις Νικον μηχανές...):
http://www.the-digital-picture.com/Comparisons/Canon-EOS-7D-II-1D-X-5D-III-AF-Comparison.aspx

Κοιτάζει το θέμα φόκους σε αρκετη λεπτομέρεια.

Και εδώ ένα άρθρο που αναλύει τα χαρακτηριστικά των μηχανών αναφορικά με το autofocus:
https://photographylife.com/dslr-autofocus-modes-explained

Σε αναμονή...υπολογίζω σε ένα χρόνο το πολύ να αναβαθμίσω την d3300 και το φόκους θα είναι ο κύριως παράγοντας για εμένα...και η τιμή φυσικά.

θα μου άρεσε κάποια στιγμή να δω τεχνική σύγκριση σαν αυτή που κάνει ο τυπος εδώ για τις Canon (δυστυχώς δεν έχει για τις Νικον μηχανές...):
http://www.the-digital-picture.com/Comparisons/Canon-EOS-7D-II-1D-X-5D-III-AF-Comparison.aspx

Φυσικό, αφού το the-digital-picture ασχολείται ως γνωστόν μόνο με Canon (Νίκον μόνο φακούς, ε για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης). Δεν πρόσεξες το κόκκινο δαχτυλίδι στο λογότυπο της σελίδας; :p
Παρεμπιμπτόντως είναι εξαιρετική σελίδα, θησαυρός πληροφορίας για τους απανταχού κανονάκηδες.

μου αρεσει που μερικοι επιμενουν και θελουν ακομα να την συγκρινουν με την βιντεοκαμερα nx1 :flipout::flipout::flipout:

Η ΝΧ1 δεν ήταν ούτε είναι κακή μηχανή. Το αντίθετο θα έλεγα. Πολύ ολοκληρωμένη μηχανή, κι απορώ πώς οι ανταγωνιστές δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να την αντιγράψουν.

Από την άλλη όπως βλέπεις υπάρχουν πολλοί, που πλέον βλέπουν οτιδήποτε από τη σκοπιά του βίντεο και αγνοούν τη βασική λειτουργία, το να παίρνεις φωτογραφίες. Φυσικά το τί γίνεται εκεί ψηλά στα iso ή το βάθος δυναμικού πεδίου, ή το 14Bit αρχείο δεν τους λένε τίποτε. Έτσι είναι, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά!

Όπως υπάρχουν και πολλοί, μάλλον περισσότεροι, που δεν μπορούν πλέον να καταλάβουν γιατί υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές, όταν υπάρχει το iphone.

υστ. Και το καλύτερο είναι που περιμένουν πότε θα βγει το Icar για να αλλάξουν αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα...

To crop της D500 στο 4Κ:

nikon-d500.jpg

http://www.eoshd.com/2016/01/nikon-d500-with-super-35mm-4k-video/