Nikon D7200

Και σήμερα έδωσα μηχανή/φακό στην αντιπροσωπεία της σίγμα για έλεγχο...:flipout:

Ναι, ακόμα και με το focal της reikan.
Εδώ οι τιμές που προέκυψαν για το fine tune του autofocus:

Στόχος στα 1,7μ:
18 mm -> -1, 0, +1, 0, -2
20 mm -> +3
24 mm -> +9, +7
25 mm -> +3
28 mm -> +6, +4
35 mm -> +3, +2

Στόχος στα 4,8μ:
35mm, 4.6m -> +7, +10, +7, +9
28mm, 4.6m -> +8, +10
24mm, 4.6m -> +8
20mm, 4.8m -> +1
18mm, 4.8m -> +1

Και πελάγωσα. Δεν υπάρχει 1 τιμή που μπορώ να βάλω και να ξεμπερδέψω. Και το usb dock (το αγόρασα δεν το δοκίμασα) δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει αφού για πάνω από τα 2μ έχει μόνο μια ρύθμιση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα που το θυμάμαι, τα είχα γράψει:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/141097-Nikon-D7200?p=1057374582&viewfull=1#post1057374582
http://avclub.gr/forum/showthread.php/141097-Nikon-D7200?p=1057401444&viewfull=1#post1057401444
(Είχα φτιάξει και πινακάκι. Σήμερα βαρεμάρα, νούμερα χύμα... :flipout:)

Καλησπέρα στην φωτογταφική παρέα. Είμαι κάτοχος ήδη μιας Nikon D90 και θέλω μα περάσω στην D7200 στο προσεχές διάστημα. Έχω διαβάσει απίστευτα καλές κριτικές παντού, είτε σε φόρουμ ξένα είτε σε δικές. Όμως αυτό το νήμα εδώ με έχει προβληματήσει κάπως. Όλα τα παραπάνω περί calibration στο
auto focus και τα λοιπά έχουν να κάνουν με προβλήματα της μηχανής ή με μικρορυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε οποιαδήποτε μηχανή τέτοιας κατηγορίας με υψηλή ακρίβεια στις επιδόσεις γενικότερα που απαιτούν ένα fine tuning;

Νομίζω ότι όλα που διαβάζεις προκλήθηκαν επειδή δεν αγόρασα φακό νίκον για την 7200, αλλά σίγμα. Δεν νομίζω ότι η 7200 φταίει σε κάτι, ο φακός είναι "δύσκολος".
Γενικά η 7200 καλούτσικη μου φαίνεται. Στα θετικά η διάρκεια της μπαταρίας.
Γενικά μου φαίνεται μια μέτρια μηχανή, αλλά μπορεί να είμαι και δύσκολος σαν χαρακτήρας. :flipout:
Νομίζω θα μπορούσε να είναι καλύτερη πάντως (στο λογισμικό της).

Νομίζω ότι όλα που διαβάζεις προκλήθηκαν επειδή δεν αγόρασα φακό νίκον για την 7200, αλλά σίγμα. Δεν νομίζω ότι η 7200 φταίει σε κάτι, ο φακός είναι "δύσκολος".
Γενικά η 7200 καλούτσικη μου φαίνεται. Στα θετικά η διάρκεια της μπαταρίας.
Γενικά μου φαίνεται μια μέτρια μηχανή, αλλά μπορεί να είμαι και δύσκολος σαν χαρακτήρας. :flipout:
Νομίζω θα μπορούσε να είναι καλύτερη πάντως (στο λογισμικό της).

Πέρα από τον φακό sigma που όντως είναι δύσκολος, τι δεν σου αρέσει στην D7200?

Όταν πήρα την D90 της έβαλα έναν sigma 28-70 f/2,8 ex d. Θεώρησα ότι θα ήταν ότι καλύτερο μέχρι που βγήκα για φωτογράφιση. Στα macro είχα back focus και γενικότερα ποτέ η φωτομέτρηση δεν ήταν σωστή με φωτογραφίες στο -2 ev και μπόλικο θόρυβο. Όά τελείωσαν μόλις πήρα έναν 18-55 της nikon με την d90 να δουλεύει πια εξαιρετικά. Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν nikkor ακόμα κι έναν φθηνό. Θα αλλάξεις άποψη αμέσως.

Μηχανάρα είναι η D7200.
Και σίγουρα για skillset άνω του μέσου όρου στο forum.

Καλά εννοείται, απλά θα ήθελα να μάθω από τον φίλο τι δεν του άρεσε στην μηχανή. Προσωπικά έχοντας την D7100 και για καθαρά θέμα φωτογραφίας η μηχανή είναι εξαιρετική, με πολύ καλό σώμα, αδιαβροχοποίηση, εργονομία, καλή μπαταρία, εξαιρετικό grip, χειρισμός, ρυθμίσεις, εξαιρετική εστίαση που δουλεύει σχεδόν παντού τόσο σε saf όσο και σε caf, καλό σκόπευτρο με κάλυψη 100%, 2 κάρτες μνήμης, πολύ καλή οθόνη 3,2 ιντσών που φαίνεται και αρκετά καλά κάτω από τον ήλιο, μοτέρ εστίασης για παλιούς φακούς και τεράστια ποικιλία αξεσουάρ, φακών κλπ. Ακόμα και αρχάριος να είσαι σε βοηθάει με τα πολλά έτοιμα προγράμματα κλπ, ενώ και το βίντεο αν το χειρίζεσαι σε manual εστίαση έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα...
Και η D7200 βελτιώνει και άλλο την εστίαση ειδικά σε δύσκολες συνθήκες και έχει και καλύτερο buffer, βασικά αν δεν σε ενδιαφέρει η αυτόματη εστίαση το βίντεο ή η εστίαση μέσω οθόνης δεν βρίσκω κάτι αρνητικό στην D7200....

Μηχανάρα είναι η D7200.
Και σίγουρα για skillset άνω του μέσου όρου στο forum.

Γενικότερα θεωρείται η καλύτερη DX της Nikon έως τώρα και σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία της αυτή με τοεγαλύτερο δυναμικό εύρως και με ανάλυση όπως διαβασα more than an average user will evwr need. Επίσης σε συγκριτικά που έχω διαβάσει και δει εξίσου άριστη είναι και σε θέματα θορύβου.

Καλά εννοείται, απλά θα ήθελα να μάθω από τον φίλο τι δεν του άρεσε στην μηχανή. Προσωπικά έχοντας την D7100 και για καθαρά θέμα φωτογραφίας η μηχανή είναι εξαιρετική, με πολύ καλό σώμα, αδιαβροχοποίηση, εργονομία, καλή μπαταρία, εξαιρετικό grip, χειρισμός, ρυθμίσεις, εξαιρετική εστίαση που δουλεύει σχεδόν παντού τόσο σε saf όσο και σε caf, καλό σκόπευτρο με κάλυψη 100%, 2 κάρτες μνήμης, πολύ καλή οθόνη 3,2 ιντσών που φαίνεται και αρκετά καλά κάτω από τον ήλιο, μοτέρ εστίασης για παλιούς φακούς και τεράστια ποικιλία αξεσουάρ, φακών κλπ. Ακόμα και αρχάριος να είσαι σε βοηθάει με τα πολλά έτοιμα προγράμματα κλπ, ενώ και το βίντεο αν το χειρίζεσαι σε manual εστίαση έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα...
Και η D7200 βελτιώνει και άλλο την εστίαση ειδικά σε δύσκολες συνθήκες και έχει και καλύτερο buffer, βασικά αν δεν σε ενδιαφέρει η αυτόματη εστίαση το βίντεο ή η εστίαση μέσω οθόνης δεν βρίσκω κάτι αρνητικό στην D7200....

Μπορώ να πω πως μου έχεις διώξει κάθε αμφιβολία! :2thumb22sup:

Όταν πήρα την D90 της έβαλα έναν sigma 28-70 f/2,8 ex d. Θεώρησα ότι θα ήταν ότι καλύτερο μέχρι που βγήκα για φωτογράφιση. Στα macro είχα back focus και γενικότερα ποτέ η φωτομέτρηση δεν ήταν σωστή με φωτογραφίες στο -2 ev και μπόλικο θόρυβο. Όά τελείωσαν μόλις πήρα έναν 18-55 της nikon με την d90 να δουλεύει πια εξαιρετικά. Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν nikkor ακόμα κι έναν φθηνό. Θα αλλάξεις άποψη αμέσως.

Ισχύει αυτό που λες άλλα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 3 sigma που έχω (17-50, 17-70, 10-20) δουλεύουν εξαιρετικά τόσο στην D7100 όσο και στην D5500 που έχω, ενώ δουλεύανε πάλι εξαιρετικά και σε μια D5300 που είχα παλιότερα....απλά ο συγκεκριμένος φακός 18-35 είναι αρκετά δύσκολος και δεν βοηθάει ότι είναι τόσο φωτεινός καθώς δυσκολεύει ακόμα παραπάνω την έτσι και αλλιώς δύσκολη λειτουργία εστίασής του....

Ισχύει αυτό που λες άλλα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 3 sigma που έχω (17-50, 17-70, 10-20) δουλεύουν εξαιρετικά τόσο στην D7100 όσο και στην D5500 που έχω, ενώ δουλεύανε πάλι εξαιρετικά και σε μια D5300 που είχα παλιότερα....απλά ο συγκεκριμένος φακός 18-35 είναι αρκετά δύσκολος και δεν βοηθάει ότι είναι τόσο φωτεινός καθώς δυσκολεύει ακόμα παραπάνω την έτσι και αλλιώς δύσκολη λειτουργία εστίασής του....

Ναι σωστά. Αλλά από την άλλη διάβαζα κάπου, μπορεί και εδώ, ότι η sigma με ανακοίνωση παραδέχτηκε ότι μία σειρά φακών της δεν δουλεύει σωστά με την D810. Η 7200 έχει ν ανανεωμένο σύστημα εστίασης και δεν αποκλείεται να έχουν εκεί το θέμα οι sigma ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς... who knows...

Πάντως είμαι τέρμα ψημένος για την D7200. Εύχομαι να τα καταφέρω να την πάρω.

Πέρα από τον φακό sigma που όντως είναι δύσκολος, τι δεν σου αρέσει στην D7200?

Δεν μου αρέσει που δεν αλλάζεις το fine tune auto focus από τον υπολογιστή (οπότε αν χρειαστείς αυτόματη ρύθμιση φακού την πάτησες), και με εκνευρίζει ότι στα περισσότερα modes δεν θυμάται τις ρυθμίσεις που έβαλες. Αν πας σε άλλο και επιστρέψεις, παίρνεις τις προκαθορισμένες τιμές.
Έχω βαρεθεί να αλλάζω το auto focus σε AF-S S και να αλλάζω τα iso.

Νομίζω ότι όλα που διαβάζεις προκλήθηκαν επειδή δεν αγόρασα φακό νίκον για την 7200, αλλά σίγμα.

Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν nikkor ακόμα κι έναν φθηνό. Θα αλλάξεις άποψη αμέσως.

Έχω κι εγώ έναν Sigma (τον 35 f/1.8 art) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σας προτείνω να πετάξετε τους Nikkor σας και να πάρετε όλοι Sigma :afro:

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι η προσωπική μας εμπειρία από ένα και μοναδικό κομμάτι που έτυχε να περάσει από τα χέρια μας, δεν είναι ικανό δείγμα για να βγάζουμε τέτοια γενικά συμπεράσματα. Ειδικά όταν όλο το σύμπαν βοά για την οπτική και κατασκευαστική ποιότητα της σειράς Art, έτσι;

Ναι σωστά. Αλλά από την άλλη διάβαζα κάπου, μπορεί και εδώ, ότι η sigma με ανακοίνωση παραδέχτηκε ότι μία σειρά φακών της δεν δουλεύει σωστά με την D810. Η 7200 έχει ν ανανεωμένο σύστημα εστίασης και δεν αποκλείεται να έχουν εκεί το θέμα οι sigma ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς... who knows...

Πάντως είμαι τέρμα ψημένος για την D7200. Εύχομαι να τα καταφέρω να την πάρω.

Δεν ξέρω δυστυχώς να σου πω για την D7200, ίσως να έχουν εκεί κάποια θέματα οι φακοί, πάντως σίγουρα είναι εξαιρετική μηχανή και θα σε καλύψει σε μεγάλο βαθμό...

Πάντως και εγώ ήμουν ενθουσιασμένος πριν την αγοράσω, διαβάζοντας τα reviews. Μετά που την αγόρασα, ισορρόπησε το πράγμα. Μια μηχανή είναι... :flipout:
Χαμηλότερων ικανοτήτων σε σχέση με τις προσδοκίες που μου δημιουργούσαν τα reviews. Για παράδειγμα, στο 1ο ταξίδι μέτραγα τα φωτεινά πίξελ στις νυχτερινές φωτογραφίες.
Και να πω την αλήθεια, το σύστημα εστίασης δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό όσο το διαφημίζουν. Ελπίζω να φταίει αποκλειστικά ο φακός.

Έχω κι εγώ έναν Sigma (τον 35 f/1.8 art) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σας προτείνω να πετάξετε τους Nikkor σας και να πάρετε όλοι Sigma :afro:

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι η προσωπική μας εμπειρία από ένα και μοναδικό κομμάτι που έτυχε να περάσει από τα χέρια μας, δεν είναι ικανό δείγμα για να βγάζουμε τέτοια γενικά συμπεράσματα. Ειδικά όταν όλο το σύμπαν βοά για την οπτική και κατασκευαστική ποιότητα της σειράς Art, έτσι;

Έχεις πολύ δίκιο! Απλά όταν καείς με το χυλό φυσάς και το γιαούρτι. Οπότε και πας στην ίσως πιο ασφαλή λύση. Για μένα πάντοτε οι sigma ήταν οι καλύτεροι φακοί τρίτου κατασκευαστή αλλά η τελευταία εμπειρία με προβλημάτισε μαζί με άλλα περιστατικά που βρήκα στο διαδίκτυο.

Πάντως και εγώ ήμουν ενθουσιασμένος πριν την αγοράσω, διαβάζοντας τα reviews. Μετά που την αγόρασα, ισορρόπησε το πράγμα. Μια μηχανή είναι... :flipout:
Χαμηλότερων ικανοτήτων σε σχέση με τις προσδοκίες που μου δημιουργούσαν τα reviews. Για παράδειγμα, στο 1ο ταξίδι μέτραγα τα φωτεινά πίξελ στις νυχτερινές φωτογραφίες.
Και να πω την αλήθεια, το σύστημα εστίασης δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό όσο το διαφημίζουν. Ελπίζω να φταίει αποκλειστικά ο φακός.

Το θέμα με τα φωτεινά pixel τελικά λύθηκε με κάποιον τρόπο; Νομίζω πως κάτι είχες κάνει... Είχες γράψει γι αυτό πριν λίγο καιρό.