Re: Νέα Nikon D750
Καλησπέρα,
Να γράψω μερικές εντυπώσεις από τη μετάβαση σε Nikon D750 από Nikon D3100 :ernaehrung004:
1. To οφθαλμοσκόπιο σε full frame είναι καταπληκτικό, και αυτό ήταν και το 1ο που μου έκανε εντύπωση.
2. Σε διαστάσεις και βάρος, υπάρχει διαφορά αλλά όχι σε σημείο να είναι ενοχλητικό για τη μεταφορά της μηχανής.
Όπου πήγαινα με την D3100 μπορώ και με την D750, ακόμα και για street φωτογράφηση (με prime φακό).
(την έχω λιώσει την D3100 !)
3. Πολύ βολική η αναδιπλούμενη οθόνη.
4. Μεγάλη ευκολία όταν πατάς το κουμπί ΟΚ, και βλέπεις την εικόνα που έβγαλες, σε μεγέθυνση 100%,
στο σημείο εστίασης.
5. 2 στοπ περίπου διαφορά σε high iso, δηλαδή iso 3200 στην D3100, ίδιο με το 12800 της D750.
(camera raw, φωτογραφία raw, χωρίς noise reduction, μετατροπή σε 14megapixels της φωτογραφίας της D750)
Δεν είναι επιστημονική η μέτρηση φυσικά
6. Πολύ βολικό το γκριπ της D750.
7. Γενική παρατήρηση για την D750, θεωρώ ότι το buffer της είναι αρκετά μικρό για raw αρχεία, 12 φωτογραφίες.
Η κάρτα που έχω είναι μια transcend 64gb, write 60mb/sec, και αφού γεμίσει το buffer είναι αρκετά αργή η λήψη.
Ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερο write speed! Όχι όμως ότι θα σε περιορίσει, με λίγη σκέψη πριν τη λήψη
μπορεί να κάνει καλή δουλειά.
8. To wifi που έχει η d750 είναι χρήσιμο αλλά δεν έχει και πολλές δυνατότητες (ακόμα

,
δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της μηχανής.
9. Ωραία προσθήκη το highlight metering και το power aperture για ομαλή αλλαγή διαφράγματος
στο βίντεο.
Γενικά πολύ καλές οι εντυπώσεις, και έχει και κάποιες μικροδιαφορές από την D610, που νομίζω ότι
κάτι παραπάνω προσφέρουν, αν τις υπολογίσουμε όλες μαζί.