Η οθονη που εχω δεν αλλιωνει την εικονα απο καμια γωνια θεασης και εχει και τις ρυθμισεις που ανεφερες ολες οπως και θερμοκρασια χρωματος και αλλα....
Μακάρι, κ είναι καλό να είναι κανείς ικανοποιημένος με τον εξοπλισμό του.
Απλά κοιτώντας τις διαθέσιμες οθόνες τους, απο τα χαρακτηριστικά καταλαβαίνουμε οτι δέν έχουν πάνελ IPS ούτε PVA, αλλά Thermal Neumatic. (γωνίες θέασης 170/160, που και αυτο είναι αρκετά τραβηγμένο, εδώ οι IPS που δηλώνουν γωνίες 178/178 μετα απο 45 μοίρες χάνουν)
http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?...1954&Products=1863851,1567098,1870831,1758179
ελπιζω οτι τραβας raw…. φωτο χωρις πειραγμα σημερα δεν εχει.
Ολη η δουλεια γινεται στον υπολογιστη.

Δεν μπορω να καταλαβω, γιατι φοβαστε το φως και τα χαιλαιτς... αφου το λεει και το ονομα του, πρεπει να ειναι χαι...:music-smiley-005:
Απο τις δυο που ειδα, ειναι ηδη ενα στοπ υποφωτισμενες στα χαιλαιτς και θα ελεγα μεχρι 2 στοπ στους μεσαιους τονους... και ειναι και τοπια που θελουν καλο φως... δες το ιστογραμμα...
Untitled1 by 1L1as, on Flickr
τι ενα στοπ, αυτη δεν εχει καν... λευκα!!!!!
Untitled by 1L1as, on Flickr
και αυτη το ηθελε το φως της λιγο...
Με ενα γκουγκλαρισμα θα βρεις χιλιαδες σελιδες, αρκετες ειναι καλες και επεξηγηματικες. Μια που βρηκα προχειρη...
Γενικά έχει μια τάση υποφωτισμού.
Για κοίταξε μήπως καταλάθος έχεις βάλει αντιστάθμιση έκθεσης (exposure compensation).
Όλα καλά και όλα ωραία!
Έχω την D90 για περίπου έναν μήνα και σε όλο αυτό το διάστημα το έχω ρίξει στην φωτογράφηση. Γνώρισα την μηχανή κάπως καλύτερα την σετάρισα όπως ήθελα αλλά τελικά κατάλαβα ένα πράγμα.
Σαν τα slides δεν έχει. Την δυναμική περιοχή τις ανοχές αλλά και την ζωντάνια που έχουν οι έγχρωμες διαφάνειες δεν τις έχω από την ψηφιακή... Βέβαια πολύ θα με πείτε γραφικό και έχω ήδη αρχίσει να νιώθω όπως στην μάχη με το CD και το βινύλιο που είναι το άλλο μου χόμπι...
Έχω παρατηρήσει ότι προκειμένου να μην χαθούν τα highlights τις περισσότερες φορές το φωτόμετρο είναι ένα στοπ κάτω. Βέβαια στο pc με λίγο πείραγμα στο brightness και contrast όλα γίνονται τέλεια, αλλά δεν υπάρχει το plug and play perfect του καλοτραβηγμένου slide.
Εντάξει και η D90 δεν είναι D3X ή D4 θα μου πείτε... Αλλά όταν μπαίνω στο Flickr και βλέπω εικόνες από D90 καταλαβαίνω ότι όλες είναι πειραγμένες. Επίσης διαβάζω στο internet πως το θέμα του ενός στοπ υποέκθεσης παίζει σε όλες τις ψηφιακές ανεξαρτήτου μάρκας ή και κατηγορίας πιθανότατα λόγο της μικρής ανοχής στην απώλεια πληροφορίας στα έντονα highlights, των αισθητήρων.... Οπότε προκειμένου να χαθεί ή να καεί η πληροφορία πας ένα στοπ κάτω και μετά το φέρνεις στο pc αναίμακτα.
Τουλάχιστον έτσι πιστεύω ή νομίζω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.