Nikon mirrorless system 1"

Re: Nikon mirrorless system

Εγω παλι δεν τη βλεπω καθολου καλα, αν και δεν ειμαι και ο ειδικοτερος να κρινω αισθητηρες. Ειχα ανεβασει καποια raw για τον Λιακο τον Γιαριμη μπας και βγαλει καμμια ακρη, αλλα τι να ασχοληθει με discontinued μοντελο και που δεν το αγορασε και κανεις....

Εγω αυτο που βλεπω και θεωρω σοβαρο προβλημα- και αν το βλεπω σωστα - ειναι οτι πουσαρει τα σκοτεινα, συμπιεζοντας ομως τα μεσαια και δευτερευοντως παλευει να μη κλιπαρει τα λευκα (το ψιλοκαταφερνει).

Ετσι, στην επεξεργασια πρεπει να κατεβασεις τα μαυρα για να παρεις κοντραστ αλλα παραλληλα να ανεβασεις την εκθεση για να τονισεις τα μεσαια (που ηδη ειναι συμπιεσμενα και σκοτεινιαζουν παραπανω απο το κατεβασμα των μαυρων) , αλλοιως δειχνει υποφωτισμενη (στις περισσοτερες που ανεβαζω, η εκθεση ειναι μεχρι και ενα στοπ πανω).

Αυτο ειναι καλο και δεν επηρεαζει τη φωτογραφια οταν ομως δεν εχεις σκουροχρωμους/σκιερους μεσαιους τονους στο καδρο, αλλοιως, με το που πειραζεις την εκθεση, ο θορυβος που ηδη ειναι εμφανης, ερχεται και τα σκιζει ολα, γι αυτο και στα 100iso εχεις θορυβο.

Δηλαδη σε ηλιοφανεια που θα βαλεις λογικα 100 ισο, αν εχεις τμημα του καδρου σε σκια, την πατησες... Μαλλον ειναι το θεμα του δυναμικου ευρους. Εκει μπενουν και τα λευκα, αν εχουν ψιλοκλιπαρει...

Τοσο στο φωτοσοπ οσο και στο λαιτρουμ, στις τελευταιες εκδοσεις τους, το exposure περισσοτερο επηρεαζει τους μεσαιους τονους, παρα τα λευκα. Ετσι, αν θελεις να φωτισεις τα μεσαια με το exposure, καις ακομα περισσοτερο τα λευκα και μενεις μετα μονο με το high lights να παλευεις, που δεν ειναι και οτι καλυτερο, αφου τα κανει ολα γκρι...

Αν υποεκθετεις για να γλιτωσεις τα λευκα, τρως τον θορυβο μετα κατα το ανεβασμα της εκθεσης....

crAp-tima, τι περιμενεις... :idea:

Το βίντεο της nikon 1 παρόλα τα θεματάκια της είναι αξιοπρεπέστατο.
Παρακάτω ένα βίντεο που τράβηξα την περασμένη Κυριακή.
Ένα βίντεο για τη δύναμη της ψυχής.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ίδια στιγμή τραβηγμένη από μία φίλη με olympus pen μάλλον με την Olympus Pen E-PL1.

Μάλλον η nikon 1 κερδίζει από τα αποδυτήρια αν και είχαμε άλλη γωνία λήψης και σίγουρα το επόμενο βίντεο
που έχει τραβήξει με την olympus στο γάμο σε εξωτερικό χώρο δείχνει καλύτερα.

Βάζω και μία φώτο από το τραπέζι του παραπάνω γάμου,όπως πάντα χωρίς επεξεργασία.

10027958195_0035ae1776_b.jpg

Θόρυβος παντού που θα έλεγε και ο Ηλίας.

Θέλω μια βοήθεια.
Όποιος έχει λογαριασμό στο facebook μπορεί να μπει στο προφίλ του κουμπάρου μου και να δει τις φώτο του Μαρτίου και Απριλίου με την μεταχειρισμένη nikon 1 j1 που πήρε.
Επειδή την είχα μου φαίνονται κάπως, είναι στο auto τραβηγμένες.
https://www.facebook.com/grikanakaris?ref=ts&fref=ts

Τις είδα, δεν βλέπω κάτι μη αναμενόμενο. Οι ημερήσιες είναι ο.κ. οι υπόλοιπες έχουν αρκετό θόρυβο, κανά δυο ίσως λίγο κουνημένες, αυτά...

εχει δοκιμάσει κανεις τον zoom 30-110? εχω αγοράσει τον 18.5/f1.8 για την J3 μου, οπου ειναι καταπληκτικουλης prime αλλα τωρα τελευταία μου κολλησε η ιδεα και για εναν zoom.

παντως σε γενικές γραμμές εχω μεινει τρελά ευχαριστημενος για τα 199 του kit οπως επίσης και με τα 180 που εκανε ο 18.5mm.
Σαν μηχανή πετάει πραγματικά και ειναι σαφως οτι πιο portable ειδα σε mirrorless. Το μονο που μου ελειψε ειναι ενα remote shutter χωρις να αναγκαστω να αγορασω το wifi dongle.

Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

εχει δοκιμάσει κανεις τον zoom 30-110? εχω αγοράσει τον 18.5/f1.8 για την J3 μου, οπου ειναι καταπληκτικουλης prime αλλα τωρα τελευταία μου κολλησε η ιδεα και για εναν zoom.

παντως σε γενικές γραμμές εχω μεινει τρελά ευχαριστημενος για τα 199 του kit οπως επίσης και με τα 180 που εκανε ο 18.5mm.
Σαν μηχανή πετάει πραγματικά και ειναι σαφως οτι πιο portable ειδα σε mirrorless. Το μονο που μου ελειψε ειναι ενα remote shutter χωρις να αναγκαστω να αγορασω το wifi dongle.

η J3 πετάει όντως, και για τα 199 δε νομίζω οτι εχει αντίπαλο. Δυστυχως περα απο του κιτ τον φακό δεν εχω δοκιμάσει άλλον

Τον εχω εγω... σχεδον οτι φωτογραφια ανεβαζω απο νικον ειναι απο αυτον... στα 120-150 ευρω που τον δινουν ειναι οτι πρεπει... και ειναι και πιο γρηγορος στα 30 απο τον 10-30.... ασε που αν θες ζουμ δεν εχει και τι αλλο να παρεις... εκτος αν σου περισσευουν 800 ευρω για τον επερχομενο 70-300...

ειναι ο ορισμος του μιρορλες συστηματος... μικρος, ελαφρυς, φτηνος και τελε με σταθεροποιηση... τι αλλο να ζητησεις?

ειναι ο ορισμος του μιρορλες συστηματος... μικρος, ελαφρυς, φτηνος και τελε με σταθεροποιηση... τι αλλο να ζητησεις?

Δεν ξέρω... αισθητήρα μεγαλύτερο της ίντσας, ίσως? :angel:

Re: Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

Χε χε... μη λες τετοια βρε... και μαζευω για τον 70-300... :afro: αλλωστε τα λεμε χρονια τωρα... τα πιξελς δεν επηρεαζουν τον θορυβο και το μεγεθος του αισθητηρα δεν επηρεαζει την εικονα... η τεχνολογια προχωρα...:AFADF0:

Διορθώστε με αν κανω λάθος μα τα μεγαλυτερα πιξελ στον αισθητήρα όπου δέχεται περισσοτερο φως δεν παιζουν ρολο για το iso;

δείγματα απο aps-c και cx αισθητήρες που είδα πάντως δεν με έκαναν να θυσιάσω την φορητότητα της j3 και 200+ ευρώ παραπάνω ! Πραγματικά μικρή διάφορα.

Διορθώστε με αν κανω λάθος μα τα μεγαλυτερα πιξελ στον αισθητήρα όπου δέχεται περισσοτερο φως δεν παιζουν ρολο για το iso;

φυσικά και έτσι είναι ... δεν έχεις λάθος. Όμως όσοι μιλούν για το σύστημα αυτό το έχουν ως δεύτερο κι όχι ως πρώτο. Άρα η συζήτηση είναι περί ορέξεως... δεν πρόκειται κανείς να πάρει μια τέτοια μηχανή για να κυνηγά στα σκοτάδια. Εχουν/με γκουμούτσες.

Σιγουρα δεν είναι το συστημα για σκοτάδια, όμως με ενα φωτεινό φακό τα καταφέρνει καλά! Η nikon ευτυχώς δεν έχει ξεφυγει στα megapixels στην cx σειρα με ικανοποιητικά αποτελεσματα σε μεγαλα iso.

φυσικά και έτσι είναι ... δεν έχεις λάθος. Όμως όσοι μιλούν για το σύστημα αυτό το έχουν ως δεύτερο κι όχι ως πρώτο. Άρα η συζήτηση είναι περί ορέξεως... δεν πρόκειται κανείς να πάρει μια τέτοια μηχανή για να κυνηγά στα σκοτάδια. Εχουν/με γκουμούτσες.

Το ζητημα ειναι οτι σε σχεση με αλλα mirrorless συστηματα, πχ πανυ, δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα ογκου/βαρους

Τον εχω εγω... σχεδον οτι φωτογραφια ανεβαζω απο νικον ειναι απο αυτον... στα 120-150 ευρω που τον δινουν ειναι οτι πρεπει... και ειναι και πιο γρηγορος στα 30 απο τον 10-30.... ασε που αν θες ζουμ δεν εχει και τι αλλο να παρεις... εκτος αν σου περισσευουν 800 ευρω για τον επερχομενο 70-300...

thanks Ilias! θα τσεκάρω τις φωτογραφίες σου.

Το μονο που με χαλάει ειναι τα 30mm (x2.7=81mm eq) οπου ειναι πολύ σφικτό κάδρο οποτε πρέπει να εχεις μαζί σου και κατι πιο ευρυγωνιο ...ο 10-100 θα μου ήταν τέλειος αλλα η τιμή του δεν ειναι :p

Re: Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

παντως για 1" δεν τα παει καθόλου ασχημα ακομα και σε σχετικα μεγάλα iso (1600). Παντως πιστευω απο καμια mirrorless δεν περιμένεις θαυματα σε φτωχο φωτισμο. Η nikon ας πουμε εχει κληρονομήσει καποια πολυ ωραια feature απο τα μεγαλυτερα αδέρφια της. Ας πούμε το hybrid AF (phase detection, contract), τα 15fps με AF η 60 fps με fixed focus... απο κλειστη σε 2sec εχει ανοίξει, εχει εστιάσει και εχει αποθηκευσει την φωτογραφια...snappy! Ελαφρια,φορητη,ταχύτατη με αξιοπρεπή ποιοτητα ειναι μια πολύ καλή συνταγή imho.

Αυτα τα λέω γιατι λόγω του 1" αισθητηρα γενικότερα εχει "θαφτεί" το συστημα της nikon και δεν του αξίζει! (βεβαία τελικά ωφελημένοι είμαστε αφου με 199 αγοράζεις το j3 kit που στην τελική ουτε μετρια compact δεν αγοραζεις :) )

2014-09-25_10-58-49.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/ima...1&x=0.5990953521906739&y=-0.19642850991134783